Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Przytulam wszystkie dziewczyny za biele 🥺
Jeszcze będzie pięknie! 🩷🩷🩷cysterka95, Iskiereczka00, Mstka lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania od 04.2024
Ona:
PCOS ❌ stymulacja Lametta
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec
koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅ -
Saule wrote:A może przesunęła Ci się owulacja i temperatura jeszcze zaskoczy?
Sama nie wiem, biorąc pod uwagę, że we wtorek miałam pęcherzyk 19,5mm, lekarz powiedział, że owulacja będzie w okolicach piątku/soboty 😓 pik też na to wskazywał, no nic, będę obserwować, pewnie jutrzejsza temperatura dużo pokaże16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Saule woow jaka piękna historia, podwójne gratulacje! 🙌
Cysterka przytulam mocno 🫂
Chochliczku trzymam kciuki żeby to nie był cykl bezowulacyjny i jeszcze coś zaskoczy, a temperatura ładnie pójdzie w górę 🤞cysterka95, Chochlik12 lubią tę wiadomość
29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC
03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
10.05 beta 2386,40 mlU/ml 🥹🤞 -
Belia wrote:Test pozytywny to taki w którym nasza testowa kreska jest mocniejsza od porównawczej. Lekka kredka to jeszcze nie owulacja. Myślę że jeszcze przed tobą ale mogę się mylić.
Ale kurcze szyjka już się zamknęła totalnie. Więc chyba niemożliwe żeby było przed. Testów za mało zrobiłam to fakt.13cs
👫27
Obserwacja cyklu modelem Creightona
Dieta low ig
06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ❓
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6, -
Mąż sam nie wiem czy to w mózgu cos widzę, czy jednak coś jest 🤭🤭
Na zdjęciu to dla mnie biel, ale same zobaczcie 🙂
https://zapodaj.net/plik-feZy6WIEXX32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
24.04 - 4dc:
•TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃
Maj - nadchodzę! 🤞🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Chochlik12 wrote:Sama nie wiem, biorąc pod uwagę, że we wtorek miałam pęcherzyk 19,5mm, lekarz powiedział, że owulacja będzie w okolicach piątku/soboty 😓 pik też na to wskazywał, no nic, będę obserwować, pewnie jutrzejsza temperatura dużo pokaże
Hmm a może ta owulka w nocy się zadziała i dlatego temperatura jeszcze nie zdążyła pójść w górę i jutro odbije? 🤔Chochlik12 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Meggi_** wrote:Mąż sam nie wiem czy to w mózgu cos widzę, czy jednak coś jest 🤭🤭
Na zdjęciu to dla mnie biel, ale same zobaczcie 🙂
https://zapodaj.net/plik-feZy6WIEXX
Kurczę na podstawie tego zdjęcia to tak jakby… wiem, gdzie ta kreska miałaby być 😂 Ale nie wiem czy to kwestia tego, że coś tam majaczy czy że przez 10 miesięcy oglądnęłam już z 50 testów, na których próbowałam się „dopatrzeć” 😂
Ciekawa jestem opinii innych 🍀😊Meggi_** lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania od 04.2024
Ona:
PCOS ❌ stymulacja Lametta
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec
koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅ -
cysterka95 wrote:Ehh zbijam smutnego żółwika 👊🏻 nabierzemy siły i walczymy od nowa 🫂
cysterka95, Loraa lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Sama nie wiem, biorąc pod uwagę, że we wtorek miałam pęcherzyk 19,5mm, lekarz powiedział, że owulacja będzie w okolicach piątku/soboty 😓 pik też na to wskazywał, no nic, będę obserwować, pewnie jutrzejsza temperatura dużo pokaże
Saule, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
Saule wrote:Hej! Nie odzywałam się bo pochłonęły mnie wakacje. Było super przyjemnie i ciepło. Doładowałam witaminę d.
Termin miesiączki miałam na czwartek/piątek i jakoś o dziwo wgl nie przejmowałam się testowaniem. Zupełny luz, a nawet przez głowę przeszła mi myśl, że życie bez dzieci jest też spoko. 👌 mam fajnego partnera i możliwość korzystania z życia, więc nie ma co narzekać.
W czwartek miałam bóle zwiastujące miesiaczkę, która nie przyszła, ale też nie robiłam wokół tego jakiejś większej afery: byłam na wakacjach, na których dużo uprawialiśmy sportu, jadłam dużo nowych rzeczy, więc pomyślałam, że w sumie dwa dni opóźnienia to będzie w takiej sytuacji zupełnie normą.
W piątek po kolacji rozbolał mnie brzuch (jadłam tak szybko, że musiałam robić przerwy i mówić sobie: spokojnie, nikt Ci jedzenia nie ukradnie). Wracaliśmy plażą do domu, ja oczywiście jęczałam, że zaraz umrę i tak mnie boli żołądek, że muszę położyć sie na plaży. I wtedy w trakcie tego jęczenia mój chłopak oświadczył mi się pierścionkiem z hiszpańskiego supermarketu xd 🤣 to było super romantyczne i miłe. Wgl się tego nie spodziewałam. Oczywiście powiedziałam TAK!
Wczoraj wróciliśmy do domu. Miesiączka nie przyszła, ale powtarzałam sobie, że nie będę robić testu, bo oświadczyny i ciąża w tym samym czasie to tak dużo, że chyba rozbiłabym bank. Dziś zrobiłam test. Dwie kreski. Jednak rozbiłam bank.
Muszę to sobie w głowie poukładać. Z jednej strony nie powinno być to dla mnie zaskoczeniem bo i o ślubie i o dziecku dużo rozmawialiśmy. Z drugiej, chyba dalej jestem w szoku. 🤯
Nie mam żadnych objawów ciążowych, poza jednym, trochę śmiesznym. Odkąd miesiączkuje na 2-3 dni przed okresem na moim ciele pojawia się TEN PRYSZCZ. Nie musiałam prowadzić kalendarzyka, bo wiedziałam że on zawsze jak w zegarku, zwiastuje okres. Pojawial sie w różnych miejscach ciała, bolesny i trudny do przeoczenia. Żartowałam, że nie muszę robić testów ciążowych, bo wykrywam brak ciąży po pryszczu. W tym tygodniu pryszcz się nie pojawił, więc chyba miałam racje.
Powoli wracam do normalności. Dziś idę do pracy niestety. Wracam też aktywniej na forum. Wgl Was nie czytałam i mam miliard wpisów do nadrobienia.
Całuski i powodzenia!
Gratulacje ❤️
A chociaż rozmiar pierścionka odpowiedni? 🤔 Nie wiem czy miał w tej kwestii wybór 😅PCOS, IO 💔
Staranie o pierwszego maluszka od 04.2024r. -
Mnie troszkę nie było, potrzebowałam przerwy. Ponadto ciężko nadrobić Wasze posty 😅
U mnie niestety dzisiaj przyszła @.
Także na jakiś czas robię przerwe od starań do momentu zabiegu wycięcia polipa, a Wam życze powodzenia. 🤞🏻S_va_88 lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Nadziejka wrote:Gratulacje ❤️
A chociaż rozmiar pierścionka odpowiedni? 🤔 Nie wiem czy miał w tej kwestii wybór 😅
No pierścionek jak pierścionek. Ja nie noszę biżuterii i już dawno mu zaopowiadalam, że zamiast pierścionka to chce fajne wspomnienia. No i się udałoMoniaB, Chochlik12, Nayeli, DreamBee, Agni97, Nadziejka , Olisska, Marcia03 lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Pustynia wrote:Kurczę na podstawie tego zdjęcia to tak jakby… wiem, gdzie ta kreska miałaby być 😂 Ale nie wiem czy to kwestia tego, że coś tam majaczy czy że przez 10 miesięcy oglądnęłam już z 50 testów, na których próbowałam się „dopatrzeć” 😂
Ciekawa jestem opinii innych 🍀😊
No na zdjęciu to tam ja nic nie widzę, więc po prostu zrobie jutro betę i będę wiedziała 😊Pustynia lubi tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
24.04 - 4dc:
•TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃
Maj - nadchodzę! 🤞🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Chochlik12 wrote:Sama nie wiem, biorąc pod uwagę, że we wtorek miałam pęcherzyk 19,5mm, lekarz powiedział, że owulacja będzie w okolicach piątku/soboty 😓 pik też na to wskazywał, no nic, będę obserwować, pewnie jutrzejsza temperatura dużo pokaże👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 14.05 ginekolog (USG, wymazy, cytologia)
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team ✨rodzew2026✨✊🏼 -
cysterka95 wrote:Hmm a może ta owulka w nocy się zadziała i dlatego temperatura jeszcze nie zdążyła pójść w górę i jutro odbije? 🤔
Właśnie wczoraj około 20:00 jajnik mnie na maxa zabolał 😃 i to lewy (a wiem, że w nim był pęcherzyk), także możliwe że to to 😅
Ja myślałam że ten progesteron od razu wzrasta i temperatura również, skąd mój niepokój… 😄 zawsze to tak u mnie wyglądało 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 12:37
karczoch321, Pustynia, cysterka95, Loraa lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Meggi ja tam akurat nic nie widzę. Dla mnie biel, ale bardzo chcę się mylić !! 😃
Meggi_** lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 18 o rodzeństwo 🥲
1. Aromek ⏳
Team #rodzew2026 -
Suale, ale historia ♥️ 🤯podwójne gratulacje!!
Cysterka, tule za biel. Jednak po tych cieniach bardzo trzymałam kciuki za Twoją kreseczkę 🫂🫂🫂 ale walczymy dalej, nie poddajemy sie 🙌
Chochlik, a u Ciebie dalej grzejemy kciuki żeby temperatura odbiła 💪
Ja wczoraj zrobiłam solidne zakupy, od jutra mąż wyjeżdża na 2 tygodnie i prawdopodobnie się nie zobaczymy przez ten czas, więc planuje mocno trzymać dietkę. Bez wspólnego podjadania czipsów będzie mi łatwiej się trzymać postanowień 🙈
Dziś mam lekkiego kacyka, bo wczoraj uznaliśmy, że czasem trzeba się odstresować i trochę powinkowałam.
Niby nie za dużo, ale przez to, że przez ostatnie miesiące mało pije alko to się czuję jakbym obaliła dwie butle wina, a nie raptem pół 🫣 (hehe, ale czerwone wytrawne, „dla endometrium” 🤣)
A dziś na drugie śniadanie wjechał koktajl płodnościowy z poradnika Kasi od hormonów. Bardzo smaczny! Planuje go pić codziennie w tym miesiącu
Nayeli, Belia, Tindaya, cysterka95, DreamBee, S_va_88, Finch11, Loraa, Mstka, Darrika, Marcia03 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Suale, ale historia ♥️ 🤯podwójne gratulacje!!
Cysterka, tule za biel. Jednak po tych cieniach bardzo trzymałam kciuki za Twoją kreseczkę 🫂🫂🫂 ale walczymy dalej, nie poddajemy sie 🙌
Chochlik, a u Ciebie dalej grzejemy kciuki żeby temperatura odbiła 💪
Ja wczoraj zrobiłam solidne zakupy, od jutra mąż wyjeżdża na 2 tygodnie i prawdopodobnie się nie zobaczymy przez ten czas, więc planuje mocno trzymać dietkę. Bez wspólnego podjadania czipsów będzie mi łatwiej się trzymać postanowień 🙈
Dziś mam lekkiego kacyka, bo wczoraj uznaliśmy, że czasem trzeba się odstresować i trochę powinkowałam.
Niby nie za dużo, ale przez to, że przez ostatnie miesiące mało pije alko to się czuję jakbym obaliła dwie butle wina, a nie raptem pół 🫣 (hehe, ale czerwone wytrawne, „dla endometrium” 🤣)
A dziś na drugie śniadanie wjechał koktajl płodnościowy z poradnika Kasi od hormonów. Bardzo smaczny! Planuje go pić codziennie w tym miesiącu
Bardzo apetycznie wygląda 😊 namiastka lata.
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Anmipe kiedy będziesz mogła skonsultować się z lekarzem? Ta niepewność musi być bardzo trudna
Lora i Cysterka przytulam Was dziewczyny mocno, mocno i walczymy razem dalej!
Saule! Ale historia! Podwójne gratulacje 😍🥰❤️ Rozbiłaś bank totalnie 😁
S_va_88 bardzo zrozumiałe te uczucia. Ja na zazdrość patrzę jako na komunikat, że to co ma ktoś inny chciałabym mieć też i ja, że ta zazdrość to odbicie moich pragnień. Nie jest to zawiść, że teraz chciałabym, żeby nikt nie miał dzieci. Ale jeśli ktoś je ma i na dodatek jest totalnie niedelikatny, nieuwzględniający naszych uczuć, to do tego dochodzi jeszcze ogromny ból, potrzeba chowania tych wszystkich emocji. Bo niewiele osób w ogóle rozumie, że można mieć w sobie kilka uczuć jednocześnie i że one się nie wykluczają.cysterka95 lubi tę wiadomość
-
Iskiereczka00 wrote:Anmipe kiedy będziesz mogła skonsultować się z lekarzem? Ta niepewność musi być bardzo trudna
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️