Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi_** wrote:Hej dziewczyny, ja dziś powtórzyłam test i cholera wie. Jak się przyjrze to coś widze, ale czy ja to widzę, czy mój mozg chce to zobaczyć to kto to wie 🙈🙈 dzis jest 14 po Ovitrelle, wiec pojde jutro po pracy na betę, bo już powinno coś byc o ile jest, co by to rozwiać urojenia 😅 oczywiście próbowałam zrobic zdjęcie to tam nic jak dla mnie nie widać 🤷♀️
Saule ogromne gratulacje!! 🥰Meggi_**, dailydamn, Finch11, Agni97, S_va_88, izzou97, Pustynia lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Saule 🤩🥰 bajkowo! Oby się pięknie wszystko rozwijało - ciąża i związek 😘🤗
AnMiPe - no ok, te przeciwciała są też duże 🙄 wygląda że TSH w ogóle jakby nie było, a tarczyca pracuje aż za nadto pełną parą. I CRP oraz Ob tak wysokie to jakiś ostry (tj. tu i teraz coś się dzieje) stan zapalny. Na to faktycznie musi spojrzeć jakiś lekarz 😒 trzymam mocno kciuki 🤞🏻😍Saule, AnMiPe lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
-
Saule wrote:Hej! Nie odzywałam się bo pochłonęły mnie wakacje. Było super przyjemnie i ciepło. Doładowałam witaminę d.
Termin miesiączki miałam na czwartek/piątek i jakoś o dziwo wgl nie przejmowałam się testowaniem. Zupełny luz, a nawet przez głowę przeszła mi myśl, że życie bez dzieci jest też spoko. 👌 mam fajnego partnera i możliwość korzystania z życia, więc nie ma co narzekać.
W czwartek miałam bóle zwiastujące miesiaczkę, która nie przyszła, ale też nie robiłam wokół tego jakiejś większej afery: byłam na wakacjach, na których dużo uprawialiśmy sportu, jadłam dużo nowych rzeczy, więc pomyślałam, że w sumie dwa dni opóźnienia to będzie w takiej sytuacji zupełnie normą.
W piątek po kolacji rozbolał mnie brzuch (jadłam tak szybko, że musiałam robić przerwy i mówić sobie: spokojnie, nikt Ci jedzenia nie ukradnie). Wracaliśmy plażą do domu, ja oczywiście jęczałam, że zaraz umrę i tak mnie boli żołądek, że muszę położyć sie na plaży. I wtedy w trakcie tego jęczenia mój chłopak oświadczył mi się pierścionkiem z hiszpańskiego supermarketu xd 🤣 to było super romantyczne i miłe. Wgl się tego nie spodziewałam. Oczywiście powiedziałam TAK!
Wczoraj wróciliśmy do domu. Miesiączka nie przyszła, ale powtarzałam sobie, że nie będę robić testu, bo oświadczyny i ciąża w tym samym czasie to tak dużo, że chyba rozbiłabym bank. Dziś zrobiłam test. Dwie kreski. Jednak rozbiłam bank.
Muszę to sobie w głowie poukładać. Z jednej strony nie powinno być to dla mnie zaskoczeniem bo i o ślubie i o dziecku dużo rozmawialiśmy. Z drugiej, chyba dalej jestem w szoku. 🤯
Nie mam żadnych objawów ciążowych, poza jednym, trochę śmiesznym. Odkąd miesiączkuje na 2-3 dni przed okresem na moim ciele pojawia się TEN PRYSZCZ. Nie musiałam prowadzić kalendarzyka, bo wiedziałam że on zawsze jak w zegarku, zwiastuje okres. Pojawial sie w różnych miejscach ciała, bolesny i trudny do przeoczenia. Żartowałam, że nie muszę robić testów ciążowych, bo wykrywam brak ciąży po pryszczu. W tym tygodniu pryszcz się nie pojawił, więc chyba miałam racje.
Powoli wracam do normalności. Dziś idę do pracy niestety. Wracam też aktywniej na forum. Wgl Was nie czytałam i mam miliard wpisów do nadrobienia.
Całuski i powodzenia!
Podwójne gratulacje! ❤️Saule lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Niedzielna aktualizacja - ostateczna biel ⚪ 14 dpo, biorę dziś ostatnią dawkę proga i czekam grzecznie na okres
Powiem wam, że cały ten smutek i żal przeżyłam chyba w piątek i teraz czuję ulgę, że skończył się ten okropny okres oczekiwania. Przez chwilę będę mogła złapać oddech, nie zastanawiać się tylko normalnie żyć 🤷🏻♀️
Pogodnej niedzieli ☀️S_va_88, Nayeli, Tindaya, Darrika, Maniaaa., Mstka, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Cysterko mocno przytulam 🫂🫂
cysterka95 lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
5 cykli stymulowanych ❌
29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷
👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Saule wrote:Hej! Nie odzywałam się bo pochłonęły mnie wakacje. Było super przyjemnie i ciepło. Doładowałam witaminę d.
Termin miesiączki miałam na czwartek/piątek i jakoś o dziwo wgl nie przejmowałam się testowaniem. Zupełny luz, a nawet przez głowę przeszła mi myśl, że życie bez dzieci jest też spoko. 👌 mam fajnego partnera i możliwość korzystania z życia, więc nie ma co narzekać.
W czwartek miałam bóle zwiastujące miesiaczkę, która nie przyszła, ale też nie robiłam wokół tego jakiejś większej afery: byłam na wakacjach, na których dużo uprawialiśmy sportu, jadłam dużo nowych rzeczy, więc pomyślałam, że w sumie dwa dni opóźnienia to będzie w takiej sytuacji zupełnie normą.
W piątek po kolacji rozbolał mnie brzuch (jadłam tak szybko, że musiałam robić przerwy i mówić sobie: spokojnie, nikt Ci jedzenia nie ukradnie). Wracaliśmy plażą do domu, ja oczywiście jęczałam, że zaraz umrę i tak mnie boli żołądek, że muszę położyć sie na plaży. I wtedy w trakcie tego jęczenia mój chłopak oświadczył mi się pierścionkiem z hiszpańskiego supermarketu xd 🤣 to było super romantyczne i miłe. Wgl się tego nie spodziewałam. Oczywiście powiedziałam TAK!
Wczoraj wróciliśmy do domu. Miesiączka nie przyszła, ale powtarzałam sobie, że nie będę robić testu, bo oświadczyny i ciąża w tym samym czasie to tak dużo, że chyba rozbiłabym bank. Dziś zrobiłam test. Dwie kreski. Jednak rozbiłam bank.
Muszę to sobie w głowie poukładać. Z jednej strony nie powinno być to dla mnie zaskoczeniem bo i o ślubie i o dziecku dużo rozmawialiśmy. Z drugiej, chyba dalej jestem w szoku. 🤯
Nie mam żadnych objawów ciążowych, poza jednym, trochę śmiesznym. Odkąd miesiączkuje na 2-3 dni przed okresem na moim ciele pojawia się TEN PRYSZCZ. Nie musiałam prowadzić kalendarzyka, bo wiedziałam że on zawsze jak w zegarku, zwiastuje okres. Pojawial sie w różnych miejscach ciała, bolesny i trudny do przeoczenia. Żartowałam, że nie muszę robić testów ciążowych, bo wykrywam brak ciąży po pryszczu. W tym tygodniu pryszcz się nie pojawił, więc chyba miałam racje.
Powoli wracam do normalności. Dziś idę do pracy niestety. Wracam też aktywniej na forum. Wgl Was nie czytałam i mam miliard wpisów do nadrobienia.
Całuski i powodzenia!
Ale piękna opowieść 🥹 gratulacje zaręczyn i dwóch kreseczek! 🙌🏻Saule lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Lisik wrote:Uwaga konkurs : Kto znajdzie moją owulację?
Mam nadzieję że widać ten wykres w mojej stopce.
Temperatura - nie wiadomo o co chodzi.
Śluz płodny do środy 12.02 włącznie, potem tak mało że nie dało się ocenić (prawda że nie piłam za dużo), sobota kremowy
Testy w czwartek 13.02 po południu lekka kreska, w piątek 14.02 późnym wieczorem też tak samo (tylko dwa zrobiłam)
Szyjka do środy 12.02 włącznie twarda i zamknięta, w czwartek miękka i pół otwarta w piątek miękka i otwarta na oścież w sobotę znowu twarda i zamknięta.
Bóle jajnika wyraźne do środy włącznie.
Zgłupiałam 🤷♀️Lisik lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 14.05 ginekolog (USG, wymazy, cytologia)
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team ✨rodzew2026✨✊🏼 -
Saule gratulacje 🥹🫶🏻 super historia, aż miałam ciarki jak czytałam 🙈 chyba to będą najszczęśliwsze i najbardziej pamiętne wakacje w Twoim życiu 🥰
Cysterka przytulam mocno 🫂😘cysterka95, Saule lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 17cs o rodzeństwo 🥲
Team #rodzew2026 -
AnMiPe wrote:Witam się z Wami i melduję mój bardzo zły dzień.
Byłam na badaniach krwi, jutro zaktualizuje stopkę z wynikami na kompie, bo na telefonie mi się ciężko kopiuje, ale jest źle. Oprócz nadczynności tarczycy i to konkretnej wyszły mi jakieś kiepskie wyniki w moczu, w tym obecne ketony. Bardzo się obawiam cukrzycy, a IO już mam...
Byliśmy dzisiaj na urodzinach kolejnego dziecka wśród znajomych i bardzo mnie ruszyło to, że my takich urodzinek pewnie jeszcze długo nie wyprawimy. Jestem w 58dc, zaczęły boleć piersi, ale @ nadal brak. Bardzo mi smutno dzisiaj.
Przytulam Was dziewczyny za dzisiejsze biele. Doskonale wiem, co czujecie.
I ja im bardzo gratuluję, i trzymam kciuki. Bo strata dzidziusia to ostatnia rzeczy jaką Matka powinna przechodzić.. Ale już luty, a ja sobie nie radzę z zazdrością i ten żal że mój synek odszedł........😓20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Całuski i powodzenia!Saule lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
@Saule przeczytałam twoją historię z 5 razy 🤭 coś pięknego, gratulacje dla waszej trójki 🥰
Saule lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta + monitoring 9.05 (10dc) ❌️ + monitoring 13.05 (14dc) -
Cysterka 🫂
cysterka95 lubi tę wiadomość
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja mam smuteczek, powinnam mieć owulację wczoraj, a dzisiaj wciąż temperatura na tym samym poziomie 🫣 oby to nie był cykl bezowulacyjny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 10:44
__
Nadziejka wrote:Cześć, czy któraś z was stosowała Clostilbegyt? Dostałam receptę od lekarza i zastanawiam się jakie są szanse że jednak coś się wykluje 🐣
Hej, tak. U wielu dziewczyn zaskakuje. To lek pierwszego rzutu na indukcję owulacji, choć w ostatnich latach przy pcos lekarze skłaniają się ku Letrozole. Oba leki dają podobny efekt, choć mechanizm działania trochę inny. U mnie nie zaskoczyło, ale ja jestem nienormatywna.
Saule Gratulacje
AnMiPe Deynasu w sumie wszystko ładnie już napisała. Trzymam kciuki, żeby sytuacja się ustabilizowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 09:53
Saule lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Saule gratulacje podwójne🥳 piękna historia! Takie niespodzianki to ja lubię 😁 pewnie się jutro wybierzesz na betę, jeśli tak to koniecznie nam się pochwal😊
Cysterka tulę🫂 chyba najgorsza jest taka niepewność. Oby nowy cykl się szybko zaczął. Trzymam kciuki żeby był tym pozytywnym❤️
AnMiPe kochana idź do lekarza, przegadaj temat. Jeśli podejrzewasz cukrzycę, a masz już IO to i tak dużo można zrobić dietą. Trzeba znaleźć tylko dobrego specjalistę i działać. Nie poddawaj się ❤️ co do urodzin, zawsze boli jak robimy wszystko co w naszej mocy a nie udaje się. Na wiele marzeń mamy wpływ, na to jedno wychodzi, że nieszczególnie.cysterka95 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Chochlik12 wrote:Ja mam smuteczek, powinnam mieć owulację wczoraj, a dzisiaj wziąć temperatura na tym samym poziomie 🫣 oby to nie był cykl bezowulacyjnyStarania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Saule ogromne gratulacje ❤️
Ja też mam takiego pryszcza okresowego, tylko na razie on przychodzi. Ale dajesz nadzieję ❤️
Cysterka, u mnie wczoraj też osteczna biel. W piątek odstawiłam Dupka i czekam na nowy cykl. Myślę, że dziś lub jutro nadejdzieSaule lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
🍀🍀🍀IVF🍀🍀🍀
07.05.2025 - kwalifikacja do programu
09.05.2025 - start stymulacji IVF
14.05.2025 - podgląd 🥚🥚🥚🥚
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
Hashimoto ❌
✅MUCHa
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
@Saule ale jaja, podwójne gratulacje rozbiłaś faktycznie bank 😍 teraz już z górki, dzidzia i ślub, to będzie prawdziwie piękny czas w Twoim życiu, czerp z niego jak najwięcej dobrą i miłości ❤️😊
@Cysterka przytulam mocno 🫂
@Chochlik może dopiero owulka będzie, trzymam kciuki, żeby to nie był cykl bezowulacyjny 🤞☘️
Dziewczyny, ja Was cały czas czytam na bieżąco, ale nie mam czasu się odnieść do wszystkich, mega intensywny weekend a kolejny tydzień i dalej się nie szykuje luźniej 😅 niezmiennie jednak wiecie, że za każdą trzymam kciuki bardzo mocno i tulę za wszystkie rozczarowania !cysterka95, Chochlik12, White1, Nayeli, DreamBee, S_va_88 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Loraa wrote:Saule ogromne gratulacje ❤️
Ja też mam takiego pryszcza okresowego, tylko na razie on przychodzi. Ale dajesz nadzieję ❤️
Cysterka, u mnie wczoraj też osteczna biel. W piątek odstawiłam Dupka i czekam na nowy cykl. Myślę, że dziś lub jutro nadejdzie
Ehh zbijam smutnego żółwika 👊🏻 nabierzemy siły i walczymy od nowa 🫂Loraa, S_va_88 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳