Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to troche duzo to amh.musze poszukac cennika mojego labo.a jak z sexeem przed badaniem.można czy nie ma to wpływu.ps.wiem że to głupie pytanie

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mogę dołączyć ?

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Cześć dziewczyny mogę dołączyć ?


    Jasne witaj :)

    Opowiedz coś o sobie :) dopiero zaczynacie starania?

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) No więc , cóż ... mimo własnej owulacji ten cykl mam na lamette + ovitrelle w pt podglądanie :) jak się uda , że będą 2 kreski na koniec miesiąca to będzie moja 5 ciąża... dzieci brak Aniołkowa mama jestem

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung bardzo mi przykro :(
    Trzymaj się i bądź silna !

    LISTA STARACZEK

  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Cześć dziewczyny mogę dołączyć ?
    Witaj,pewnie w grupie rażniej

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    ignite
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa a znasz przczyne poronien? Robiłaś badania genetyczne? Co lekarze mówią ze aż cztery straty za Wami ?

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Miło było was poznać. Życzę Wam wszystkim 2 grubych krech i zdrowych dzieci.
    Mam drugą ciążę pozamaciczną.
    Zakończyłam marzenia o kolejnym dziecku.


    :*

    zem3anlis7huurhv.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Karmelkovaa a znasz przczyne poronien? Robiłaś badania genetyczne? Co lekarze mówią ze aż cztery straty za Wami ?

    Tak ja jestem przebadana od stóp do głów jak to mówią ...
    Powodem są KIRy , problem z implantacją zarodka , teraz po owulacji mam dostać accofil . Do tego prolaktyna czynnościowa < dostinex 1/4 raz w tyg do pozytywnego > , lekka hiperinsulinemia - metformax sr500 , no i niedoczynnosc tarczycy unormowana do ok 1-1,5 :)a i MTHFR 1298 na to metylki homocysteine unormowałam do ok 4-5
    Kariotypy prawidłowe , w końcu trafiłam na lekarza z mózgiem... moze stanie się cud

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 12:52

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Miło było was poznać. Życzę Wam wszystkim 2 grubych krech i zdrowych dzieci.
    Mam drugą ciążę pozamaciczną.
    Zakończyłam marzenia o kolejnym dziecku.

    Sung :( tak bardzo mi przykro :( wierzyłam w Ciebie i Twoją fasolkę, twoje zdeterminowanie i spełnienie marzenia. Odpocznij, wyłącz się i wróc do Nas. Dziękuję Ci bardzo za cenne rady którymi się tutaj z nami podzieliłaś i mam nadzieję, że gdy będę potrzebowała porady to mogę się zgłosić i liczyć na Twoje cenne słowo :)

    Trzymaj się i jak dojdziesz do siebie to sie odezwij

    ps. chciała zaprosić Cię do przyjaciółek ale nie mam możliwości :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 12:53

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.

    W sobotę idę na badania zrobię homocysteine, krzywą glukoza i insulinową 3 punktową a w przyszłym tygodniu MUCHę później dna na mutacje i 9 marca idę do gina a tydzień wcześniej do endo...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa to bardzo trzymam kciuki. Dobry lekarz to połowa sukcesu :)

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) przepraszam , że na razie tylko o sobie postaram się Was poznać , będę się udzielać

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung bardzo mi przykro ;( kurczę widać nie masz problemu z zapłodnieniem tylko kurczę dzidzia zostaje tam gdzie nie trzeba ;( zobaczysz jeszcze wszytko się ułoży , będziesz tulić jesZcze dzieciątko trzymam za to kciuki ❤️
    Hmm tak się zastanawiam dziewczyny wg ovufriend dzisiaj 6 Dp ( chociaż nie wiem czy dobrze wyznaczyła ) i tak dzisiaj poczułam takie kurde dziwne uczucie w macicy jedno po drugim takie silniejsze klocie jakby wgrywanie się .. do tego czuje ciagle bąbelki w brzuchu tak od wczoraj chyba ... ( w tamtym miesiącu tak nie miałam , ale tez nie staraliśmy się specialnie bo lekarz radził raczej zaczekać do 1 okresu ) ale we wrześniu jak mi się udało poczułam coś podobnego .. kurde nie chce się nakręcać ale sama nie wiem co myśleć ..temperatura nie spadła jak na implantację trzyma się wysoko . Hmm

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • PaniEr Ekspertka
    Postów: 210 60

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj pisałam ze robiłam test i biel vizira. Dzisiaj tak siedzę w pracy i coś mnie podkusiło żeby pójść do Rosmana po test. Kupiłam płytkowy ultraczuly Pink, 25 UI. No i po minucie ujrzałam druga kreskę, co prawda bardzo bardzo blada, ale jest. Zrobiłam zdjęcie, oczywiście mniej ją widać niż w realu, ale i tak nie wiem jak dodać je na forum. Dziś jest 22 dc, 11 dp zastrzyku. Czyżby prezent walentynkowy dla męża? :) nie chce sie podniecać za bardzo, ale chyba skocze jutro na betę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:46

    MałaMi90, Ola_45 lubią tę wiadomość

    PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

    3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL dobrze, że dzialasz dalej, będziesz miała już sporo badań i gin dalej Cię pokieruje :-)

    Karmelkowa hej:-) witamy i zapraszamy:-)
    A jakie suplementy i witaminy bierzesz na mthfr?

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Witam dziewczyny.

    W sobotę idę na badania zrobię homocysteine, krzywą glukoza i insulinową 3 punktową a w przyszłym tygodniu MUCHę później dna na mutacje i 9 marca idę do gina a tydzień wcześniej do endo...

    Dawaj znaki jak wyniki, trzymam kciukasy!

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Hej. Wczoraj pisałam ze robiłam test i biel vizira. Dzisiaj tak siedzę w pracy i coś mnie podkusiło żeby pójść do Rosmana po test. Kupiłam płytkowy ultraczuly Pink, 25 UI. No i po minucie ujrzałam druga kreskę, co prawda bardzo bardzo blada, ale jest. Zrobiłam zdjęcie, oczywiście mniej ją widać niż w realu, ale i tak nie wiem jak dodać je na forum. Dziś jest 22 dc, 11 dp zastrzyku. Czyżby prezent walentynkowy dla męża? :) nie chce sie podniecać za bardzo, ale chyba skocze jutro na betę.

    Ale super :-) oczywiście idź na betę :-* trzymam mocno kciuki:-*

    U mnie po odstawieniu dupka już drugi dzien, a @ nadal nie widać :-(

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, nie wiem co Ci napisać, bardzo mi przykro.
    Dziękuję Ci za wszystkie rady. Tulę :*

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • PaniEr Ekspertka
    Postów: 210 60

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ale super :-) oczywiście idź na betę :-* trzymam mocno kciuki:-*

    U mnie po odstawieniu dupka już drugi dzien, a @ nadal nie widać :-(
    Może jeszcze warto zrobić ponownie ten sam test?

    PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

    3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego