LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1000 wrote:Hmmm... Być może się nie orientuje, ale czy podczas stymulacji nie powinno się jednak monitorować cyklu po to żeby zobaczyć czy i jak reaguje organizm?
No powinno się monitorować...Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
1000 wrote:Hmmm... Być może się nie orientuje, ale czy podczas stymulacji nie powinno się jednak monitorować cyklu po to żeby zobaczyć czy i jak reaguje organizm?
Dokładnie. Jak przeczytałam wpis Smag to od razu chciałam odpisać, ale widzę ,że już dziewczyny zareagowałyście. Mi też gin kazał zacząć CLO tylko pod warunkiem, że będę mogła zrobić monitoring. Chodzi o to, by zobaczyć jak reagujesz na lek, jakby coś było nie tak to w najlepszym przypadku po prostu nic Ci nie urośnie, ale wtedy będziesz faszerować się tym bez sensu (trzeba zmienić dawkę albo lek jak się nie reaguje), a w najgorszym porobią Ci się jakieś torbiele etc.
Na Twoim miejscu złapałabym się do innych gin na moniotring. Ja robiłam 11, 15, 18 dc , ale mówi się, ze powinno się zacząć nawt od 7 dc.
Malinka przykro mi
AMS ja już niestety się nie nastawiam, wszystkie objawy jak co cykl na @. Szyjka, śluz, bóle. Jedyne co to miałam nadzieję, bo coś z sutkami zaczęło mi się dziać, ale teraz mam tylko jeden powiększony i bardzo podrażniony,nie wiem czy nie jakieś zapalenie
Ale Ci kibicuję, miałyśmy testować razem więc niech chociaż jedna zobaczy te 2 kreski
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
Nie mam zamiaru się przejmować.. nie urosną to nie urosną.. trudno.
A może się uda, będę dobrej myśli
-
Hejka..ja dzisiaj już nie wytrzymałem i zrobiłam rano test...szybka zmieniała swoja wysokość.. więc pomyślałem.. A co mi tam zrobię tescik...Z moich obliczeń wychodzi że jestem gdzieś w 12dp(liczę od czasu jak byłem na monitoringu) temp.utrzymuje się na jednym poziomie...Ale cóż..test negatywny..czekałem chyba z 20 min na jakiegoś bladzioha...A tu nic..jak to Wy piszecie..biel Vizira...teraz czekam na @.. wiedziałem że to nie będzie mój szczęśliwy cykl..Dorka
-
Smag, mogą nie urosnąć, ale mogą tez urosnąć j pęknąć trzy na raz albo przerosnąć. Nie mam oczywiście zamiaru uprawiać czarnowidztwa, mam nadzieje, ze Clo zadziała tak jak powinno, ale dziwie się trochę lekarzowi. Jeśli chodzi o badanie nasienia to Sung ma racje - jeśli nasienie jest słabe to przez pół roku Twój mąż jest w stanie dwa razy poprawić wyniki.
_Hania, Sung, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Sung wrote:No i lek na obniżenie prolaktyny BEZ zbadania jej wcześniej?...
Ja bym nie wzięła.
Faszerowanie Cię lekami pół roku zanim mąż zrobi badanie, które nie jest w żaden sposób bolesne???
A to swoją drogą, szczególnie, że tzw. Bromek ma dużo skutków ubocznych.
Smag jak ufasz swojemu lekarzowi to spoko, ale jak nie urosną, to skąd będziesz o tym wiedzieć? a jak nie będziesz wiedzieć, to co będziesz przez pół roku brała hormony na zasadzie "urosną to urosną, nie to nie?". Szkoda organizmu
Sung ma racje, kolejne kuracje powinny być tylko po potwierdzeniu badaniami i sprawdzeniu badań męża, bo może tam przyczyna jest i nie ma sensu wydawać kasę i obciążać organizm Ale to akurat ogólna uwaga. Mój mąż już 3 czy 4 razy musiał się badać i idzie mu to coraz lepiej, ważne żeby się przełamać
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Cześć i czołem
Wpisuję się i ja na 28 lutego, a co! Będzie to mój 26dc. Co niby przy moich 30-31 dniowych cyklach może być za szybko. Chociaż ostatnie dwa cykle były zupełnie inne od poprzednich. Także liczę na cud, tak jak Wy wszystkie
Trzymam mocno kciuki za nas! -
Sung a właśnie, bo mi się przypomniało. Gratuluję bety pięknej Myślę, że jak tak ładny przyrost to ciąża jest w dobrym miejscu, ale rozumiem Twój stres. Dopiero na usg jak pojawi sie pęcherzyk (6tydz?) będziesz miała 100% pewności?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Dawno się nie odzywałam ale śledziłam wasze wpisy na bieżąco gratuluje wszystkim zafasolkowanym i tule wszystkie do których zawitała @!
Sung bądź dobrej myśli, trzymam mocno kciuki!:*
SMag z tego co pamietam to Twoja prolaktyna była bardzo ładna, na niskim poziomie wiec uważaj z tym bromergonem, tez wychodzę z założenia ze nie warto się zbytnio faszerować... czy Ty w ogole miałaś na jakimś monitoringu stwierdzony brak owulacji? Bo nie kojarze a wydaje mi się ze te proponowane przez lekarza rozwiązania są dla dziewczyn które właśnie maja problem z owulacja... oczywiście to tylko takie moje sugestie
Ja staram się odpuścić trochę te starania, wyluzować się i być dobrej myśli ale łatwo mówić jak była @ wiec i tak nic bym nie zdziałała, a teraz @ już powoli się kończy i coraz więcej myśle o kolejnych staraniach... w tym cyklu monitoring mam dosyć pozno bo dopiero 14dpo i zobaczymy co tam wyjdzie, mam nadzieje ze tym razem owulacja będzie... -
SMag wrote:Dziewczyny pisze teraz bo wcześniej nie dałam rady. Odwiedziła mnie przyjaciółka i tak się nam zeszło po 3 drinki więc jak będę pisac troche nie składnie to wybaczcie :*
Ja dostalam od ginka bromka bo stwierdziła że jak mam cykle takie 30plus to coś nie halo jest z prolaktyna. Dziś mam wziąć 1/4 tabletki i jak mi nic nie będzie to od jutra na wieczór po 1/2.
I od jutra stymulacja CLO od 5 do 9 DC (chyba- jutro doczytam :p)
A potem duphaston .
Widzę się z nią dopiero po owu 2.03 bo jedzie na jakieś szkolenie i nie ma jej przez następne dwa tygodnie. Może to i dobrze. Będziemy sedruszkowac i bez stresu czy urosły pęcherzyki czy nie...
Powiedziała że taka stymulacja do pół roku, jak się nie uda to potem seminogram małża..
Jutro znów ide na babska posiadowke a w sobotę jedziemy się odmóżdżyc na Greya z przyjaciółką
Ale ze co? CLO bez monitoringu i leki na prolaktynę bez zbadania jej poziomu na podstawie samej długości cykli? Słabo...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
To już naprawdę nie wiem co robić...
Może rzeczywiście nie ma sensu brać tego bromka i się nim faszerować..
Szukałam innego lekarza.. nie mogę znaleźć takiego z dobrymi opiniami i w moim ubezpieczeniu- terminy odległe... Jedyna nadzieja w tym do którego idę 7.03.
Wczoraj miałam wywalone na wszystko, w końcu odpuściłam a dziś na nowo mętlik w głowie po waszych wpisach...
Ostatnio miałam jeden pęcherzyk dominujący na prawym jajniku, na lewym nie było nic.
A jak pójdę na monitoring 20.02 w 12 DC to będzie ok ??? Bo znalazłam jakiś termin , lekarz ze średnimi opiniami ale w sumie chodzi tylko o USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 11:27
-
Ja pierdziele.. ide do lekarza z nadzieją że mi pomoże, ufam w to co mówi i w leki które przepisuje a potem okazuje się że to bujdy na resorach...
-
SMag wrote:Ja pierdziele.. ide do lekarza z nadzieją że mi pomoże, ufam w to co mówi i w leki które przepisuje a potem okazuje się że to bujdy na resorach...
no to pjooontka...
byłam na kontroli...
i pytam o endo o jajniki o szyjke
wiem ,że eno 9mm bedzie sie złuszczać, prog podpisał pod faze lutealna i dał luteine od 16 do 25 dc pytam o leki o monitoring lubrykanty a on bardziej zielony niz ja...
zmieniam leekaaarza1000 lubi tę wiadomość
-
Smag tez mysle ze przy stymulcji monitorig jest wrecz wskazany. Ja kam w 12dc i 19:) co do prolaktyny, bromek to niezle swinstwo, sa osoby ktore nie maja skitkow ubocznych ale ja po bromki sie prawie przekrecilam, tak obnizyl mi cisnienie, wyladowalam na sor:D dostalalm dostinex i zbilam prl w 2 mce:)
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Marryy wrote:Smag co to Za ubezpieczenie które masz? Z czego? Bo ja mogę iść na wizytę i zwrot otrzymam za fakturę jeżeli jest to lekarz którego nie ma W wykazie
To monitoring w 12 dc będzie ok ??
A tego bromka nie będę brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 11:59
-
SMag ja jestem 5 cykl z clo i miałam pierwszy monitoring w nim. Wcześniej lekarz zalecał usg po 25d.c. żeby sprawdzić czy wszystko ok i nie ma torbieli. Chodzę do najlepszego lekarza w Bydgoszczy, nie spotkałam się z negatywną opinią o nim więc brakiem monitoringu przed owu bym się tak bardzo nie przejmowała.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb