Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
@Dżozu u mnie lekarz z kliniki powiedział że drożność będziemy robić jeśli kilka pierwszych cykli stymulacji nie przyniesie efektu, więc jak najbardziej możesz brać Clo przed hsg, tylko z monitoringiem u gina 😊
Dżozu, Monini15 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta + monitoring 9.05 (10dc) ❌️ + monitoring 13.05 (14dc) -
White1 wrote:@Dżozu u mnie lekarz z kliniki powiedział że drożność będziemy robić jeśli kilka pierwszych cykli stymulacji nie przyniesie efektu, więc jak najbardziej możesz brać Clo przed hsg, tylko z monitoringiem u gina 😊
Bardzo Ci dziekuję za odpowiedź!🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
Dzień dobry, u nas też walentynkowo podziałane, ofkors na tym etapie to czysto dla przyjemności 😅 cierpi trochę ta sfera u nas przed starania, wyliczanie itp. No i się zastanawiam czy tylko ja jestem trochę zblokowana jeśli chodzi o seksy w tym okresie oczekiwania tak tydzień przed @? 🤔 Sprzeczne informacje na ten temat znajduję - niby na stronach klinik wszędzie piszą że seks po owulacji czy nawet transferze nie wpływa negatywnie na implantację, ale jest też sporo opinii że skurcze podczas współżycia i orgazmu mogą mieć wpływ. Nie chcę dać się zwariować ale jakoś sama naturalnie mam to z tyłu głowy i dlatego zaczęłam szukać informacji 😜👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Dżozu wrote:Melduję @...
Dziewczyny, proszę o poradę.. miałam od nowego cyklu w dn. 5-9 stymulowac owulację Clostibegyt, jednak wyczytałam na 1szej stronie wątku, że należy mieć zrobione Hsg - oczywiście nie robiłam tego badania. Ginekolog wspomniała o nim (sono hsg) jednak mam wrażenie, że miałam je rozważyć w następnej kolejności, po cyklach ze stymulacją. Chce też zobaczyć swieże wyniki nasienia M. zanim zacznę przyjmować tabletki.
Zaczęłam doktoryzować się na temat hsg, bo oczywiście nic nie wiem, ale temat przygniótł mnie na starcie.
Czy da się to jakoś załatwic na nfz? I czy warto na nfz?
Czy zazywac te tabletki bez tego badania hsg?
Mentalnie i finansowo czuję się nieprzygotowana na to badanie (przed hsg nalezy zrobić ponownie wszystkie wymazy?).
Moja intuicja mówi, żeby poprobować zajsc w ciaze jeszcze chwile na luza...
Ja miałam tak ułożony plan, że było kilka stymulacji zanim miałam robioną drożnośćpo 3 miesiącach mieliśmy zaplanowane badania nasienia partnera, moje wymazy i hsg. Lekarz tłumaczył że jeśli nie ma podejrzenia endometriozy, żadnych przebytych ciąż biochemicznych czy pozamacicznych i operacji to nie ma przeciwwskazań do stymulacji bez hsg. Oczywiście do pewnego momentu, max 3 stymulacje później hsg już jest wskazane.
Da się załatwić na nfz, tylko z tego co wiem to robią w szpitalu więc trzeba tam spędzić parę godzin/pół dnia.Dżozu lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
cysterka95 wrote:Ja miałam tak ułożony plan, że było kilka stymulacji zanim miałam robioną drożność
po 3 miesiącach mieliśmy zaplanowane badania nasienia partnera, moje wymazy i hsg. Lekarz tłumaczył że jeśli nie ma podejrzenia endometriozy, żadnych przebytych ciąż biochemicznych czy pozamacicznych i operacji to nie ma przeciwwskazań do stymulacji bez hsg. Oczywiście do pewnego momentu, max 3 stymulacje później hsg już jest wskazane.
Da się załatwić na nfz, tylko z tego co wiem to robią w szpitalu więc trzeba tam spędzić parę godzin/pół dnia.
Dziękuję, rozwiałyście moje wątpliwości... zdążę sie przynajmniej oswoić z tematem w razie niepowodzenia stymulacji.🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
🧔41
🐶4 -
cysterka95 wrote:Dzień dobry, u nas też walentynkowo podziałane, ofkors na tym etapie to czysto dla przyjemności 😅 cierpi trochę ta sfera u nas przed starania, wyliczanie itp. No i się zastanawiam czy tylko ja jestem trochę zblokowana jeśli chodzi o seksy w tym okresie oczekiwania tak tydzień przed @? 🤔 Sprzeczne informacje na ten temat znajduję - niby na stronach klinik wszędzie piszą że seks po owulacji czy nawet transferze nie wpływa negatywnie na implantację, ale jest też sporo opinii że skurcze podczas współżycia i orgazmu mogą mieć wpływ. Nie chcę dać się zwariować ale jakoś sama naturalnie mam to z tyłu głowy i dlatego zaczęłam szukać informacji 😜
Ja z kolei gdzieś wyczytałam, że warto się kochać mniej więcej 6–9 dpo, bo to właśnie może wspomóc implantacjęjak znajdę ten post to wkleję tutaj.
Deyansu, cysterka95, Agni97 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Ja z kolei gdzieś wyczytałam, że warto się kochać mniej więcej 6–9 dpo, bo to właśnie może wspomóc implantację
jak znajdę ten post to wkleję tutaj.
Ja też czytałam i nawet wyświetlił mi się ostatnio gdzieś filmik na temat tego, że tak 6-9 dpo stosunek może wspierać implantację.
Moja ginka też zawsze mówi mi że jak najbardziej tylko bez szaleństw 😂31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷 (przyrost 159%)
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️ -
@Runnerka
Bardzo dziękuję za informację! Jeśli chodzi o temperatury to jestem zupełnie zielona, to mój pierwszy cykl kiedy staram się to śledzić, ale niestety ja budzę się o różnych porach, więc nie wiem na ile to jest miarodajne (oczywiście dodaję/odejmuje 0.1 w zależności w którą stronę różni się godzina pomiaru tak jak przykazane na 1. stronie).
@Cysterka95
Ja mam bardzo podobnie, też się boję, ale spotkałam się z opinią, że stosunek może ułatwić implantację (ale to na instagramach lasek ze Stanów, ja tam nie biorę tego jako wiarygodne źródło, bo odkąd mam w algorytmie temat niepłodności, to już się przekonałam, że ludzie zrobią wszystko dla kontentu i kasy z social mediów)
cysterka95 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania od 04.2024
Ona:
PCOS ❌ stymulacja Lametta
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec
koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅ -
Mstka i Dżozu ściskam Was mocno za biel i @ 😔
Marcia dzięki za info o ziółkach, też czuję owulację, więc może nie będę ryzykować. Ale chciałabym mieć więcej śluzu, sprawdziło się coś u Was innego niż zioła? Żeby było go więcej i żeby go rozrzedzić 🤔 i żeby jeszcze był gościnny dla plemników męża 😅
S_va_88 noo opowiadam, jak o wszystkim co dla mnie ważne ❤️😘Dżozu, Marcia03, S_va_88, S_va_88, Mstka lubią tę wiadomość
-
Iskiereczka00 wrote:Mstka i Dżozu ściskam Was mocno za biel i @ 😔
Marcia dzięki za info o ziółkach, też czuję owulację, więc może nie będę ryzykować. Ale chciałabym mieć więcej śluzu, sprawdziło się coś u Was innego niż zioła? Żeby było go więcej i żeby go rozrzedzić 🤔 i żeby jeszcze był gościnny dla plemników męża 😅
S_va_88 noo opowiadam, jak o wszystkim co dla mnie ważne ❤️😘
No szczerze u mnie na śluz pomogła tylko stymulacja Lametta, to pierwszy cykl, w którym naprawdę ten śluz widzę. Oprócz tego też się już trochę suplementuje, więc może to miało wpływ. Dziewczyny też pisały, że po prostu picie dużo wody, no i też NACIskiereczka00 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania od 04.2024
Ona:
PCOS ❌ stymulacja Lametta
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec
koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅ -
@Dżozu ja teraz mam pierwszy cykl z clo i nie mialam jeszcze hsg, gin mi powiedziała, że spróbujemy najpierw tak, a jak nie wyjdzie to wtedy dopiero drożność 🙂
@cysterka95 boooziu, ja tak tydzień, 1,5ra przed @ to zero ochoty na cokolwiek 💓 i tez sie zastanawialam czy to aby na pewno ok 🙈 w sumie tez mi sie wydaje, że przyjmowanie dupka nie pomaga i to oczekiwanie 🤷♀️Dżozu, cysterka95 lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
24.04 - 4dc:
•TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃
Maj - nadchodzę! 🤞🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Pustynia wrote:No szczerze u mnie na śluz pomogła tylko stymulacja Lametta, to pierwszy cykl, w którym naprawdę ten śluz widzę. Oprócz tego też się już trochę suplementuje, więc może to miało wpływ. Dziewczyny też pisały, że po prostu picie dużo wody, no i też NAC
Co do NAC - Jestem w połowie drugiego opakowania tego https://allegro.pl/oferta/formeds-prenacaps-ovi-inozytol-myo-chiro-nac-ciaza-30-porcji-16616613707
i we właśnie zakończonym cyklu po raz pierwszy od dawna miałam całkiem ładny śluz płodny.Pustynia, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
🙋♀️34
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
🧔41
🐶4 -
Chochlik12 wrote:kitka_ no pewnie 😄 już przepisane!
Matka przykro mi 🥲🫂
Właśnie obudziłam się po naszym babskim wieczorze – było super! 💃🏻 Chyba jednak jestem już za stara na wypady na Mariacką (imprezową ulicę w Kato). Miałyśmy kilka nieprzyjemnych sytuacji z facetami, co trochę popsuło nam nastrój. 🥹
Za to escape room był świetny! 😻 Potrzebowałam takich walentynek. 😍
Temperatura podskoczyła i teraz nie wiadomo, czy to przez drineczka i winko, czy przez owulkę. 😂 Dzisiaj planujemy akcję na krejzola – rano i wieczorem. Nigdy tak nie robiliśmy, ale why not? 😆
Hahaha chochlik miałam ostatnio takie same przemyślenia bo wycieczce z dziewczynami na Mariacka 😅Chochlik12, Mstka lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷9cs
🩸29.04
🏥 07.05 laparohisteroskopia+drożność✅
16.05 kontrola po zabiegu i dalszy plan działania
————————————————-
4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Dzień dobry 😁
Tulę dziewczyny za biele🫂🫂 I trzymam kciuki za jutrzejsze testy. Z racji różnych poglądów widzenia Twojego testu Cysterka, jestem szczególnie zaciekawiona i czekam na jutro😁
Dżozu ja zaczynam stymulacje pierwszy raz jak dostanę @ (za około tydzień) i miałam wcześniej drożność, mąż miał badanie nasienia i ogólnie większość badań z etapu I na pierwszej stronie wątku. W ogóle to chyba z racji braku złych wyników i tego, że już sporo badań za nami i się nie udaje to zaproponował stymulacje. Poprzedni lekarze chcieli z tym czekać do minimum roku starań (co prawda to za chwilę ale zaoszczędziłam kilka miesięcy robiąc już jakieś badania). Co do samego hsg, ja robiłam w szpitalu i zajęło to ogólnie ze 2-3 godziny od wejścia na izbę do wyjścia. I nie było tak źle ale wiadomo, że każdy może mieć inne odczucia, mimo wszystko nie bój się 😘Dżozu, cysterka95, Meggi_** lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Chciałam jeszcze odrobinę zaspojlerować, że jeśli ktoś tak jak ja kocha Bridget Jones to lećcie do kina🤗 było śmiesznie, wzruszająco i nie gorzej niż w poprzednich częściach. Polecam😃
Nawet mężowi się podobało, mimo że nie jest fanem tego gatunku😄Chochlik12, Meggi_**, Pustynia, Lisik lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Siedze przed notesem z długopisem w ręce i mam czarną dziure.... pewnie wszystkie pytania wrócą po wizycie... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaPCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Dżozu wrote:Co do NAC - Jestem w połowie drugiego opakowania tego https://allegro.pl/oferta/formeds-prenacaps-ovi-inozytol-myo-chiro-nac-ciaza-30-porcji-16616613707
i we właśnie zakończonym cyklu po raz pierwszy od dawna miałam całkiem ładny śluz płodny.
Jeszcze z zaskoczeniem muszę odnotować, że ból miesiaczkowy tym razem jakiś taki znacznie mniejszy niż zazwyczaj, cos z tego wora supli jednak działa...
@Nayeli a jak załatwiałas to badanie na nfz? Chodzę prywatnie do ginekologa, nigdy nie byłam na nfz. Bólu jakoś się nie boję, raczej zaskoczyły mnie koszty (znowu...), choć domyślam sie, że nie takie kwoty Wasze portfele widziały.
Nayeli lubi tę wiadomość
🙋♀️34
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
🧔41
🐶4 -
Meggi_** wrote:@cysterka95 boooziu, ja tak tydzień, 1,5ra przed @ to zero ochoty na cokolwiek 💓 i tez sie zastanawialam czy to aby na pewno ok 🙈 w sumie tez mi sie wydaje, że przyjmowanie dupka nie pomaga i to oczekiwanie 🤷♀️
No właśnie - dupek, oczekiwanie, zmiany w samopoczuciu... dla mnie seks wtedy mógłby nie istnieć, w ogóle nie myślę w takich kategoriach 🫣 mój mąż czasem żartuje że czuje się jak byk rozpłodowy bo w dni płodne co 1-2 dni a potem nic. Niby wiem że to w żartach ale czasem faktycznie mi go szkoda bo ma prawo się tak czuć, więc się staram jakoś wejść w nastrój i nam organizować fajnie wieczory ale no jest ciężko 🙄
Meggi_** lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
karczoch321 wrote:Ja z kolei gdzieś wyczytałam, że warto się kochać mniej więcej 6–9 dpo, bo to właśnie może wspomóc implantację
jak znajdę ten post to wkleję tutaj.
O właśnie o tym 6-9 dpo też słyszałam i zgłupiałam 😅👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳