X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Suale, ale historia ♥️ 🤯podwójne gratulacje!!

Cysterka, tule za biel. Jednak po tych cieniach bardzo trzymałam kciuki za Twoją kreseczkę 🫂🫂🫂 ale walczymy dalej, nie poddajemy sie 🙌

Chochlik, a u Ciebie dalej grzejemy kciuki żeby temperatura odbiła 💪

Ja wczoraj zrobiłam solidne zakupy, od jutra mąż wyjeżdża na 2 tygodnie i prawdopodobnie się nie zobaczymy przez ten czas, więc planuje mocno trzymać dietkę. Bez wspólnego podjadania czipsów będzie mi łatwiej się trzymać postanowień 🙈
    Dziś mam lekkiego kacyka, bo wczoraj uznaliśmy, że czasem trzeba się odstresować i trochę powinkowałam.
    Niby nie za dużo, ale przez to, że przez ostatnie miesiące mało pije alko to się czuję jakbym obaliła dwie butle wina, a nie raptem pół 🫣 (hehe, ale czerwone wytrawne, „dla endometrium” 🤣)

A dziś na drugie śniadanie wjechał koktajl płodnościowy z poradnika Kasi od hormonów. Bardzo smaczny! Planuje go pić codziennie w tym miesiącu ;)

IMG-2259.jpg

Ale super! Z czym jest ten koktajl? 😻

16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • beautifullady Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Doskonale rozumiem Twój smutek odnoście urodzin. W tym miesiącu bardzo dużo dziewczyn z mojego otoczenia rodzi/urodziło dzieci.

Do tego mam jeszcze taką refleksję, obserwuje forum i większość ⏸️ mają dziewczyny, które starały się której niż ja. A ja na razie nie mam długiego stażu, dopiero 5 cykli. Oczywiście zdarzają się ciążę dziewczyn, które starały się znacznie dłużej i one dają ogromną nadzieję. Ale generowanie obserwacja jest taka, że większość ciąż to w 2-4 cyklu, albo człowiek się zadomawia na forum :( po tej stronie.

U mnie aktualnie 32 cs, czyli już ponad 2 lata starań. Zeszły rok był dla mnie koszmarem i tyle ile łez wylałam wie chyba tylko mój mąż. Miesiące lecą, znajomi ogłaszają ciąże, później narodziny dzieci, a my nadal tylko we dwoje.
    Jeśli ktoś nie doświadczy niepłodności, nie ma pojęcia jak to wszystko bardzo boli.

Ola8999, S_va_88, cysterka95, Loraa, Mstka, Maniaaa., Iskiereczka00, Czajnik, Monini15, Pustynia, Bajka92, Darrika, Marcia03 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium

Aktualnie 35cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium

63b3873a8d476f415d150c8d51643a1c.png
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Mnie troszkę nie było, potrzebowałam przerwy. Ponadto ciężko nadrobić Wasze posty 😅
    U mnie niestety dzisiaj przyszła @.

Także na jakiś czas robię przerwe od starań do momentu zabiegu wycięcia polipa, a Wam życze powodzenia. 🤞🏻
    Powodzenia przy wycięciu i żebyś szybko doszła do siebie. 💚

hope♥ lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Anmipe kiedy będziesz mogła skonsultować się z lekarzem? Ta niepewność musi być bardzo trudna :(

Lora i Cysterka przytulam Was dziewczyny mocno, mocno i walczymy razem dalej!

Saule! Ale historia! Podwójne gratulacje 😍🥰❤️ Rozbiłaś bank totalnie 😁

S_va_88 bardzo zrozumiałe te uczucia. Ja na zazdrość patrzę jako na komunikat, że to co ma ktoś inny chciałabym mieć też i ja, że ta zazdrość to odbicie moich pragnień. Nie jest to zawiść, że teraz chciałabym, żeby nikt nie miał dzieci. Ale jeśli ktoś je ma i na dodatek jest totalnie niedelikatny, nieuwzględniający naszych uczuć, to do tego dochodzi jeszcze ogromny ból, potrzeba chowania tych wszystkich emocji. Bo niewiele osób w ogóle rozumie, że można mieć w sobie kilka uczuć jednocześnie i że one się nie wykluczają.
    Ładnie to napisałaś, tak zazdrości to odbicie naszych pragnień. ❤️

Loraa lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Nadziejka Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    Za duży ! XD
    No pierścionek jak pierścionek. Ja nie noszę biżuterii i już dawno mu zaopowiadalam, że zamiast pierścionka to chce fajne wspomnienia. No i się udało :)

Mój narzeczony oświadczył mi się w środku pola jak byłam w dresie 😅 też dostałam za duży pierścionek, bo do tej pory nie nosiłam

Loraa, Saule, karczoch321 lubią tę wiadomość

PCOS, IO 💔
    Staranie o pierwszego maluszka od 04.2024r.
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 6 cykl. Właśnie przyszła @

Nie mam planów na ten cykl, postanowiłam nic nie badać, porządnie przebadam się przed pierwszą wizytą w klinice i mój mąż też 😓Będę pić Zioła Ojca Sroki, teraz 3 cykl i chce się więcej ruszać, postanowiłam mniej skupiać się na staraniach, nie myśleć tyle. Zbliża się wykańczanie domu i na tym się chce skupić.

Saule jeszcze raz gratulacje, dajesz nadzieję ❤️

Marzycielka94, Lisik lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

9 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    Hashimoto ❌
    ✅MUCHa
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀IVF🍀🍀🍀
    07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    09.05.2025 - start stymulacji IVF
    14.05.2025 - podgląd 🥚🥚🥚🥚

🤞#rodzew2026 🍀
  • Justa28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny, że tym razem i ja miałam kryzys... coś mnie dopadło, same negatywne myśli i praktycznie od poniedziałku chodziłam cały czas smutna. Dużo rozmawialiśmy z narzeczonym i owszem podnosiło mnie to na duchu, ale same wiecie jak to jest, jak złe myśli siedzą w głowie i ciężko się ich pozbyć. Coś mi się na dodatek poprzestawiało w cyklu i nie jestem na 100% pewna kiedy dokładnie była owulka (całe szczęście przytulanki były dość czesto, więc może trafiliśmy). No nic pozostaje czekać, musiałam się wygadać choć trochę, bo wy dajecie dużo fajnej energii 😉

A tak z innej beczki my kolejny weekend pichciliśmy i powiem wam, że dobrze się z tym czuję. Odpaliliśmy sobie dla klimatu muzyczkę, otworzyliśmy czerwone winko i pichciliśmy 🤭

Tym razem poza rozmaitym obiadem zaszaleliśmy z ciasteczkami jedne z masłem orzechowym, a drugie z bakaliami 🤤🤤

79334631fd519.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 18:15

kitka_, Iskiereczka00, Ola8999, Chochlik12, almost.there, Darrika, Marcia03 lubią tę wiadomość

29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2

7 cs 🤞

👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
    👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪

💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC

03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
    05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
    10.05 beta 2386,40 mlU/ml 🥹🤞
  • Justa28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja dziś zaczynam 6 cykl. Właśnie przyszła @

Nie mam planów na ten cykl, postanowiłam nic nie badać, porządnie przebadam się przed pierwszą wizytą w klinice i mój mąż też 😓Będę pić Zioła Ojca Sroki, teraz 3 cykl i chce się więcej ruszać, postanowiłam mniej skupiać się na staraniach, nie myśleć tyle. Zbliża się wykańczanie domu i na tym się chce skupić.

Saule jeszcze raz gratulacje, dajesz nadzieję ❤️

Tulę mocno 🫂🫂

Loraa lubi tę wiadomość

29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2

7 cs 🤞

👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
    👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪

💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC

03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
    05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
    10.05 beta 2386,40 mlU/ml 🥹🤞
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie zabieram się za nadrabianie wpisów. Bo przegapiłam już chyba z 10 stron.
    Tule was mocno za biele, za niepowodzenia. Za resztę trzymam 🤞.
    Czytałam coś o eksperymencie żeby się kochać parę dni po owulacji 😁 także ja też dołączam i będę działać cały miesiąc chyba w tym cyklu 🙈

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ale super! Z czym jest ten koktajl? 😻

Garsc borówek i truskawek, pół awokado, pół kiwi, trochę miodu i szklanka mleka 🙌

Chochlik12, Agni97, Marzycielka94, S_va_88, cysterka95, Meggi_**, Marcia03 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Garsc borówek i truskawek, pół awokado, pół kiwi, trochę miodu i szklanka mleka 🙌

Ooo, super! My praktykujemy podobne z mężem, ale nigdy nie dodawaliśmy awokado 😱 nie pomyślałam o tym nigdy, a czuć go mocno?

16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ooo, super! My praktykujemy podobne z mężem, ale nigdy nie dodawaliśmy awokado 😱 nie pomyślałam o tym nigdy, a czuć go mocno?

Nie, awokado nie czuć 😋

Chochlik12 lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️wizyta & usg: 11.5, 16.5 & 26.5
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

W ogóle 😅 wydaje mi się, że po prostu konsystencja jest może trochę bardziej kremowa :)

Chochlik12 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O love takie koktajle z awokado! Narobiłyście mi smaka.

karczoch321 lubi tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa28 wrote:
    Powiem wam dziewczyny, że tym razem i ja miałam kryzys... coś mnie dopadło, same negatywne myśli i praktycznie od poniedziałku chodziłam cały czas smutna. Dużo rozmawialiśmy z narzeczonym i owszem podnosiło mnie to na duchu, ale same wiecie jak to jest, jak złe myśli siedzą w głowie i ciężko się ich pozbyć. Coś mi się na dodatek poprzestawiało w cyklu i nie jestem na 100% pewna kiedy dokładnie była owulka (całe szczęście przytulanki były dość czesto, więc może trafiliśmy). No nic pozostaje czekać, musiałam się wygadać choć trochę, bo wy dajecie dużo fajnej energii 😉

A tak z innej beczki my kolejny weekend pichciliśmy i powiem wam, że dobrze się z tym czuję. Odpaliliśmy sobie dla klimatu muzyczkę, otworzyliśmy czerwone winko i pichciliśmy 🤭

Tym razem poza rozmaitym obiadem zaszaleliśmy z ciasteczkami jedne z masłem orzechowym, a drugie z bakaliami 🤤🤤

79334631fd519.jpg
    Myślę, że każda z nas dopadają gorsze dni, tygodnie. Fajny macie sposób na oderwanie głowy, a te ciasteczka🤤

Justa28 lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Claudii Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla mnie bo nadrobiłam 70 stron postów 😅 Miałam w planach bardziej się udzielać w tym wątku ale postanowiłam się nie spinać za bardzo. Teraz mieliśmy krótki walentynkowy urlop i fajnie spędziliśmy czas, jutro planuję jechać klepnąć wakacje na maj - mniej wiecej w spodziewanym terminie owulki 🤪 Jeśli się nie uda do maja to może w Grecji się uda 🤪 W tym cyklu niby coś tam podziałaliśmy, ale szału się nie spodziewam - dziś 5dpo i nic narazie nie czuje prócz tego, że moja twarz to jeden wielki pryszcz (tak jak pisaliście, że z której strony owulka tam pryszcze to ja chyba miałam z 2 stron🤣). Z pozytywów wykurzyłyśmy z koleżankami kierowniczkę z pracy także to też pozwoliło się wyluzować, bo atmosfera w pracy dzięki temu się rozluźniła i już nie zależy mi na tym żeby stamtąd jak najszybciej uciec. Czekam na wiosnę, gdzie to ciepełko? 🌼

Gratuluję wszystkich ⏸️ - całkiem ładnie wygląda już 1 strona 💗
    Tulę tez za wszystkie biele i straty, bardzo mi przykro, że musicie to przeżywać. Nie zasługujecie na to, tylko na wszystko co najlepsze 🌸

Iskiereczka00, Dżozu, Chochlik12, Aqkaracza, Justa28, Mstka, DreamBee, Darrika, Meggi_**, Zosia667 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30&31 + 🐶🐱

5cs ☀️

Plan na maj:
    22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
    06.05 - planowana owulacja 🥚
    13.05 - badanie proga 7dpo 💉
    18.05 - zobaczę dwie kreseczki!
  • Claudii Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa28 wrote:

79334631fd519.jpg

Polecam spróbować zrobić dubajska czekoladę 🤣🤣🤣 Wiem, że mega bum na to ale pyszka!

Justa28, Czajnik lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30&31 + 🐶🐱

5cs ☀️

Plan na maj:
    22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
    06.05 - planowana owulacja 🥚
    13.05 - badanie proga 7dpo 💉
    18.05 - zobaczę dwie kreseczki!
  • brilka Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule, gratuluję, piękną historię będziecie mogli opowiadać maluszkowi, który ci rośnie w brzuchu! 🥰🤭

Przyznam, że w weekend średnio byłam na bieżąco z forum, bezwstydnie grałam całymi dniami w simsy i bardzo żałuję, że jutro muszę iść do pracy 😅😅

Dżozu, Loraa, Pustynia, S_va_88, dailydamn, Bajka92, DreamBee, Darrika, Meggi_**, Marcia03 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
    ⏳cross match, badanie na trombofilię, ANA1

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
    30/05 - konsultacja immunologiczna
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również byłam w weekend na bakier z forum, zrobiliśmy sobie przedłużone walentynki, były spacery, kawka z ciasteczkiem, romantyczna kolacja, dużo śmiechu i trochę czerwonego winka - wiadomo, na lepsze endometrium 😅
    Trzymam kciuki ze wszystkie testujące w tym tygodniu dziewczyny, niech ten luty przyniesie nam jeszcze dużo dobrych wiadomości 💗

S_va_88, Darrika lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Dżozu Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Saule, gratuluję, piękną historię będziecie mogli opowiadać maluszkowi, który ci rośnie w brzuchu! 🥰🤭

Przyznam, że w weekend średnio byłam na bieżąco z forum, bezwstydnie grałam całymi dniami w simsy i bardzo żałuję, że jutro muszę iść do pracy 😅😅

O meeen weekend idealny 🤣 ewentualnie heroes 3... swietny pomysł.

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
    pasożytów i infekcji (???) brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...

⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu

🧔‍41
    seminogram 👍 ten fertil on

🐶4
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ