Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
Odpowiedz

Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet 3 dni przed owulką są szanse :)zwłaszcza, że regularnie biorę olej z wiesiołka na poprawienie śluzu i już zaczynam odczuwać tego skutki. W dobrym śluzie plemniczki wytrzymają max 5 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:00

Justine M lubi tę wiadomość

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja;) od tego cykly biore :) a po ile bierzesz dziennie:)?

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczesniej brałam kilka miesięcy nieregularnie czyli wtedy kiedy mi się przypomniało i po jednej tabletce dziennie więc nie bardzo widziałam efekty;) ale od tego cyklu biorę po 2 tabletki dziennie i już zauważam poprawę choc to dopiero 5dc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:09

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore po jednej trzy razy dziennie i tez widze poprawe;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja ostatnio miałam małą infekcje i wiecie wtedy jest jaki sluz (bleee) i wydaje mi się ze moze przez to mi tez sie nie udalo zajsc w ciaze .. ale nie wiem czy dobrze mysle;)

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa11 wrote:
    Właśnie ja ostatnio miałam małą infekcje i wiecie wtedy jest jaki sluz (bleee) i wydaje mi się ze moze przez to mi tez sie nie udalo zajsc w ciaze .. ale nie wiem czy dobrze mysle;)

no ja w poprzednim cyklu miałam anginę, wysoką gorączkę itd. brałam leki pzreciwbólowe i przeciwgorączkowe, a dopiero kilka dni po ich wzięciu dowiedzialam się że niektóre z nich mogą zmniejszac płodność a nawet hamowac owulację. Myślę że to tez mogło mieć wpływ na brak powodzenia. Teraz jest nowy cykl i nowa nadzieja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:34

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie:) zbieram sie sprzatac mieszkanie i do pracy :) milego dnia:**

Aleksia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny będę miła usuwane zęby mądrości, pewnie na razie jeden bo chyba dwóch na raz się nie da. Ale czuje już z tego jedngo ropę w ustach. Myślicie ze taki popsuty ząb może powodować problemy z zajęciem w ciążę ?

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Ja dziewczyny będę miła usuwane zęby mądrości, pewnie na razie jeden bo chyba dwóch na raz się nie da. Ale czuje już z tego jedngo ropę w ustach. Myślicie ze taki popsuty ząb może powodować problemy z zajęciem w ciążę ?

myslę że nie ma to wpływu ale lepiej wyleczyć zęby przed zajściem w ciążę bo ból zębów w ciąży nie dośc że jest silniejszy (bo wszystko w ciąży odczuwa sie bardziej) to jeszcze nie można brać większości leków przecibólowych ani znieczulających.

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym wiesiolku a mi sie przypomnialo ze mialal od tego cyklu pic siemie lniane i zapomnialam to lece sobie zrobic i szykuje sie do pracy jak ja nie lubie 2 zmian i nocek masakra :(

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Tak piszecie o tym wiesiolku a mi sie przypomnialo ze mialal od tego cyklu pic siemie lniane i zapomnialam to lece sobie zrobic i szykuje sie do pracy jak ja nie lubie 2 zmian i nocek masakra :(

A jak przygotowujesz siemię lniane do wypicia? Po prostu zalewasz wodą i pijesz czy jeszcze mielesz?

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a co jest lepsze - ktoś sprawdzał? siemię czy wiesiołek? kiedyś piłam siemię na problemy z układem pokarmowym i mam trochę mielonego w domu

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie sprawdzam tylko wiesiołek i na mnie działa :) ale spróbuje też siemienia - nie zaszkodzi :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    A jak przygotowujesz siemię lniane do wypicia? Po prostu zalewasz wodą i pijesz czy jeszcze mielesz?
    Ja juz mam mielone. Zalewam 2lizeczki goraca woda i wypijam cale i zjadam te glutki przepraszam za doslownosc :) tak naprawde to ja lubie siemie kiedys pilam na odchudzanie i tez mielone bo to w ziarenkach jakies takie dziwne lepiej smakowalo w jogurcie. Jesli chodzi o mnie to polecam mielone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wiesiołek drugi miesiąc, i pomaga. A można łączyć wiesiołek i siemię ?

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam tylko siemie wiesiolka nie bralam. U mnie byl rezultak u polowie cyklu a juz w nastepnym widzialam ze jest wiecej slusu :)

• Justine M Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    nawet 3 dni przed owulką są szanse :)zwłaszcza, że regularnie biorę olej z wiesiołka na poprawienie śluzu i już zaczynam odczuwać tego skutki. W dobrym śluzie plemniczki wytrzymają max 5 dni.

uuu, no to ja muszę kupić - że przydatne w zachodzeniu nie wiedziałam...

Brałam w ciąży przed porodem, żeby lepszy 'poślizg' dzidzi miało heheh

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Ja juz mam mielone. Zalewam 2lizeczki goraca woda i wypijam cale i zjadam te glutki przepraszam za doslownosc :) tak naprawde to ja lubie siemie kiedys pilam na odchudzanie i tez mielone bo to w ziarenkach jakies takie dziwne lepiej smakowalo w jogurcie. Jesli chodzi o mnie to polecam mielone :)

A to nie jest tak że świeżo zmielone (samemu) lub w ziarnach ma lepsze działanie? Coś tak słyszałam :) też wole mielone więc mam nadzieję że działanie to samo :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    uuu, no to ja muszę kupić - że przydatne w zachodzeniu nie wiedziałam...

Przydatne w sensie poprawy śluzu :) niestety nie działa na hormony, co innego siemię lniane które podobno podwyższa poziom estrogenów :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Ja też wiesiołek drugi miesiąc, i pomaga. A można łączyć wiesiołek i siemię ?

Nie wiem ale wydaje mi się że nie zaszkodzą oba naraz :) ja dziś kupuję olej z siemienia w kapsułkach i zobaczymy jakie będa efekty :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ