Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 22 lutego 2018, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    A może to zagniezdzenie?
    Występuje od 6 do 12 dpo

    Pięknie by było :D ale jakoś wiem, czuje że się nie udało :(

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 22 lutego 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    A ja z Mężem jeżdżę po Krakowie bo ma coś w oku. Boli go od soboty, potem trochę przeszło a dziś znów się nasiliło więc pojechaliśmy. Na sorze mu powiedzieli że musi czekać w kolejce do internisty (ok 20osob) i dopiero on zdecyduje czy wysłać go na okulistykę.
    Jak ma ciało obce w oku to raczej słabo żeby internista coś zaradzil ... Chore to wszystko.
    Teraz jesteśmy w jakiejś przychodzi i zapowiada się długie czekanie.


    Mój mąż też miał taką sytuację w szpitalu Pani sprawdziła i okazało się, że było ziarenko piasku, które bardzo podrażniło oko ale wyleciało i po prostu ten efekt po podrażnieniu dawał uczucie jakby cały czas coś tam było... Ale ile my się wystalismy to aż wam współczuję bo nasza służba zdrowia o kolejki to najlepiej dba :D

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 22 lutego 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam egzamin doszkalający, a nie mogę się skupić :( ciekawe jak ja to jutro ogarnę...

    A tak liczyłam na ten cykl. Wszystko jak w zegarku pod monitoring i nic :( chyba za bardzo się nastawilam... Czekam @ pewnie 3dni pomecza mnie plamienia i dopiero się zjawi... :/

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 22 lutego 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie jak krew z nosa pod górę...

    Trzymam kciuki za egzamin :*

    LISTA STARACZEK

  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do testujących... 26 luty powinna przyjść @ ☹ to nasz 4 cykl starań.. I tracę już nadzieję..

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie KATE 4 cykl to naprawdę nie długo, wiem co mówię, bo my się staramy już 13 cykli, głowa do góry :* staracie się o pierwsze dziecko?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Cześć Martusia widzę że jesteśmy w tym samym wieku. Powiedz jak się czujesz na clo? Ja obecnie duphaston na wywołanie i później clo.
    Ja ostatnia tabletke wzielam w piatek tydz temu i tak naprawde nawet nie poczulam ze go biotr moze tylko te 2 noce co budzilam sie o 3 i bylo mi mega goraco a teraz nic 9 dc przestalam brac a 11 dc mialam raczej owulacje bo tak vzulam jajniki i podbrzusze ile sie starasz?? Ja 8 miesiac teraz zobaczymy czy bedzie udany jak nie to moj idzie na badanie nasienia. . Wysle wam moj wykres i co o nim powiesz powiecie

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/18b252b9dd8f9.jpg.html

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbrzusze mnie od 2 dni boli tak dziwnie moze sie cos robi:)

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Spokojnie KATE 4 cykl to naprawdę nie długo, wiem co mówię, bo my się staramy już 13 cykli, głowa do góry :* staracie się o pierwsze dziecko?

    Tak pierwsze.. miałam nadzieję że to będzie jednak łatwiejsze.. MałaMi trzymam kciuki :) ja na sama myśl o @ dostaje zawału:(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 19:50

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Kate :)
    Jakby zajscie w ciąże było takie łatwe to każdy stosunek bez zabezpieczeń kończyłby się ciążą.
    Rzekomo lekarze mówią że do roku czasu starań powinno się nei martwić i dopiero kiedy staramy się powyżej roku powinno sie isc zbadać itp ile w tym prawdy to nie wiem.

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 22 lutego 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Tak pierwsze.. miałam nadzieję że to będzie jednak łatwiejsze.. MałaMi trzymam kciuki :) ja na sama myśl o @ dostaje zawału:(


    Ja za Ciebie też trzymam kciuki ;) no myślę że większość jak nie każda z nas myślała że to jest hop siup ;) no cóż rzeczywistość okazała się brutalna ;) mam nadzieję, że Tobie już nie długo się uda :) a jak nie to radziłabym ok 6-7 miesiąca starań iść do gin i przebadać siebie i męża a nie czekać rok tak jak większość lekarzy zaleca. Wiem po swoim doświadczeniu i trochę żałuję że za późno się zaczęłam diagnozować.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 22 lutego 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Umówmy się tak pojedziemy razem do apteki i schowany go w bezpiecznym miejscu i jutro o 6 zróbmy razem ;)
    Może tak być?
    Aa i widziałaś ze na liście Jestesmy pomiędzy pozytywnymi testami ? Coś to musi oznaczać :)

    Ja się nie wyrobiłam dziś, żeby test kupić :-/ Mieszkam w specyficznym kraju gdzie trochę wcześniej wszystkie sklepy i apteki zamykają niż w Polsce :-P Kupię jutro, więc zatestuję w razie co w sobotę.
    Mam nadzieję, że to coś oznacza :-)

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 22 lutego 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja się nie wyrobiłam dziś, żeby test kupić :-/ Mieszkam w specyficznym kraju gdzie trochę wcześniej wszystkie sklepy i apteki zamykają niż w Polsce :-P Kupię jutro, więc zatestuję w razie co w sobotę.
    Mam nadzieję, że to coś oznacza :-)
    Ooo widzisz to nie wiedziałam. Ja tez dziś nie kupiłam przez pospiech :(

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Marryy Autorytet
    Postów: 597 293

    Wysłany: 22 lutego 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    Ja ostatnia tabletke wzielam w piatek tydz temu i tak naprawde nawet nie poczulam ze go biotr moze tylko te 2 noce co budzilam sie o 3 i bylo mi mega goraco a teraz nic 9 dc przestalam brac a 11 dc mialam raczej owulacje bo tak vzulam jajniki i podbrzusze ile sie starasz?? Ja 8 miesiac teraz zobaczymy czy bedzie udany jak nie to moj idzie na badanie nasienia. . Wysle wam moj wykres i co o nim powiesz powiecie

    Trochę się go obawiam po przeczytaniu ulotki. Ale mam nadzieję że będzie ok. U nas jeżeli liczyć miesiące to 7 ale licząc cykle to ten jest 5 stracony jak stwierdził gin bo w 16 dniu " pęcherzyki nie szykujace się do owulacji" dup na wywołanie i zaczynamy z 6cs i clo

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • MP25 Koleżanka
    Postów: 39 39

    Wysłany: 22 lutego 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Umówmy się tak pojedziemy razem do apteki i schowany go w bezpiecznym miejscu i jutro o 6 zróbmy razem ;)
    Może tak być?
    Aa i widziałaś ze na liście Jestesmy pomiędzy pozytywnymi testami ? Coś to musi oznaczać :)

    Hehe tak, miedzy innymi za moim pozytywnym! Takze przesyłam wiruski! :):)
    Dzisiaj odebrałam betę 382 po 45 godzinach od poprzedniej 189. Chyba przyrasta ok?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 21:49

    MałaMi90, agniecha2101, Paula_071 lubią tę wiadomość

    Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300
    thgfvfxmzd0gw75d.png
    65vqxzdvkp09l05u.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 22 lutego 2018, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MP25 przyrost ponad 100% masz więc ekstra :) najlepiej jak się podwaja w ciągu 48h, tak więc u Ciebie idealnie :) gratulacje ;D

    1000 trzymałam mocno kciuki, żeby to błąd labo był... I udało się! :) bardzo się cieszę, że jest wszystko dobrze :D szkoda tylko, że przez nich tyle martwiłaś się, płakałaś i stresowałaś :( normalnie powinni za to jakieś kary dawać... No ale najważniejsze, że usg i wizyta potwierdziła, że wszystko jest ok :) rośnijcie zdrowo ;* teraz już tylko spokojnej i nudnej ciąży ;*

    Czytałam Was cały czas ale nie miałam czasu nic napisać :( jak nie nadgodziny w pracy to badania... Dlatego teraz już nie pamiętam co komu miałam napisać :( no ale gratuluje wszystkim, którym się udało :) i tutaj przypomniałam sobie o ams beta ładnie rośnie więc mogę już gratulować :) rośnijcie zdrowo ;* te, do których przyszła wredna @ tule :(

    Przypuszczenia lekarza się potwierdziły mam insulinooporność i do tego hiperinsulinemie... Tak więc zaczynam brać metformine i przechodzę na dietę o niskim IG :( a ja tak uwielbiam słodycze :( pęcherzyka dominującego jak nie było tak nie ma... Nic tylko czekać na @ :( no ale cóż! Oby pomogło ;) Mam nadzieję, że to ostatnia przeszkoda w zajściu w tą upragnioną ciążę ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 00:42

    ams, 1000 lubią tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 23 lutego 2018, 06:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MP25 wrote:
    Hehe tak, miedzy innymi za moim pozytywnym! Takze przesyłam wiruski! :):)
    Dzisiaj odebrałam betę 382 po 45 godzinach od poprzedniej 189. Chyba przyrasta ok?
    Pięknie przerosła to życzę Ci teraz spokojnej ciąży :*
    I dziękuję za wiruski :*

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 23 lutego 2018, 06:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jeden z pierwszych terminów małpy temperatura delikatnie poszła do góry Jutro kolejny termin według ovu ale czekam aż moja mama przyjdzie do synka i jadę po test :*

    Katsu, agniecha2101, pumka1990 lubią tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka
    Postów: 111 19

    Wysłany: 23 lutego 2018, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny przyszłam do was po kubeł zimnej wody na głowę... Co mnie opętało, żeby robić test???? Już tyle razy zawiodłam się na testach, nie dlatego, że był negatywny, tylko dlatego że są fałszywe... I co? Zrobiłam test.... 2 kreseczka się pojawiła tylko po to żeby za chwile się rozmazać!
    Same zobaczcie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/115f33dfc699.jpg

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego