LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
viowieczka wrote:To był mój pierwszy cykl z clo, brałam go prze 5 dni, a potem brałam encorton, ale tylko do usg, bo jak wyszło 5 pęcherzyków to pani dr kazała mi odstawić. Oprócz tego brałam kwas foliowy, inofolic, witaminę d i norprolac na zbicie prolaktyny. Ten cykl mam bez stymulacji, jak się nie uda to w następnym będę brała znowu clo. Jak w tym cyklu wygląda sytuacja to nie wiem, nie byłam na żadnym monitoringu. Mam cykl na luzie , dopiero co wróciłam z wakacji, na których nie myślałam za dużo o cyklu, ciąży i wszystkim co z tym się wiąże.
Wiowieczka czyli luz i wakacje pomogły ))
dziewczyny jedziemy na wakacje i bez stresuneomi34 -
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że przyrost jutro będzie, chociaż nie wiem dlaczego mam złe przeczucia. To było pierwsze wesele na którym nie wariowałam hehe, tańczyliśmy w zasadzie tylko wolne kawałki hehe. Dzisiaj jestem wykończona, bo niewiele spałam. Myślę, że wyjazd bardzo nam pomógł, bo mieliśmy napięty plan zwiedzania i nie miałam czasu na myślenie, a dodatkowo był to odpoczynek od ovu, który jest moim małym nałogiem .
neomi34 lubi tę wiadomość
-
Ale może to przestymulowanie też Ci pomogło a coś brałaś dodatkowo? super myśl teraz pozytywnie a najlepiej zajmij się odsypianiemi nie kracz!
musi być dobrze, i będziesz nam fluidy przesyłać hehe
Hipisiątko normalnie ja nie wiem zaraziłaś mnie tym sprzątaniem, dziś ledwo żyje wczoraj oprócz sprzątania nawet sama meblem przesuwałam. Mój mąż jak przyszedł to aż siadł z wrażenia, że kanapa, szafy poprzesuwane hehe dzięki nie wierzyłam, że mi się będzie chciało a jak zaczęłam rano to skończyłam o 18 dziękuje Kochana
Dotek a Ty jaki plan na ten cykl?
Ja dziś czekam na @ i zapisuje się do Pani doktor a męża na nasienie tylko ciekawe czy tam się długo czeka nie wiecie? i ile się płaci?hipisiątko lubi tę wiadomość
neomi34 -
neomi34 wrote:Ale może to przestymulowanie też Ci pomogło a coś brałaś dodatkowo? super myśl teraz pozytywnie a najlepiej zajmij się odsypianiemi nie kracz!
musi być dobrze, i będziesz nam fluidy przesyłać hehe
Hipisiątko normalnie ja nie wiem zaraziłaś mnie tym sprzątaniem, dziś ledwo żyje wczoraj oprócz sprzątania nawet sama meblem przesuwałam. Mój mąż jak przyszedł to aż siadł z wrażenia, że kanapa, szafy poprzesuwane hehe dzięki nie wierzyłam, że mi się będzie chciało a jak zaczęłam rano to skończyłam o 18 dziękuje Kochana
Dotek a Ty jaki plan na ten cykl?
Ja dziś czekam na @ i zapisuje się do Pani doktor a męża na nasienie tylko ciekawe czy tam się długo czeka nie wiecie? i ile się płaci?
Rzeczywiście może to przestymulowanie pomogło, zresztą z tego co pamiętam to pani doktor mówiła mi, że będą w tym cyklu jeszcze działać te leki stymulujące z wcześniejszego cyklu. Także neomi działajcie intensywnie w tym cyklu. Piłam inofolic 2 razy dziennie i brałam norprolac na zbicie prolaktyny, no i kwas foliowy oczywiście. No właśnie chciałabym odespać, ale nie mogę zasnąć, może gdzieś w ciągu dnia padnę .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:38
-
neomi34 wrote:A ten norprolac pani doktor Ci wypisała?
tak pani doktor mi wypisała, bo miałam bardzo podwyższoną prolaktynę i stwierdziła, że lepszy będzie dla mnie norprolac niż bromergon -
A ile miałaś prolaktynę?
Ja bromergon. Pierwszy m-c.
A ze stymulacja. Ja miałam kiedyś 3 m-c z clo i w 4 cyklu zaszłam i donosiłam.
U Ciebie Wiwioreczka będzie dobrze.04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Kamilka wrote:A ile miałaś prolaktynę?
Ja bromergon. Pierwszy m-c.
A ze stymulacja. Ja miałam kiedyś 3 m-c z clo i w 4 cyklu zaszłam i donosiłam.
U Ciebie Wiwioreczka będzie dobrze.
Wiesz co ja prolaktynę miałam badaną o różnych porach, bo skorzystałam ze skierowania do szpitala. Jak mi robili badania w dniu przyjęcia do szpitala to wynosiła 42,30 przy normie 2,8-29,2. A jak mi pobierali w nocy to z pobrania o 6 rano miałam przy tej samej normie 80,60, przy czym ten wynik mógł być trochę zawyżony, bo niewiele spałam tej nocy. Ale tak czy siak poziom prolaktyny miałam za wysoki.Kamilka lubi tę wiadomość
-
neomi34 wrote:Mi wypisała cyclodynon to też na obniżenie.
a Ty Wiweióreczka jak w szpitalu badaną miałas to inaczej. wieksze możliwości..04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
staramy się z mężem o dziecko ponad rok, leczę się juz prywatnie u endo. Chciałabym pójść do ginekologa, żeby mnie pokierował co dalej ;/ Byłam ostatnio na wizycie w naszej "wiejskiej" przychodni i po ok. 2 h oczekiwań (nie ma tu zapisywania na godzinę), przebadała mnie 2 min. (usg nie było, bo w gabinecie nie ma, zapisała mnie na usg na badanie za 3 tygodnie) i olała twierdząc, że starania to 2 lata i tyle. Na prośbę o badania stwierdziła, że brak podstaw i jeśli jestem przewrażliwiona to poleca pójść prywatnie. Problem z tym , że ja nie mam aż takich środków finansowych, żeby badania polecane m.in. na tym forum zrobić prywatnie. Czy możecie mi wskazać przychodnie gdzie przyjmują i robią badania na nfz, mogę dojechać do Lublina i Puław?avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia -
Dziewczyny może pokierujecie avera27 do pani doktor Tkaczuk-Włach na nfz ja bym napisała ale nie wiem, bo nigdy tam nie byłam. Ona Ci zapewne pomoże ale pewnie będziesz musiała chwilę poczekać do niej bo wiele osób się umawia. A Twój endo co mówi? z jakiego powodu się leczysz??neomi34
-
Noemi, w tym cyklu nie prowadzę kalendarza. Jadę na urlop i nie będę pilnować owulacji. Jestem na lekkiej diecie tj. jem pieczywo chrupkie zamiast normalnego i więcej warzyw. Nie jem słodyczy i cukru. Biorę inofem bo kupiłam w dobrej cenie żeby moje jajniki nie zwolniły obrotów podczas diety i cyclodynon bo został mi listek po poprzednich kuracjach. W planach mam zbadanie witaminy D i homocysteiny:)
Avera27 pani dr przyjmuje w szpitalu wojskowym w Lublinie na racławickich. Trzeba pójść i się zarejestrować. Jest długi czas oczekiwania na wizytę, więc lepiej nie zwlekaj tylko się zapisz bo może to czekanie potrwać nawet 3 msc jak na nfz. Na wizycie wytłumacz pani dr że narazie musisz chodzić na nfz i pewnie Cie skieruje na badania. Może tak jak część z nas na 3 dni na diagnostykę do szpitala.
Nie wiedziałam że cyclodynon działa na prolaktynę.
Viowieczka dużo odpoczynku i spacerki:) Wierzę że będziesz szczęśliwą mamusią
-
Dotek dziękuję, właśnie próbuję odpocząć po weselu, w końcu udało mię się trochę przespać, ale nadal czuję się jak zombie .
Avera27 z tego co wiem do dr Tkaczuk-Włach w wojskowym do końca roku nie ma już miejsc, ale oczywiście zadzwoń bo mogę się mylić. Jakby okazało się, że mam rację to moja rada jest taka: idź do niej raz prywatnie, to pewnie da Ci skierowanie na badania do szpitala, bo z tego co wiem robi tak też z pacjentkami z gabinetu prywatnego, a potem jak ją poprosisz to być może będzie przyjmować Cię na nfz. -
Tak cyclodynon podobno też bo tam jest ten castangus. Mi się już kończy i muszę pójść do sklepu zielarskiego bo podobno tak jest w większej dawce koleżanka mi mówiła
Dotek bardzo dobry plan ja też muszę zrobić tą wit D ale ona 70 zł kosztuje,liczą sobie :9neomi34 -
hipisiątko wrote:nie ma za co polecam się na przyszłość, ja uwielbiam sprzątać i mieć czysto w domu, choć jakiś pedantem nie jestem dziś np. pranie ze wczoraj jeszcze wisi bo mi się nie chce składać dopiero wróciłam ze chrzcin i padam na twarz, wieczorem jadę na festyn
na badanie nasienia w abovo czeka się bardzo krótko, ważne aby 5 dni było abstynencji
Dzięki muszę go zapisać no masz siłę chrzciny teraz festyn fiu fiuhipisiątko lubi tę wiadomość
neomi34 -
dziękuje za rady, za raz wygoogluje. Do endo chodzę, bo wyszło mi TSH ok. 4, prawie rok temu i lekarz rodzinny mnie tam pokierował.
Co do dr. Tkaczuk-Włach, ma swój prywatny gabinet? czy tylko przyjmuje w klinikach które wyskakują w necie(zagiel, ab ovo) ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 20:37
avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia