LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiulka1082 wrote:SMag ja jestem 5 cykl z clo i miałam pierwszy monitoring w nim. Wcześniej lekarz zalecał usg po 25d.c. żeby sprawdzić czy wszystko ok i nie ma torbieli. Chodzę do najlepszego lekarza w Bydgoszczy, nie spotkałam się z negatywną opinią o nim więc brakiem monitoringu przed owu bym się tak bardzo nie przejmowała.
-
Z pewnych względów nie wiedziałam, czy uda mi sie iść na monitoring w drugim stymulowany cyklu i rozmawiając na ten temat z moja ginekolog powiedziała, ze w takim razie ten cykl trzeba będzie odpuścić. A tez jest najlepsza w Bydgoszczy
Smag, zrobisz jak zechcesz, ja bym poszła na Twoim miejscu tego 12 dc, powiedz, ze jesteś na Clo i nie wiesz czy monitoring jest Ci potrzebny czy nie - może ten ginekolog rozwieje wątpliwości. -
_Hania wrote:
AMS ja już niestety się nie nastawiam, wszystkie objawy jak co cykl na @. Szyjka, śluz, bóle. Jedyne co to miałam nadzieję, bo coś z sutkami zaczęło mi się dziać, ale teraz mam tylko jeden powiększony i bardzo podrażniony,nie wiem czy nie jakieś zapalenie
Ale Ci kibicuję, miałyśmy testować razem więc niech chociaż jedna zobaczy te 2 kreski
Przykro mi. Nastepny cykl jest Twoj!!
Ja sie czuje dziwnie. Staram sie nie nakrecac, ale jestem optymistycznie nastawiona.
Wczoraj 9dpo testowalam i nic. Moze za wczesnie.
Jutro chce znowu znowu zatestowac.
Nie lubie czekac.
Zobaczymy...
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
SMag wrote:Jestem zapisana na 2.03 właśnie na USG żeby sprawdzić czy była owulacja i czy pęcherzyk pękł. Będzie to 22dc .
SMag idź tego 12dc na usg, myśle ze pęcherzyk powinien jeszcze być jeśli urośnie, ja idę 14dc i licze ze będzie duży a na następnej wizycie 21dc już będzie po nim tylko ciałko żółte mój lekarz stwierdził ze żeby wyznaczyć dalsze badania czy kroki postępowania ważne jest ustalenie czy w ogole kobieta ma naturalna owulacje czy nie i ewentualnie jak nie to znaleźć przyczynę i się jej pozbyć lub dopiero wtedy robic stymulację... oczywiście to jego opinia i dotyczy mojego przypadku gdzie na dwa cykle monitorowane raz owu była, a raz jej nie było ale wydaje mi się to logiczne niż tak na ślepo dzialac...
Ams trzymam kciuki za jutrzejszy test przydadzą się kolejne dobre nowiny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 12:35
ams lubi tę wiadomość
-
Smag też głosuje za 12 dc. To, że ostatnio bez stymulacji miałas jeden pęcherzyk to normalne. Kobiety rzadko bez stymulacji mają więcej niż 1.
Jak pójdziesz jak pisze Kasiulka np 10 dni po owulacji i okaże się, że pęcherzyk nie pekł i jest torbiel to też moim zdaniem słabo, bo obserwując na bieżąco, jak nie pęka pęcherzyk to można zareagować, a tak to będzie "po ptakach".
Już wiemy, że co lekarz to opinia, ale mój też mówił, że jak nie bede mogła mieć monitu to odpuścić CLO - ale u mnie budziliśmy jajnik, może dlatego.
No i ta prolaktyna, jak Ci w ciemno przepisuje to bardziej niepokojące.
Myśle, że nie masz co się przejmować, jak bierzesz CLO od 5 do 9 dc to owu nie będziesz miała wcześniejszej (podobno owu jest 5 dni od ostatniej tabletki). Ja brałam 3-7 dc a owu w 16 dc. Więc 12 dzień będzie naprawdę OKsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dziewczyny, zaraz mi serce wyskoczy... test zrobiony przed chwila, firma jakaś nieznana mi, dorzucone do testów owulacyjnych...
https://zapodaj.net/944286c9e39c6.jpg.html
Dodam, ze na owulacyjnym dwie tak samo ciemne krechy... siknelam z głupka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 13:20
-
nick nieaktualny
-
O matko, nie wiem... Nie mogę uwierzyć, ręce mi się trzęsą, bardziej prawdopodobne jest dla mnie to, ze test się pomylił, niż ze mogę być w ciazy... właśnie odebrałam moja przesyłkę z testami ciążowym wiec mam ich zapas ale cholernie się boje, ze następne już wyjdą negatywne...
Ikulinka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie bierzcie Clo czy innych lekow na stymulacje bez podgladania !! To sa jacys partacze a nie lekarze ktorzy takie cos zalecaja. Naprawde. Stymulowana bylam jakos 6 cykli. Za kazdym razem mialam 3 wizyty ok.8-9 dzien cyklu pozniej zalezy jaki byl pecherzyk w okolicach owulacji i po owulacji sprawdzic czy do niej doszlo i jak wyglada cialko zolte. Przeciez to sa dosc powazne leki , bez monitoringu to ja nie wiem. Moze demonizuje ale takie jest moje zdanie.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny...
Chyba pragnienie bycia mamą przysłoniło mi logiczny osąd.. zaufałam lekarce w ciemno.
-
1000 trzymam kciuki :* to nie może być pomyłka ;*
1000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
1000 super! miałaś jakieś dodatkowe objawy ? w sensie ciążowe albo @ ?Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Hej wszystkim
Takie wiadomości to ja lubię 1000 myślę, że po co cichu mogę już gratulować:-* który to cykl starań i który stymulowany? Kochana mocno trzymam kciuki:-* bo jakiś taki mały przestój z fasolkami mamy tutaj ostatnio
Ja wczoraj wzięłam ostatniego dupka na wywołanie (bralam 6 dni) wczoraj już mnie tak brzuch bolał okresowo i już się cieszyłam, że dostanę i szybko załatwię sprawę, ale niestety wieczorem przeszło, dzisiaj nic i @ brak:-( w tym przypadku akurat mam nadzieję, że szybko dostanę i będę mogła zacząć nowy cykl:-)
To gin zaleca kiedy bierze się clo tzn. w których dniach?
Dziewczyny, mnie tak jak Was dopadła jakas taka niechęć do tego wszystkiego, może to przez ten cykl bez owu lub pogodę dobijająca, ale tak sobie myślę, że nie możemy się poddawać i musimy dalej walczyć, bo jak nie my to kto?1000 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G