Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Helenka z tego co widzę w podpisie to macie ponad przeciętna morfologię! A na szybkość podobno kawa przed pomaga ;) Nie martw się, włączycie suplementację i w ciągu kilku tygodni parametry zaczął się poprawiać :) dobrze ze przynajmniej ustaliliście gdzie tkwi problem.
    Zgadza się, ale to jest jedyny parametr ponad normę, reszta jest dużo, dużo za słaba. wiem, że to poprawimy, damy radę :) od tygodnia nic tylko czytam o tym jak to zrobić. Zamierzam ładować w niego suple i za kilka tygodni sprawdzić nasienie ponownie. Dam znać :)

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jutro pojde na bete :)

    dzisiaj musze sie przygotowac do inspekcji, ktora mam jutro ...

    Mezowi powiem dzisiaj, niech przezywa wszystko razem ze mna !

    za tydzien mam leciec do Polski...

    Mozna latac?

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • elforia Przyjaciółka
    Postów: 118 45

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych II kreseczek :) ale wysyp :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:28

    synuś 2011 i córeczka 2013 ❤️❤️❤️
    Euthyrox, Glucophage, Miosytogyn GT
    https://www.fertilityfriend.com/home/ce373
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    MałaMi, to jest najgłupsze podejście faceta jakie tylko może być. Przepraszam, ale tak.
    To jest takie samo badanie jak każde inne, skoro my możemy się badać, to i oni powinni. Nie rozumiem w ogóle facetów, którym honor przeszkadza to zrobić. Mój podszedł na luzie, teraz oczywiście czuje się gorzej, bo czuje się winny, ale to przejdzie. Trzeba się wspierać i nie ważne, po czyjej stronie leży problem z płodnością. Czeka nas kolejny test małżeński, no cóż, życie :)


    Masz rację :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Kasiulka, a Twój partner zaczął przyjmować jakieś suplementy an poprawę? ja już zakupiłam i zaczynamy działać.

    jakie suple kupiłaś?
    Wasze wyniki są lepsze niż u nas u nas wszystko leży. Nam powiedzieli że jak sie n ie poprawi to in vitro

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • PaniEr Ekspertka
    Postów: 210 60

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Dziewczyny,
    jutro pojde na bete :)

    dzisiaj musze sie przygotowac do inspekcji, ktora mam jutro ...

    Mezowi powiem dzisiaj, niech przezywa wszystko razem ze mna !

    za tydzien mam leciec do Polski...

    Mozna latac?
    Ja chyba tez powiem dzisiaj, nie bede z tym sama :)
    Oczywiście mam Was ale tylko wirtualnie :(

    PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

    3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Miło było was poznać. Życzę Wam wszystkim 2 grubych krech i zdrowych dzieci.
    Mam drugą ciążę pozamaciczną.
    Zakończyłam marzenia o kolejnym dziecku.

    Sung tule :* przykro mi bardzo :( mam nadzieję że jeszcze będziesz miała szansę tulić dzieciątko :* a teraz trzymaj się mocno :* my wszystkie tutaj tulimy Cię mocno :*

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Ja chyba tez powiem dzisiaj, nie bede z tym sama :)
    Oczywiście mam Was ale tylko wirtualnie :(


    PaniEr, pewnie, ze tak !

    W koncu to tez ich ciaza :)
    nawet jesli bladziochy, to niech sie martwia tak jak my! i nas wpsieraja :)

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung straszne to jest :< tak mi przykro... mam nadzieje , że będzie wszystko dobrze fizycznie ...doczekasz sie jeszcze maluszka !

    Dziewczyny czy są tutaj jakieś co walczą z immunologią / genetyką ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:48

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Sung straszne to jest :< tak mi przykro... mam nadzieje , że będzie wszystko dobrze fizycznie ...doczekasz sie jeszcze maluszka !

    Dziewczyny czy są tutaj jakieś co walczą z immunologią / genetyką ?

    Ja jeszce nie wiem z czym walczę :/ pierwsze dziecko mamy z wpadki poprostu. A teraz 1,5 roku i nic. Jestem po laparoskopii i laparotomii ( lekarze uznali ze mam zle zrosnieta macicę po cc wiec ja naprawili) no i terax nie wiem co robić dalej. Umowilam się do ostatniego juz lekarza. Na IUI nie ma teraz kasy żeby iść do kliniki, i to tylozgiecie macicy nie wiem czy jest aż taka przeszkodą żeby zająć w ciążę. Dziś trochę dola mam :/

  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    jakie suple kupiłaś?
    Wasze wyniki są lepsze niż u nas u nas wszystko leży. Nam powiedzieli że jak sie n ie poprawi to in vitro
    Fertilman plus - spójrz na skład, ma wszystko co potrzeba (2x2 dzień): L-karnityna, cynk, wit. E, koenzyn Q10, selen, kwas foliowy, magnez, witamimy z grupy B, itd... + dodatkowo wit. C 1000, D 4000, inozytol, mace w tabletkach (koniecznie), olej z czarnuszki. Kupię chyba jeszcze Permen repro bo też ma dobre opinie, ale najpierw spróbuję z Fertilmanem. Muszą być duże dawki, wszystkiego!
    Aha, dodam jeszcze co trzeba zmienić w życiu. Koniec z kompem na kolanach (mój miał taki nawyk od daaawna. Luźna bielina (nosi bokserki ale obcisłe, przyznał mi się właśnie, że czasem wręcz go cisną!), zamierzam wymienić na luźne; kawa max 2-3, w wiekszej ilości szkodzi. Alkoholu jak najmniej (o fajkach nie wspominając); ruch, zdrowe odżywianie, dużo zielonych warzyw i owoców..
    Zanim in vitro spróbujcie suple. A może coś ruszy? 3 mam kciuki.



    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:04

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam póki co lekarz zalecił Profertil bierze dopiero 2 tyg. A oprocz tego androlog i usg, zbadać hormony, i dodatkowe badania nasienia SCD MSOME, bedziemy walczyć!

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a jakies badania porobiłaś ? hm IUI chyba nie dla Ciebie , za szybka decyzja ... ja bym najpierw poszukała . A masz stymulowane cykle ?

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, cześć nowe dziewczyny! I cześć nowe zafasolkowane! Tym ostatnim bardzo gratuluję i zaciskam kciuki za piękną betę.

    Sung, pewnie już tego nie przeczytasz, ale Twoja wiadomość była dla mnie jak walnięcie obuchem w głowę. Bardzo mi przykro, oczywiście nie wiem co czujesz, ale życzę Ci dużo spokoju, czasu z bliskimi i nigdy, nie mów nigdy. Dawaj znać jak u Ciebie, będziemy się martwić.

    A u mnie szyjka już chyba okresowa, bóle też, słabo...

    ❄️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Hugolina a jakies badania porobiłaś ? hm IUI chyba nie dla Ciebie , za szybka decyzja ... ja bym najpierw poszukała . A masz stymulowane cykle ?

    Robiłam te podstawy narazie tsh obecne 1,3; LH 4,64,FSH 5,9; prl jakoś 11, estradiol w normie; prog 7dpo zawsze kolo 20.
    Nie miałam jeszcze żadnych stymulacji. Terax mi się cykl skrócił wiec może coś z tym całkiem żółtym jest ze za krótko działa. Nie wiem pogadam z ginem. Ide w 10dc. Owu mam w 13 jak w zegarku.
    Cykle zazwyczaj 26 dniowe. Zdarzają się krótsze. Wcześniej miałam książkowe raczej . Myślę że pogadam o luteinie na początek. Chyba ze gin zaproponuje coś innego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:34

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nasienie tez zbadane. Co prawda morfologia 4% ale przy 150 milionach (300 mln w calosci ) mówili lekarze ze jest okej. Ech może mam blokadę w głowie ;/

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a prolaktyne po obciazeniu ? bo ta jest istotna ... widzisz ja prl mam super po obciazeniu w kosmos . Biore dostinex a prl odpowiada za niewydolnosc ciałka tez . Pogadaj z ginem moze cos zaproponuje i faceta bym zbadała

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O obciążeniu nie sprawdzalam. Może sobie zrobię dla świętego spokoju.myślałam ze jak jest to zwykle badanie ok to drugiego się już nie robi. Dzięki za wskazówkę. Facet zbadany. Napisałam drugi post ;)

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm dobry lekarz to podstawa żeby dobrze poprowadził , ja straciłam 4 ciąże bo ktos sie na mnie uczył ;/ moze byc i głowa... z tym to róznie , jak sie chce to nie ma

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:48

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Hugolina a prolaktyne po obciazeniu ? bo ta jest istotna ... widzisz ja prl mam super po obciazeniu w kosmos . Biore dostinex a prl odpowiada za niewydolnosc ciałka tez . Pogadaj z ginem moze cos zaproponuje i faceta bym zbadała

    Ja tez po obciazeniu mialam kosmos, bralam dostinex, ale nastepni lekarze powiedzieli ze odchodzi sie od tego badania i zeym odstawila te leki, okazalo sie ze prolaktyna spadla mi ponizej normy.

    Jak jest owulacja, to chyba nie trzeba zbijać prolaktyny, przynajmniej mi tlumaczyli, ze ona by blokowała owulacje, gdyby była za wysoka.

    ❄️
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego