X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    To był mój pierwszy cykl z clo, brałam go prze 5 dni, a potem brałam encorton, ale tylko do usg, bo jak wyszło 5 pęcherzyków to pani dr kazała mi odstawić. Oprócz tego brałam kwas foliowy, inofolic, witaminę d i norprolac na zbicie prolaktyny. Ten cykl mam bez stymulacji, jak się nie uda to w następnym będę brała znowu clo. Jak w tym cyklu wygląda sytuacja to nie wiem, nie byłam na żadnym monitoringu. Mam cykl na luzie :), dopiero co wróciłam z wakacji, na których nie myślałam za dużo o cyklu, ciąży i wszystkim co z tym się wiąże.

Wiowieczka czyli luz i wakacje pomogły :)))
    dziewczyny jedziemy na wakacje i bez stresu :)

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam też taki plan. W tym cyklu nie robie zadnych wykresów, jade na krótkie wczasy i nie będę robić żadnych testów uporczywie.

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak widać działa :) ja nie robię wykresów ale od 27 przestaję myśleć hehe

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby tak dało się odłączyć myślenie o tym. W każdym razie warto spróbować zająć się czym innym niż myślenie.

f08af289ff.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że przyrost jutro będzie, chociaż nie wiem dlaczego mam złe przeczucia. To było pierwsze wesele na którym nie wariowałam hehe, tańczyliśmy w zasadzie tylko wolne kawałki hehe. Dzisiaj jestem wykończona, bo niewiele spałam. Myślę, że wyjazd bardzo nam pomógł, bo mieliśmy napięty plan zwiedzania i nie miałam czasu na myślenie, a dodatkowo był to odpoczynek od ovu, który jest moim małym nałogiem :P.

neomi34 lubi tę wiadomość

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale może to przestymulowanie też Ci pomogło :) a coś brałaś dodatkowo? super myśl teraz pozytywnie a najlepiej zajmij się odsypianiemi nie kracz!:)
    musi być dobrze, i będziesz nam fluidy przesyłać hehe

Hipisiątko normalnie ja nie wiem zaraziłaś mnie tym sprzątaniem, dziś ledwo żyje wczoraj oprócz sprzątania nawet sama meblem przesuwałam. Mój mąż jak przyszedł to aż siadł z wrażenia, że kanapa, szafy poprzesuwane hehe dzięki nie wierzyłam, że mi się będzie chciało a jak zaczęłam rano to skończyłam o 18 dziękuje Kochana

Dotek a Ty jaki plan na ten cykl?

Ja dziś czekam na @ i zapisuje się do Pani doktor a męża na nasienie tylko ciekawe czy tam się długo czeka nie wiecie? i ile się płaci?

hipisiątko lubi tę wiadomość

neomi34
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Ale może to przestymulowanie też Ci pomogło :) a coś brałaś dodatkowo? super myśl teraz pozytywnie a najlepiej zajmij się odsypianiemi nie kracz!:)
    musi być dobrze, i będziesz nam fluidy przesyłać hehe

Hipisiątko normalnie ja nie wiem zaraziłaś mnie tym sprzątaniem, dziś ledwo żyje wczoraj oprócz sprzątania nawet sama meblem przesuwałam. Mój mąż jak przyszedł to aż siadł z wrażenia, że kanapa, szafy poprzesuwane hehe dzięki nie wierzyłam, że mi się będzie chciało a jak zaczęłam rano to skończyłam o 18 dziękuje Kochana

Dotek a Ty jaki plan na ten cykl?

Ja dziś czekam na @ i zapisuje się do Pani doktor a męża na nasienie tylko ciekawe czy tam się długo czeka nie wiecie? i ile się płaci?

Rzeczywiście może to przestymulowanie pomogło, zresztą z tego co pamiętam to pani doktor mówiła mi, że będą w tym cyklu jeszcze działać te leki stymulujące z wcześniejszego cyklu. Także neomi działajcie intensywnie w tym cyklu. Piłam inofolic 2 razy dziennie i brałam norprolac na zbicie prolaktyny, no i kwas foliowy oczywiście. No właśnie chciałabym odespać, ale nie mogę zasnąć, może gdzieś w ciągu dnia padnę :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:38

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten norprolac pani doktor Ci wypisała?

neomi34
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    A ten norprolac pani doktor Ci wypisała?

tak pani doktor mi wypisała, bo miałam bardzo podwyższoną prolaktynę i stwierdziła, że lepszy będzie dla mnie norprolac niż bromergon

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile miałaś prolaktynę?
    Ja bromergon. Pierwszy m-c.
    A ze stymulacja. Ja miałam kiedyś 3 m-c z clo i w 4 cyklu zaszłam i donosiłam.
    U Ciebie Wiwioreczka będzie dobrze.

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypisała cyclodynon to też na obniżenie.

Kamilka lubi tę wiadomość

neomi34
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    A ile miałaś prolaktynę?
    Ja bromergon. Pierwszy m-c.
    A ze stymulacja. Ja miałam kiedyś 3 m-c z clo i w 4 cyklu zaszłam i donosiłam.
    U Ciebie Wiwioreczka będzie dobrze.

Wiesz co ja prolaktynę miałam badaną o różnych porach, bo skorzystałam ze skierowania do szpitala. Jak mi robili badania w dniu przyjęcia do szpitala to wynosiła 42,30 przy normie 2,8-29,2. A jak mi pobierali w nocy to z pobrania o 6 rano miałam przy tej samej normie 80,60, przy czym ten wynik mógł być trochę zawyżony, bo niewiele spałam tej nocy. Ale tak czy siak poziom prolaktyny miałam za wysoki.

Kamilka lubi tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Mi wypisała cyclodynon to też na obniżenie.
    tak wiem że cyclodynon tak działa. ja brałam go dwa razy dziennie. a teraz rano tylko a na noc bromergon. bo mi prolaktyna po obciążeniu 17-krtonie podwyższona wyszła.
    a Ty Wiweióreczka jak w szpitalu badaną miałas to inaczej. wieksze możliwości.. :)

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy się z mężem o dziecko ponad rok, leczę się juz prywatnie u endo. Chciałabym pójść do ginekologa, żeby mnie pokierował co dalej ;/ Byłam ostatnio na wizycie w naszej "wiejskiej" przychodni i po ok. 2 h oczekiwań (nie ma tu zapisywania na godzinę), przebadała mnie 2 min. (usg nie było, bo w gabinecie nie ma, zapisała mnie na usg na badanie za 3 tygodnie) i olała twierdząc, że starania to 2 lata i tyle. Na prośbę o badania stwierdziła, że brak podstaw i jeśli jestem przewrażliwiona to poleca pójść prywatnie. Problem z tym , że ja nie mam aż takich środków finansowych, żeby badania polecane m.in. na tym forum zrobić prywatnie. Czy możecie mi wskazać przychodnie gdzie przyjmują i robią badania na nfz, mogę dojechać do Lublina i Puław?

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może pokierujecie avera27 do pani doktor Tkaczuk-Włach na nfz ja bym napisała ale nie wiem, bo nigdy tam nie byłam. Ona Ci zapewne pomoże ale pewnie będziesz musiała chwilę poczekać do niej bo wiele osób się umawia. A Twój endo co mówi? z jakiego powodu się leczysz??

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noemi, w tym cyklu nie prowadzę kalendarza. Jadę na urlop i nie będę pilnować owulacji. Jestem na lekkiej diecie tj. jem pieczywo chrupkie zamiast normalnego i więcej warzyw. Nie jem słodyczy i cukru. Biorę inofem bo kupiłam w dobrej cenie żeby moje jajniki nie zwolniły obrotów podczas diety i cyclodynon bo został mi listek po poprzednich kuracjach. W planach mam zbadanie witaminy D i homocysteiny:)

Avera27 pani dr przyjmuje w szpitalu wojskowym w Lublinie na racławickich. Trzeba pójść i się zarejestrować. Jest długi czas oczekiwania na wizytę, więc lepiej nie zwlekaj tylko się zapisz bo może to czekanie potrwać nawet 3 msc jak na nfz. Na wizycie wytłumacz pani dr że narazie musisz chodzić na nfz i pewnie Cie skieruje na badania. Może tak jak część z nas na 3 dni na diagnostykę do szpitala.

Nie wiedziałam że cyclodynon działa na prolaktynę.

Viowieczka dużo odpoczynku i spacerki:) Wierzę że będziesz szczęśliwą mamusią:)

f08af289ff.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek dziękuję, właśnie próbuję odpocząć po weselu, w końcu udało mię się trochę przespać, ale nadal czuję się jak zombie :P.

Avera27 z tego co wiem do dr Tkaczuk-Włach w wojskowym do końca roku nie ma już miejsc, ale oczywiście zadzwoń bo mogę się mylić. Jakby okazało się, że mam rację to moja rada jest taka: idź do niej raz prywatnie, to pewnie da Ci skierowanie na badania do szpitala, bo z tego co wiem robi tak też z pacjentkami z gabinetu prywatnego, a potem jak ją poprosisz to być może będzie przyjmować Cię na nfz.

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cyclodynon podobno też bo tam jest ten castangus. Mi się już kończy i muszę pójść do sklepu zielarskiego bo podobno tak jest w większej dawce koleżanka mi mówiła :)
    Dotek bardzo dobry plan :) ja też muszę zrobić tą wit D ale ona 70 zł kosztuje,liczą sobie :9

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    nie ma za co polecam się na przyszłość, ja uwielbiam sprzątać i mieć czysto w domu, choć jakiś pedantem nie jestem :) dziś np. pranie ze wczoraj jeszcze wisi bo mi się nie chce składać :) dopiero wróciłam ze chrzcin i padam na twarz, wieczorem jadę na festyn :)

na badanie nasienia w abovo czeka się bardzo krótko, ważne aby 5 dni było abstynencji :)

Dzięki muszę go zapisać :) no masz siłę chrzciny teraz festyn fiu fiu :)

hipisiątko lubi tę wiadomość

neomi34
  • avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za rady, za raz wygoogluje. Do endo chodzę, bo wyszło mi TSH ok. 4, prawie rok temu i lekarz rodzinny mnie tam pokierował.

Co do dr. Tkaczuk-Włach, ma swój prywatny gabinet? czy tylko przyjmuje w klinikach które wyskakują w necie(zagiel, ab ovo) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 20:37

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ