Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • PaniEr Ekspertka
    Postów: 210 60

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, pierwsza. Być może zrobiłam za wcześnie, bo dziś 12 dzień po zastrzyku Ovitrelle. Zrobię w sobotę na spokojnie ale i tak wiem, że będzie lipa :(

    PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

    3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1356 980

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mamy! chciałam zobaczyć co tam słychać w mojej szyjce, a tam już śluz podbarwiony krwią na dzień, dwa przed miesiączką. Nie pamietam kiedy ostatnio mój cykl trwał 28dni! szok. Zawsze min.29 a norma to 30 :) No ale cóż.. byle wytrwać ten tydzień a pózniej do roboty! ze wszystkimi niezafasolkowanymi do zobaczenia na marcówkach :*

    dorot lubi tę wiadomość

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1807 569

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Karolcia, pierwsza. Być może zrobiłam za wcześnie, bo dziś 12 dzień po zastrzyku Ovitrelle. Zrobię w sobotę na spokojnie ale i tak wiem, że będzie lipa :(


    Mnie lekarka kazała w 12 dniu po zastrzyku zrobić ...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Beta 230,85 mlU/ml
    Progesteron 71,14 ng/ml:)

    Bardzo ładny wynik, moje gratulacje!!!
    ☺️

    1000 lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Babki !

    Powtorzylam rano tescik i plusik (pionowa kreska) jest coraz ladniejsza :)

    Na bete pojde chyba w sobote.

    Potrzebuje Waszej porady...

    W przyszla srode wylatuje do Polski, potem lecimy do Rodziny meza i nie wiem kiedy isc do lekarza...

    Doradzcie, czy lepiej isc we wtorek na przylad i to bedzie okolo 17DPO
    czy poczekac i pojsc dopiero po wakacjach czyli kolo 6 - 7 marca?

    Co mam zrobic? doradzcie prosze !!!!

    pumka1990, NiecierpliwaKarolina, dorot lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Karolcia, pierwsza. Być może zrobiłam za wcześnie, bo dziś 12 dzień po zastrzyku Ovitrelle. Zrobię w sobotę na spokojnie ale i tak wiem, że będzie lipa :(


    Przykro mi. Czekałam na pozytywne wieści. A może los się troszeczkę odwróci i w sobotę będzie ok? Oby...

    PaniEr lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Kochane Babki !

    Powtorzylam rano tescik i plusik (pionowa kreska) jest coraz ladniejsza :)

    Na bete pojde chyba w sobote.

    Potrzebuje Waszej porady...

    W przyszla srode wylatuje do Polski, potem lecimy do Rodziny meza i nie wiem kiedy isc do lekarza...

    Doradzcie, czy lepiej isc we wtorek na przylad i to bedzie okolo 17DPO
    czy poczekac i pojsc dopiero po wakacjach czyli kolo 6 - 7 marca?

    Co mam zrobic? doradzcie prosze !!!!

    Wstrzymaj się do marca ☺️

    ams lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr powtórz na spokojnie betę, wtedy będzie już wszystko wiadomo, czy to po zastrzyku, czy to biochemiczna, czy może (oby!!)zrobilas za wczesnie i wzrosnie:-)

    AMS super :-) ja bym zrobiła bete jak najszybciej i od razu zrób progesteron :-) zobaczysz jak wyniki, bo jak będzie niski prog to powinnaś iść do lekarza, żeby coś zapisał, a jak będzie wszystko ok to możesz iść w tym późniejszym terminie:-) ja bym tak zrobiła :-) a jak serduszkowaliascie? Codziennie? I jakie suplementy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 19:55

    ams lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Kochane Babki !

    Powtorzylam rano tescik i plusik (pionowa kreska) jest coraz ladniejsza :)

    Na bete pojde chyba w sobote.

    Potrzebuje Waszej porady...

    W przyszla srode wylatuje do Polski, potem lecimy do Rodziny meza i nie wiem kiedy isc do lekarza...

    Doradzcie, czy lepiej isc we wtorek na przylad i to bedzie okolo 17DPO
    czy poczekac i pojsc dopiero po wakacjach czyli kolo 6 - 7 marca?

    Co mam zrobic? doradzcie prosze !!!!

    Orientowałam się już w temacie i na razie wizyta u lekarza nie ma chyba sensu, nic nie będzie widać. Ja się wybieram właśnie jakoś na początku marca zobaczyc co tam się dzieje :) na kiedy ovu wyznaczyło Ci termin porodu? :)

    ams lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Mnie lekarka kazała w 12 dniu po zastrzyku zrobić ...

    Mi dzisiaj mija 14 dni od zastrzyku, ale boję się zrobić test. Chociaż nie bardzo wierzę, tym bardziej, że jeszcze się ta torbiel krwotoczna zrobiła.

    Dziewczyny czy którejś się taka torbiel samoistnie wchłonęła? Bo nie chciałam póki co brać tabletek anty.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 piękna beta :-) życzę dużo zdrówka dla Ciebie i fasolinki:-* na marzec znowu przechodzimy pod koniec lutego dziewczynki? :-)

    1000 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie raz już wchłonęła z okresem, zawsze jak miałam to mi się wchłonęła tak w zasadzie, tylko nie wiem czy to była krwotoczna.

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie niezawodne :)

    Jutro, a najpozniej w sobote pojde na bete i progesteron :)

    1000 wyznaczyli mi termin porodu na 27 pazdziernika, a Tobie? :D


    Karolcia27 - jesli wierzyc OvuFriend to serduszkowalismy w dniu owulacji (ale mi sie nie chce w to wierzyc, bo testy owulacyjne wychodzily pozytywne dzien i dwa dni przed wyznaczona przez nich data).

    Jak na moje to serduszkowalismy 3 dni przed ovu i dzien po :D
    Suplementow zadnych nie bralismy, tylko zwykle witaminy i ja kwas foliowy :)

    Dziewczyny to jest pierwszy cykl, ktory obserwowalam i do ktorego sie przylozylam !!!

    Dopiero zaczyna to wszystko do mnie docierac ... :)

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92 wrote:
    Tekana no i dobrze, że poszłaś do innego gina, wiedziałam, że na podstawie tego co on widział/zbadał nie był w stanie stwierdzić czy masz owulke czy nie, konował jeden! Grrr... Już mi się coś dzieje jak słyszę o takich ginach... Sama na niejednego takiego trafiłam... Przeczuwałam, że masz owulacje i cieszę się, że miałam rację :) mam nadzieje, że owocne seksy były i niedługo pokażesz test z dwoma kreseczkami ;)

    Szimi jak się czujesz? Kiedy wybierasz się na usg? Jak z pracą? :)

    MeggiGirl a co tam u Ciebie? Dawno nic nie pisałaś :) obniża się TSH? :)


    Dziękuję :* liczę że po takim monitoringu głowa mi się rozluźni i zaskoczy mała fasolka :)
    Oczywiście nie mogę przeżyć że syn sam się odstawił :( jedno jest pewna ja znoszę to gorzej niż on :D heh
    Chociaż jeszcze kilka razy próbowałam podstawiać cyca i nic :( i nagle zaczął przesypiac całe noce a w ciągu dnia ja w pracy...

    milka90 lubi tę wiadomość

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to życzę duzo zdrówka i pięknej betki:-* oczywiście daj znać co tam i Nas pozarazaj:-* testy owu nie pokazują stricte dnia owulki, ale jak zaczynają wychodzić to znaczy że się zbliża :-) to ten dzień po to pewnie był ten strzał:-P heh

    Ja byłam u koleżanki, która urodziła niedawno, ale ma kochanego tego małego szkraba, śliczności :-* i jeszcze były dwie mamuśki no i ja:-P myslalam, że będzie gorzej, ale wcale nie było mi smutno ani źle :-) chociaż rozmowy sprowadzały się głowie do dzieci, bo ale czegoś nowego się dowiedziałam przynajmniej:-)

    ams lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa! :) mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze :) i chce powiedzieć, ze ja w marcu tez się pojawię, bo chce wam kibicowac no i dziwnie by było nie wiedzieć co u was :)

    Ams, mi 24 października, fajnie, zawsze to raźniej ;)

    ams, MałaMi90, dorot lubią tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 kochana jesteś :-* ściskam mocno:-*

    1000 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja byłam u koleżanki, która urodziła niedawno, ale ma kochanego tego małego szkraba, śliczności :-* i jeszcze były dwie mamuśki no i ja:-P myslalam, że będzie gorzej, ale wcale nie było mi smutno ani źle :-) chociaż rozmowy sprowadzały się głowie do dzieci, bo ale czegoś nowego się dowiedziałam przynajmniej:-)

    Pomysl sobie ze te wszystkie koleżanki potencjalnie mogą dac Ci w spadku wszystkie potrzebne dla Twojego przyszłego bobasa rzeczy i wtedy to już w ogóle nie będzie smutno :D a dzidzius na pewno fajny :) ja to sie zawsze rozczulałam jak widziałam takie małe słodkie bąbelki, nawet jak jeszcze nie myslalam o tym żeby mieć dzieci :)

    kasiulka1082 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawdę jest mega słodki :-) jak mały eskimosek :-P heh ale jak któraś ciocia wzięła go tylko na ręce to od razu w ryk, a jak tylko mamusia go przejęła to spokój :-P

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    Dziękuję :* liczę że po takim monitoringu głowa mi się rozluźni i zaskoczy mała fasolka :)
    Oczywiście nie mogę przeżyć że syn sam się odstawił :( jedno jest pewna ja znoszę to gorzej niż on :D heh
    Chociaż jeszcze kilka razy próbowałam podstawiać cyca i nic :( i nagle zaczął przesypiac całe noce a w ciągu dnia ja w pracy...

    Z całego serca życzę żeby zaskoczyła ;*
    A z butelki normalnie synuś pije? :) bo moja szwagierka ma ten problem, że jej syn ani butelki, ani smoczka, ani niekapka tylko cyc ;P

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego