X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja u mnie chyba nici z dzidziusia bo test ovu jej nie wykazal i nie mialam sluzu ciagnacego-owszem byl mokry ani nic poza tym. Przed chwila wykonalam test ovu i negatywny wiec chyba w tym mcu sobie daruje juz z testami bo pewnie nie bedzie owulki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniłam swoje "lekkie krwawienie" na "plamienie", bo w sumie nie mam typowej @ tylko jak się załatwiam i wycieram to widzę JAKIEŚ plamki krwi.... :/ już sama nie wiem co mam o tym myśleć....

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze trochę. Albo się rozkręci, albo zniknie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak... tylko co myśleć jak zniknie? o to jest pytanie....

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy iść na betę i do gina!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek idę do lekarza, jeśli jutro nie zacznę normalnie krwawić.... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Fajnie, ze znalazlam taki portal!
    Mam pytanko. W tym cyklu zaczelam brac castagnus dla obnizenia prolaktyny (zlecil gin)mam niewiele podniesiona. Zawsze mialam regularne okresy, tylko owulacje pozna bo w 16, 17 dniu cyklu. Lekarz powiedzial, ze u mnie to normalne tak mam i juz. Przed owulacja mialam spadek temp i potem wzrost w czasie owulacji. Normalnie ksiązkowo. Teraz jesli zobaczycie moj wykres to wszystko mi sie pokickało :). Detektor mowi, ze mam płodne dni nadal i ze owulacja jeszcze nie wykryta. Nie wiem czy bede miala ta owulacje w tym cyklu czy juz nie bo to juz 22 dc. Moze ktoras z dziewczyn miala taki przypadek w czasie brania castagnusa? Prosze o odp. i z gory dziekuje. Trzymam mocno za Was kciuki by sie udało i za siebie tez.

samira lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja wrote:

Ja idę w poniedziałek na betę jak jutro nie zacznę normalnie krwawić :)

gocha04 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    sama_ja wrote:

Ja idę w poniedziałek na betę jak jutro nie zacznę normalnie krwawić :)

a kiedy miałaś mieć @? ja co prawda w miniony poniedziałek, ale testy mówią stanowcze NIE....

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też testy mówią nie. @ powinna pojawić się 16.02.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wydaje mi się, że testy już powinny pokazywać... chociaż jakąś bladą kreskę, ale powinny....

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja obejrzałam parenaście wykresów. Niektóre ciąże dopiero potwierdziła beta, bo domowe nic nie wykazywały... Ja to chce iść na betę, bo lekarz kazał mi odstawić bromocorn w momencie jak dowiem się o ciąży. Jeżeli będzie wynik negatywny, to przynajmniej będę wiedzieć, że mam brać dalej i tylko cykl mi się wydłużył... Tak dla swojej świadomości, że dobrze robię :D

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia wrote:
    Hej dziewczynki. Fajnie, ze znalazlam taki portal!
    Mam pytanko. W tym cyklu zaczelam brac castagnus dla obnizenia prolaktyny (zlecil gin)mam niewiele podniesiona. Zawsze mialam regularne okresy, tylko owulacje pozna bo w 16, 17 dniu cyklu. Lekarz powiedzial, ze u mnie to normalne tak mam i juz. Przed owulacja mialam spadek temp i potem wzrost w czasie owulacji. Normalnie ksiązkowo. Teraz jesli zobaczycie moj wykres to wszystko mi sie pokickało :). Detektor mowi, ze mam płodne dni nadal i ze owulacja jeszcze nie wykryta. Nie wiem czy bede miala ta owulacje w tym cyklu czy juz nie bo to juz 22 dc. Moze ktoras z dziewczyn miala taki przypadek w czasie brania castagnusa? Prosze o odp. i z gory dziekuje. Trzymam mocno za Was kciuki by sie udało i za siebie tez.

ja biorę castagnusa... mi się owulka przyspieszyła o 3-4 dni i wydłużyła się fl... i wykresy się zrobiły książkowe:) (co widać w stopce), niedługo ponowie idę na kontrolę hormonów, więc zobączę, jak wpłynął on na moją prolaktynę...

wykres zobaczę... wklej go w stopkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    sama_ja obejrzałam parenaście wykresów. Niektóre ciąże dopiero potwierdziła beta, bo domowe nic nie wykazywały... Ja to chce iść na betę, bo lekarz kazał mi odstawić bromocorn w momencie jak dowiem się o ciąży. Jeżeli będzie wynik negatywny, to przynajmniej będę wiedzieć, że mam brać dalej i tylko cykl mi się wydłużył... Tak dla swojej świadomości, że dobrze robię :D

wizytę u lekarza i tak mam już umówioną, więc i tak pójdę, a gin pewnie wyśle mnie na betę więc tak czy inaczej ją zrobię :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ale mi dzis niedobrze zaraz chyba zwymiotuje i tak caly dzien...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOnwalia ale towja " nie mogla pryzjsc 16 lutego, poniewa owulacje wzynacyzlo ci na 17 lutego i dziś masz dopiero 5 dzien wyzszych temperatur, ogolnie ten cykl ci sie musial przez zapalenie płuc wydłużyć więc według mnie za wczesnie na testy jakiekolwiek, szkoda kasy, ja bym poczekala spokojnie z tydzien i dopiero bym muslala o testach a poki co to nawet ci temperatura konkrtenie nie podskoczyla wiec radze wstrzymac sie z wizyta, bo fala lutealna czyli wyzszych temperatur po owulacji powinna trwa od 11 do 16 dni wiec spokojnie jeszcze @ moze do ciebie przyjsc albo i nie czego ci zycze :)

gocha04 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawde dopoki nie bedziecie miec wyznaczonej owulacji to nie mozecie byc pewne terminu @ bo fala folikularna czyli ta przed owulacja jest zmienna a faza lutealan zawsze wynosi od 11 do 16 dni, i im dluzsza tym lepiej dla staran bo łatwiej bedzie zarodkowi sie zagnieździć.

gocha04, Gunia lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    Amicizia wrote:
    Konwalia ciesze sie, że mogłam pomóc.

Agula no twój wykres jest dosc ciekawy, apoweidz mi co takiego robiłas ze w 11 dniu masz tak wysoką tempke? jesli w tym dniu bylo cos co moglo ci ja zaburzyc to ja tez zignoruj, bo raczej w tej fazie tak wysoka nie powinna byc. Ogólnie z tempka masz ciekawie. na podstawie testu i lsuzu mozna twoerdzic ze wystapila ale nie masz na razie skoku temp. wiec trzeba czekac :) czasem moze okazac sie ze owulacja sie zatrzymala i za kilka dni wznowi jeszcze raz :) obserwuj dzielnie dalej :)

wypilam troche wina wieczorem 10 dnia cyklu :) poza tym to nic :P

Jak widac u Ciebie winko wieczorem bardzo ładnie podnosi temperature.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) zmierzyłam sobie rano temperaturę i postanowiłam robić to każdego dnia :) od dziś! :) a co do reszty zto nawet nie wiem co zaznaczyć w "miesiączka", bo w sumie to nie wiem co będzie..... czy plamienie czy zacznie się normalna @.....

Miłego dnia Wszystkim życzę ;)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, jak tam samopoczucie w niedziele? Mam do was małe pytanko ostatnio 3 cykle owulacje miałam miedzy 15 a 17 dc a dzisiaj jest 10 dc a mi się pojawił sluz płodny i test ovu jest pozytywny. Czy to mozliwe czy cos nie tak?
    Spójrzcie Prosze :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ