Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Heeej Wam w sobotę !
Nie było mnie kilka dni. Nie nadrobię. Ale widzę, że pojawiły się biele, za które mocno was tulę 🫂
i trzymam kciuki za dalsze starania i nie puszczam🤞Chochlik12, S_va_88, Mstka lubią tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Dżozu wrote:Jeszcze z zaskoczeniem muszę odnotować, że ból miesiaczkowy tym razem jakiś taki znacznie mniejszy niż zazwyczaj, cos z tego wora supli jednak działa...
@Nayeli a jak załatwiałas to badanie na nfz? Chodzę prywatnie do ginekologa, nigdy nie byłam na nfz. Bólu jakoś się nie boję, raczej zaskoczyły mnie koszty (znowu...), choć domyślam sie, że nie takie kwoty Wasze portfele widziały.
Chodziłam do lekarza prywatnie, który pracuje też w szpitalu. Czekałam tylko na odpowiedni czas cyklu bo najlepiej po miesiączce a przed owulacją. Także wizyta 250 zł a badanie było za darmo w szpitalu. To chyba najlepsza opcja jeśli się da. Tylko to było zwykle hsg z kontrastem a nie sono.Dżozu lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Dżozu wrote:Melduję @...
Dziewczyny, proszę o poradę.. miałam od nowego cyklu w dn. 5-9 stymulowac owulację Clostibegyt, jednak wyczytałam na 1szej stronie wątku, że należy mieć zrobione Hsg - oczywiście nie robiłam tego badania. Ginekolog wspomniała o nim (sono hsg) jednak mam wrażenie, że miałam je rozważyć w następnej kolejności, po cyklach ze stymulacją. Chce też zobaczyć swieże wyniki nasienia M. zanim zacznę przyjmować tabletki.
Zaczęłam doktoryzować się na temat hsg, bo oczywiście nic nie wiem, ale temat przygniótł mnie na starcie.
Czy da się to jakoś załatwic na nfz? I czy warto na nfz?
Czy zazywac te tabletki bez tego badania hsg?
Mentalnie i finansowo czuję się nieprzygotowana na to badanie (przed hsg nalezy zrobić ponownie wszystkie wymazy?).
Ja miałam na NFZ w Pyskowicach, na termin czekałam niecały miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 16:04
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 35cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
-
ConteBis wrote:Dziewczyny, jeśli, któraś z Was się stymuluje Aromkiem to mam do oddania 20tabletek, dosłownie za czekoladę.
Bardzo miło z Twojej strony. Wykupiłam już receptę. Nie wiem ile w sumie będzie potrzeba. Jeśli nikt nie będzie zainteresowany a okaże się, że mi się kończy to się odezwę😊
Dużo zdrówka dla maleństwa🫠ConteBis lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
czasami robię zrzut ekranu jak ktoś coś ciekawego napisze, Treaclynat pisała o tym, że stosunek pomiędzy 6 a 9 dpo zwiększa szanse na zapłodnienie, ale nie wiem skąd oryginalnie to info
cysterka95, Dżozu, S_va_88, Marzycielka94, beautifullady, Agni97, aga_42lata, Daisy1 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
III IUI 🔜 -
Ja już zgłupiałam 😅 robię testy owu z easyhome i wczoraj rano wyszedł mi taki, że myślałam, że to już pik, ale zrobiłam zdjęcie i wrzuciłam je do tej apki porównującej testy i niby poziom LH był oceniony na 0,76 czyli niski. Wieczorem test wypadł mi z głowy, a teraz jest już o wiele bledszy, definitywnie negatywny. Więc chyba ten pik przegapiłam? Wczoraj też bolał mnie jajnik i śluz był typowo płodny.
Więc sama nie wiem, czy miałyście z tą apką tak, że nie wychwyciła, gdy na teście rzeczywiście był pik? -
Nayeli wrote:Bardzo miło z Twojej strony. Wykupiłam już receptę. Nie wiem ile w sumie będzie potrzeba. Jeśli nikt nie będzie zainteresowany a okaże się, że mi się kończy to się odezwę😊
Dużo zdrówka dla maleństwa🫠Nayeli lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:No właśnie - dupek, oczekiwanie, zmiany w samopoczuciu... dla mnie seks wtedy mógłby nie istnieć, w ogóle nie myślę w takich kategoriach 🫣 mój mąż czasem żartuje że czuje się jak byk rozpłodowy bo w dni płodne co 1-2 dni a potem nic. Niby wiem że to w żartach ale czasem faktycznie mi go szkoda bo ma prawo się tak czuć, więc się staram jakoś wejść w nastrój i nam organizować fajnie wieczory ale no jest ciężko 🙄
Mam dokładnie tak samo!! 🙄
Mój jakoś na razie nie narzeka, albo przynajmniej nic nie mówi. I w dodatku wkurza mnie bardziej w tym czasie, więc to nie pomaga 🙈cysterka95, emciak lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
24.04 - 4dc:
•TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃
Maj - nadchodzę! 🤞🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
kitka_ wrote:
O, dzięki za wrzucenie 😊 ciekawe w jaki sposób to działa.. jak pojawiają się plemniki to układ immunologiczny skupia się na "ochronie" organizmu przed nimi i przez to zwraca mniejszą uwagę na zarodek? 😅 totalnie strzelam, to pierwsza myślWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:27
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Cześć wszystkim 🫶
Tulę za biele 😢
Dziewczyny, jestem dziś 12 DPO, beta wczoraj 77, a dziś dużo śluzu, podbarwiony jasno różowo/ beżowo.
Nie chcę panikować, ale już trochę zgłupiałam, myslicie że to zagnieżdżenie? -
Chociaż naprawdę już głupieję. Beta zaczyna rosnąć po implantacji, więc skoro już była na poziomie 77, skąd to plamienie
-
No to , ja robię eksperyment. Akurat w czwartek była owu, więc jestem stanie się 'poświęcić ' i jakoś ❤️ 6-9 dpo 😈
Ps ma ktoś do polecenia jakiś lubrukant. Tylko nie Durex ? Bo u mnie po owu susza zazwyczaj, a żeby było przyjemnie to bym coś zakupiła 😅
Nadziejka, może się jeszcze zagnieżdża i tak to wygląda ? U mnie lekarz mówił ( akurat w biochemię), że to jest normalne. I dopóki nie ma żywej krwi to po prostu obserwować i się nie denerwować, bo stres nie sprzyjaIskiereczka00, S_va_88, S_va_88, S_va_88, S_va_88, S_va_88, Mstka, Chochlik12, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
cysterka95 wrote:O, dzięki za wrzucenie 😊 ciekawe w jaki sposób to działa.. jak pojawiają się plemniki to układ immunologiczny skupia się na "ochronie" organizmu przed nimi i przez to zwraca mniejszą uwagę na zarodek? 😅 totalnie strzelam, to pierwsza myśl
Ooo to to, przeczytałam to tutaj pewnie też, ale na insta też krąży właśnie rolka z tą treścią
No jakby nie patrzeć u mnie być może to podziałało. Fakt, że ostatecznie coś poszło nie tak i ciąża się skończyła, ale faktycznie było serduszkowanie 8 dni po owu, więc może może to dodatkowy czynnik który działa na korzyść gdzieś przy implantacji… 🤷♀️🤷♀️ chociaż ogólnie raczej traktuje to jako ciekawostkę.
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Nadziejka26 wrote:Chociaż naprawdę już głupieję. Beta zaczyna rosnąć po implantacji, więc skoro już była na poziomie 77, skąd to plamienie
Ponoć plamienie na początku ciąży często się zdarza i nie musi świadczyć o niczym złym. Nawet kilka dni po zagnieżdżeniu tkanki mogą być jeszcze naruszone i podkrwawiać także jeśli to jest taki podbarwiony śluz jak piszesz chyba nie ma się co martwić na razie 😊 jakby się pojawiło krwawienie żywą krwią to może wtedy warto o jakąś konsultację. Progesteron masz ładny 27 więc niedomogi też nie masz 😊Nadziejka26 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
onalola wrote:No to , ja robię eksperyment. Akurat w czwartek była owu, więc jestem stanie się 'poświęcić ' i jakoś ❤️ 6-9 dpo 😈
Ps ma ktoś do polecenia jakiś lubrukant. Tylko nie Durex ? Bo u mnie po owu susza zazwyczaj, a żeby było przyjemnie to bym coś zakupiła 😅
onalola dołączę do tego eksperymentu 😆
Z lubrykantów to dziewczyny polecały:
- Fertil safe plus (tu były opinie, że trochę może piec)
- Concecive plus - ja używam, ale mam średnie przekonanie, jest bardzo gęsty
- Fertilily - zamówiłam i czekam na dostawę, bo jakieś opóźnienia na magazynie. Podobno spoczko, bo ma fruktozę dla plemników w sobie
onalola lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Nadziejka26 Dołączam się do tego, co piszą dziewczyny, już kilka takich historii na forum tu widziałam i nie zawsze świadczyło to o czymś złym, obserwuj ☺️☺️☺️
Nadziejka26 lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Izkawik, Bajka92 udało Wam się dzisiaj zatestować, dziewczyny? 💖16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
__
onalola wrote:No to , ja robię eksperyment. Akurat w czwartek była owu, więc jestem stanie się 'poświęcić ' i jakoś ❤️ 6-9 dpo 😈
My używamy Babystart Fertilsafe Plus. Gdzieś czytałam kiedyś, że większość lubrykantów nie jest zbyt "przyjazna" plemnikom 🤷 Dlatego warto doczytać żeby były fertility friendly.
onalola lubi tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.