Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • _Hania Autorytet
    Postów: 986 316

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Pali i pije okazjonalnie jak mu mówiłam że plemniki regenerują sie 3 tyg to słyszałam a skąd Ty to wiesz i dalej robił swoje ;/ dopiero teraz jak lekarz mu powiedzial to uwierzył..

    Taka całkowita "wymiana" magazynku u faceta to 3 miesiące. Ale już po 2 może być poprawa. Nie ma sensu suplementować go, jak będzie palił, bo wydacie kupę kasy (profertil ile kosztuje ze 150-200zl/mc?) a on będzie obniżał jakość nałogiem. Wiem, że jest mnóstwo palaczy ojców, którym to nie szkodzi, ale naprawde papierosy mają ogromny wpływ na niepłodność u mężczyzn. Już pamiętam w czasach liceum śmiałyśmy się z kolegów, żeby nie palili bo będą bezpłodni :p

    Mąż musi zmienić nawyki, bo będzie ciężko o poprawę. a jak wam wyszła morfologia, ile %?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazałam zrobić mu jeszcze posiew nasienia.. za jednym zamachem... napiszę Wam czy coś wyszło jak wróci do domu wieczorem...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Taka całkowita "wymiana" magazynku u faceta to 3 miesiące. Ale już po 2 może być poprawa. Nie ma sensu suplementować go, jak będzie palił, bo wydacie kupę kasy (profertil ile kosztuje ze 150-200zl/mc?) a on będzie obniżał jakość nałogiem. Wiem, że jest mnóstwo palaczy ojców, którym to nie szkodzi, ale naprawde papierosy mają ogromny wpływ na niepłodność u mężczyzn. Już pamiętam w czasach liceum śmiałyśmy się z kolegów, żeby nie palili bo będą bezpłodni :p

    Mąż musi zmienić nawyki, bo będzie ciężko o poprawę. a jak wam wyszła morfologia, ile %?


    JA to mu tłumacze ale on swoje może teraz zrozumie coś, jak zobaczył wyniki... Jeśli dobrze pamiętam to 1% ale dam znać wieczorkiem bo wtedy będę miała wyniki przed nosem

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6710 5087

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92 wrote:
    Zapomniałam o androstendionie, taka podstawa przy nadnerczach, głupia ja, dzięki ;D to rzeczywiście dziwnie :( widzisz ja nie robiłam wskaźników wątrobowych, dodam do badań w przyszłym cyklu ;P ale nie wiem czy jest sens jak reszta jest ok :) ale co tam, tyle już zrobiłam to i to sprawdzę ;P
    Mój lekarz powiedział, że dopiero powyżej 2 to insulinooporność, a pomiędzy 1 a 2 to stan, który trzeba co jakiś czas kontrolować ale insulinooporność to jeszcze nie jest. Powiedział, że można znaleźć informację, że powyżej 1 się uznaje ale to jest przesada i mam głupot nie czytać ;P mnie wyszło 1.03 i powiedział, że mam się nie martwić i po prostu za roku powtórzyć :) chyba, że się bardzo tym przejmuje to już za pól roku mogę po skierowanie przyjść ;P

    Ja nie robiłam jeszcze badań na chlamydie itp. jestem ciekawa, czy dostanę teraz od mojego gina. Podpowiesz mi które dokładnie Ty robiłaś?
    Ja w ogóle nie miewam infekcji, na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy miałam i to tylko dlatego, że chodziłam jako nastolatka na basen miejski. Już nie chodzę :P Za to mój mąż łapie infekcje czasem, jest delikatniejszy :P więc może to warto ogarnąć. Jeszcze teraz nasienie przed nami. Ale ustrzelimy tak, żeby cyklu nie marnować :D

    atdcl6d8afs9zxzu.png

    p19u3e3kiytw9r2q.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kosztuje 166 zł ten lek

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond wymaz z pochwy? Konkretnie na te rzeczy?

    Małami wit E musi mieć mieszane tokoferole. Najlepsza jest dr. Mercola.

    Jedyne co inaczej zrobiłam w tym cyklu to to, że nie przestałam brać macy po owu. Może mi coś pochrzanila...
    B
    No w szoku jestem. 5 dni wcześniej okres...

  • _Hania Autorytet
    Postów: 986 316

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi to rzeczywiście kiepsko. Morfologia chyba najtrudniejsza do poprawy a musi być min 4%. Udałabym się do dobrego androloga. Koniecznie

    Sung masz okres??

  • _Hania Autorytet
    Postów: 986 316

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Hania mój w 14 DC miał 17,5mm. Jeszcze urośnie przez dziś i jutro i akurat będzie miał koło 19-20 mm :)

    A Ty miałaś Smag stymulacje nie? Czy kręcę coś? :)

    Bo mi gin mówił, że poźno owulacja jak na stymulacje..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za otuche więcej będę wiedzieć 28 lutego i 8 marca .Początkiem marca wyjeżdżamy ze znajomymi do Irlandii na tydzień może tam nam klimat spasuje.A jak narazie to jestem z wami na forum ale odpuscilam starania i wykres.Pozdrawiam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 11:28

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie zdziwiło bo zapytałam się czy zalecił mu iść do jakiegoś innego lekarza z wynikami... powiedział że nie...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny za dobre rady Museze sie bardziej przylozyc.
    Niemniej jednak mysle, ze luty bedzie bez 2 kresek...

    Maz wraca w niedziele, bedziemy dzialac i zobaczymy co z tego wyjdzie...
    A noz sie uda... :)

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ Wy macie wiedzę dziewczyny!!
    ja się nie udzielam, jedynie czytam i się dokształcam z tego co piszecie :D

    Czekam na wyniki bety, powinny być za niedługo.
    BYłam też wczoraj u ginekologa, bo badanie czystości pochwy wyszło mi nienajlepiej, ale gin powiedziała, że i tak jakiekolwiek leki na bakterie może mi dać po 12 tygodniu, ale na razie żeby się nie martwić... Rośnie mi też cysta na jajniku ale ponoć jest to częste we wczesnej ciąży i też się nie martwić...No i dupka dostałam i zestaw badań do zrobienia.

    Pozdrówki!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 11:55

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 2 lutego 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    A Ty miałaś Smag stymulacje nie? Czy kręcę coś? :)

    Bo mi gin mówił, że poźno owulacja jak na stymulacje..
    Nie mialam, dostałam tylko zastrzyk na pęknięcie i dupka.

    LISTA STARACZEK

  • _Hania Autorytet
    Postów: 986 316

    Wysłany: 2 lutego 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Nie mialam, dostałam tylko zastrzyk na pęknięcie i dupka.

    A no to pięknie. No właśnie ja naturalne owulacje (tylko z drugiego jajnika) też mialam zawsze 15-17 dc. Zobaczymy :) A nuż się uda. Wczoraj znowu poszaleliśmy, zamiast to jakoś wyliczyć, ale może teraz jutro i w nd <3 Co ? :-)

    Szimi - kciuki za betę!!! Dawaj znać :)

    MałaMi, nie wiem jakiego macie lekarza, może czuje się na siłach poprowadzić Twojego męża i dlatego go nie odsyłał. Nas w klinice niepłodności przekierowali do androloga, żeby zajął się mężem, chociaż suplementy pomogły przepisane od zwykłego gina. Ale USG jąder i badania hormonów robił u specjalisty od meskiej niepłodności.

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 2 lutego 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania chyba tak będzie najlepiej jak piszesz skoro owulacja przewidziana na weekend :)

    LISTA STARACZEK

  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 2 lutego 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    już mam wynik!!
    pierwsza beta 46, dzisiaj 144 :)

    KAL, Ewelinaaaa, _Hania, NiecierpliwaKarolina, Diamond92, Sanka, Mordeczka, MiSia :), Pati88, Marryy, pumka1990, Ineczka lubią tę wiadomość

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 2 lutego 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    A no to pięknie. No właśnie ja naturalne owulacje (tylko z drugiego jajnika) też mialam zawsze 15-17 dc. Zobaczymy :) A nuż się uda. Wczoraj znowu poszaleliśmy, zamiast to jakoś wyliczyć, ale może teraz jutro i w nd <3 Co ? :-)

    Szimi - kciuki za betę!!! Dawaj znać :)

    MałaMi, nie wiem jakiego macie lekarza, może czuje się na siłach poprowadzić Twojego męża i dlatego go nie odsyłał. Nas w klinice niepłodności przekierowali do androloga, żeby zajął się mężem, chociaż suplementy pomogły przepisane od zwykłego gina. Ale USG jąder i badania hormonów robił u specjalisty od meskiej niepłodności.


    Wiesz to była tylko taka konsultacja gratis przy odbiorze wyników

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 2 lutego 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    już mam wynik!!
    pierwsza beta 46, dzisiaj 144 :)
    CUDOWNIE!!! Gratuluję raz jeszcze i proszę mnie tu zarazić tym pięknym wirusem!!!

    Szimi lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 2 lutego 2018, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarażam!!!! &!*@#^$*#&$%!&
    oby dalej tak pięknie rosła :)

    KAL, MałaMi90, SMag, Mordeczka, Mała_Mii, MeggiGirl, Malinka23x, Karolcia27, Marryy lubią tę wiadomość

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 986 316

    Wysłany: 2 lutego 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi super wieści. Gratuluję :*

    MałaMi, to tym bardziej zapiszcie się do lekarza. Chyba, że chcecie odczekać te 3 miesące i zoabczyć jak suplementy, ale mi by było szkoda czasu i szukałabym przyczyny.

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego