X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Dziś się zapisywałaś? Właśnie patrze i wgl mi ten dr nie wyskakuje ;(

Z tydzień temu i były terminy na marzec

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
    💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Tylko usg wykonane przez lekarza ginekologa . Podkreślał że nie jest specjalista w dziedzinie usg więc mam nadzieję że się mylił 🙄 endometrium ocenił na 6mm i stwierdził że przy takim endomerium nie na szans abym w tym cyklu była w ciąży (9dpo)

No to ja bym sprawdziła pewnie u innego gina lub specjalisty w tej dziedzinie. Tak endometrium to min 8 mm -11 mm najlepsze do implantacji. Na zbudowanie endometrium piłam od owulacji ok 10 dni eliksir polecany z wątku IVF ( sok z buraka+arbuz+ imbir wyciskane w sokowirówce wolnoobrotowej) i wtedy się udało 🙂

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
    💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruevue wrote:
    Ja na oko z 10 sztuk każdego. Migdały, nerkowce, włoskie. Moreli kilka sztuk. Natomiast z brazylijskimi trzeba uważać i nie jeść podobno więcej niż 7 na dobę bo mają bardzo dużo selenu i taka ilość to jest max żeby sobie nie zaszkodzić i nie upośledzić pracy narządów. Tak wyczytałam na paru stronach. Jeśli się mylę to mnie poprawcie :)

Dziś sluchałam na yt na kanale dr bartka, że tylko orzechy brazylijskie, które faktycznie są z Brazylii, mają dużo selenu, pozostale o wiele mniej i powinno się jeść 10 szt. dziennie.

Ruevue, kitka_ lubią tę wiadomość

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się czy miewacie czasami śluz rozciągliwy/wodnisty ostatniego dnia @ pomieszany z resztką krwi? Zauważyłam to już 3 cykl i nie wiem czy tak miałam zawsze i po prostu teraz zwróciłam na to uwagę czy to jakaś niepokojąca nowość.
    Jeszcze miesiąc temu zrzucałam to na Zioła Sroki że po prostu jajniki ostrzej pracują ale już ich nie piję od ponad miesiąca więc to raczej nie to.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny zastanawiam się czy miewacie czasami śluz rozciągliwy/wodnisty ostatniego dnia @ pomieszany z resztką krwi? Zauważyłam to już 3 cykl i nie wiem czy tak miałam zawsze i po prostu teraz zwróciłam na to uwagę czy to jakaś niepokojąca nowość.
    Jeszcze miesiąc temu zrzucałam to na Zioła Sroki że po prostu jajniki ostrzej pracują ale już ich nie piję od ponad miesiąca więc to raczej nie to.
    Właśnie dzisiaj to u siebie zauważyłam! Ze wyglada trochę jak płodny, ale jeszcze z dawką krwi 😅

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Właśnie dzisiaj to u siebie zauważyłam! Ze wyglada trochę jak płodny, ale jeszcze z dawką krwi 😅
    O o to. Dokładnie. Ciekawa sprawa. A bierzesz może acard? Jeszcze tak rozkminiam może on jakoś rozrzedza tą krew dlatego tak to wychodzi.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Ja mam, przez ostatnie dwa cykle taki zauważyłam, nie zastanawiałam się w sumie czy to dobrze, czy nie.

Ja accard zaczęłam brać od tygodnia dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 19:36

Belia lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
  • Pysia1992 Debiutantka

Wysłany: 4 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, podczytuję was na forum od sierpnia 2024. Czy mogłabym przycupnąć jako wolny strzelec? Aktualnie czekam na 🐒 i zaczynam stymulację Aromkiem-przy tym czuje ekscytację, nadzieję ale i ogromny strach.

Ten cykl na 90% stracony, brak płynu świadczącego o owulacji. Mimo cudownego endometrium i pięknego pecherzyka najpewniej się wchłonął.

Saule, Hope🍀, Tindaya, kitka_ lubią tę wiadomość

• Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam z tym śluzem i gdzieś czytałam, że to coś oznacza, ale oczywiście nie pamiętam co 🙈 kojarzy mi się coś o dominacji estrogenow chyba 🤔

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie. Takie coś znalazlam:
    https://diag.pl/pacjent/artykuly/sluz-przed-okresem-kiedy-wystepuje-co-oznacza-jak-odroznic-go-od-sluzu-po-zaplodnieniu/#6-Sluz-przed-okresem
    Pojawienie się śluzu przed okresem to naturalna reakcja organizmu. Potwierdza prawidłowe funkcjonowanie narządów płciowych kobiety. Pojawiająca się wydzielina przed okresem uznana jest za zjawisko fizjologiczne i nie powinna być uznawana za objaw budzący niepokój.

Śluz przed okresem jest śluzem niepłodnym (tzw. śluz gestagenny). Pojawia się on pod wpływem zwiększonej ilości progesteronu w ostatnich 10 dniach cyklu menstruacyjnego, poprzedzającego krwawienie miesięczne. Progesteron jest głównym przedstawicielem grupy hormonów zwanych gestagenami. Śluz w tej fazie pełni głównie role antykoncepcyjne. Utrudnia plemnikom przemieszczanie się w drogach rodnych. Środowisko staje się bardziej kwasowe, a pH wydzieliny spada. Takie warunki nie sprzyjają przetrwaniu plemników. Uniemożliwienie dotarcia plemnikom do komórki jajowej spowodowane jest również zamknięciem ujścia szyjki macicy. Ta faza cyklu menstruacyjnego określana jest jako tzw. faza niepłodności poowulacyjnej bezwzględnej.

Loraa, sandrac_94, kitka_ lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia1992 wrote:
    Witajcie kochane, podczytuję was na forum od sierpnia 2024. Czy mogłabym przycupnąć jako wolny strzelec? Aktualnie czekam na 🐒 i zaczynam stymulację Aromkiem-przy tym czuje ekscytację, nadzieję ale i ogromny strach.

Ten cykl na 90% stracony, brak płynu świadczącego o owulacji. Mimo cudownego endometrium i pięknego pecherzyka najpewniej się wchłonął.
    Cześć! 🙋‍♀️ Milo Cię poznać!

Pysia1992 lubi tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • onalola Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Ja mam np dziś (5dc) i u mnie będzie to trwało gdzieś do 9-10 DC nawet. Gin mówi że zrobiła mi się jakaś kieszonka po bliźnie CC i na razie się nie martwić

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Jednak nie. Takie coś znalazlam:
    https://diag.pl/pacjent/artykuly/sluz-przed-okresem-kiedy-wystepuje-co-oznacza-jak-odroznic-go-od-sluzu-po-zaplodnieniu/#6-Sluz-przed-okresem
    Pojawienie się śluzu przed okresem to naturalna reakcja organizmu. Potwierdza prawidłowe funkcjonowanie narządów płciowych kobiety. Pojawiająca się wydzielina przed okresem uznana jest za zjawisko fizjologiczne i nie powinna być uznawana za objaw budzący niepokój.

Śluz przed okresem jest śluzem niepłodnym (tzw. śluz gestagenny). Pojawia się on pod wpływem zwiększonej ilości progesteronu w ostatnich 10 dniach cyklu menstruacyjnego, poprzedzającego krwawienie miesięczne. Progesteron jest głównym przedstawicielem grupy hormonów zwanych gestagenami. Śluz w tej fazie pełni głównie role antykoncepcyjne. Utrudnia plemnikom przemieszczanie się w drogach rodnych. Środowisko staje się bardziej kwasowe, a pH wydzieliny spada. Takie warunki nie sprzyjają przetrwaniu plemników. Uniemożliwienie dotarcia plemnikom do komórki jajowej spowodowane jest również zamknięciem ujścia szyjki macicy. Ta faza cyklu menstruacyjnego określana jest jako tzw. faza niepłodności poowulacyjnej bezwzględnej.
    To o takim śluzie nawet rozciągliwym w pierwszych dniach @ już wyczytałam. Mi chodzi o ostatni dzień.
    No nic ale widzę że kilka z nas tak ma. Kolejny raz pewnie się okaże że miałam to zawsze ale miałam to gdzieś a teraz na wszystko zwracam dużo większą uwagę 😂

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    O o to. Dokładnie. Ciekawa sprawa. A bierzesz może acard? Jeszcze tak rozkminiam może on jakoś rozrzedza tą krew dlatego tak to wychodzi.
    Ja nie biorę.

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    To o takim śluzie nawet rozciągliwym w pierwszych dniach @ już wyczytałam. Mi chodzi o ostatni dzień.
    No nic ale widzę że kilka z nas tak ma. Kolejny raz pewnie się okaże że miałam to zawsze ale miałam to gdzieś a teraz na wszystko zwracam dużo większą uwagę 😂
    No właśnie ja dużo rzeczy chyba tak odkrywam „na nowo” 🤣 że kiedyś na wiele rzeczy nie zwracałam uwagi, a teraz nagle milion myśli w głowie czy tak było, czy to normalne 😆

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Ja miałam tak w ostatnim cyklu, gdzie brałam zastrzyki z heparyny z powodu złamania. Wcześniej nic takiego nie występowało, więc obstawiałam, że to był powód. Może u Ciebie acard tak działa? 🤔

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    7 cs starań o pierwsze 👶🏻

Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌
    TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
    Anty TPO ✅ Anty TG ❌

Morfologia, ruch, koncentracja ✅
    Lepkość wzmożona, pH 8.1❓

Wyniki 7dpo:
    progesteron 16,7 ng/ml
    estradiol 209 pg/ml
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No właśnie ja dużo rzeczy chyba tak odkrywam „na nowo” 🤣 że kiedyś na wiele rzeczy nie zwracałam uwagi, a teraz nagle milion myśli w głowie czy tak było, czy to normalne 😆
    No dokładnie. Tak samo jak ból owulacyjny. Zawsze czułam jeden dzień i tyle a teraz dam sobie głowę uciąć że czuję jak te pęcherzyki rosną już zaraz po okresie, takie delikatne napięcie, nie jest to ból, nie jest to ciągnięcie tylko takie po prostu „uczucie” 🤣 Jak jakiś wariat.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Ja miałam tak w ostatnim cyklu, gdzie brałam zastrzyki z heparyny z powodu złamania. Wcześniej nic takiego nie występowało, więc obstawiałam, że to był powód. Może u Ciebie acard tak działa? 🤔
    O dzięki za tą wypowiedź. Może tak być.

Pacynka lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na jakim poziomie macie Estradiol? Ja mam 24 pg/ml, według widełek diagnostyki w normie, ale właśnie gin mi napisała, ze prawdopodobnie przez zbyt niski poziom estradiolu mogę nie móc zajść w ciążę, a przez to że nadal karmię piersią, nie może mi nic przepisać, żeby zwiększyć poziom.. 😕

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Panika Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12

Wiesz, że słyszałam o takich wkładach i specjalnych do tego bokserkach z kieszonką? 😀 Tylko żebyś dziopa nie przedobrzyła i nie zamroziła mu 🥚🥚🤭
    U nas na razie jesteśmy tylko na etapie chłodnych kąpieli i ewentualnie polewanie jąder zimną wodą, przed wyjściem z prysznica (sama nie wiem czy to coś w ogóle pomoże)

Chochlik12 lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ