Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 20 lutego 2018, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kobieta z reguły silna psychikę ma ale jeżeli chodzi o plany założenia rodziny i robienie testów szybko poddaje się pokusie


    Lecimy na testy jak Ewa na jablko ...

    Przepraszam, tak mi sie jakos skojarzylo :D

    dorot, KlaudyŚ, agniecha2101, Diamond92 lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6817 5170

    Wysłany: 20 lutego 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL jesteś tu gdzieś? Jak się masz? :*

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 lutego 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Lecimy na testy jak Ewa na jablko ...

    Przepraszam, tak mi sie jakos skojarzylo :D
    Haha dobre skojarzenie :)

    ams lubi tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he dobre to było :-D

    ams lubi tę wiadomość

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie. Otóż zrobiłam dziś test. @ mam dostać w Niedziele. W polu T pojawiła się biała kreska, widać jak jak dobrze się przypatrzy, albo pod światło. Jestem w 24dc, a test był marki baby boom. Chciałam zapytać czy ta kreska coś znaczy czy nie ma na co liczyc? Objawy jakieś tam są, ale może to być równie dobrze @.

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie. Otóż zrobiłam dziś test. @ mam dostać w Niedziele. W polu T pojawiła się biała kreska, widać jak jak dobrze się przypatrzy, albo pod światło. Jestem w 24dc, a test był marki baby boom. Chciałam zapytać czy ta kreska coś znaczy czy nie ma na co liczyc? Objawy jakieś tam są, ale może to być równie dobrze @.

    Powtórz test jutro może to być tylko zabarwienie . Trzymam kciuki aby zrobiła się różowa :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra już sama nie wiem co myśleć :/

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć Nam tutaj zdjęcie :-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie. Otóż zrobiłam dziś test. @ mam dostać w Niedziele. W polu T pojawiła się biała kreska, widać jak jak dobrze się przypatrzy, albo pod światło. Jestem w 24dc, a test był marki baby boom. Chciałam zapytać czy ta kreska coś znaczy czy nie ma na co liczyc? Objawy jakieś tam są, ale może to być równie dobrze @.

    Dawaj fotke :)

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety dziewczyny, ale jak robię zdjęcie to przez światło i wgl nic zbytnio nie widać... Dodam jeszcze, że poprzedni test zrobiony po ostatnim okresie, który był dziwny został przeze mnie zachowany. Spojrzałam dziś na niego dla porównania. Jakieś było moje zdziwienie jak zobaczyłam na nim 3 kreski haha. Jedna w polu C i dwie w polu T. Masakra... Ta kreska jest ledwo widoczna, białawo-różowa :/

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Powtórz test jutro czasami są wadliwe testy, a może wczesna ciążą czego Ci życzę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:41

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrob test jutro rano i wrzuc tutaj :) rano bedzie lepsze swiatlo :D

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy zwyczajnie nie poczekam z kolejnym do @. Tym bardziej, że kolejne testy, które kupiłam nie są jakieś super czułe... Może faktycznie jakiś wadliwy był ten test. Porównywałam ze starym, który robiłam kiedyś i kreska była tylko w polu C, a w polu T biało i gładko. O 3 kreskach pierwszy raz słyszę haha. Pewnie nic z tego nie będzie, poczekam jeszcze i dam mojemu facetowi test do oględzin i zobaczymy czy coś zobaczy :)

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Zastanawiam się czy zwyczajnie nie poczekam z kolejnym do @. Tym bardziej, że kolejne testy, które kupiłam nie są jakieś super czułe... Może faktycznie jakiś wadliwy był ten test. Porównywałam ze starym, który robiłam kiedyś i kreska była tylko w polu C, a w polu T biało i gładko. O 3 kreskach pierwszy raz słyszę haha. Pewnie nic z tego nie będzie, poczekam jeszcze i dam mojemu facetowi test do oględzin i zobaczymy czy coś zobaczy :)

    A prowadzisz może wykres z temperatura?

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od owulki utrzymuje się 36.8-37.2 wcześniej było jak dobrze pamiętam coś koło 36.5-36.6

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz test może faktycznie w terminie @, o ile wytrzymasz do tego czasu :-P

    Dziewczyny ja jednak zadzwoniłam do swojego gina , kazał jutro przyjechać na USG żeby zobaczył jakie jest Endo no i będziemy dalej działać jak coś z innymi lekami może.

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli prawidłowy wzrost a pomiędzy nimi był jakiś spadek od 6 dni po owulacji?

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Powtórz test może faktycznie w terminie @, o ile wytrzymasz do tego czasu :-P

    Dziewczyny ja jednak zadzwoniłam do swojego gina , kazał jutro przyjechać na USG żeby zobaczył jakie jest Endo no i będziemy dalej działać jak coś z innymi lekami może.
    a długo się starasz bo ja tu dopiero jestem od kilku dni :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 20 lutego 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz było 37 a następnego dnia 36.8,ale kolejnego już 37.2
    Bardzo mnie zastanowiło, że około 7-8 dni po owulacji podczas wizyty w toalecie na papierze zauważyłam różowa plamę, wzięłam kolejny listek i znowu to samo... Aż mi się słabo zrobiło. No, ale w sumie to nie musiało nic znaczyć :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 20 lutego 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak już dzisiaj wspomniałam, w piątek bede robiłą test, tylko chciałąbym od Was sie dowiedziec jaki zrobic z krwi czy sikany ?;p ponieważ własnie przeczytałam że przy braniu progesterony wazne jest zeby zrobić test z krwi, ja biore luteine dopochwowo, co to znaczy ze test nie wyjdzie czy po prostu jest 100% pewnosc ze jest albo nie ma ciazy po tescie z krwi?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 19:02

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego