Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mandi wydaje mi się że implementacja/zagnieżdżenie są przed pozytywnymi testami. Jeśli zarodek prawidłowo się zagnieździ wydzielany jest hormon hcg. Jeśli była 2 kreska na teście to hormon jest w organizmie i już po zagnieżdżeniu.
Niektóre kobiety w ciąży plamią w terminie miesiączki, takie plamienie może być co miesiąc przez pełne 9mc. W ciąży przy każdym plamieniu najlepiej udać się do ginekologa lub na IP, w celu sprawdzenia czy wszystko jest ok.
Plamienie może być również spowodowane niskim poziomem progesteronu. W takiej sytuacji lekarz powinien przepisać dupka lub lutkę, ale tu znów wracamy do wizyty u ginka lub na ip
Wniosek - jak niepokoi Cię plamienie jedź na IP, powiedz, że jesteś we wczesnej ciąży.Maczek lubi tę wiadomość
-
A ja zrobiłam test ale owulacyjny i wyszedł pozytywny;)Tylko, że małpa powinna przyjść za 2 dni...Najlepsze jest to, że w okresie gdzie powinna być owu żaden mi nie wyszedł pozytywny więc stwierdziłam, że cykl bezowulacyjny pewnie, a tu jakieś jaja. Chyba wywale te testy. Szkoda, że to nie był ciążowy...takie piękne 2 krechy;)
Gratki dla dziewczyn, które zobaczyły te dwie piękne kreski! Zdrówka i spokojnej ciąży:) -
Zuzzi mozesz mnie wypisac z listy niestety juz po owu. Jestem strasznie zla i smutna, tyle na nia czekalam, bralam ziolka zeby pecherzyk rosl, i cooo, zrobil psikusa wczesniej pekl a my oczszedzalismy meza na dzis. Ehhhh samo zycie, czekam na marcowy watek.
Lapie od was wiruski na nastepny cykl -
Mambella wrote:Zuzzi mozesz mnie wypisac z listy niestety juz po owu. Jestem strasznie zla i smutna, tyle na nia czekalam, bralam ziolka zeby pecherzyk rosl, i cooo, zrobil psikusa wczesniej pekl a my oczszedzalismy meza na dzis. Ehhhh samo zycie, czekam na marcowy watek.
Lapie od was wiruski na nastepny cykl
do dwóch dni po owu niby mozna zajsc jeszcze w ciąże, choc wiadomo aby plemniczki czekały na miejscu, ale nigdy nie wiadomo, jak natura zadziała. -
polkosia wrote:Mambella, jak długa ta przerwa? Najbardziej optymalnie to co 2-3 dni uprawiać seks. Powyżej 5-7 dni to połowa plemników już jest uszkodzonych, a powyżej 10 - większość...
No... stare plemniki...
Już nie mówiąc o względach czysto ludzkich... Jak się czuje taki mąż, kiedy jest przetrzymywany z seksem, bo tylko w dni płodne wolno?
-
Hehehe, my na przykład to nie jesteśmy zbyt rozwiąźli i u nas to z własnej chęci i tak tylko gdzieś raz na dwa tygodnie wypada Ale jak trzeba było, to po okresie był strzał na zmarnowanie tych uszkodzonych, a potem co 2 dni HahahaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn