LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Załamał mnie ten progesteron i ta beta mimo takich objawow i ja juz odpuszczam dziewczyny. Bede sledzic co u Was i kibicowac Wam ale my jednoglosnie z mezem odpuszczamy starania. Za duzo mnie to kosztowalo wszystko. Pojde jutro do gina zobacze co mi powie co proponuje ale odpuszczam bzykanko na wezwanko. Co ma byc to bedzie... Chcialam. Lecz ten co chce zbyt wiele i zbyt dlugo ten zwykle nie dostaje wcale.
Smag Sung Almond Martusia KAL Blondas Ams Hugolina i wszystkie lutowe babeczki tule Was mocno i ide plakac w ramiona meza ;* -
ams wrote:jak fajnie, ze nie jestem sama !
nie tracimy nadzieji, nie?
Pewnie że nie!ams lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Wiem, że trochę nie ten wątek ale jutro mam 7 dpo i chce przy okazji oczekiwań skoczyć na krew rano i zbadać Progesteron. Powiedzcie mi proszę co przy okazji mogę zbadać? Bo słyszałam, ze różne badania w różnych dniach cyklu.
Myślę między innymi o: FSH, LH, AMH, PRL, T, E?
Chyba, że powinnam pomyśleć jeszcze o czymś?
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz!8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
27.07 - wizyta 🍀
01.2023 - CB 💔
Historia z forum 02.2018:
Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300 -
Hugolina87 wrote:U mnie tylko to tylozgiecie jest. Niewiem czy przez to by mi zrobili ta inseminacje czy w ogóle się starać a fundusz.. wiem ze przy słabym nasienie robią. Ech pewnie i tak kazali by iść prywatnie. Fakt taki ze juz długo się staramy. Zorientuje się trochę w temacie
MP25 lubi tę wiadomość
Dorka -
Malinka23x wrote:Załamał mnie ten progesteron i ta beta mimo takich objawow i ja juz odpuszczam dziewczyny. Bede sledzic co u Was i kibicowac Wam ale my jednoglosnie z mezem odpuszczamy starania. Za duzo mnie to kosztowalo wszystko. Pojde jutro do gina zobacze co mi powie co proponuje ale odpuszczam bzykanko na wezwanko. Co ma byc to bedzie... Chcialam. Lecz ten co chce zbyt wiele i zbyt dlugo ten zwykle nie dostaje wcale.
Smag Sung Almond Martusia KAL Blondas Ams Hugolina i wszystkie lutowe babeczki tule Was mocno i ide plakac w ramiona meza ;*
Tyle:* który to Wasz cykl starań?Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Malinka23x wrote:Załamał mnie ten progesteron i ta beta mimo takich objawow i ja juz odpuszczam dziewczyny. Bede sledzic co u Was i kibicowac Wam ale my jednoglosnie z mezem odpuszczamy starania. Za duzo mnie to kosztowalo wszystko. Pojde jutro do gina zobacze co mi powie co proponuje ale odpuszczam bzykanko na wezwanko. Co ma byc to bedzie... Chcialam. Lecz ten co chce zbyt wiele i zbyt dlugo ten zwykle nie dostaje wcale.
Smag Sung Almond Martusia KAL Blondas Ams Hugolina i wszystkie lutowe babeczki tule Was mocno i ide plakac w ramiona meza ;*
Sciskam mocnoooooo !!!!!!Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Cześć, powoli nadrabiam zaległości.
AMS przybijam 5 ja 2 dni po okresie robiłam test bo dziwne objawy itp - głupia ja
Malinka tule.
Dziewczyny głowa do góry musi być dobrze. Chociaż ostatnio jakieś przesilenie chyba bo ciężko mi było się zebrać przybita byłam Ale już lepiej i wróciłam do cwiczeń
I mam pytanie ogólnie moje cykle długie ostatni 53. Owulacja w 41dc a teraz w tym ovu wyznaczył mi w 8dc biorę ten euthyrox ale coś nie chce mi się wierzyć żeby tak Się przesunelo co myślicie?
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Hej Mary:-) no to zdecydowanie dziwne, że aż o tyle Ci przesunęło owu, mierz może tempkę i testy owu lub najpewniej będzie jak pójdziesz na monitoring
Malinka współczuję każda z Nas wie co czujesz bardzo mi przykro, ściskam mocno i życzę powodzenia w następnym cyklu:-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 20:33
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Malinka kobiety to silne babki i wojowniczki , ale wiem co czujesz, ja sie nie poddaje, ale ciezko jest. Ale wierze w Nas wszystkie, ze kazda z nas przytuli to swoje dziecie w najblozszej przyszlosci:-) :**
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
nick nieaktualnyMalinka
KAL, to geny, nic nie ma wpływu na wynik tylko pobrać dobrze trzeba.
Moja beta piekna, ponad 100% przyrost co 48h. Niestety już sie dokształciłam, że to nic nie znaczy, jesli chodzi o cp. Może być i tak. A dziś mnie boli cały dzień lewa strona. Osiwiałabym do środy, ale już jestem miejscami siwa
Co do progesteronu to nie wiem czy wiecie, że najczęstszą przyczyną niedoborów obecnie są xenoestrogeny. Mamy permanentnie wtłaczane estrogeny, np z plastiku.
W moim domu woda z plastikowych butelek jest tylko od święta. Na codzień szkło. To samo z jedzeniem na wynos.
-
Dziewczyny pisze teraz bo wcześniej nie dałam rady. Odwiedziła mnie przyjaciółka i tak się nam zeszło po 3 drinki więc jak będę pisac troche nie składnie to wybaczcie :*
Ja dostalam od ginka bromka bo stwierdziła że jak mam cykle takie 30plus to coś nie halo jest z prolaktyna. Dziś mam wziąć 1/4 tabletki i jak mi nic nie będzie to od jutra na wieczór po 1/2.
I od jutra stymulacja CLO od 5 do 9 DC (chyba- jutro doczytam :p)
A potem duphaston .
Widzę się z nią dopiero po owu 2.03 bo jedzie na jakieś szkolenie i nie ma jej przez następne dwa tygodnie. Może to i dobrze. Będziemy sedruszkowac i bez stresu czy urosły pęcherzyki czy nie...
Powiedziała że taka stymulacja do pół roku, jak się nie uda to potem seminogram małża..
Jutro znów ide na babska posiadowke a w sobotę jedziemy się odmóżdżyc na Greya z przyjaciółkąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 23:02
-
ams wrote:Dziewczyny, chcecie sie posmiac?
Zrobilam test. Jestem 9DPO.
Nie wiem na co liczylam.
Teraz czekam minimum do srody, albo do soboty.
kiedys ktoras pisala, ze moglaby dostac tytul glupka miesiaca czy cos takiego.
Otoz w tym miesiacu ten tytul nalezy do mnie !!!!ams, pumka1990, bondzik007, 1000 lubią tę wiadomość
Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Lisaveta_ wrote:Ja też robiłam w 10 dpo i była jedna kreska. A po dwóch dniach zrobiłam znów test i ukazały się 2 kreski. Więc nie trać nadziei
Dzieki !
Nie trace
jestem pozytywnie nastawiona, ale sie nie nakrecam.
Dzis bardzo delikanty skok temperatury plus szyjka wysoko, twarda, zamknieta.
@ teoretycznie pojutrze...
No brak sluzu takiego grudkowatego, ktory zawsze byl i mnie wkurzalOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
nick nieaktualny
-
SMag wrote:Dziewczyny pisze teraz bo wcześniej nie dałam rady. Odwiedziła mnie przyjaciółka i tak się nam zeszło po 3 drinki więc jak będę pisac troche nie składnie to wybaczcie :*
Ja dostalam od ginka bromka bo stwierdziła że jak mam cykle takie 30plus to coś nie halo jest z prolaktyna. Dziś mam wziąć 1/4 tabletki i jak mi nic nie będzie to od jutra na wieczór po 1/2.
I od jutra stymulacja CLO od 5 do 9 DC (chyba- jutro doczytam :p)
A potem duphaston .
Widzę się z nią dopiero po owu 2.03 bo jedzie na jakieś szkolenie i nie ma jej przez następne dwa tygodnie. Może to i dobrze. Będziemy sedruszkowac i bez stresu czy urosły pęcherzyki czy nie...
Powiedziała że taka stymulacja do pół roku, jak się nie uda to potem seminogram małża..
Jutro znów ide na babska posiadowke a w sobotę jedziemy się odmóżdżyc na Greya z przyjaciółką
Hmmm... Być może się nie orientuje, ale czy podczas stymulacji nie powinno się jednak monitorować cyklu po to żeby zobaczyć czy i jak reaguje organizm?_Hania lubi tę wiadomość
-
ams wrote:Dzieki !
Nie trace
jestem pozytywnie nastawiona, ale sie nie nakrecam.
Dzis bardzo delikanty skok temperatury plus szyjka wysoko, twarda, zamknieta.
@ teoretycznie pojutrze...
No brak sluzu takiego grudkowatego, ktory zawsze byl i mnie wkurzalams lubi tę wiadomość
ignite