X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane babeczki :)

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie bylo jakos musialam chyba odpoczac a duzo stresu. Czekam z niecierpliwscia na 8 marca ale cos czuje ze @ przyjdzie chociaz od 3 dni jestem tak zmeczona ze ciagle bym spala i dol brzucha a raczej jajnik mnie pobolewa i jeszcze te bole plecow jakby nerki mnie bolaly zaczynam byc przekonana ze w tym miesiacu znowu nic z fasolki. Piersi mam wrazliwe jak przed @. Ale jeszcze mam jakas minimalna nadzieje ze moze jednak sie udalo... Milego dnia zycze nam wszystkim.

samira, Meginka lubią tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Dzień dobry kochane babeczki :)

witaj :)

• Meginka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam problem z dodaniem postu :(
    Ale mam też problem z luteiną... Zaczęłam brać od 13 dc, bo myślałam, że wtedy była owulka, w poprzednich cyklach jakoś tak wypadała. Ale CLO przesunęło mi owulkę na 20dc. Podobno nie bierze się lutki przed owulką, bo może ją zahamować... u mnie chyba nie zahamowała, bo z wykresu wynika, że owulka była. I nie wiem czy brać ja dalej, czy odstawić??? Jak myślicie??? Słyszałam, że odstawienie może spowodować poronienie i już zgłupiałam. Ostatnio biorę po 1 tabletce, bo przymierzam się do odstawienia. Wizytę u gina mam za 3 tygodnie....
    Dziewczyny POMÓŻCIE :) A jeśli jestem w błędzie, to mnie z niego wyprowadźcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2013, 09:35

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie bylo jakos musialam chyba odpoczac a duzo stresu. Czekam z niecierpliwscia na 8 marca ale cos czuje ze @ przyjdzie chociaz od 3 dni jestem tak zmeczona ze ciagle bym spala i dol brzucha a raczej jajnik mnie pobolewa i jeszcze te bole plecow jakby nerki mnie bolaly zaczynam byc przekonana ze w tym miesiacu znowu nic z fasolki. Piersi mam wrazliwe jak przed @. Ale jeszcze mam jakas minimalna nadzieje ze moze jednak sie udalo... Milego dnia zycze nam wszystkim.

grunt to się nie nakręcać ,to wszystko objawy subiektywne -prawdopodobne bardziej po terminie @ miź przed a jak chcemy to mamy ich dużo i co jakiś czas nowe a jeszcze masz 11dni do terminu @ więc jest czas na objawy ...:)

• madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisalam ze jestem prawie pewna ze to wszystko wsazuje na to ze @ raczej przyjdzie w terminie i bedzie trzeba przeniesc sie na marcowe starania.

samira lubi tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Od rana mam problem z dodaniem postu :(
    Ale mam też problem z luteiną... Zaczęłam brać od 13 dc, bo myślałam, że wtedy była owulka, w poprzednich cyklach jakoś tak wypadała. Ale CLO przesunęło mi owulkę na 20dc. Podobno nie bierze się lutki przed owulką, bo może ją zahamować... u mnie chyba nie zahamowała, bo z wykresu wynika, że owulka była. I nie wiem czy brać ja dalej, czy odstawić??? Jak myślicie??? Słyszałam, że odstawienie może spowodować poronienie i już zgłupiałam. Ostatnio biorę po 1 tabletce, bo przymierzam się do odstawienia. Wizytę u gina mam za 3 tygodnie....
    Dziewczyny POMÓŻCIE :) A jeśli jestem w błędzie, to mnie z niego wyprowadźcie :)

a masz linka tyle ze nie pisze czy podawać po skoku czy nie http://www.rodzinko.pl/biore-leki/677-bromergon-duphaston-luteina-50-a.html
    ale jest napisane o trzech specyfikach w ty lutce

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Dlatego napisalam ze jestem prawie pewna ze to wszystko wsazuje na to ze @ raczej przyjdzie w terminie i bedzie trzeba przeniesc sie na marcowe starania.

a a masz wykres ,jeśli tak to wklej miniaturkę !

• karoam Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Wczoraj caly wieczor przegladalam forum- jestem w fazie zbierania wszelkich mozliwych informacji na temat zafasolkowania ;)
    Zawsze myslalam, ze zajsc w ciaze jest tak latwo ;) A tu niespodzianka. W styczniu odstawilam tabletki anty (po 2 latach), pierwszy cykl bez powodzenia, w drugim (od 14.02) zaczelam przygode z ovufriend. Podczytujac Was zaczynam sie martwic. Mieszkam w Egipcie, gdzie opieka medyczna ( a w szczegolnosci ginekologiczna) pozostawia wiele do zyczenia i takie sprawy jak monitoring cyklu czy badania hormonow to fanaberie Europejek ;)
    Ale dopiero zaczynam starania wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze :)

Libra, samira, gocha04 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Wczoraj caly wieczor przegladalam forum- jestem w fazie zbierania wszelkich mozliwych informacji na temat zafasolkowania ;)
    Zawsze myslalam, ze zajsc w ciaze jest tak latwo ;) A tu niespodzianka. W styczniu odstawilam tabletki anty (po 2 latach), pierwszy cykl bez powodzenia, w drugim (od 14.02) zaczelam przygode z ovufriend. Podczytujac Was zaczynam sie martwic. Mieszkam w Egipcie, gdzie opieka medyczna ( a w szczegolnosci ginekologiczna) pozostawia wiele do zyczenia i takie sprawy jak monitoring cyklu czy badania hormonow to fanaberie Europejek ;)

Witamy i powodzenia:)

• madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    madzianka wrote:

a a masz wykres ,jeśli tak to wklej miniaturkę !

w sumie nie mierze temperatury ale jezeli teraz sie nie udalo to od nastepnego cyklu zaczne mierzyć.

p19us65glzzsn3k4.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to pomoze rozjasnic sytulacje.

p19us65glzzsn3k4.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba najpierw jak wroce do Polski to zrobie wszystkie badania bo staramy sie juz dluzszy czas o dziecko a niestety w anglii ciezko o jakiekolwiek badania szczegolnie te ginekologiczne.

samira lubi tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Ale chyba najpierw jak wroce do Polski to zrobie wszystkie badania bo staramy sie juz dluzszy czas o dziecko a niestety w anglii ciezko o jakiekolwiek badania szczegolnie te ginekologiczne.

no właśnie słyszałam ze tam opieka wczesnoprenatalna jest ,w sumie jej nie ma ...no może prywatnie tylko...

• madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tu nawet jak juz zajdziesz w ciaze to zajmuje sie Toba tylko polozna a nie ginekolog i tylko w szpitalu sa wizyty.

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

witaj :)

to początek więc cierpliwości to długa droga ,zajście w ciążę to jak wygrana w totka :)

ja tak z ciekawości w Egipcie w jakim mieście mieszkasz i przepraszam za wścibskość twój luby jest Egipcjaninem ?? (jak nie chcesz nie odpowiadaj) :)

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobudziłam się. Prawie :P

Udało mi się przełożyć USG na 8.03. Zawsze to 4 dni martwienia się krócej :)

Witam nowe koleżanki, życzę powodzenia! :)

samira, Libra, Meginka lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z tymi suwaczkami.Jestem zupelnie zielona w tym tamacie.Jak mam to tutaj "zamontowac"?Juz tyle razy probowalam i nic...Z gory dziekuje za pomoc:)

[img]http:/[/img]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny nie mogę wytrzymać w pracy, moja szefowa doprowadza mnie do szału. Aż mi się płakać chce.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • czerwiec05 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Mam problem z tymi suwaczkami.Jestem zupelnie zielona w tym tamacie.Jak mam to tutaj "zamontowac"?Juz tyle razy probowalam i nic...Z gory dziekuje za pomoc:)

wchodzisz w ustawienia później otwierasz zakładke społeczność i tam pisze podpis pod forum kopiujesz link z suwaczka i wklejasz go tam i gotowe :):)

20120922580117.png

7468d2bfcc8f9f678cf387408ff55b24.png
    7 nieudanych cykli... czekamy dalej...
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ