X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • ignite Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Boże,a tak się cieszyłam. To chyba przeze mnie..za późno wzięłam duphastone a miałam niski progesteron i nie doszło do zagnieżdżenia
    Biochemiczna może mieć różne przyczyny,nie zadręczaj się tak poprostu się zdarza w życiu. Przykro mi że Ci nie wyszło. W następnym cyklu będzie lepiej.

ignite
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Boże,a tak się cieszyłam. To chyba przeze mnie..za późno wzięłam duphastone a miałam niski progesteron i nie doszło do zagnieżdżenia
    Tule mocno :*

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Przykro mi:( moja siostra tak miala 4 miesia e tsmu po 8 latach namowila meza na dziecko i co biochemiczna... i maz juz nie chce dzieci uwaza ze woli dac 1 wiecej niz 2 nic.. bez sensu no ale no i lekarz kazal jej brac acard bo biochemicznej nie wiem co to ma wspolnego idz do gina i nieech sorawdzi co i jak i moze cis ci da i za miesiac moze dwa i bedzie juz d9brze

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung bardzo mi przykro większość z was pamietam jak sama czekałam na dwie kreseczki i mimo,ze nie znamy się na żywo to jesteście mi bliskie i kazda taka wiadomość powoduje u mnie szklanki w oczach
    Goniąc marzenia często jest tak, ze nawet wysoka dawka progesteronu by nie pomogła widocznie fasolka była słaba i nie ma w tym twojej winy nawet tak nie myśl.
    Gratuluje nowych pozytywnych testów nie pamietam niestety kto ameba ciążowa ;)
    Co do prolaktyny ja miałam wysoka a miałam owulacje, ciążyło żółte i nawet płyn z zatoce a mimo tego zarówno moja gin jak i endo zdecydowali się na obniżenie PRL razem z tsh bo może mieć to wpływ późniejszego maluszka .Leki na prolaktyne brałam do 11 tyg ciąży na tsh biorę cały czas

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic dobrego, pęcherzyki widoczne w 13d.c. na prawym jajniku popękały, ale za to na lewym zrobiła się torbiel nie wiadomo skąd. To był mój pierwszy cykl z zastrzykiem. Wniosek: mój lekarz ma rację,torbiel jak ma się zrobić to się zrobi i żadna siła go nie powstrzyma. Mój zły humor zamienił się na wisielczy.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam betę :( 1.67.
    Dlaczego testy były pozytywne? Aż dwa?

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    A kiedy je robiłaś? Przed terminem @ czy po? Może była ciąża, ale biochemiczna.

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    A kiedy je robiłaś? Przed terminem @ czy po? Może była ciąża, ale biochemiczna.
    Przed terminem. Dokładnie wczoraj. Teoretycznie @ ma być w ta sobotę, mam cykle 24-25 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze czasami torbiel może powodować fałszywy dodatni wynik testu. Albo była ciąża biochemiczna :/:

• 1000 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:

Kurde, przykro mi. Nie wiem czemu testy pozytywne, może były tak czułe, że wykryły reszki zastrzyku? Bo chyba brałaś? Albo tak jak dziewczyny mówią - biochemiczna... :(

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Dorka a jaki jest u Was problem ? Mi pi laparotomii się trochę ta macica naprostowala. Jest lepiej niż było. Dopiero jeden cykl się staralismy takxe się nie załamuje. No wczorak kiedy przyszła @ to miałam dola fakt ale dziś jest lepiej już. Więcej szczęścia widocznie potrzebne :)
    Wiem ze są takie terminy. Do vitro czekaa ponad miesiąc na wizytę wiec teraz pójdę do mojego gina który mi prowadził ciążę pierwsza a tez się zajmuje niepłodnościa. Liczę ze mi przepisze jakieś wspomagacze.

My staramy się już bardzo długo.. niby wyniki są ok..cykle regularne owu pecherzyk..wszystko na miejscu.teraz mąż 21-go ma badanie nasienia...i jeszcze tego samego dnia mam wizyte u Hajdasza,zobaczymy co on powie..dzisiaj mam już plamienia to jutro zagości u mnie na dobre @,więc kolejny cykl poszedł w...Tak sobie myślę.. czy to już nie pora odpuścić.. :-( Hugolina87.trzymam za Ciebie mocno kciuki za następny cykl..aby się Tobie powiodło... :-)

Dorka
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Kurde, przykro mi. Nie wiem czemu testy pozytywne, może były tak czułe, że wykryły reszki zastrzyku? Bo chyba brałaś? Albo tak jak dziewczyny mówią - biochemiczna... :(
    No właśnie tez rozważałam opcje ze to resztki po zastrzyku. 1000 a Ty jak tam, masz wyniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    My staramy się już bardzo długo.. niby wyniki są ok..cykle regularne owu pecherzyk..wszystko na miejscu.teraz mąż 21-go ma badanie nasienia...i jeszcze tego samego dnia mam wizyte u Hajdasza,zobaczymy co on powie..dzisiaj mam już plamienia to jutro zagości u mnie na dobre @,więc kolejny cykl poszedł w...Tak sobie myślę.. czy to już nie pora odpuścić.. :-( Hugolina87.trzymam za Ciebie mocno kciuki za następny cykl..aby się Tobie powiodło... :-)
    A jak progesteron ? Może to cialko zolte skoro są plamienia przed @ ? My też długo. Juz 20 cykl jakoś zaczynam :/ hajdasz lubi skomplikowane przypadki. Tez trzymam kciuki za Was :)

• 1000 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 230,85 mlU/ml
    Progesteron 71,14 ng/ml

Wydaje mi się, że jak na 15 dpo jest w porządku, w sobotę powtórzę i zobaczę jaki przyrost :) z tym progesteronem to wyleciałam w kosmos chyba ;) dziś biorę ostatnią tabletkę dupka - przynajmniej już nie boję się odstawić... :)

MałaMi90, Hugolina87, ams, Helenka_mała, dorot, KAL, Diamond92, Ola_45, _Hania, pumka1990, NiecierpliwaKarolina, Blondas_29 lubią tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluje!! :)

1000 lubi tę wiadomość

• dorot Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A jak progesteron ? Może to cialko zolte skoro są plamienia przed @ ? My też długo. Juz 20 cykl jakoś zaczynam :/ hajdasz lubi skomplikowane przypadki. Tez trzymam kciuki za Was :)

Haha..Tak masz rację on to lubi :-) Progesteron trochę za niski..Ale robiłam go 22dc to był 9dp .. zobaczę.. bo @przewiduje na niedziele .. Ale dzisiaj biorę ostatnia tabletkę dupka ..powodzenia ;-)

Dorka
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr mogło to być po zastrzyku jeszcze ... aczkolwiek bioch też wchodzi w gre ...

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr spróbuj może jeszcze powtórzyć betę za dwa dni, a nie robiłaś przypadkiem za wcześnie?Gdzieś czytalam tutaj na OF o podobnym przypadku, że dziewczyna zrobiła za wcześnie, a później przyrosła...bo nie pamiętam czy to twoja pierwsza czy druga beta.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, pierwsza. Być może zrobiłam za wcześnie, bo dziś 12 dzień po zastrzyku Ovitrelle. Zrobię w sobotę na spokojnie ale i tak wiem, że będzie lipa :(

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mamy! chciałam zobaczyć co tam słychać w mojej szyjce, a tam już śluz podbarwiony krwią na dzień, dwa przed miesiączką. Nie pamietam kiedy ostatnio mój cykl trwał 28dni! szok. Zawsze min.29 a norma to 30 :) No ale cóż.. byle wytrwać ten tydzień a pózniej do roboty! ze wszystkimi niezafasolkowanymi do zobaczenia na marcówkach :*

dorot lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ