Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Termin @ mam na 5 marca, ale mnie pobolewa podbrzusze tak jak bym Tego małpiszona miała dostać już teraz. A piersi to mam takie nabrzmiałe i do tego trochę bolą...Czy TY MALWINKA TEŻ TAK MIAŁAŚ JAK CI SIĘ TERMIN @ ZBLIŻAŁ???????????????????

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mnie nigdy przed @ nie bolały ani nie były nadbrzmiałe. Dopiero teraz sutki mi się robią bardziej wrażliwe. A podbrzusze mnie do teraz czasami pobolewa jak na @, tylko dużo słabiej.

Generalnie ja słabym przykładem jestem, bo ja nie miałam objawów zbliżającej się @ nigdy przed @. Wszystkie objawy PMS przychodziły jak już @ przyszła, wcześniej cisza. Więc nie wiem, czy na ciążę objawy są takie jak na @.

Aga11 lubi tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Aga, błagam, nie krzycz następnym razem... Strasznie niefajnie czyta się WIELKIE LITERY i ogromną ilość '?' i '!'.

• karoam Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, dzieki :)
    samira,nie ma problemu, pytaj smialo :) Mieszkam w Hurghadzie a maz jest Egipcjaninem :)

samira lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staranka były w lutym a testownie na początku marca

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    samira,nie ma problemu, pytaj smialo :) Mieszkam w Hurghadzie a maz jest Egipcjaninem :)

oj to centrum Turystyczne :) musi być tam bardzo ładnie :) nie byłam i z chęcią bym piramidy zobaczyła na żywo :P wiem ze to w innym miejscu a tą miejscowość tez z chęcią zobaczę :p
    jedynie te upały mnie troszkę odstraszają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2013, 13:41

• karoam Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    karoam wrote:

oj to centrum Turystyczne :) musi być tam bardzo ładnie :) nie byłam i z chęcią bym piramidy zobaczyła na żywo :P wiem ze to w innym miejscu a tą miejscowość tez z chęcią zobaczę :p

Centrum a owszem, ale pieknie to tu nie jest ;) Tylko hotelowe tereny ladnie wygladaja- reszta juz niezbyt. :/
    A do upalow sie przyzwyczailam w pierwszym polroczu pobytu- pracowalam jako przewodnik na pustyni wiec sie zahartowalam ;) Teraz na przyklad w kozakach latam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2013, 14:40

samira, Libra, gocha04 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    samira wrote:
    karoam wrote:

Centrum a owszem, ale pieknie to tu nie jest ;) Tylko hotelowe tereny ladnie wygladaja- reszta juz niezbyt. :/
    A do upalow sie przyzwyczailam w pierwszym polroczu pobytu- pracowalam jako przewodnik na pustyni wiec sie zahartowalam ;) Teraz na przyklad w kozakach latam ;)

to tak jak np. w Indiach (nie byłam ale to moje marzenie:) ) piękne hotele zabytki i przepycha z drugiej strony bieda i slamsy...

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Tylko Aga, błagam, nie krzycz następnym razem... Strasznie niefajnie czyta się WIELKIE LITERY i ogromną ilość '?' i '!'.

ok. już nie będę proszę o wybaczenie ;)

Malvinka lubi tę wiadomość

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu nie mam pojęcia czy te podbrzusze powinno mnie boleć czy nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) witam nowo przybyłe koleżanki.

Czy któraś z Was w 7 dpo miała jasnoróżowy śluz, taki jakby lekko podbarwiony krwią? Ja dziś właśnie taki mam, do tego boli mnie podbrzusze i tył pleców. Ja nigdy przed @ nie miałam żadnych bólów, dopiero po ok.4h od rozpoczęcia krwawienia zaczynała się moja udręka.

Jadę dziś zbadać progesteron. 7 dpo to chyba najlepszy moment.

Aaaa...zapomniałabym :) test owulacyjny wyszedł mi dziś turbopozytywny. Mój organizm to jedna wielka zagadka ;)

Meginko - podjęłaś już decyzję odnośnie luteiny? Może warto zbadać poziom progesteronu? jeśli jest wysoki, to odstawienie nie powinno być niebezpieczne. Tak przynajmniej słyszałam od zaufanej osoby, która niedawno przechodziła walkę o ciąże (zakończone 3 krotnym sukcesem ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2013, 15:23

Meginka, Libra, Malvinka lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:

Czy któraś z Was w 7 dpo miała jasnoróżowy śluz, taki jakby lekko podbarwiony krwią? Ja dziś właśnie taki mam, do tego boli mnie podbrzusze i tył pleców. Ja nigdy przed @ nie miałam żadnych bólów, dopiero po ok.4h od rozpoczęcia krwawienia zaczynała się moja udręka.

Aaaa...zapomniałabym :) test owulacyjny wyszedł mi dziś turbopozytywny. Mój organizm to jedna wielka zagadka ;)

Meginko - podjęłaś już decyzję odnośnie luteiny? Może warto zbadać poziom progesteronu? jeśli jest wysoki, to odstawienie nie powinno być niebezpieczne. Tak przynajmniej słyszałam od zaufanej osoby, która niedawno przechodziła walkę o ciąże (zakończone 3 krotnym sukcesem ;))

Podjęłam, że odstawiam, ale powolutku :) Na początku brałam 2x2 tab, teraz już zeszłam do 1 tabletki dziennie :) Postanowiłam że będę brać do testowanka :) czyli jeszcze kilka dni :)
    A teraz rozważam zmianę gina, bo ten obecny to już mi trochę działa na nerwy. Jakis taki mało zainteresowany moimi problemami a poza tym zaczął przyjmować tylko raz w tygodniu i trzeba się zapisywać miesiąc wcześniej na wizytę...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    samira wrote:
    karoam wrote:

byłam w Hurghadzie 3 lata temu.... i nigdy więcej nie chcę tam pojechać :)

Dzień dobry Dziewczyny :)

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:

jest napisane że w okresie od 6-10 dnia po owu albo dłużej może pojawić się plamienie implantacyjne, (zagnieżdżenie się zarodka). To chyba dobrze że takie plamienie zauważyłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2013, 16:09

• alexis Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ruszyły już marcowe starania...narazie tam nie zaglądam, bo nie chciałabym się tam znaleźć...@ mam dostać 8-9 marca- może będzie prezent na Dzień Kobiet w postaci ciąży :) zastanawiałam się ostatnio o wczesnych objawach ciąży tej samej kobiety ale w pierwszej i drugiej ciąży, czy były takie same, czy zupełnie inne...już pisałam, że 1 ciązę poroniłam, wtedy od razu po "innym" bólu piersi poznałam że jestem w ciąży i ciekawa jestem czy teraz też ciaża zacznie się od tego objawu, czy niekoniecznie...ostatnio ogólnie przed @ piersi mnie prawie w ogóle nie bolą tylko sutki mam wrażliwe...może któraś z Was wie coś na ten temat...

km5shdges7mhg8ze.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Widzę, że ruszyły już marcowe starania...narazie tam nie zaglądam, bo nie chciałabym się tam znaleźć...@ mam dostać 8-9 marca- może będzie prezent na Dzień Kobiet w postaci ciąży :) zastanawiałam się ostatnio o wczesnych objawach ciąży tej samej kobiety ale w pierwszej i drugiej ciąży, czy były takie same, czy zupełnie inne...już pisałam, że 1 ciązę poroniłam, wtedy od razu po "innym" bólu piersi poznałam że jestem w ciąży i ciekawa jestem czy teraz też ciaża zacznie się od tego objawu, czy niekoniecznie...ostatnio ogólnie przed @ piersi mnie prawie w ogóle nie bolą tylko sutki mam wrażliwe...może któraś z Was wie coś na ten temat...

ja też teoretycznie mam dostać @ 7-8 marca także alexis nie jesteś sama :)

alexis lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest nas trzy :-)bo ja powinnam dostac @ 8 marca.

mindusia, alexis lubią tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu dziewczynki nie macie wykresów widocznych??

km5shdges7mhg8ze.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:

jakos jeszcze nie wzielam sie za mierzenie temperatury ale jak @ przyjdzie to zaczne mierzyc moze to pomoze.

p19us65glzzsn3k4.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:

ja w tym miesiącu nie mam wykresu, bo stwierdziłam że nie bede prowadzić. Postanowilam sobie w tym miesiacu odpuścić i cieszyc się serduszkowaniem z mężem. Moze to jest jakaś metoda

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ