Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Suale, ale historia ♥️ 🤯podwójne gratulacje!!
Cysterka, tule za biel. Jednak po tych cieniach bardzo trzymałam kciuki za Twoją kreseczkę 🫂🫂🫂 ale walczymy dalej, nie poddajemy sie 🙌
Chochlik, a u Ciebie dalej grzejemy kciuki żeby temperatura odbiła 💪
Ja wczoraj zrobiłam solidne zakupy, od jutra mąż wyjeżdża na 2 tygodnie i prawdopodobnie się nie zobaczymy przez ten czas, więc planuje mocno trzymać dietkę. Bez wspólnego podjadania czipsów będzie mi łatwiej się trzymać postanowień 🙈
Dziś mam lekkiego kacyka, bo wczoraj uznaliśmy, że czasem trzeba się odstresować i trochę powinkowałam.
Niby nie za dużo, ale przez to, że przez ostatnie miesiące mało pije alko to się czuję jakbym obaliła dwie butle wina, a nie raptem pół 🫣 (hehe, ale czerwone wytrawne, „dla endometrium” 🤣)
A dziś na drugie śniadanie wjechał koktajl płodnościowy z poradnika Kasi od hormonów. Bardzo smaczny! Planuje go pić codziennie w tym miesiącu
Ale super! Z czym jest ten koktajl? 😻16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Loraa wrote:Doskonale rozumiem Twój smutek odnoście urodzin. W tym miesiącu bardzo dużo dziewczyn z mojego otoczenia rodzi/urodziło dzieci.
Do tego mam jeszcze taką refleksję, obserwuje forum i większość ⏸️ mają dziewczyny, które starały się której niż ja. A ja na razie nie mam długiego stażu, dopiero 5 cykli. Oczywiście zdarzają się ciążę dziewczyn, które starały się znacznie dłużej i one dają ogromną nadzieję. Ale generowanie obserwacja jest taka, że większość ciąż to w 2-4 cyklu, albo człowiek się zadomawia na forumpo tej stronie.
U mnie aktualnie 32 cs, czyli już ponad 2 lata starań. Zeszły rok był dla mnie koszmarem i tyle ile łez wylałam wie chyba tylko mój mąż. Miesiące lecą, znajomi ogłaszają ciąże, później narodziny dzieci, a my nadal tylko we dwoje.
Jeśli ktoś nie doświadczy niepłodności, nie ma pojęcia jak to wszystko bardzo boli.Ola8999, S_va_88, cysterka95, Loraa, Mstka, Maniaaa., Iskiereczka00, Czajnik, Monini15, Pustynia, Bajka92, Darrika, Marcia03 lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 35cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
-
hope♥ wrote:Mnie troszkę nie było, potrzebowałam przerwy. Ponadto ciężko nadrobić Wasze posty 😅
U mnie niestety dzisiaj przyszła @.
Także na jakiś czas robię przerwe od starań do momentu zabiegu wycięcia polipa, a Wam życze powodzenia. 🤞🏻hope♥ lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Iskiereczka00 wrote:Anmipe kiedy będziesz mogła skonsultować się z lekarzem? Ta niepewność musi być bardzo trudna
Lora i Cysterka przytulam Was dziewczyny mocno, mocno i walczymy razem dalej!
Saule! Ale historia! Podwójne gratulacje 😍🥰❤️ Rozbiłaś bank totalnie 😁
S_va_88 bardzo zrozumiałe te uczucia. Ja na zazdrość patrzę jako na komunikat, że to co ma ktoś inny chciałabym mieć też i ja, że ta zazdrość to odbicie moich pragnień. Nie jest to zawiść, że teraz chciałabym, żeby nikt nie miał dzieci. Ale jeśli ktoś je ma i na dodatek jest totalnie niedelikatny, nieuwzględniający naszych uczuć, to do tego dochodzi jeszcze ogromny ból, potrzeba chowania tych wszystkich emocji. Bo niewiele osób w ogóle rozumie, że można mieć w sobie kilka uczuć jednocześnie i że one się nie wykluczają.Loraa lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Saule wrote:Za duży !
No pierścionek jak pierścionek. Ja nie noszę biżuterii i już dawno mu zaopowiadalam, że zamiast pierścionka to chce fajne wspomnienia. No i się udało
Mój narzeczony oświadczył mi się w środku pola jak byłam w dresie 😅 też dostałam za duży pierścionek, bo do tej pory nie nosiłamLoraa, Saule, karczoch321 lubią tę wiadomość
PCOS, IO 💔
Staranie o pierwszego maluszka od 04.2024r. -
Ja dziś zaczynam 6 cykl. Właśnie przyszła @
Nie mam planów na ten cykl, postanowiłam nic nie badać, porządnie przebadam się przed pierwszą wizytą w klinice i mój mąż też 😓Będę pić Zioła Ojca Sroki, teraz 3 cykl i chce się więcej ruszać, postanowiłam mniej skupiać się na staraniach, nie myśleć tyle. Zbliża się wykańczanie domu i na tym się chce skupić.
Saule jeszcze raz gratulacje, dajesz nadzieję ❤️Marzycielka94, Lisik lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
Hashimoto ❌
✅MUCHa
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀IVF🍀🍀🍀
07.05.2025 - kwalifikacja do programu
09.05.2025 - start stymulacji IVF
14.05.2025 - podgląd 🥚🥚🥚🥚
🤞#rodzew2026 🍀 -
Powiem wam dziewczyny, że tym razem i ja miałam kryzys... coś mnie dopadło, same negatywne myśli i praktycznie od poniedziałku chodziłam cały czas smutna. Dużo rozmawialiśmy z narzeczonym i owszem podnosiło mnie to na duchu, ale same wiecie jak to jest, jak złe myśli siedzą w głowie i ciężko się ich pozbyć. Coś mi się na dodatek poprzestawiało w cyklu i nie jestem na 100% pewna kiedy dokładnie była owulka (całe szczęście przytulanki były dość czesto, więc może trafiliśmy). No nic pozostaje czekać, musiałam się wygadać choć trochę, bo wy dajecie dużo fajnej energii 😉
A tak z innej beczki my kolejny weekend pichciliśmy i powiem wam, że dobrze się z tym czuję. Odpaliliśmy sobie dla klimatu muzyczkę, otworzyliśmy czerwone winko i pichciliśmy 🤭
Tym razem poza rozmaitym obiadem zaszaleliśmy z ciasteczkami jedne z masłem orzechowym, a drugie z bakaliami 🤤🤤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 18:15
kitka_, Iskiereczka00, Ola8999, Chochlik12, almost.there, Darrika, Marcia03 lubią tę wiadomość
29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC
03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
10.05 beta 2386,40 mlU/ml 🥹🤞 -
Loraa wrote:Ja dziś zaczynam 6 cykl. Właśnie przyszła @
Nie mam planów na ten cykl, postanowiłam nic nie badać, porządnie przebadam się przed pierwszą wizytą w klinice i mój mąż też 😓Będę pić Zioła Ojca Sroki, teraz 3 cykl i chce się więcej ruszać, postanowiłam mniej skupiać się na staraniach, nie myśleć tyle. Zbliża się wykańczanie domu i na tym się chce skupić.
Saule jeszcze raz gratulacje, dajesz nadzieję ❤️
Tulę mocno 🫂🫂Loraa lubi tę wiadomość
29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC
03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
10.05 beta 2386,40 mlU/ml 🥹🤞 -
Cześć dziewczyny, właśnie zabieram się za nadrabianie wpisów. Bo przegapiłam już chyba z 10 stron.
Tule was mocno za biele, za niepowodzenia. Za resztę trzymam 🤞.
Czytałam coś o eksperymencie żeby się kochać parę dni po owulacji 😁 także ja też dołączam i będę działać cały miesiąc chyba w tym cyklu 🙈31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Chochlik12 wrote:Ale super! Z czym jest ten koktajl? 😻
Garsc borówek i truskawek, pół awokado, pół kiwi, trochę miodu i szklanka mleka 🙌Chochlik12, Agni97, Marzycielka94, S_va_88, cysterka95, Meggi_**, Marcia03 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Garsc borówek i truskawek, pół awokado, pół kiwi, trochę miodu i szklanka mleka 🙌
Ooo, super! My praktykujemy podobne z mężem, ale nigdy nie dodawaliśmy awokado 😱 nie pomyślałam o tym nigdy, a czuć go mocno?16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Ooo, super! My praktykujemy podobne z mężem, ale nigdy nie dodawaliśmy awokado 😱 nie pomyślałam o tym nigdy, a czuć go mocno?
Nie, awokado nie czuć 😋Chochlik12 lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 11.5, 16.5 & 26.5
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Chochlik12 wrote:Ooo, super! My praktykujemy podobne z mężem, ale nigdy nie dodawaliśmy awokado 😱 nie pomyślałam o tym nigdy, a czuć go mocno?
W ogóle 😅 wydaje mi się, że po prostu konsystencja jest może trochę bardziej kremowaChochlik12 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
O love takie koktajle z awokado! Narobiłyście mi smaka.
karczoch321 lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Justa28 wrote:Powiem wam dziewczyny, że tym razem i ja miałam kryzys... coś mnie dopadło, same negatywne myśli i praktycznie od poniedziałku chodziłam cały czas smutna. Dużo rozmawialiśmy z narzeczonym i owszem podnosiło mnie to na duchu, ale same wiecie jak to jest, jak złe myśli siedzą w głowie i ciężko się ich pozbyć. Coś mi się na dodatek poprzestawiało w cyklu i nie jestem na 100% pewna kiedy dokładnie była owulka (całe szczęście przytulanki były dość czesto, więc może trafiliśmy). No nic pozostaje czekać, musiałam się wygadać choć trochę, bo wy dajecie dużo fajnej energii 😉
A tak z innej beczki my kolejny weekend pichciliśmy i powiem wam, że dobrze się z tym czuję. Odpaliliśmy sobie dla klimatu muzyczkę, otworzyliśmy czerwone winko i pichciliśmy 🤭
Tym razem poza rozmaitym obiadem zaszaleliśmy z ciasteczkami jedne z masłem orzechowym, a drugie z bakaliami 🤤🤤
Justa28 lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Brawa dla mnie bo nadrobiłam 70 stron postów 😅 Miałam w planach bardziej się udzielać w tym wątku ale postanowiłam się nie spinać za bardzo. Teraz mieliśmy krótki walentynkowy urlop i fajnie spędziliśmy czas, jutro planuję jechać klepnąć wakacje na maj - mniej wiecej w spodziewanym terminie owulki 🤪 Jeśli się nie uda do maja to może w Grecji się uda 🤪 W tym cyklu niby coś tam podziałaliśmy, ale szału się nie spodziewam - dziś 5dpo i nic narazie nie czuje prócz tego, że moja twarz to jeden wielki pryszcz (tak jak pisaliście, że z której strony owulka tam pryszcze to ja chyba miałam z 2 stron🤣). Z pozytywów wykurzyłyśmy z koleżankami kierowniczkę z pracy także to też pozwoliło się wyluzować, bo atmosfera w pracy dzięki temu się rozluźniła i już nie zależy mi na tym żeby stamtąd jak najszybciej uciec. Czekam na wiosnę, gdzie to ciepełko? 🌼
Gratuluję wszystkich ⏸️ - całkiem ładnie wygląda już 1 strona 💗
Tulę tez za wszystkie biele i straty, bardzo mi przykro, że musicie to przeżywać. Nie zasługujecie na to, tylko na wszystko co najlepsze 🌸
Iskiereczka00, Dżozu, Chochlik12, Aqkaracza, Justa28, Mstka, DreamBee, Darrika, Meggi_**, Zosia667 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30&31 + 🐶🐱
5cs ☀️
Plan na maj:
22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
06.05 - planowana owulacja 🥚
13.05 - badanie proga 7dpo 💉
18.05 - zobaczę dwie kreseczki! -
Justa28 wrote:Powiem wam dziewczyny, że tym razem i ja miałam kryzys... coś mnie dopadło, same negatywne myśli i praktycznie od poniedziałku chodziłam cały czas smutna. Dużo rozmawialiśmy z narzeczonym i owszem podnosiło mnie to na duchu, ale same wiecie jak to jest, jak złe myśli siedzą w głowie i ciężko się ich pozbyć. Coś mi się na dodatek poprzestawiało w cyklu i nie jestem na 100% pewna kiedy dokładnie była owulka (całe szczęście przytulanki były dość czesto, więc może trafiliśmy). No nic pozostaje czekać, musiałam się wygadać choć trochę, bo wy dajecie dużo fajnej energii 😉
Polecam spróbować zrobić dubajska czekoladę 🤣🤣🤣 Wiem, że mega bum na to ale pyszka!Justa28, Czajnik lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30&31 + 🐶🐱
5cs ☀️
Plan na maj:
22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
06.05 - planowana owulacja 🥚
13.05 - badanie proga 7dpo 💉
18.05 - zobaczę dwie kreseczki! -
Saule, gratuluję, piękną historię będziecie mogli opowiadać maluszkowi, który ci rośnie w brzuchu! 🥰🤭
Przyznam, że w weekend średnio byłam na bieżąco z forum, bezwstydnie grałam całymi dniami w simsy i bardzo żałuję, że jutro muszę iść do pracy 😅😅Dżozu, Loraa, Pustynia, S_va_88, dailydamn, Bajka92, DreamBee, Darrika, Meggi_**, Marcia03 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię, ANA1
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
30/05 - konsultacja immunologiczna -
Ja również byłam w weekend na bakier z forum, zrobiliśmy sobie przedłużone walentynki, były spacery, kawka z ciasteczkiem, romantyczna kolacja, dużo śmiechu i trochę czerwonego winka - wiadomo, na lepsze endometrium 😅
Trzymam kciuki ze wszystkie testujące w tym tygodniu dziewczyny, niech ten luty przyniesie nam jeszcze dużo dobrych wiadomości 💗S_va_88, Darrika lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
brilka wrote:Saule, gratuluję, piękną historię będziecie mogli opowiadać maluszkowi, który ci rośnie w brzuchu! 🥰🤭
Przyznam, że w weekend średnio byłam na bieżąco z forum, bezwstydnie grałam całymi dniami w simsy i bardzo żałuję, że jutro muszę iść do pracy 😅😅
O meeen weekend idealny 🤣 ewentualnie heroes 3... swietny pomysł.🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4