X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki przydadzą się, narazie jestem przerażona, trzeba zwolnić obroty

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie cicho i pozytywnie myśl :)) musi być dobrze będziemy z Tobą hehe :) a co tam lekarz powiedział?

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    mam pytanie dziewczyny. niedawno któraś pisała o acardzie i clexane. i ja czytałam gdzies ten wątek bo jest taki a teraz na nic nie mogę znaleźdż. czy może mi ktoś pomóc? Proszę!!

Oto link do forum. https://ovufriend.pl/forum/poronienie/starania-po-poronieniach-i-kolejna-ciaza-prowadzona-na-heparynie-acardzie-i-innych-lekach,6213.html

Noemi lekarz powiedział że mam brać femibion 1x1, acard1x1, fraxiparine czyli zastrzyki 1x1 i duphaston 3x1. No i powtórzyć betę w poniedziałek. Powiedział że to bardzo wczesna ciąża że nie ma co odrazu męczyć z usg bo i tak jeszcze nic nie będzie, zże tak za ok 2-3 tygodnie usg a naraxie leki, leki i oszczędny tryb życia. Dobrze że jeszcze jutro do pracy i 4 dni wolnego:)

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz koniecznie się oszczędzaj :)a widzisz a już wątpiłaś :) a to hsg to kiedy miałaś co pisałaś wcześniej?

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12.03.2015 miałam hsg, później pauza w staraniach do @, później się nie udało a teraz 2 kreski czyli 2 cykl starań po hsg.

neomi34 lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę czyli coś w tym jest bo jesteś kolejną z naszego forum, której tak szybko hsg udało się zajść :) super

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocet jabłkowy dzień pierwszy :)

neomi34
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Oto link do forum. https://ovufriend.pl/forum/poronienie/starania-po-poronieniach-i-kolejna-ciaza-prowadzona-na-heparynie-acardzie-i-innych-lekach,6213.html

Noemi lekarz powiedział że mam brać femibion 1x1, acard1x1, fraxiparine czyli zastrzyki 1x1 i duphaston 3x1. No i powtórzyć betę w poniedziałek. Powiedział że to bardzo wczesna ciąża że nie ma co odrazu męczyć z usg bo i tak jeszcze nic nie będzie, zże tak za ok 2-3 tygodnie usg a naraxie leki, leki i oszczędny tryb życia. Dobrze że jeszcze jutro do pracy i 4 dni wolnego:)
    Dzięki Dotek.
    Ale Ty codziennie robisz zastrzyki? Bo ja byłam w poniedziałek pierwszy raz u dr Tkaczuk-Włach i też dala mi acard i przy ewentualnej ciąży clexane.
    Ale ja chyba nie dam rady sobie codziennie zastrzyków robić. To jakiś kosmos. Nie ma innych rozwiązań?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak codziennie jeden zastrzyk. To takie ampułkostrzykawki z krótką igiełką. Przykładam lód na chwilę, psikam spirytusem i robie w brzuch. Już drugi dzisiaj:) mnie jakoś nie boli tylko siniaczki zostają.

Noemi i jak picie octu idzie? Ja pije olej lniany podobno to olej plodnosci:)

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Tak codziennie jeden zastrzyk. To takie ampułkostrzykawki z krótką igiełką. Przykładam lód na chwilę, psikam spirytusem i robie w brzuch. Już drugi dzisiaj:) mnie jakoś nie boli tylko siniaczki zostają.
    A ile płacisz jeśli mogę spytać? Pełna odpłatność czy na refundację? I jeszcze jedno pytanie. Czy dr Tkaczuk-Włach prowadzi ciążę czy ona tylko od płodności jest?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się post Nie dodał jak trzeba.
    Chciałam Cię Dotek spytać o odpłatność za clexane? I czy dr Tkaczuk-Włach prowadzi twoją ciążę i gdzie masz zamiar rodzić?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie zaczęłam u rodziców w hrubieszowie chodzic do mojego gina bo ma taki sam pomysl na mnie jak dr tkaczuk, a dodatkowo mam tu troche znajomych w sl. Zdrowia. I zobaczymy jak będzie rosła ciąza. Jak nie poronie zaraz a bedzie trzeba to najwyzej do dr Tkaczuk pojde. Ale martwi mnie brak oddzialu połozniczego w szpitalu wojskowym, i jakto tak bez lekarza isc do porodu albo ewentualnej cesarki:) pozatym moj gin jest bardziej mobilny, dzwonie a on odbiera, nie wiem jak dr Tkaczuk.
    A zamiast clexane biore fraxiparine 0,3 to to samo. Za 10 zastrzykow prawie 60 zl. Musze zapytac o refundacje bo podobno jest na to.

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie. Czytam że clexane jest refundowana jak w wywiadzie 3 poronienia. A tak kosztuje około 290 zł. Sporo! A z dr Tkaczuk-Włach to fakt z tą "mobilnością".
    A brak porodówki to bez sensu. Lekarz prowadzący faktycznie powinien pracować w szpitalu w którym chce się rodzić. A jeśli mogę spytać o twoją historię to dwa poronienia były u Ciebie?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam dwa. Pierwszy raz puste jajo i ok 7tc wywolane poronienie i zabieg. A drugi raz samo w 5tc polecialo

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Tak miałam dwa. Pierwszy raz puste jajo i ok 7tc wywolane poronienie i zabieg. A drugi raz samo w 5tc polecialo

Przykro mi.
    Ja od kilku dni nie myślę o niczym innym jak tylko o tych zastrzykach z heparyny....
    Nie dam rady cieszyć się ciążą.... jeśli uda się zajść....

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:

Hmm zobaczymy póki co idzie jako tako ale nie wiem jak długo wytrzymam :) a co ten olej lniany robi, że tak może głupio zapytam :)

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek Kamilka trzymam kciuki. Ja już zaczęłam nowy cykl wczoraj niestety, jutro idę na badania, a po @ do Swatowskiego. Chociaż jestem prawie pewna, że to jednak endometrioza, a tu chyba wiele nie pomoże.

• Dotek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Przykro mi.
    Ja od kilku dni nie myślę o niczym innym jak tylko o tych zastrzykach z heparyny....
    Nie dam rady cieszyć się ciążą.... jeśli uda się zajść....

Ja też narazie sie nie potrafie cieszyć. Martwi mnie czy ciąża sie utrzyma, ciągle nasłuchuje sygnały wysyłane przez organizm. Dopiero w 2 trymestrze jak do niego dojdzie będę spokojniejsza.

Noemi olej lniany ma kwasy omega 3i6,wzmacnia organizm, pozytywnie wplywa na grubosc endometrium, zwalcza zły cholesterol i pomaga w prawidłowym rozwoju dziecka.

Magdziulka z endometriozą też można zajść w ciąże, zazwyczaj chyba robi się laparoskopue i po niej udaje sie zajść. A czasami i bez laparo kobiety zachodzą, a ciąża leczy endometrioze. Dzięki za kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 08:23

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dotek Kamilka trzymam kciuki. Ja już zaczęłam nowy cykl wczoraj niestety, jutro idę na badania, a po @ do Swatowskiego. Chociaż jestem prawie pewna, że to jednak endometrioza, a tu chyba wiele nie pomoże.

Ja mam endometriozę I stopnia i bałam się, że przez nią HSG wyjdzie źle a jednak są drożne. Wiem, że dziewczyny zachodzą w ciąże bo inaczej też bym się załamała. Ale nie ma wyjścia trzeba wierzyć. W poniedziałek idę do pani doktor Tkaczuk-Włach ciekawe co mi powie :)

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neomi a jak się leczysz? Dieta, jakieś leki? Mi też kkiedyś powiedział, że podejrzewa 1 stopnia, ale na tym się skończyło. Miałam zajść w ciążę, ale jak widać nie wychodzi.

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ