X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
Odpowiedz

Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianka Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    To jsk tam kochane na jakim etapie każda z was jest? Ja jutro idę do ginekologa i trochę się boje co powie. Wogole to mam jakiś brązowy śluz co to może być? :-(
    To plamienie

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed świętami jak byłam na USG to miałam "pęcherzyk" 27mm, teraz jest już 55mm/35mm a przecież minęło zaledwie kilka tygodni- może z 3,5 tygodnia. Jak to możliwe...nie wiem, Jeszcze się za dużo nie edukowałam w tym temacie :p nie wiem ale na USG wygląda to troszkę jakby były sklejone 4 pęcherzyki :p też tak miałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:23

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dwukomorowego wodniaka (sklejone dwa "pęcherzyki"). W ogóle wg lekarzy wyglądało to na torbiel ale wzbudzało lekkie zdziwienie że tak wygląda. Mimo to uznawali to za niegroźne... dopiero ostatni lekarz uznał że to wodniak i od razu skierował na laproskopię.

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra teraz to już prawie pewna jestem, że też mam tego wodniaka.. ale dziwi mnie, że tak szybko urósł... a na wcześniejszych USG zawsze miałam jeden pęcherzyk. Nie ogarniam tego. I nie wiem czy Ty miałaś taki objaw, ale mi się przy tym cykle znacznie wydłużyły..

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, może to jednak torbiel zwykła :) a masz umiejscowionego go w jajowodzie? wewnątrz? Ja miałam raczej regularne cykle, ale długie - ok. 35-40 dni. Ale myslę ze to głownie przez niski progesteron. Wodniak raczej nie wydłuża cykli :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak,was czytam to zastanawiam się czy ja tego wodniaka nie mam :-( a bralyscie może wcześniej przed planowaniem ciąży tabletki antykoncepcyjne? :-)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :), im więcej tu na forum czytam, tym bardziej stwierdzam, że "mam" chyba wszystko ;) oszaleć można. I jak tu się nie stresować???

PWZJp2.png

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciężko mieć spokojną głowę. Człowiek doszukuje się czemu jeszcze siw nie udało :-(

• Lianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autentycznie. Właśnie wyliczam, ile musiałabym wydać na badania wszystkich tych hormonów... Dużo. Niestety. A może nie ma na co czekać?

PWZJp2.png

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę prosiła o skierowanie na wszystkie potrzebne badania gdy stara się o dziecko a nie wychodzi :-(

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    Dziewczyny jak,was czytam to zastanawiam się czy ja tego wodniaka nie mam :-( a bralyscie może wcześniej przed planowaniem ciąży tabletki antykoncepcyjne? :-)

a czemu tak uważasz? miałas robione usg? ja brałam tabletki ponad 4 lata temu przez 1,5 roku tylko :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi raczej nikt Ci takich badań nie da....zrobia wywiad, zbadaja powiedzą o splementach diety nd drogim infolicku żebyś łykała to oststnio mania u lekarzy chyba maja niezłe prowizje za to....zaproponuja monitoring obserwacje i tyle...jak Ci zalezy na czasie sama porób badania i idź z gotowym zestawem ....przerabiam to już tak długo, że wiem co mówię:)

Aleksia85, zonaboba, Lianna lubią tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mama:) potwierdzam ja jak wspomniaoam do jednego lekarza chodze od 5lat i jak wspomnialam o badaniach czy przed planowaniem ciazy i jak juz w ciaze zajsc nie moglam to mnie zbywal albo mowil ze nie moze dac na wszystkie a jeszcze lepiej zrobie jak zrobie je sama we wlasnym zakresie powiedzial tylko jakie i tyle o badaniach na nfz poraszka

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę regularnie 2 rok do 2 lekarzy jednocześnie...obaj nie mają o tym pojęcia kazdy co innego biadoli słucham 2 łącze to w całość i sama decyduję co robię:)

nigdy nie dostałam zadnego skierowania na nic...poza tym chyba prywatnie nie dają w ogóle skierowań ana nfz nie byłam nigdy i Bogu za to dziękuje!!

także Mandi jak liczysz na badania to licz na siebie

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    a czemu tak uważasz? miałas robione usg? ja brałam tabletki ponad 4 lata temu przez 1,5 roku tylko :)
    Nie miałam jutro będę miała robione. To może od tabletek ja brałam około 3 lata i długo się staram i dziecko i nie mogę zajść.

• Lianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie mogą tylko zalecić badanie, ale skierowania nie dadzą, bo i tak sama musisz zapłacić.
    U gina na nfz byłam pierwszy raz w listopadzie. Po pierwszym tekście "Ale ma pani jeszcze czas, spokojnie" (taaa, 33 lata...) wspomniałam o kilku potencjalnych kłopotach, to dostałam skierowanie, owszem. A teraz jak widzę wyniki, to i tak wiem, że zamiast tracić czas na kolejne wizyty na nfz i odliczanie odpowiednich dni cyklu, pójdę zrobić badania sama i potem pędem do lekarza. I tylko żałuję, że nie wpadłam na to pół roku temu. Kto wie, może byłabym już w ciąży.

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie lianna:) powodzenia

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię te badania na własną rękę będę wiedziała czy wszystko jest wporzadku bo tak jak mówicie mogę czekać w nieskończoność.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja porobiłam badania, zanim zaczęliśmy się starać, wyszła za wysoka prolaktyna, no i zgłosiłam problem z plamieniami przed okresem u innego gina, bo nie mogłam do tego który mi wcześniej podał co mam zbadać i stwierdził, że skoro mam owulację (było ciałko żółte na usg) to nie ma po co zbijać a o luteinie to w ogóle nie napomknął, bo plamienia się zdarzają i są normalne .. dopiero jak trafiłam do gina który mi te badania zlecił (mam to szczęście że jest to moja rodzina daleka) to dostałam lek na zbicie i luteinę i przez to wcześniejsze zamydlenie oczu straciłam jakieś 3 cykle :( dodam że byłam prywatnie i przyszłam z własnym kompletem badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:52

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, to samo mnie martwi. Między innymi mam prolaktynę w górnej granicy normy, uciążliwe plamienia przed @ a ostatnio to i po niej - i co? Troje ginekologów, żaden się nie zainteresował! Plamienie jest normalne ich zdaniem!

Chciałabym teraz zbadać poza tarczycą lh i fsh, ale na dobrą sprawę nie mam żadnej pewności, który to dzień cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:06

PWZJp2.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ