Lutowe Zielone Kropki 2014 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a przepraszam Samirko już więcej się to nie powtórzy:)
Dynamiczko dzekuje:D właśnie kurier zapukał do drzwi:D wiadra nie uniosę- już mi lepiej:)
wcinam sobie kanapeczki z dżemem truskawkowym i serkiem wiejskim:Dsamira, Eweloka84, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:a przepraszam Samirko już więcej się to nie powtórzy:)
Dynamiczko dzekuje:D właśnie kurier zapukał do drzwi:D wiadra nie uniosę- już mi lepiej:)
wcinam sobie kanapeczki z dżemem truskawkowym i serkiem wiejskim:DIwka lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:EWELOKA a no uciekłam bo nie zauważyłam że po owulacji program mi cykl skrócił no i lekarz kazał wcześniej zatestować, więc na 3 lutego się przepisałąm, mam nadzieję że nie będzie Ci smutno:)
jakoś to przeżyję jak doczekamIwka lubi tę wiadomość
-
Widzę, że lista lutowa już się tworzy. Kochane, wszystkim, które szykują się do testowania życzę upragnionej drugiej kreseczki.
Zostawiam Wam wór wirusków ciążowych, może ciut pomogą w zazielenieniu Waszych wykresów
Powodzenia dziewczyny!Eweloka84, Iwka, samira, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
oooj ja mam to samo i jakoś czuję wew że to chyba jednak znowu nie mój cykl no ale żyję dalej;)
Powiem Wam coś, może kogoś zaciekawi; moja kumpela miała inseminację i też brała duphaston i powiem Wam, że miała brać ileś tam dni i za testować,wyszedł negatyw ale jakoś wew czuła żeby brać dłużej i za testowała za kilka dni i chyba dzięki temu mają fajnego synka, bo we wcześniejszym cyklu przestała brać bo teście negatywnym i bardzo możliwe że samo się oczyściło, a w ostatniej już próbie zaryzykowała i proszęsamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny bylam dzisiaj o 10 na monitoringu pecherzyk pekl jakies pare godzin wczesniej. serduszkowalismy wczoraj po 14 a dzis rano nie bylo jak wiec niewiem jak to bedzie, jakos nie mam zadnej nadziej w tym miesiacu niewiem czemu, pogadalam se troche z ginem bo ciekawil mnie ten [...]haston co tak duzo dziewczyn bierze, i mi powiedzial ze on tego przepisywac nie bedzie, bo nie zaleca tego ze jest lekiem przereklamowanym i niekiedy nie potrzebnie branym przez kobiety bo moze miec takze dzialanie antykoncepcyjne, a co tam u was ?
marta -
komórka jajowa żyje jakoś 24h więc masz jeszcze szanse, a plemniczki mogą żyć nawet 3 dni czy tam więcej więc nie martw się, jest szansa moja droga, dzisiaj jak partner wróci to zaciągaj go od razu do łóżka ))
marta83 lubi tę wiadomość
-
Smutas wrote:Witam dziewczny powiedzcie mi prosze co to znaczy 3 dni po ovulacji progesteron miałam 13,62 ng/ml a po tygodniu 49 ng/ml. Czy do ovulacji doszło i czemu progesteron rośnie a nie spada?
Normy:
Tydzień ciąży
po owulacji 1 - 28 ng/ml
do 12tc 9 - 47 ng/ml
12-28tc 17 - 146 ng/ml
powyżej 28tc 55 - 200 ng/ml
Nie chce nic mówić ale......pati2704 lubi tę wiadomość
-
marta83 wrote:a po co sie robi ten progesteron po pierwszy raz o tym slysze?
Sprawdzić czy odpowiednio przyrasta po owulacji, jeśli jest za niski to trzeba brać luteinę/duphaston po potwierdzonej owulacji np. przez 10 dni, po tym czasie robi się test ciążowy, jeśli jest negatywny trzeba ją odstawić i po około 3 dniach przychodzi @, jeśli test jest pozytywny kontynuować jego branie aż do wizyty u gina
cyt. "PROGESTERON, inaczej luteina, to jeden z najważniejszych żeńskich hormonów płciowych. To na nim spoczywa odpowiedzialność za możliwość zajścia w ciążę oraz za prawidłowy rozwój płodu. Zaburzenia w wytwarzaniu progesteronu przez organizm kobiety mogą być przyczyną niepłodności lub innych problemów kobiecych. " więcej znajdziesz ...http://www.progesteron.info.pl/
-
Iwka wrote:Sprawdzić czy odpowiednio przyrasta po owulacji, jeśli jest za niski to trzeba brać luteinę/duphaston po potwierdzonej owulacji np. przez 10 dni, po tym czasie robi się test ciążowy, jeśli jest negatywny trzeba ją odstawić i po około 3 dniach przychodzi @, jeśli test jest pozytywny kontynuować jego branie aż do wizyty u gina
cyt. "PROGESTERON, inaczej luteina, to jeden z najważniejszych żeńskich hormonów płciowych. To na nim spoczywa odpowiedzialność za możliwość zajścia w ciążę oraz za prawidłowy rozwój płodu. Zaburzenia w wytwarzaniu progesteronu przez organizm kobiety mogą być przyczyną niepłodności lub innych problemów kobiecych. " więcej znajdziesz ...http://www.progesteron.info.pl/samira lubi tę wiadomość
marta -
marta83 wrote:a w ktorym dniu po owu mozna go zbadac?????i ile to kosztuje?