Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
karolka22 wrote:No dokładnie. A jeszcze bardziej to boli jak ogląda się to w takim bliskim gronie..
Dobra znajoma jest teraz w ciąży, w sumie też po przejściach bo rok temu poroniła, ma już 9 letnia córkę i cieszę się że w końcu im się udało. Ale z drugiej strony sobie myślę, że tak bardzo chciałabym być teraz na jej miejscu i razem z nią cieszyć się naszymi ciazami. No cóż, może zdążę przed jej porodem 7 miesięcy jeszcze mam na to
U mnie podobnie. Moja wieloletnia przyjaciółka (znamy się 16 lat) i ja zawsze robiłyśmy wszystko w podobnym czasie. Nawet wyszła za mąż dwa miesiące przede mną Teraz w październiku zaszła w ciążę po niecałym roku starań. Bardzo liczyłam na to że uda nam się również w ciąży być w tym samym czasie. Jestem bardzo szczesliwa że jej sie udało ale czuję też ukłucie żalu że ja dalej walczę.. i to już 4 lata. Ale nadziei nie stracę nigdy! -
nick nieaktualny
-
Mam pytanie czy widac na usg czy sa drozne jajowody? Bo jak mialam robione usg to gin powiedzial ze sa ladze nie ma zrostow a to samo co niedrozne jajowody?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 16:38
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
zuzzi wrote:No właśnie się zastanawiam, czy USG wystarczy, żeby to zdiagnozować.
Mendi a ktory to dzien cyklu?To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
zonaboba wrote:Mam pytanie czy widac na usg czy sa drorzne jajowody? Bo jak mialam robione usg to gin powiedzial ze sa ladze nie ma zrostow a to samo co niedrorzne jajowody?
Maczek, Lianna, Emma80 lubią tę wiadomość
-
Aleksia dziekuje :)Tak tez myslalam ale jak tak czytalam wpisy to sobie przypomnialam co mi gin jakies 1.5roku temu powiedzial ale nie wiedzialam tez bardzo o co mu chodzilo a nie zapytalam bo bylam zestresowana pierwszym usg hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:55
Aleksia85 lubi tę wiadomość
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
nick nieaktualny
-
lekarz powiedział mi kiedyś tak że: na usg można stwierdzić niedrożność ale tylko np w przypadku jakiejś dużej zmiany w obrebie jajowodu i to też musi być lekarz specjalizujący sie w usg, że to zauważy, w zdecydowanej wiekszkosci tak jak napisala to Aleksia85 potrzebna jest laparoskopia lub hsg
Emma80, Maczek lubią tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Paolala wrote:lekarz powiedział mi kiedyś tak że: na usg można stwierdzić niedrożność ale tylko np w przypadku jakiejś dużej zmiany w obrebie jajowodu i to też musi być lekarz specjalizujący sie w usg, że to zauważy, w zdecydowanej wiekszkosci tak jak napisala to Aleksia85 potrzebna jest laparoskopia lub hsg
no własnie, mi tak zdiagnozowano wodniaka jajowodu powodującego niedrożność a wręcz jego totalne zniszczenie miałam robione usg w szpitalu przez bardzo dobrego specjalistę. -
Mi też lekarz powiedział, że drożność lub jej brak stwierdza się robiąc badanie hsg, i że robi się je dopiero jak wykluczy się inne, bardziej prawdopodobne i łatwiejsze do zdiagnozowania przyczyny niepłodności.
Ja miałam drożność jajowodów sprawdzaną przy okazji operacji na mięśniaki.Maczek lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa...