X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
Odpowiedz

Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet 3 dni przed owulką są szanse :)zwłaszcza, że regularnie biorę olej z wiesiołka na poprawienie śluzu i już zaczynam odczuwać tego skutki. W dobrym śluzie plemniczki wytrzymają max 5 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:00

Justine M lubi tę wiadomość

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja;) od tego cykly biore :) a po ile bierzesz dziennie:)?

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczesniej brałam kilka miesięcy nieregularnie czyli wtedy kiedy mi się przypomniało i po jednej tabletce dziennie więc nie bardzo widziałam efekty;) ale od tego cyklu biorę po 2 tabletki dziennie i już zauważam poprawę choc to dopiero 5dc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:09

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore po jednej trzy razy dziennie i tez widze poprawe;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja ostatnio miałam małą infekcje i wiecie wtedy jest jaki sluz (bleee) i wydaje mi się ze moze przez to mi tez sie nie udalo zajsc w ciaze .. ale nie wiem czy dobrze mysle;)

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa11 wrote:
    Właśnie ja ostatnio miałam małą infekcje i wiecie wtedy jest jaki sluz (bleee) i wydaje mi się ze moze przez to mi tez sie nie udalo zajsc w ciaze .. ale nie wiem czy dobrze mysle;)

no ja w poprzednim cyklu miałam anginę, wysoką gorączkę itd. brałam leki pzreciwbólowe i przeciwgorączkowe, a dopiero kilka dni po ich wzięciu dowiedzialam się że niektóre z nich mogą zmniejszac płodność a nawet hamowac owulację. Myślę że to tez mogło mieć wpływ na brak powodzenia. Teraz jest nowy cykl i nowa nadzieja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:34

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie:) zbieram sie sprzatac mieszkanie i do pracy :) milego dnia:**

Aleksia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny będę miła usuwane zęby mądrości, pewnie na razie jeden bo chyba dwóch na raz się nie da. Ale czuje już z tego jedngo ropę w ustach. Myślicie ze taki popsuty ząb może powodować problemy z zajęciem w ciążę ?

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Ja dziewczyny będę miła usuwane zęby mądrości, pewnie na razie jeden bo chyba dwóch na raz się nie da. Ale czuje już z tego jedngo ropę w ustach. Myślicie ze taki popsuty ząb może powodować problemy z zajęciem w ciążę ?

myslę że nie ma to wpływu ale lepiej wyleczyć zęby przed zajściem w ciążę bo ból zębów w ciąży nie dośc że jest silniejszy (bo wszystko w ciąży odczuwa sie bardziej) to jeszcze nie można brać większości leków przecibólowych ani znieczulających.

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym wiesiolku a mi sie przypomnialo ze mialal od tego cyklu pic siemie lniane i zapomnialam to lece sobie zrobic i szykuje sie do pracy jak ja nie lubie 2 zmian i nocek masakra :(

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Tak piszecie o tym wiesiolku a mi sie przypomnialo ze mialal od tego cyklu pic siemie lniane i zapomnialam to lece sobie zrobic i szykuje sie do pracy jak ja nie lubie 2 zmian i nocek masakra :(

A jak przygotowujesz siemię lniane do wypicia? Po prostu zalewasz wodą i pijesz czy jeszcze mielesz?

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a co jest lepsze - ktoś sprawdzał? siemię czy wiesiołek? kiedyś piłam siemię na problemy z układem pokarmowym i mam trochę mielonego w domu

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie sprawdzam tylko wiesiołek i na mnie działa :) ale spróbuje też siemienia - nie zaszkodzi :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    A jak przygotowujesz siemię lniane do wypicia? Po prostu zalewasz wodą i pijesz czy jeszcze mielesz?
    Ja juz mam mielone. Zalewam 2lizeczki goraca woda i wypijam cale i zjadam te glutki przepraszam za doslownosc :) tak naprawde to ja lubie siemie kiedys pilam na odchudzanie i tez mielone bo to w ziarenkach jakies takie dziwne lepiej smakowalo w jogurcie. Jesli chodzi o mnie to polecam mielone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wiesiołek drugi miesiąc, i pomaga. A można łączyć wiesiołek i siemię ?

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam tylko siemie wiesiolka nie bralam. U mnie byl rezultak u polowie cyklu a juz w nastepnym widzialam ze jest wiecej slusu :)

• Justine M Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    nawet 3 dni przed owulką są szanse :)zwłaszcza, że regularnie biorę olej z wiesiołka na poprawienie śluzu i już zaczynam odczuwać tego skutki. W dobrym śluzie plemniczki wytrzymają max 5 dni.

uuu, no to ja muszę kupić - że przydatne w zachodzeniu nie wiedziałam...

Brałam w ciąży przed porodem, żeby lepszy 'poślizg' dzidzi miało heheh

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Ja juz mam mielone. Zalewam 2lizeczki goraca woda i wypijam cale i zjadam te glutki przepraszam za doslownosc :) tak naprawde to ja lubie siemie kiedys pilam na odchudzanie i tez mielone bo to w ziarenkach jakies takie dziwne lepiej smakowalo w jogurcie. Jesli chodzi o mnie to polecam mielone :)

A to nie jest tak że świeżo zmielone (samemu) lub w ziarnach ma lepsze działanie? Coś tak słyszałam :) też wole mielone więc mam nadzieję że działanie to samo :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    uuu, no to ja muszę kupić - że przydatne w zachodzeniu nie wiedziałam...

Przydatne w sensie poprawy śluzu :) niestety nie działa na hormony, co innego siemię lniane które podobno podwyższa poziom estrogenów :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Ja też wiesiołek drugi miesiąc, i pomaga. A można łączyć wiesiołek i siemię ?

Nie wiem ale wydaje mi się że nie zaszkodzą oba naraz :) ja dziś kupuję olej z siemienia w kapsułkach i zobaczymy jakie będa efekty :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ