Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy widac mój nowy wykres a jak nie to co trzeba zrobic

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Konwalio - Amicizia ma rację! Poczekaj z testami jeszcze trochę!
    sama_ja - nie zapomnij dać znać co u gina!
    Bozia - udostępnij nam wykresik w stópce... Ale spojrzałam na Twój wykres. Póki co niewiele można o nim powiedzieć, jest mocno nieczytelny. Spróbuj zaznaczyć jako domyślną godzinę 8:00 (częściej mierzysz o 8 niż o 7). I odznacz wszystkie tempki z jakiegoś powodu zakłócone (jeżeli takie są). Bo na ten moment to naprawdę nic nie można niestety z Twojego wykresu powiedzieć... Żadna z 3 temperatur nie spełnia zasad, aby uznać ją za "wyższą"
    Smutas - tak jak napisała Amicizia wyżej. Zdarza się, że faza przedowulacyjna ma różną długość. Owulacja może się przesunąć w stosunku do poprzednich cykli. Za stałą uznaje się fazę lutealną.

Miłego dnia kochane!

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jeżeli przyjąć, że owulację miałam 23 dc (estradiol z krwi był w stężeniu jak w fazie owulacyjnej), a od 27 dc rozpoczęła mi się faza lutealna, to dzisiaj jest jej 10 dzień, więc rzeczywiście jeszcze może być troszkę za wcześnie. Nie wiem ile u mnie trwa faza lutealna, ale mam nadzieję, że dzięki obserwacji z ovu tego się dowiem. Wydaje mi się, że te plamienia są przedmiesiączkowe... Cały czas nie mogę uwierzyć, że mój cykl już tyle trwa! Trochę już tęsknie za @. :) Przynajmniej mogłabym już nowy cykl zacząć.
    Jeżeli chodzi o kwestie badań, to mam o tyle dogodną sytuację, że nie muszę za nie płacić :-) Z pracy mam prywatne świadczenia medyczne i wystarczy, że pójdę do internisty, który wystawi skierowanie.
    Malvinka a jak Ty się czujesz?
    sama_ja - ja rano zaznaczam plamienie, a jak okaże się, że to miesiączka, to później zmieniam. Bardzo fajnie, że zdecydowałaś się mierzyć tempki. Ja od następnego cyklu postanowiłam zacząć stosować testy owulacyjne. Zakupiłam na allegro i ciekawa jestem pierwszego cyklu z nimi.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane luty okazał się dla mnie szczęśliwym miesiącem!!! :D Udało się mimo, że lekarz mówił co innego :( a wtedy wiara mnie opuściła , a tu - NIESPODZIANKA :D cud,cud,cud ROZSYŁAM CIĄŻOWE FLUIDKI ŻEBY I DLA WAS LUTY BYŁ SZCZĘŚLIWYM :D

Libra, Malvinka, Fedra, samira, liloe, gocha04, Meginka, agula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia to ja też zaznaczyłam plamienie :D

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a pod wykresem napisałam Ci, że pewnie jak sobie odpuścisz to "zaskoczy" ;) Gratuluję i życzę spokojnych miesięcy :)))

Marti, samira lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;D Super wieści dzisiaj. Gratuluje zafasolkowanym ;D

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przyłączam się do gratulacji. Coraz więcej fasolek w lutym. :)

Marti lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti wrote:
    Kochane luty okazał się dla mnie szczęśliwym miesiącem!!! :D Udało się mimo, że lekarz mówił co innego :( a wtedy wiara mnie opuściła , a tu - NIESPODZIANKA :D cud,cud,cud ROZSYŁAM CIĄŻOWE FLUIDKI ŻEBY I DLA WAS LUTY BYŁ SZCZĘŚLIWYM :D

Gratuluję:) dzisiaj to już drugi plusik:) zajebiście:)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) zrobiłam dziś test ten uktraczuły iw szyłą mi słaba ale jednka druga kreseczka!!! udąło się!!! jestem przy nadziei :) a wtym cyklu się nie staraliśmy tylko jakoś tak wyszło i porszę!!! szczęśliwy cykl, jutro ide do lekarza po skierowanie i na bete potem, ajka się wszystko potwierdzi to będzie cudowny prezent urodzinowy, bo dziedzius urodzi sie w okolicach moich urodzin no i urodzin mojej mamy wiec ja dostane dziecko w prezencie a mama pierwszego wnuczka!!! :)

Fedra, Libra, Marti, samira, AGA 30, Konwalia, Malvinka, gocha04, Meginka, agula lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJE NOWO ZAFASOLKOWANYM :)

Amicizia, Marti lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, gratulacje!!!! I nuuuudnej ciąży Ci życzę!!!! :)

Konwalio, mnie dzisiaj brzuszek pobolewa i martwi mnie to :( Dlatego leżę w łóżeczku i się nie ruszam na wszelki wypadek. Jutro wizyta u gina :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJĘ NOWYCH FASOLECZEK :)

Marti lubi tę wiadomość

• AnMi Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych zafasolkowanych.

Marti lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/548e57ee4bfc4ae42b3f722fde94c5b5
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti tobie tez gratuluje fasolki to bedziemy podbnie z terminiem i razmew ciazy :)

Marti lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • whisky Nowa

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    zaczynam starania z Wami. Gratuluję tym, którym się udało w styczniu :)
    Mam już smyka - ma rok i 4 miesiące. Pora na siostrzyczkę, albo braciszka :)

Libra lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści, gratuluję wszystkim nowym mamusiom:)

Amicizia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    whisky wrote:
    Cześć dziewczyny,
    zaczynam starania z Wami. Gratuluję tym, którym się udało w styczniu :)
    Mam już smyka - ma rok i 4 miesiące. Pora na siostrzyczkę, albo braciszka :)

Witamy, witamy:)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Marti, gratulacje!!!! I nuuuudnej ciąży Ci życzę!!!! :)

Konwalio, mnie dzisiaj brzuszek pobolewa i martwi mnie to :( Dlatego leżę w łóżeczku i się nie ruszam na wszelki wypadek. Jutro wizyta u gina :)

Masz racje odpoczywaj, tylko się nie martw - na pewno będzie dobrze. Daj znać, co lekarz powie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, Amicizia gratuluje wam dziewczyny i po cichu zazdroszczę tych dwóch kresek.

Spokojnych i nudnych 9 miesięcy wam życzę

Amicizia, Marti lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ