X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noemi dzięki, ja też trzymam kciuki za wszystkie staraczki:)
    Jest wiele szczęśliwych mamusiek z haszimoto, będzie dobrze.

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co siadłam i czytam i się nakręcam i to jest złe. Ja też oczywiście za wszystkie :) Teraz zastanawiam się jaką jeszcze suplementację kupić.
    A i zamierzam kupić ocet jabłkowy i z rana pić podobno dobrze robi, na przemianę materii. Słyszałyście coś o tym?

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co Ty jak to, czemu Ci nie dali?

neomi34
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    szpital przeżyłam, ale się zdenerwowałam bo karteczki żadnej nie dostałam do poradni z wynikami i pewnie pójdę prywatnie :(

Jak będziesz odbierać wyniki w sekretariacie to zapytaj o możliwość ich konsultacji. A widziałaś się w ogóle z panią doktor?

Ja chodzę do endokrynologa do Gastromedu.

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny wiecie może gdzie w Lbn można zrobić jakiś taki pakiet badań podstawowych. Chcę pójść do lekarza już z wynikami,a nie za bardzo wiem co badać poza tsh. I czy mogę je robić od razu czy, w konkretnej fazie. Bardzo będę wdzięczna:) Niestety test negatywny:(:(
    Kochana,ta temperatura naprawdę ładnie wygląda. A kiedy powinnaś dostać @? Z tymi testami to sama wiesz.....może kolejny wyjdzie pozytywny? Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    nie ma za co :) a co na te 120 zł wyliczyłaś?
    Już Ci piszę na początek: progesteron, prolaktyna, FSH,LH,testosteron na początek cyklu. W luxmedzie każde po 24zł.
    Marta29 dziś 34dc gdzie normalnym trybem mam 32-33 dni, ale w ostatnim cyklu miałam ewenement 41-lekarz mówi, że chyba sama sobie psychicznie @ zatrzymałam.
    Co do endokrynologa nie doradzę, ale odradzę Tomaszewskiego. Jest ok, ale do momentu gdy sprawy są proste.

neomi34 lubi tę wiadomość

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Jak będziesz odbierać wyniki w sekretariacie to zapytaj o możliwość ich konsultacji. A widziałaś się w ogóle z panią doktor?

Ja chodzę do endokrynologa do Gastromedu.

A do kogo?

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Już Ci piszę na początek: progesteron, prolaktyna, FSH,LH,testosteron na początek cyklu. W luxmedzie każde po 24zł.
    Marta29 dziś 34dc gdzie normalnym trybem mam 32-33 dni, ale w ostatnim cyklu miałam ewenement 41-lekarz mówi, że chyba sama sobie psychicznie @ zatrzymałam.
    Co do endokrynologa nie doradzę, ale odradzę Tomaszewskiego. Jest ok, ale do momentu gdy sprawy są proste.

O właśnie też muszę zrobić testosteron.

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam minął poniedziałek? bo coś tu dziś cicho :)

neomi34
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    A do kogo?

dr Ewa Drozd-Styk

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak ją oceniasz?

neomi34
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    i jak ją oceniasz?

Jak dla mnie jest w porządku, ja jestem zadowolona. Ja mam niedoczynność tarczycy, w tym momencie mam tsh ok 1, odkąd biorę leki czuję się lepiej. Pani doktor jest rzeczowa, wizyty może nie są długie, ale pani doktor zawsze odpowiada na zadane pytania i wyjaśnia co i jak, także dla mnie jest spoko.

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to dobrze. Ja w poniedziałek pójdę do swojej i zobaczymy co mi powie.

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień dziecka minął a ja mam chandrę bo też bym chciała swojemu dzieciaczkowi złożyć życzenia, nigdy bym nie pomyślała, że czeka mnie taka długa droga :(

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki wczoraj wróciłam z pracy i padłam zanim włączyłam komputer. Dzisiaj ranozrobiłam test ciążowy i mam drugą trochę słabszą ale kreskę. Idę zaraz do lekarza po duphaston bo mi się skończył i na bete. Miłego dnia,

neomi34, Kamilka, Marta29, mihito lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Hej dziewuszki wczoraj wróciłam z pracy i padłam zanim włączyłam komputer. Dzisiaj ranozrobiłam test ciążowy i mam drugą trochę słabszą ale kreskę. Idę zaraz do lekarza po duphaston bo mi się skończył i na bete. Miłego dnia,

No proszę trzymam kciuki:) dawaj znać :)))) widać sposób to przestać się starać hehe

neomi34
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Dotek gratuluję!!!!!!!!!!!!

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie dziewczyny. niedawno któraś pisała o acardzie i clexane. i ja czytałam gdzies ten wątek bo jest taki a teraz na nic nie mogę znaleźdż. czy może mi ktoś pomóc? Proszę!!

Dotek lubi tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Rzeczywiście wrzucilam na luz. Beta wyszła mi 20,67. Ja pisałam o clexane właśnie dzisiaj poszłam do lekarza i już od dzisiaj biore zastrzyki z heparyna i duphaston. W poniedzialek ponowna beta zeby zobaczyc przyrost.

Martwie sie zeby xnowu nie poronic

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek cicho gratuluję i trzymam kciuki za betę:) dawaj znać jak będziesz miała wyniki!

Dotek lubi tę wiadomość

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ