Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 lutego 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanko. Kolezanka z pracy mi tu panikuje bo stara się też o dziecko ale nie wychodzi. Zrobila sobie badania TSH, Ft3 ft 4 i Anty-TPO. Wszystkie ma w normie ale anty TPO 280. Co to moze byc za choroba? Ktos sie zderzyl? Oczywiscie wypycham ją do endo:) z gìry dzięki;)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6579 5010

    Wysłany: 19 lutego 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanko. Kolezanka z pracy mi tu panikuje bo stara się też o dziecko ale nie wychodzi. Zrobila sobie badania TSH, Ft3 ft 4 i Anty-TPO. Wszystkie ma w normie ale anty TPO 280. Co to moze byc za choroba? Ktos sie zderzyl? Oczywiscie wypycham ją do endo:) z gìry dzięki;)

    Oznacza to, że robi się jakiś stan zapalny, trzeba by machnąć anty tg i usg tarczycy do tego i iść do endokrynologa z całym pakietem :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 lutego 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieekuję;)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2044 658

    Wysłany: 19 lutego 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny na "męskich sprawach" jedna z dziewczyn zamieściła statystyki, że znalazła gdzieś na necie :

    * codzienne współżycie w okresie płodnym daje 37% szans na ciążę
    * zbliżenia co drugi dzień w tym okresie dają 33% szans
    * współżycie raz na tydzień w tym okresie daje 15% szans.
    * 5-dniowa abstynencja wpływa negatywnie na liczebność plemników.

    NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1400 990

    Wysłany: 19 lutego 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanko. Kolezanka z pracy mi tu panikuje bo stara się też o dziecko ale nie wychodzi. Zrobila sobie badania TSH, Ft3 ft 4 i Anty-TPO. Wszystkie ma w normie ale anty TPO 280. Co to moze byc za choroba? Ktos sie zderzyl? Oczywiscie wypycham ją do endo:) z gìry dzięki;)

    Mojemu tacie gdy mial bardzo wysokie antytpo endokrynolog stwierdziła Hashimoto. Resztę mial okej. Bardzo ładne tsh, ft3 ft4 tez odpowiednie w stosunku do tsh.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:55

    Pati88 lubi tę wiadomość

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 19 lutego 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny na "męskich sprawach" jedna z dziewczyn zamieściła statystyki, że znalazła gdzieś na necie :

    * codzienne współżycie w okresie płodnym daje 37% szans na ciążę
    * zbliżenia co drugi dzień w tym okresie dają 33% szans
    * współżycie raz na tydzień w tym okresie daje 15% szans.
    * 5-dniowa abstynencja wpływa negatywnie na liczebność plemników.
    To moj gin mi kazal co 5 dni sie kochac:) haha ja dzis o 6 sie obudzilam i temoeratura 36.5 a wczoraj od 3.30 do 8.30 spania mialam 36.9 i wczoraj czulam jajniki i podbrzusze a przy stosunku mialam mega mokroo wydaje mi sie ze wczoraj mialam owulke bo dzis juz spokojne podbrzusze

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 19 lutego 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy czujecie w jakiś sposób owulację?

    U mnie zadziało się coś dziwnego w zeszłym tygodniu. Leżałam w łóżku przed pójściem spać, mocno czułam ciągnięcie lewego jajnika, po jakimś czasie poczułam pęknięcie i ulgę, ciągnięcie ustało.
    Zastanawiam się co to mogło być i czy jest możliwość żeby poczuć pęknięcie pęcherzyka?

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6579 5010

    Wysłany: 19 lutego 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jestem już po wizycie.
    Wniosek jest taki, że dostałam Glucophage 2x500 do 2 głównych posiłków z powodu SHBG i testosteronu, ale do rzeczy.

    No więc to niskie SHBG 7,6 (19,8-155,2) powoduje u mnie to, że testosteron, który jest bardzo w normie (0,11 (0.06-0.82)) nie jest wiązany i przez SHBG i przez to wg tajemnego kalkulatora z mojej normy 0,11 (0.06-0.82) robi się 5.4 więc baaardzo duuużooo! Stąd testosteron biodostępny u mnie w organizmie to 77%.

    Gin powiedział, że testosteron bada się wspólnie z shbg, androstendionem i 17-0h-progesteronem inaczej nie ma sensu.

    Teraz mam powoli wprowadzać lek, zaczynając od 1/2 tabletki dziennie przechodząc docelowo do 2x1. Jeśli przez 3-4 cykle się nie uda, to mam się pojawić na wizycie.

    Gin też powiedział, że ten lek powoduje, że węglowodany się baardzo słabo wchłaniają więc przynajmniej na początku brania, mam je maksymalnie ograniczyć, bo inaczej mogę się źle czuć. I tak zamierzam zrobić, w końcu chyba da się żyć bez węgli :D

    No to tyle!

    Karolcia, jak bulwa?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:07

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lutego 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mbc a cze mu lekarz zlecił Tobie te badania ? Miał jakieś podstawy ? Ja się kurcze nie chce sama już zgłębiać. Mi gin żaden badań nir zlecił. Szłam z wynikami które sobie sama zrobiłam. Jeśli w pt mi powie żeby coś zbadać jeszcze to zbadam. Sama już nie chodzę do laboratorium ;)

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6579 5010

    Wysłany: 19 lutego 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Magda mbc a cze mu lekarz zlecił Tobie te badania ? Miał jakieś podstawy ? Ja się kurcze nie chce sama już zgłębiać. Mi gin żaden badań nir zlecił. Szłam z wynikami które sobie sama zrobiłam. Jeśli w pt mi powie żeby coś zbadać jeszcze to zbadam. Sama już nie chodzę do laboratorium ;)

    Nieregularne cykle 27-36 dni, tylko tyle.

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 19 lutego 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanko. Kolezanka z pracy mi tu panikuje bo stara się też o dziecko ale nie wychodzi. Zrobila sobie badania TSH, Ft3 ft 4 i Anty-TPO. Wszystkie ma w normie ale anty TPO 280. Co to moze byc za choroba? Ktos sie zderzyl? Oczywiscie wypycham ją do endo:) z gìry dzięki;)
    hej może miec hashimoto niestety.niech śmiga do dobrego endo.sugerowałabym zrobic jeszcze anty tg do całego pakietu tarczycowego.bo usg tarczycy pewnie endo jej zrobi

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 lutego 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za porady:) już się zarejestrowala do endo;)

    a u mnie 30dc czyli teoretycznie jutro termin @.

    Mój 8cykl. w 21dc bylam na monitoringu i był 17mm pęcherzyk. Czy pękł to nie wiem (zazwyczaj pękają) bo nie miala jak mnie podejrzec w luxmedzie (za dużo babeczek i nie miala pauzy)

    Jedyne co to poersi bolą ale to co miesiąc. Przerabialam juz mase objawów. Teraz czekam czy zaskoczy. Jak nie to mąż idzie na badanie. Potem ja na HSG bo mam za sobą obszerną operacją jelitową więc pani dr mowi że warto sprawdzić czy drożne jajowody;)

    Powodzonka wszystkim (podczytuję regularnie ale jako księgowa mam od grudnia urwanie dupy heh)

    Magda - mbc, ams lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 19 lutego 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    dziękuję za porady:) już się zarejestrowala do endo;)

    a u mnie 30dc czyli teoretycznie jutro termin @.

    Mój 8cykl. w 21dc bylam na monitoringu i był 17mm pęcherzyk. Czy pękł to nie wiem (zazwyczaj pękają) bo nie miala jak mnie podejrzec w luxmedzie (za dużo babeczek i nie miala pauzy)

    Jedyne co to poersi bolą ale to co miesiąc. Przerabialam juz mase objawów. Teraz czekam czy zaskoczy. Jak nie to mąż idzie na badanie. Potem ja na HSG bo mam za sobą obszerną operacją jelitową więc pani dr mowi że warto sprawdzić czy drożne jajowody;)

    Powodzonka wszystkim (podczytuję regularnie ale jako księgowa mam od grudnia urwanie dupy heh)
    Pati88, wysyłaj męża na badania, nie zwlekaj, zobacz u mnie w zasadzie wszystko się wyjaśniło ..

    Pati88 lubi tę wiadomość

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 19 lutego 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie po clo 11 DC i klucie jajnikow? Czy to normalne ?
    Do lekarza jadę w środę bo zapisałam się na jutro ale właśnie babka dzwonila że jutro jej nie ma i przepisała mnie na środę :/ do innego lekarza też nie ma nic na jutro..
    A do tego lekarza na 7.03 co byłam umówiona to też go nie ma wtedy .
    Ale w sobotę zarejestrowałam się jeszcze do innej na 23.03. chciałabym już trafić na jakąś sensowną lekarkę..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:54

    LISTA STARACZEK

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 19 lutego 2018, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać że trzymam za każdą mocno kciuki :* A najbardziej za te które bardzo długo starają się o dzidzie :*

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • pap86 Autorytet
    Postów: 3365 2516

    Wysłany: 19 lutego 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny na "męskich sprawach" jedna z dziewczyn zamieściła statystyki, że znalazła gdzieś na necie :

    * codzienne współżycie w okresie płodnym daje 37% szans na ciążę
    * zbliżenia co drugi dzień w tym okresie dają 33% szans
    * współżycie raz na tydzień w tym okresie daje 15% szans.
    * 5-dniowa abstynencja wpływa negatywnie na liczebność plemników.
    Gin, ktory proponuje zeby serduszkowac co 5dni to chyba zamiast pomagac zajsc w ciaze to on nie chce zeby pacjentka zaszla :p
    Ja wyznaje zasade,ze najlepiej codziennie no aaalbo co2dni. Nasz plan z mezem wykonany.akurat trafilismy fajnie,ze najwiekszq szansa na owulacje byla w weekend wiec teraz czekam do terminu @ z testem czy sie udalo. Patrzcie- codsiennie w okresie plodnym i tylko 37% szans.. a jak keszcze ma sie ponad 30czy35lat to jeszcze spadają %.. oj nielatwo jest zrobic dzidziusia!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:06

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lutego 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Hej dziewczyny :)
    U mnie po clo 11 DC i klucie jajnikow? Czy to normalne ?
    Do lekarza jadę w środę bo zapisałam się na jutro ale właśnie babka dzwonila że jutro jej nie ma i przepisała mnie na środę :/ do innego lekarza też nie ma nic na jutro..
    A do tego lekarza na 7.03 co byłam umówiona to też go nie ma wtedy .
    Ale w sobotę zarejestrowałam się jeszcze do innej na 23.03. chciałabym już trafić na jakąś sensowną lekarkę..

    Ja nie biorę leków a u mnie 6dc i się dziś czułam jakbym miala owu bo mnie tak bolal jajnik lewy..pewnie pęcherzyk rośnie i czasami jest to dość bolesne bym powiedziała. Trafić na dobrego lekarza to podstawa.

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 19 lutego 2018, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny na "męskich sprawach" jedna z dziewczyn zamieściła statystyki, że znalazła gdzieś na necie :

    * codzienne współżycie w okresie płodnym daje 37% szans na ciążę
    * zbliżenia co drugi dzień w tym okresie dają 33% szans
    * współżycie raz na tydzień w tym okresie daje 15% szans.
    * 5-dniowa abstynencja wpływa negatywnie na liczebność plemników.
    Z jednej strony to mało pocieszające..a z drugiej - jeśli się nie udaje to czasem poprostu bez większej przyczyny i nie zawsze należy doszukiwać się choroby..

    LISTA STARACZEK

  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 19 lutego 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym prosić o wpisanie na 22.02?

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 19 lutego 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha to razem testujemy :)

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego