Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    nie wiem z kim porozmawiać, więc postanowiłam się Wam wyżalić, od tygodnia mam strasznego doła, jeszcze wczoraj bratowa ogłosiła radosną nowinę, że jest w ciąży, nie żebym się z tego nie cieszyła, bo to dobrze, ale dlaczego mi się nie udaję :( nie ma tygodnia, ze nie mam klina, w postaci wiadomości,że ta znajoma czy koleżanka jest w ciąży:( nie mam na nic ochoty, wszystko wydaje mi sie bez sensu, jestem przerażona moim stanem psychicznym:( nie mam z kim porozmawiać, każdy mnie zbywa, że mam być cierpliwa, że się uda, a ja nie umiem sobie poradzić sama ze sobą :(

samira, darijka lubią tę wiadomość

• AnMi Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, piękny wykresik kiedy testujesz?

http://ovufriend.pl/graph/548e57ee4bfc4ae42b3f722fde94c5b5
  • AnMi Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola23, myśl o sobie ja miałam tak samo, najpierw koleżanka z pokoju w pracy, siostra, wychowawczyni mojej córci, kuzynka, co miesiąc to wieści że któraś w ciąży masakra, wiem ale trzeba się skupić na własnych działaniach. Na pewno się uda :)

http://ovufriend.pl/graph/548e57ee4bfc4ae42b3f722fde94c5b5
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola23 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    nie wiem z kim porozmawiać, więc postanowiłam się Wam wyżalić, od tygodnia mam strasznego doła, jeszcze wczoraj bratowa ogłosiła radosną nowinę, że jest w ciąży, nie żebym się z tego nie cieszyła, bo to dobrze, ale dlaczego mi się nie udaję :( nie ma tygodnia, ze nie mam klina, w postaci wiadomości,że ta znajoma czy koleżanka jest w ciąży:( nie mam na nic ochoty, wszystko wydaje mi sie bez sensu, jestem przerażona moim stanem psychicznym:( nie mam z kim porozmawiać, każdy mnie zbywa, że mam być cierpliwa, że się uda, a ja nie umiem sobie poradzić sama ze sobą :(

Ja odkąd się staram też zauważyłam przyrost naturalny po znajomych hahaha, Wczesniej pewnie też tak było ale tak nas to nie interesowało. Niestety co racja to racja. Musimy być cierpliwe. Ja troche odpuściłam w tym miesiącu i odrazu lepiej się czuje. A i zaczęłam ćwiczyć dla lepszego samopoczucia- działa. Głowa do góry. Uda się i nam :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • martula Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Dzień dobry dziewczynki! Jak tam poniedziałek? Ja dzisiaj na 16:00 mam wizytę u gina, a na 17:30 u krawcowej (sukienkę ślubną mi szyje :D).

Ale się nie wyspałam :((

A ja z choróbskiem leżę w łóżeczku :(.

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Malvinka wrote:
    Dzień dobry dziewczynki! Jak tam poniedziałek? Ja dzisiaj na 16:00 mam wizytę u gina, a na 17:30 u krawcowej (sukienkę ślubną mi szyje :D).

heloł:) u mnie ok:)

a kiedy ten ważny dzień?

1. czerwca tego roku. Już będę miała brzuszek widoczny. Ciekawe co na ten fakt krawcowa :P

Meginka, samira lubią tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola23 wrote:
    Cześć dziewczyny,

jola, może spróbuj kupić sobie Deprim Forte? To ziołowe leki, ale mi pomagały. A przechodzę przez stany depresyjne regularnie jesienią. A jeśli nie pomoże, to proponuję jednak wizytę w poradni. Im szybciej się wybierzesz tym łatwiej będzie Ci pomóc. Po co się męczyć, skoro Świat znowu może być kolorowy? Trzymam za Ciebie kciuki!

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martula wrote:
    Malvinka wrote:

A ja z choróbskiem leżę w łóżeczku :(.

No to zdrówka życzymy!!!

A ja dzisiaj pierwszy raz mam na prawdę wyraźne mdłości o.O

• Meginka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Libra wrote:
    Malvinka wrote:

a kiedy ten ważny dzień?

1. czerwca tego roku. Już będę miała brzuszek widoczny. Ciekawe co na ten fakt krawcowa :P

ooo w dzień dziecka, jak fajnie :)
    A ja dziś mam niesamowity apetyt, nawet mąż się śmiał ze mnie przy śniadaniu, że chyba jem za dwoje :)
    Cycochy nadal bolą, ale już trochę mniej.
    Ogłaszam nowy termin @ - 5 marca. Tzn tylko teoretycznie, bo w praktyce mam nadzieję, że małpiszońsko nie przyjdzie :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Malvinka wrote:
    Libra wrote:
    Malvinka wrote:

a kiedy ten ważny dzień?

ooo w dzień dziecka, jak fajnie :)
    A ja dziś mam niesamowity apetyt, nawet mąż się śmiał ze mnie przy śniadaniu, że chyba jem za dwoje :)
    Cycochy nadal bolą, ale już trochę mniej.
    Ogłaszam nowy termin @ - 5 marca. Tzn tylko teoretycznie, bo w praktyce mam nadzieję, że małpiszońsko nie przyjdzie :)

Mogę Wam fajną historyjkę opowiedzieć :)

Miałam termin ślubu na 29.06. Wszystko było: sala, zespół, fotograf. Siedzę sobie z moim M. 2 dni przed Sylwestrem, coś sobie tam robimy. Dzwoni telefon. Moja Mamusia kochana. I słyszę:
    "Wiesz coooo? Agaaaaa... Bo...hmmm...jakby Ci to powiedzieć.... heh... hmmm... no teeegooo... ech. ZMIENIŁAM CI TERMIN ŚLUBU".
    Ja klasyczne "WTF?!?". A ona na to, że znaleźli z tatą lepszą salę, i jest tak w ogóle piękna, ale jest wolna tylko w terminie 1.06, więc trzeba zmienić termin. Znaczy oczywiście jeszcze do końca nic nie jest załatwione, ale oni nam radzą zaufać i zmienić. No i się zgodziliśmy. A oni wszystko w sumie załatwili co trzeba było :P

A tak poza anegdotką, to mam nadzieję Meginko, ze @ nie przyjdzie i będziesz mogła już oficjalnie powiedzieć, że jesz za dwoje :D

Libra, Meginka, samira, gocha04 lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.Czy mozna sie jeszcze do Was dolaczyc na koniec tego miesiaca?

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMi wrote:
    Libra, piękny wykresik kiedy testujesz?

niby @ powinna się zjawić wtorek/środa... jak coś to teścik może w piątek

Meginka, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Libra wrote:
    Malvinka wrote:

a kiedy ten ważny dzień?

pewnie zacznie szyć Ci sukienkę najwcześniej miesiąc przed ślubem:) albo jeszcze później:)

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Czesc.Czy mozna sie jeszcze do Was dolaczyc na koniec tego miesiaca?

Jasne!!! Witamy :D

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Malvinka wrote:
    Libra wrote:
    Malvinka wrote:

a kiedy ten ważny dzień?

pewnie zacznie szyć Ci sukienkę najwcześniej miesiąc przed ślubem:) albo jeszcze później:)

Wszystko mi jedno kiedy, grunt, żeby się wyrobiła :)

Ale najlepsze to jest to, że na ostatnim naszym spotkaniu mówiła: "Pani Malvinko! Pani ma taką ładną talię! My ją koniecznie w tej sukience musimy podkreślić!".

Hehe. No to będę miała PODKREŚLONĄ talię :P

Libra, samira, martula, Meginka lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)w takim razie wieczorem postaram sie cos wiecej o sobie napisac.Milego dnia:)

[img]http:/[/img]
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Ja juz po zajęciach na całe szczęście. Jak ja nie cierpię Poniedzialkow. Na dodatek katar sie do mnie przyplatal.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli można, to i ja dołączam :)Znalazłam ovu i jakoś spodobało mi się przebywanie tu :)

1221648qmrgggy559.gif
  • martula Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Hej dziewczyny :D Ja juz po zajęciach na całe szczęście. Jak ja nie cierpię Poniedzialkow. Na dodatek katar sie do mnie przyplatal.

Ja Ilona mam to samo. Akurat na czas staranek przyplatalo sie zakazenie dróg moczowych, a od wczoraj przeziębienie. Dwa cykle temu też chorowalam i też w czasie plodnym ech...szkoda gadać:(.

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o moim wykresie? :)
    c521a0d1294ddee6eebc8c670890e3bc.png

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ