Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum zgadza się ze kazdy ma po obciążeniu w górę prl :) no a Ci rzeczowi lekarze jednak zlecają , to badanie też trzeba dobrze zrobic , w zasadzie przygotować się aby było miarodajne .
    Ja biorę dostinex na zbicie , bo ona powinna urosnąc ale sa normy ile razy , w moim przypadku dużo za dużo , na przykładzie znajoma dopiero utzymała ciąże jak zbiła ogromną prl po obciążeniu to sie nazywa hiperprolaktynemia w zależności od wyników w taki sposób można również wykryć guza przysadki :) także ja myślę , że istotna jest jednak w jakimś stopniu

Hugolina wiesz co kobieta zmienna jest , ale nie powiem Ci co się moze zmienić co nie ... wiem ze ANA się moze zmienić po poronieniach np
    Ale czy śluz ... trudno powiedzieć , czasami jak są p.p plemnikowe to wtedy nie dochodzi do zapłodnienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:42

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dochodzi do zaplodnienia. Lekarze zwalili winę na tylozgiecie macicy i ze to juz mnie kwalifikuje do IUI. Słabo ogólnie. Myslama ze nie będę mieć problemów z poczęciem albo że nie aż takie zeby się bujać tyle czasu. Bo z miesiąca na miesiąc jestem bardziej rozgoryczona, zła bezradna i wściekła aż. No wiadomo ze smutno tez ze kolejny raz nic.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie tutaj bym szukała... miałam kontakt kiedyś z dziewczynami miały tyłozgięcie , inne miały dwurożność i dzieci mają .
    Masz jakiegoś lekarza co od razu pcha Cie bez próby na IUI , nie rozumiem tego . Ale tak to czasami jest jeden drugiemu podsyła i jest zarobek .
    Moim zdaniem trzeba się skonsultować z dobrym lekarzem nawet posłuchac kilku opinii żeby zrobić IUI . Przecież samo tyłozgięcie to nie jest nie wiadomo co poczytaj na necie nawet , mogą byc trudnosci ale to nie jest wyrocznia .
    A moze masz PCOS sprawdzałaś ? przeciwciała przeciw plemnikowe bym zbadała ale nie z krwi a ze śluzu właśnie , bo moze być tak ze śluz " niszczy" plemniki zanim dojdą do celu . Bada się to ileś tam godzin po stosunku i pobierają śluz z szyjki i badają . Musiałabyś dopytać

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcos nie mam raczej. Byłam w trakcie @ na usg i nie widać było nic niepokojącego. Może coś zostało "spieprzone " podczas cesarki bo o tym też lekarz jeden powiedzil. Niby teraz ta bliznę naprawilam bo był ubytek w ścianie macicy ale czy to było wieksza przeszgoda tez nie wiem. O lekarza tez ciężko tu u mnie. W klinice niepłodności byłam to gin nie miał jakoś specjalnie do czego się doczepic patrząc na wyniki, tez wspomniał o inseminacji jeśli nie wyjdzie nam w ciągu pół roku od operacji. Czekam na wizytę u kolejnego lekarza. Spytam o to badanie śluzu.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina hm poszukaj gdzieś dalej lekarza , nie z okolic moze . Warto się porozglądac ...
    Mam nadzieję , że w końcu zaskoczy a Ty będziesz cudownie zaskoczona ;*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie mam aż za dużo lekarzy do wyboru tyle ze terminy są odległe. Ale żeby tez trafić na odpowiedniego to sztuka.

Karmelkovaa Tobie życzę dwóch kreseczek i oczywiscie żeby teraz ciąża się utrzymala i szczęśliwie rozwiazala .ja mam już jedno dziecko z czego się bardzo cieszę. Teraz kazali mi się modlic. ;)

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Kasiulka, a Twój partner zaczął przyjmować jakieś suplementy an poprawę? ja już zakupiłam i zaczynamy działać.

Fertilman plus, wcześniej brał więcej specyfików, ale mamy nadzieję, że to wystarczy. Jeszcze go zmuszę żeby do Wit C 1000 powrócił.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugilina87 - u mnie ginekolog też stwierdził tyłozgięcie, ale nic nie mówił o tym, że może to utrudniać zajście w ciążę.

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak przeczytam co Ci lekarz mówił o tyłozgięciu to myślałam, że spadnę z krzesła! A co on szkołę sto lat temu kończył?! Ja mam tyłozgięcie a w ciąże zachodzę bez problemu. Gorzej z utrzymaniem...
    Karmelkovaa czyli wysoka prolaktyna po obciążeniu może być przyczyna poronień?

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:49

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już po becie, czekam z niecierpliwością na wyniki. Wczoraj dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test i wyszła znowu blada druga kreska, mam nadzieje ze to nie pomyłka i mój organizm wreszcie zaczął współpracować :)

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po becie, czekam z niecierpliwością na wyniki. Wczoraj dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test i wyszła znowu blada druga kreska, mam nadzieje ze to nie pomyłka i mój organizm wreszcie zaczął współpracować :)

3mam kciuki... ;*

A u mnie nadal cisza. Tempka wysoka. Okresu brak. Wczoraj plamilam myslama ze to juz... A dzis cisza :(

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja w następnym miesiącu (jak się nie uda i dlatego że w tym już się splukalam :D)
    Chce sobie zrobić tą MUCH-ę i posiew z pochwy, może jeszcze tą homocysteine. Zobaczę jak z kasą będę stała.
    MUCHa 200zl a posiew 80zl - jakie ceny według Was ? Drogo ? Względnie ?

Trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach :*
    Mniej się udzielam , ale podczytuje.

LISTA STARACZEK

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:

Kciuki! :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:

To obie czekamy :) tez dziś w końcu poszłam :) trzymam kciuki!

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Hugolina a prolaktyne po obciazeniu ? bo ta jest istotna ... widzisz ja prl mam super po obciazeniu w kosmos . Biore dostinex a prl odpowiada za niewydolnosc ciałka tez . Pogadaj z ginem moze cos zaproponuje i faceta bym zbadała

Tylko wszedzie sie odchodzi juz od badania prl po obciazeniu. Podwyzszona swiadczy tylko o wrazliwosci na stres i nic poza tym.

• PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    To obie czekamy :) tez dziś w końcu poszłam :) trzymam kciuki!
    Super :) o której bedziesz mieć wyniki? Mi powiedzieli, ze na pewno przed 18, ale przeważnie są dostępne już Ok 15.

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr i 1000 wysokich bet życzę :*

1000, pumka1990 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Super :) o której bedziesz mieć wyniki? Mi powiedzieli, ze na pewno przed 18, ale przeważnie są dostępne już Ok 15.

U mnie wyniki są zwykle są między 15 a 16 :) znów cały dzień siedzenia jak na szpilkach ;)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Hugilina87 - u mnie ginekolog też stwierdził tyłozgięcie, ale nic nie mówił o tym, że może to utrudniać zajście w ciążę.

U mnie dokładnie to samo... mam tylozgiecie i lekarz zaprzeczył ze może to mieć
    wplyw na trudności z zajściem

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ