Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
Odpowiedz

Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mleko... albo kalafiorową :P :D
    Katarzyna87 wrote:
    Zgadzam się z wami polejecie również mi ;p?

atdc20mmxp7m5026.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda. wrote:
    Chyba mleko... albo kalafiorową :P :D

Kalafiorową już dzisiaj jadłam ;p Na śniadanie jak wiesz ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz dostaniesz mleko. Dużo mleka. Dzięki temu nie przydarzą Ci się zaparcia ciążowe :D
    Katarzyna87 wrote:
    Kalafiorową już dzisiaj jadłam ;p Na śniadanie jak wiesz ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:01

atdc20mmxp7m5026.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 00:49

lauda. lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • anucha Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralpina wrote:
    To ja chętnie chlapnę również, bo w ciąży nie jestem, a organizm szanowny mi się zafiksował i dziś świętuję 41dc ! Żeby nie oszaleć biegam na jogę i popijam wino (właściwie wina spore ilości)... Na endometrium ponoć dobre, więc moje tam już zapewne dorodne narosło... Zdrowie Dziewczęta!

Na poprawę nastroju:

f6b5dc73f243f9f7.jpg
    Łączę się z Tobą, choć nie dorównam Ci długością cyklu, ale mamy podobnie. Też chyba chlapnę dziś wieczorkiem z tej okazji i za wszystkie staraczki. No to zdrówko!

Ralpina lubi tę wiadomość

• Emma80 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Kurcze, dziewczyny, nie wpadajcie w paranoję. A co jesli okaże się (czego nikomu nie życzę), że któraś tutaj będzie się starać np. 5 lat? I przez te 5 lat nie będziecie nic zażywać, nie będziecie chodzić na badania i w ogóle nic nie robić, bo albo zaszkodzi to staraniom albo zaszkodzi to fasolce?

Ja gdybym tak do tego podchodziła, to musiałabym do pracy nie chodzić, bo pracuję z promieniowaniem. Moim zdaniem klara bella ma najlepsze podejście. Nie ma co byc w ciąży zanim się w nią nie zajdzie. A co do ultradźwięków, to też nie jest do końca tak, bo z tego co ja wiem, to np USG nie jest zalecane zbyt często nie dlatego, że szkodzi jakoś tam strasznie dziecku, tylko dlatego, że dziecko to bardzo mocno słyszy i się stresuje. Ale z tego co ja kojarzę wcale nie jest tak, że ma to jakiś tam straszny wpływ na maleństwo. Moim zdaniem do wszystkiego trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem.

No i właśnie to samo miałam na myśli, nie mam zamiaru się męczyć i wariować, jak równie dobrze mogę nigdy w ciążę nie zajść, ale jednak fajnie by było wiedzieć jak to w końcu jest naprawdę, i na co zwracać uwagę, a co odpuścić.
    Co do ultradźwięków, to miałam na myśli zabieg na skręconą kostkę np., a nie zwykłe USG i to wiem akurat od lekarza, który zmienił mi rodzaj zabiegów jak dowiedział się o staraniach.
    I jakoś wcale nie pociesza mnie to, że jeślibym przypadkiem w złym momencie zrobiła RTG, albo tomografię, to nie urodzę chorego dziecka, bo zarodek zostanie poroniony. Nie chciałabym zaszkodzić przez swoje zaniedbanie. Tylko tyle.
    Daleka jestem od przesadzania i popadania w paranoję. :)
    Szukam tylko sprawdzonych informacji i próbuję oddzielać ziarno rzeczowych wiadomości od plew mitów okołociążowych. ;)
    Jednym z takich mitów jest np. nagonka na koty w związku z toksoplazmozą i powtarzają je nawet lekarze.

Matleena lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Wy wariatki :)
    To ja też się napiję :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy ciąży którą poroniłam, też o siebie dbałam, uważałam i nic to nie pomogło. Jak już się zagnieździ i jest wszystko w porządku to nie popuści, a jak coś jest nie tak to nic nie poradzimy, a czasami może i lepiej niż na siłę podtrzymywać ciąże z której urodziłoby się chore dzieciątko.
    Ja też coś chlapnę polewajcie :D

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJSONEK, MAŁA.MI gratuluje!!;) reszcie mamusiek równiez ale Was kochane pamiętam jeszcze z lipcówek,sierpniówek itd;)!!
    Ciesze sie razem z Wami;)! Piekne chwile przed Wami!;) Jak dzis pamietam te łzy jak zrobilam test potem bete ktora byla minimalnie powyej... A teraz? Półmetek, bobas puka od srodka w brzuszek zeby dac o sobie znac:)!

mała.mi, Zajsonek lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie pytałam gina czy mam się jakoś oszczędzać a on powiedział, że jak jest zdrowa ciąża to nic się nie stanie i bym chyba w kamieniołomach musiała pracować, żeby ją uszkodzić :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaciążę będę chciała pracować przez na pewno 3-4 miesiące. :) Jeśli gin mi pozwoli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:52

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie można @ wpisać, beta negatywna, @ nie ma i nie wiem kiedy przyjdzie przez stymulację

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    No i właśnie to samo miałam na myśli, nie mam zamiaru się męczyć i wariować, jak równie dobrze mogę nigdy w ciążę nie zajść, ale jednak fajnie by było wiedzieć jak to w końcu jest naprawdę, i na co zwracać uwagę, a co odpuścić.
    Co do ultradźwięków, to miałam na myśli zabieg na skręconą kostkę np., a nie zwykłe USG i to wiem akurat od lekarza, który zmienił mi rodzaj zabiegów jak dowiedział się o staraniach.
    I jakoś wcale nie pociesza mnie to, że jeślibym przypadkiem w złym momencie zrobiła RTG, albo tomografię, to nie urodzę chorego dziecka, bo zarodek zostanie poroniony. Nie chciałabym zaszkodzić przez swoje zaniedbanie. Tylko tyle.
    Daleka jestem od przesadzania i popadania w paranoję. :)
    Szukam tylko sprawdzonych informacji i próbuję oddzielać ziarno rzeczowych wiadomości od plew mitów okołociążowych. ;)
    Jednym z takich mitów jest np. nagonka na koty w związku z toksoplazmozą i powtarzają je nawet lekarze.
    dokładnie :D
    co do usg ja miałam robione co 2 tygodnie i młody sie zdrowy urodził

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wpiszcie mi @ bo rano dostałam a beta negatywna wiec na nowo staranka

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo już mamy 12 groszków jak fajniusio :D A dopiero mamy 10 luty:)
    Czekamy na więcej:)
    U mnie 8 dni do testowania...

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie odmówię... To kto leje?

g5zbxpbcmyej_t.jpg

Mordeczka, Ralpina, anucha, anja83, kubecek lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralpina wrote:
    To ja chętnie chlapnę również, bo w ciąży nie jestem, a organizm szanowny mi się zafiksował i dziś świętuję 41dc ! Żeby nie oszaleć biegam na jogę i popijam wino (właściwie wina spore ilości)... Na endometrium ponoć dobre, więc moje tam już zapewne dorodne narosło... Zdrowie Dziewczęta!

Na poprawę nastroju:

f6b5dc73f243f9f7.jpg
    Strasznie długa masz ta II faze... Może test po prostu nie pokazał? Robilas bete?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

UWAGA KOMUNIKAT ;)

Wszystko do tego momentu uzupełnione :) Od tego momentu prawdopodobnie nie będę uzupełniać listy aż do soboty wieczorem/niedzieli, albowiem po prostu mnie nie będzie ;)

Ale nic się nie martwcie, potem wpadnę tu i wszystko pouzupełniam.

zwei_kresken, Emilia77, odrobinacheci, Katarzyna87, kubecek, anja83, mana, lauda. lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Zuzzi, obyś miała dużo bobasków do wklejania :D

Helen, agania, Emilia77 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do przesadnego dbania o siebie, to ja przed pierwszą ciążą, którą poroniłam, przesadnie o siebie dbałam, rzuciłam fajki, nie piłam alkoholu, nie chodziłam na aerobik w drugiej fazie cyklu. Skutek jest taki, że przytyłam i nic dobrego z tego nie wyszło. Teraz śmigałam na nartach ( w momencie prawdopodobnej implantacji również) piłam grzańce i co? I udało się :-D

I jeżeli nie będzie przeciwwskazań lekarskich to chciałabym pracować do końca roku szkolnego (pracuję w szkole podstawowej) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 21:44

Helen, Emilia77 lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ