Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszla wczesniej :(

    Prosze o wpisanie na 15.03 to bedzie 5cs

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 292

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Idę jutro na wizytę do nowego gina. Trochę się denerwuje. Ciekawa jestem co powie czy też zaleci clo i czy faktycznie była ta owulacja.

    1000 zdrówka!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 20:47

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond czekamy na Twoją historię :-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Ewelinaaaa Przyjaciółka
    Postów: 89 32

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim zafasolkowanym! :)

    Dziewczyny, czy któraś z Was ma/miała problem z wit. B12? Albo wie o kimś takim, a mimo to udało się zajść w ciążę i donosić zdrowe maleństwo?

    3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mi się nie raz już wchłonęła z okresem, zawsze jak miałam to mi się wchłonęła tak w zasadzie, tylko nie wiem czy to była krwotoczna.

    No ja właśnie na to liczę, że bez tabletek anty się wchłonie. Wizytę mam na 2 marca i już u swojego lekarza, bo jemu ufam najbardziej. Zobaczymy wtedy co dalej. Jeśli nadal będzie widoczna torbiel i on zalesie tabletki anty to go posłucham.

    W ogóle nie przestaje mnie dziwić, że jest na lewym jajniku, skoro w 13d.c pęcherzyki były widoczne na prawym, i to aż trzy. No i to pierwszy cykl z zastrzykiem.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Pomysl sobie ze te wszystkie koleżanki potencjalnie mogą dac Ci w spadku wszystkie potrzebne dla Twojego przyszłego bobasa rzeczy i wtedy to już w ogóle nie będzie smutno :D a dzidzius na pewno fajny :) ja to sie zawsze rozczulałam jak widziałam takie małe słodkie bąbelki, nawet jak jeszcze nie myslalam o tym żeby mieć dzieci :)

    U mnie było tak, że to ja w spadku wszystko rozdawałam, a teraz w razie czego to już nic bym nie miała. Dobrze, że jest pepco ☺️

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 15 lutego 2018, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) grarujuję zafasolowanym :) 1000 piękna beta a progesteron to już w ogóle mogła byś mi troche dać bo taki piękny :)

    Słońce, PaniEr :( przykro mi :(

    Moja przyjaciółka urodziła synka dzisiaj (miała zaplanowane cc na jutro ale ją o 18 ruszyło i o 19.30 była po cc) i nie wiem co mi się stało ale zamiast się cieszyć mi jest smutno że to nie ja :( cieszę się, ze zdrowe itp ale to nie ta radość co kiedyś... a może zwolniła dla mnie brzuszek? zobaczymy ja tracę nadzieję pomału... nie chcę żyć staraniami tylko, bo widzę, ze reszta zyca mi ucieka miedzy palcami... sąsiadka obok mnie urodziła 2 msc temu, z drugiej strony miesiąc temu, nade mną urodziła w piątek a pode mną dzisiaj fajnie co?

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 16 lutego 2018, 03:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL uda sie w końcu, tule Cię mocno i trzymam mocno kciuki :*

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lutego 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja tutaj dość rzadko bywam, szczególnie że już nawet nie można prowadzić wykresu bez premium (doświadczenie w branży na szczęście to umożliwia).
    Znowu mam dupka, ale coś mi się porobiło z temperaturami, natomiast zaczęły skakać (w drugiej fazie). Mogła by któraś zerknąć i mi powiedzieć czy ma jakiś pomysł dlaczego?

    https://ovufriend.pl/graph/806392a3591d869b06590bac8bfb1231

  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!
    Dzis zrobilam kolejne testy i na jednym prawie nic nie widac, a na drugim mzga bladzioch...
    Testy z innych firm niz wczesniej...

    Troche sie martwie :(
    Po pracy ide na bete.

    Milego dnia!!

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej :) grarujuję zafasolowanym :) 1000 piękna beta a progesteron to już w ogóle mogła byś mi troche dać bo taki piękny :)

    Słońce, PaniEr :( przykro mi :(

    Moja przyjaciółka urodziła synka dzisiaj (miała zaplanowane cc na jutro ale ją o 18 ruszyło i o 19.30 była po cc) i nie wiem co mi się stało ale zamiast się cieszyć mi jest smutno że to nie ja :( cieszę się, ze zdrowe itp ale to nie ta radość co kiedyś... a może zwolniła dla mnie brzuszek? zobaczymy ja tracę nadzieję pomału... nie chcę żyć staraniami tylko, bo widzę, ze reszta zyca mi ucieka miedzy palcami... sąsiadka obok mnie urodziła 2 msc temu, z drugiej strony miesiąc temu, nade mną urodziła w piątek a pode mną dzisiaj fajnie co?

    KAL, ja Ci się wcale a wcale nie dziwie. Mnie tez ogarniał smutek, gdy dowiadywałam się o kolejnych ciążach wśród moich koleżanek. Oczywiście nie chodzi o to, ze komuś zle życzyłam, ale o to, ze moje marzenie spełniało się wszystkim wkoło a mi jakoś nie chciało. Daj sobie jeszcze trochę czasu. Porobisz te badania, o których mówiłaś i zobaczysz co dalej. Może dupek w II fazie cyklu?
    ams wrote:
    Dzien dobry!!
    Dzis zrobilam kolejne testy i na jednym prawie nic nie widac, a na drugim mzga bladzioch...
    Testy z innych firm niz wczesniej...

    Troche sie martwie :(
    Po pracy ide na bete.

    Milego dnia!!

    No nie strasz. Mi tez drugiego dnia tez wyszły mega bladziochy a spodziewałam się jednak mocniejszej kreski, ale od rodzaju i firmy testu jednak sporo zależy. Leć na betę i daj znać co i jak. Trzymam kciuki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:46

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMS trzymam mocno kciuki za betę :-* będziesz miała dzisiaj wynik?

    Kasiulka fakt, dziwne,a w którym dc byłaś na pierwszym i potem na tym drugim usg? Może pęcherzyk szybko urósł przez ten czas? Nie wiem sama...jak duża ta torbiel?

    Ja mam o 10.30 operację psa, strasznie się denerwuje, mimo, że może pomyślicie że "to tylko pies" dla mnie jest jak czlonek rodziny. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze, trzymajcie kciuki:-*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:45

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    AMS trzymam mocno kciuki za betę :-* będziesz miała dzisiaj wynik?

    Kasiulka fakt, dziwne,a w którym dc byłaś na pierwszym i potem na tym drugim usg? Może pęcherzyk szybko urósł przez ten czas? Nie wiem sama...jak duża ta torbiel?

    Ja mam o 10.30 operację psa, strasznie się denerwuje, mimo, że może pomyślicie że "to tylko pies" dla mnie jest jak czlonek rodziny. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze, trzymajcie kciuki:-*

    Karolcia trzymam kciuki za kluskę, daj znać jak się czuje po. Ja razem ze swoją bułką trzymamy kciuki z całych sił! &&&

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko nadążyć za wami hehe :D

    Gratuluję wszystkim brzuchatkom ;**
    I 3mam kciuki za kolejne pozytywy :) &&&


    Jaki problem z B12 dokładnie ? chodzi o niedobór ?

    Kal kiedyś się uda ;* ja wiem jak trudno jest... mi juz tyle dziewczyn brzuszek oddawało a ja nadal w tyle :/


    Ja dzisiaj mam monit ciekawe co tam się wyhodowało xD

    Miłego dnia :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja szukam wczasów dla nas i myślę między Węgrami, Włochami, Grecją, Chorwacją we Włoszech i Chorwacji byliśmy więc mam dylemat :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ba Krecie i na Rodos polecam Grecję :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam i na Węgrach i w Grecji i na wakacje bym poleciłam Grecję ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wiem co czujesz, ostatnio miałam to samo. Też nikomu źle nie życzę, ale jak słyszę o kolejnych ciążach to krew mnie zalewa że wszystkim się udaje a mi nie. Dalej stoję w miejscu.
    Trochę odpuściłam, to fakt i lepiej mi z tym. Co ma być to będzie. Nie zajde za miesiąc to może zajde za 4 miesiące.
    W marcu porobie badania i zobaczymy.

    Też myślę o wakacjach, marzy mi się Grecja - najbardziej Zakynthos. Napewno gdzieś pojedziemy :)

    AMS trzymam kciuki :* nie stresuj się tylko leć na bete potwierdzić że rośnie w Tobie nowe życie :* :)

    Karolcia trzymam kciuki za pieska :*

    LISTA STARACZEK

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też baby boom, w tym tygodniu kolejnym znajomym urodził się szkrab. To już 3 dziecko w naszej paczce w ciągu pół roku!
    I zaczynają się od nich wszystkich pytania - a kiedy wy?
    Nie cierpię tego :/

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez często mam dola ze innym jakoś się układa tak jak chcą. U nas nie dość że się nie układa to z ciążą też problem. Często myślę że może nie powinnisny mieć więcej dzieci i stad jest jak jest :( ze może taki los jest nam pisany żeby zostać przy jednym dziecku.
    Byłam sobie zrobić badania bo mam endo w pon. Szczerze to się trochę boje wizyty bo ja sama sobie ta tarczyce unormowalam pod starania ;) teraz wynik mam ok 1,3 /1,5 wiec myślę że oki. Zobaczymy co powie. Za tydz gin i znowu owulacja :p w tym miesiącu mam dwie hehe
    Karmelkovaa daj znać po wizycie :)

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego