Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • agula Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki ja wlasnie z pracy wrocilam i jestem padnieta ;/ ale chorobsko juz przegonilam i zaczelam znowu tempke mierzyc :) a detektor zmienil swiatlo z czerwonego na zolte znowu nie wiedziec czemu ;P

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • agula Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zastanawiam czy by samej sobie nie wyznaczyc owulki, ale nie wiem kiedy ona byla, bo mysle, ze juz byla :) nawet przy chorobie mam dosc regularne cykle, wiec nie sadze, ze jestem jeszcze przed. co myslicie dziewczyny? :)

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka gratulacje - będziesz miała piękne oczekiwania, bo podwójne - na dzidziusia i na ślub.

Libra - wytrzymasz tak długo z testowaniem?? Ja bym chyba nie wytrzymała na Twoim miejscu.

U mnie dziś temperatura spadła na łeb na szyję, rano miałam doła z tego powodu. Bardzo ciągnęły mnie jajniki od 6. Ok. 7 ból jak na okres, biegałam do łazienki co pół godziny, bo czułam wilgoć, a to tylko potężne ilości kremowego śluzu (zdecydowanie więcej niż płodnego go mam). Od bólu miałam rano zawroty głowy, prawie glebę zaliczyłam podczas wychodzenia z auta. Teraz brzusio już nie boli, okresu brak, a ja czuję się super :)

Meginka, Libra, Malvinka, samira lubią tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola23 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    nie wiem z kim porozmawiać, więc postanowiłam się Wam wyżalić, od tygodnia mam strasznego doła, jeszcze wczoraj bratowa ogłosiła radosną nowinę, że jest w ciąży, nie żebym się z tego nie cieszyła, bo to dobrze, ale dlaczego mi się nie udaję :( nie ma tygodnia, ze nie mam klina, w postaci wiadomości,że ta znajoma czy koleżanka jest w ciąży:( nie mam na nic ochoty, wszystko wydaje mi sie bez sensu, jestem przerażona moim stanem psychicznym:( nie mam z kim porozmawiać, każdy mnie zbywa, że mam być cierpliwa, że się uda, a ja nie umiem sobie poradzić sama ze sobą :(

hej wiem że nie powiem nic nowego ale ja tez tak miałam ile napłakałam w poduszke gdy moja bratowa i szwagierka były w ciazy a mnie sie nie udawało ale w końcu dałam na luz poszłam do gin zrobiłam wszystkie badania okazało sie pco dostałam leki i po pierwszym miesiacu z clo jest fasolka:)Może powinnaś wybrac sie do ginekologa żeby sprawdzic co sie dzieje:)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Malvinka gratulacje - będziesz miała piękne oczekiwania, bo podwójne - na dzidziusia i na ślub.

Libra - wytrzymasz tak długo z testowaniem?? Ja bym chyba nie wytrzymała na Twoim miejscu.

U mnie dziś temperatura spadła na łeb na szyję, rano miałam doła z tego powodu. Bardzo ciągnęły mnie jajniki od 6. Ok. 7 ból jak na okres, biegałam do łazienki co pół godziny, bo czułam wilgoć, a to tylko potężne ilości kremowego śluzu (zdecydowanie więcej niż płodnego go mam). Od bólu miałam rano zawroty głowy, prawie glebę zaliczyłam podczas wychodzenia z auta. Teraz brzusio już nie boli, okresu brak, a ja czuję się super :)

Ja wytrzymam:) ale nie wiem, czy mój m da radę:):):) bo wczoraj już się strasznie dopytywał... kiedy? i kiedy?;)

Meginka, Malvinka, samira lubią tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra ma nadzieje ze tam siedzi Fasolka tak ładnie wyglada wykresik czego oczywiście ci życze:)

Libra lubi tę wiadomość

event.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:

Liloe trzymam kciuki mimo tego, że temp spadła dobrze to wygląda.:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu :) zdaję się na los, Twoje kciuki bardzo się przydadzą!

Libra - on chce po prostu zobaczyć wyniki swojej ciężkiej pracy ;)

Meginka, Libra, Muska lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    liloe wrote:

Ja wytrzymam:) ale nie wiem, czy mój m da radę:):):) bo wczoraj już się strasznie dopytywał... kiedy? i kiedy?;)

OOOj to widzę że to samo co u mnie, też się mężuś dopytuje ciągle: a kiedy pójdziesz do lekarza, a kiedy test, a może zmień lekarza, a kiedy te dni płodne, no zwariować można :) Więcej o tym gada niż ja :)

Libra, Muska, samira lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja wrote:
    Dzien dobry bardzo :) to co dziś rano zobaczyłam plamieniem nazwać nie mogę, ale śmiało rzec mogę, że dostałam @.... do lekarza w związku z tym nie ma po co iść... może nie jest to najlepsza wiadomość, ale z drugiej strony trochę mi ulżyło ;)

Miłego dnia Dziewczyny :)

No to zaczynamy nowy cykl w tym samym dniu. :) Mi też ulżyło, bo lubie wiedzieć na czym stoje - a nie, ani w jedną, ani w drugą strone.

sama_ja lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane może Wy będziecie mądrzejsze przez dłuższe doświadczenie - jak długo powinno się brać luteinę? Ja biorę od 18dc (tak się złożyło, że ovu wyznaczyło mi tego dnia owulację- wstrzeliłam się :)). Gin kazał mi brać luteinę podjęzykowo 2x2 przez 10 dni. Pytanie moje brzmi następująco:

co zrobić w 28 dc? zapewne test, ale to będzie dopiero 10 dni po owulacji, wątpię czy nawet test o czułości 10 mIU/ml coś wykaże po tak krótkim czasie. Co jeśli teoretycznie się uda a ja lutkę odstawię? Z drugiej strony nie chcę rozregulowywać cyklu (dążę do uregulowania, pomoże mi to w staraniach...przynajmniej na to liczę), a boję się czy jeśli jakimś cudem by się udało, to czy odstawienie nie spowoduje poronienia?

Wiecie coś moje w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2013, 18:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Libra ma nadzieje ze tam siedzi Fasolka tak ładnie wyglada wykresik czego oczywiście ci życze:)

wykres rzeczywiście fajny... ale ja czuję, że niestety nie owocny...

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ann2224 wrote:

wykres rzeczywiście fajny... ale ja czuję, że niestety nie owocny...

ja też myslałam że ten jest nieowocny a tu niespodzianka:)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że mój jest za prosty w drugiej fazie... nie ma w nim trój fazowości... myślę, że jutro (góra w środę) tempka zacznie spadać i dostanę @

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    sama_ja wrote:
    Dzien dobry bardzo :) to co dziś rano zobaczyłam plamieniem nazwać nie mogę, ale śmiało rzec mogę, że dostałam @.... do lekarza w związku z tym nie ma po co iść... może nie jest to najlepsza wiadomość, ale z drugiej strony trochę mi ulżyło ;)

Miłego dnia Dziewczyny :)

No to zaczynamy nowy cykl w tym samym dniu. :) Mi też ulżyło, bo lubie wiedzieć na czym stoje - a nie, ani w jedną, ani w drugą strone.

no to mam nadzieje, że Twój i mój cykl skończy się tak samo :)))))

Konwalia lubi tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec moj zegar juz bardzo glosno tyka...Jeszcze chwila i wkrocze w stresujace 35...Mam juz jedno dziecko-córke 8 lat,i chcialabym bardzo jeszcze jedno, ale martwie sie ,ze sie nie uda.Tak liczylam na ten miesiac,ale testy sa nieublagalne.Wmawialam sobie rozne oznaki ciazy ,ale to samo mozna czuc przed okresem.A jakby tego bylo malo to cykle mam nie regularne.Cemu to takie skomplikowane...

[img]http:/[/img]
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja - tyle lutowych fluidków tutaj było, że na pewno będzie pozytywnie. Nowy cykl, nowa szansa i nowe postanowienia - Ty mierzysz tempkę, a ja robię testy owulacyjne :)

sama_ja lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    wydaje mi się, że mój jest za prosty w drugiej fazie... nie ma w nim trój fazowości... myślę, że jutro (góra w środę) tempka zacznie spadać i dostanę @

Jakiej trójfazowości? Nie znam tego. LIbra podziel się swoją wiedzą na ten temat please.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • carola Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Dlaczego uważasz, że źle bo prawie płaski?
    Ważne, że utrzymuje się na wyższym poziomie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    sama_ja - tyle lutowych fluidków tutaj było, że na pewno będzie pozytywnie. Nowy cykl, nowa szansa i nowe postanowienia - Ty mierzysz tempkę, a ja robię testy owulacyjne :)

a za miesiąc będziemy siedzieć z testami ciążowymi w rękach ;)

Konwalia, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ