LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati88 wrote:Dzięki. A powiedz czy 4dc będzie okej? Myślałam że @ będzie wcześniej to bym jutro poszła domlabo a tak to 3dc będzie w niedziele więc lipa trochę
Ja osobiście robiłam te badania w 3 dc, bo tak kazał mój lekarz, ale dziewczyny tu wielokrotnie pisały, ze te badania robią między 3 a 5 dc. Jeden dzien nie wydaje się duża różnica.Pati88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiaczek220891 wrote:Witam. Dziewczyny to prawda ze test owulacyjny wykrywa wczesną ciążę. WsYstkie testy owu ktore robilam po owulacji wychodZily pozytywnie, test ciazowy zrobiony w dniu okresu pozytywny
Znam wiele kobiet ktorym ovu wykrylo ciaze wczesniej niz ciążowe to prawda ale nie każdej się sprawdza .
Ale skoro robilas test ciążowy w dniu spodziewanej @ to gratuluje pozytywnego
Jestes w ciązy chyba nie ma wątpliwosci ? -
Dodam ze leczenie z biomegornem i luteina trzy miesiace, starania okolo 2 lata. Prolaktyna podwyzszona po tabletce 45000 norma 2000, udalo sie. A moim zdaniem pomoglo jedzenie 3 Źóltek jaj swoiskich z cytryna dziennie. Zoltko zawiera caly ADEK kkwas foliowy. Bardzo duzo kwasow nienasyconych. tyle witamin nie ma zaden kopleks witamin aptekowych. A to ze powoduje podwyżony cholesterol to tylko mit w zółtku cholesterol to tylko 0,01 %. Przepraszam za chaotycznosc ale jestem podekatytowana. I dodam ze ten cykl jadlam zoltka i zaszlam w ciaze. Takze dziewczyny jedzcie
Katsu lubi tę wiadomość
Gosiaczek220891 -
Gosiaczek220891 wrote:Dodam ze leczenie z biomegornem i luteina trzy miesiace, starania okolo 2 lata. Prolaktyna podwyzszona po tabletce 45000 norma 2000, udalo sie. A moim zdaniem pomoglo jedzenie 3 Źóltek jaj swoiskich z cytryna dziennie. Zoltko zawiera caly ADEK kkwas foliowy. Bardzo duzo kwasow nienasyconych. tyle witamin nie ma zaden kopleks witamin aptekowych. A to ze powoduje podwyżony cholesterol to tylko mit w zółtku cholesterol to tylko 0,01 %. Przepraszam za chaotycznosc ale jestem podekatytowana. I dodam ze ten cykl jadlam zoltka i zaszlam w ciaze. Takze dziewczyny jedzcie
A mogłabyš napisać w jakiej postaci te żółtka? Tak na surowo? Albo podrzucić jakiś link w tym temacie..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 13:21
-
Pati88 wrote:Jesteś zadowolona? Ja bardzo liczę że nami pokieruje heh. Będe u niego z wynikami swoimi i męża. Zobaczymy:) Tylko nie wiem czy mówic prawde że to 9cykl? czy podkolorować?
Mów prawdę. On mi po jednym poronieniu kazał zrobić masę badań żeby nie przeżywać w razie czego tego drugi raz. A większość lekarzy karze czekać 2-3 poronienia. Jest młody, zna angielski, czyta aktualne badania i opracowania naukowe, ma certyfikaty z usg. Uważam, że jest najbardziej kompetentnym ginekologiem na jakiego trafiłam.
ps. krzywą cukrową możesz zrobić w sobotęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 13:44
Pati88 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:A mogłabyš napisać w jakiej postaci te żółtka? Tak na surowo? Albo podrzucić jakiś link w tym temacie..?Gosiaczek220891
-
Hania jesteś ? Co u Ciebie ?:*
Karolcia jak tam po wizycie u profesora ?
Ja jeszcze godzina i upragniony weekend. Po tym tygodniu marzę tylko o wolnym ^^ -
Gosiaczek220891 wrote:Nie moge podrzucic lika dlatego ja to wiem od kolezanki psycholog i specjalistki zdrowia publicznego. Ja jem tak oddzielam zoltko od bialka i wpuszczam do sZklanki dodaje pol cytryny i pije surowe
Nie wiem czy przełamałabym się tak surowe
żółtko łyknąć, ale dzięki wielkie za infoMoże kiedyś spróbuję
-
Paula_071 wrote:Mów prawdę. On mi po jednym poronieniu kazał zrobić masę badań żeby nie przeżywać w razie czego tego drugi raz. A większość lekarzy karze czekać 2-3 poronienia. Jest młody, zna angielski, czyta aktualne badania i opracowania naukowe, ma certyfikaty z usg. Uważam, że jest najbardziej kompetentnym ginekologiem na jakiego trafiłam.
ps. krzywą cukrową możesz zrobić w sobotę
gdzieś we Wrocku zrobie taką krzywą? moje labo nie robi (diagnostyka). dzięki za info07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
moze tez zrobie w luxmedzie. Internista bez problemu zleca krzywą? czy poprostu zaposujesz sie na pobranie na termin? dzięki bardzo za info;)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Hej dziewczyny to znowu ja! Widziałam, że styczeń obfitował w pozytywne testy. Gratuluje każdej z Was i mocno trzymam kciuki za każdą starającą się :*
U mnie to się dopiero porobiło, pisałam Wam o mojej ciąży biochemicznej. Krwawienie skończyło mi się w piątek 26.01 i nawet pytałam Was kiedy mogę spodziewać się miesiączki, ponieważ nie wiedziałam czy to krwawienie wczesnoporonne miałam traktować jak okres. W każdym razie, gdyby cykl przebiegał bez zaburzeń czy tej ciąży biochemicznej miesiączkę miałam dostać 11.02, nie przyszła. Dziś mamy 23.02 i jak policzyłam sobie to od pierwszego dnia krwawienia do dzisiaj to wychodzi na to, że to jest mój 33 dc. Cykle mam zawsze 28-30 dni, więc stwierdziłam, że zrobię test dzisiaj rano i co ? Ku mojemu zdziwieniu praktycznie po kilku sekundach pojawiła się druga kreska. Ucieszyłam się, bo w styczniu jak same pamiętacie miałam drugą kreskę dwa dni po terminie @, jednak pokazała się po 3 minutach i była bardzo blada, dziś było całkiem inaczej i mam nadzieję, że to dobra wróżba. Poszłam też dziś na betę, wyniki mają być ok 18 a do tego czasu czuję, że oszaleję.. Całuje Was mocno i wklejam zdjęcie dzisiejszego testu.agniecha2101, NiecierpliwaKarolina, Madame_butterly, Marryy, MałaMi90, Katsu, Diamond92, Tekana, Paula_071, pumka1990 lubią tę wiadomość
Pozytywny test 23.02