Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Loraa wrote:Asia, Finch jeszcze raz gratulacje! ❤️
Jakie mleczko pszczele polecacie?
Ja kupiłam to i jestem zadowolona bardzo, w marcu jak będę kupować to też z tej aukcji ponownie. Kiedyś tu było jakieś polecane na forum parę miesięcy temu, ale finalnie jak się zastanowiłam i przejrzałam inne oferty to ta mi się wydaje najbardziej godna zaufania i cenowo fajna.
https://allegro.pl/oferta/100-mleczko-pszczele-2-2-10-hda-100g-mannavita-10967114243Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 12:21
Loraa, Kaliope, Olo323 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Tymczasem poproszę o modlitwe żeby to nie był zwykly cień a rozwijający się maluszek🥰
xoxo_14, Merci92, Chochlik12, Darrika, Nayeli, Iskiereczka00, Justa28, Finch11, Saule, Nana11, Marzycielka94, Mardotka, almost.there, onalola, Kaliope, izzou97, emciak, a_aandzela, Agni97, Olo323, Lena93, Hope🍀, dailydamn, Pacynka, Ewa88 lubią tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Paulina66 wrote:Podpytam, bo temat też mnie dotyczy. Od razu przy podejrzeniu potworniaka dostałaś zalecenie usunięcia? U mnie lekarz wykrył torbiel w październiku, właśnie potworniak. Jako, że nie daje żadnych objawów zalecił, żeby na razie go nie ruszać, gdyż usunięcie może wiązać się z usunięciem części lub całego jajnika, a aktualnie nie można stwierdzić czy blokuje on owulacje z tego jajnika czy może nie i starając się o dziecko lepiej usunięcie odłożyć na później i zająć się tym na spokojnie po ciąży, bo to zawsze ryzyko straty jednego jajnika... Mówił, że nie powinien on w żaden sposób wpływać na ciążę. W szpitalu po poronieniu też zapewniali, że nie miał z tym nic wspólnego. Od października do stycznia nie urósł w ogóle, więc na razie zostawiamy tak jak jest.
W każdym razie całe szczęście, że u Ciebie to nie potworniak i jeden prolem z głowy 😊
U mnie o lekarz stwierdził (w grudniu), że pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel krwotoczna. Na kolejnej wizycie (w styczniu) nie był już taki pewien czy to torbiel bo obraz nie był jednorodny i żadnym stopniu się nie wchłonęła. Dodatkowo czułam dyskomfort i lekki ból. Stwierdził, że to może być potworniak. Zlecił mi badanie CA 125 (wyszło całkiem w normie) i od razu zapisał mnie na laparoskopię na marzec (on pracuje też w szpitalu). Powiedział, że starania należy odłożyć i ta sprawa jest pilniejsza. Mówił też, że jajnik nie jest zagrożony i usuną tylko tą zmianę. Miałam zamiar poczekać do wczorajszego USG i jeśli nic by się nie zmieniło to bym poszła jeszcze na wszelki wypadek do innego lekarza żeby potwierdzić diagnozę i dopytać czy ten zabieg jest uzasadniony. Jeśli ufasz swojemu lekarzowi to to się obserwuj i jeśli nie będzie Cię nic niepokoiło i nie będzie to utrudniało życia to może faktycznie można poczekać. a jeśli są jakieś wątpliwości to może spróbuj zasięgnąć opinii innego...Paulina66 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle -
Slava dziękuję za te informacje, poszerzyłaś moją widzę 😊
Marta93 mocno trzymam kciuki 😙🤞Marta93, Slava lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Tymczasem poproszę o modlitwe żeby to nie był zwykly cień a rozwijający się maluszek🥰
Marta93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale się zagotowałam
pamiętacie jak Wam opowiadałam o dziewczynie która mnie straszyła tutaj za niską betą?
Teraz Pani Mądralińska napisała, że ona przy niskiej becie poroniła, i według niej 10 dpo beta powinna wynosić minimum 25 😳🫠 skąd te mądrości jestem ciekawa..
jak nie lekarka z Medicovera to teraz takie coś, ja chyba muszę odstawić telefon do czasu wizyty u lekarza 🤣🤣
almost.there, Agni97 lubią tę wiadomość
-
Finch gratulacje, wszystkiego dobrego dla Was 💜
Ja poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 25. Prolaktyna mi spadła i mam dużą nadzieję, że owulacja wróci mi w tym cyklu 🥺DreamBee lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
Finch11 wrote:Dziewczyny ale się zagotowałam
pamiętacie jak Wam opowiadałam o dziewczynie która mnie straszyła tutaj za niską betą?
Teraz Pani Mądralińska napisała, że ona przy niskiej becie poroniła, i według niej 10 dpo beta powinna wynosić minimum 25 😳🫠 skąd te mądrości jestem ciekawa..
jak nie lekarka z Medicovera to teraz takie coś, ja chyba muszę odstawić telefon do czasu wizyty u lekarza 🤣🤣11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Cześć!
Zrobiłam badania genetyczne, w sumie nie wiem po co…
Mam 26 lat, gdzieś mi mignęło, że warto wykonać MTHFR, kwasy foliowy itd.
Wyniki wyszły pozytywne (obecność wariantu), wiec poszłam dalej z. tematem i zrobiłam w kierunku trombofii.
U genetyka nie byłam, wciąż szukam. Może ktoś z was zna kogoś z Poznania?
Do rzeczy, nigdy w ciąży nie byłam (tzn nic mi i tym nie wiadomo), planuje być może za kilka lat.
Przeraziłam się wynikiem PAI, czy mógłby ktoś coś na ten temat powiedzieć?
W internecie nie widzę nic sensownego … oprócz „może prowadzić do zdarzeń żylnych”. Większość informacji odpiera się na ciąży.
Czy to znaczy że mam Trombofilie?
Czy wizyta u hematologa mogłaby coś wnieść?
Nie wiem czy jest sens się czymkolwiek przejmować.
Reszta wyników tj. V Leiden, V R2, Protrombina, B12, B6, Kwas foliowy, homocysteina prawidłowe.
Obawiam się ryzyka chorób zatorowych.
MTHFR 665c> heterozygotyczny
Pai - homozygotyczny
Kwas foliowy 10
B12 - 476
B6 - 21
Homocysteina 7,8 -
Nayeli wrote:U mnie o lekarz stwierdził (w grudniu), że pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel krwotoczna. Na kolejnej wizycie (w styczniu) nie był już taki pewien czy to torbiel bo obraz nie był jednorodny i żadnym stopniu się nie wchłonęła. Dodatkowo czułam dyskomfort i lekki ból. Stwierdził, że to może być potworniak. Zlecił mi badanie CA 125 (wyszło całkiem w normie) i od razu zapisał mnie na laparoskopię na marzec (on pracuje też w szpitalu). Powiedział, że starania należy odłożyć i ta sprawa jest pilniejsza. Mówił też, że jajnik nie jest zagrożony i usuną tylko tą zmianę. Miałam zamiar poczekać do wczorajszego USG i jeśli nic by się nie zmieniło to bym poszła jeszcze na wszelki wypadek do innego lekarza żeby potwierdzić diagnozę i dopytać czy ten zabieg jest uzasadniony. Jeśli ufasz swojemu lekarzowi to to się obserwuj i jeśli nie będzie Cię nic niepokoiło i nie będzie to utrudniało życia to może faktycznie można poczekać. a jeśli są jakieś wątpliwości to może spróbuj zasięgnąć opinii innego...
Dziękuję Ci za odpowiedź ☺️u mnie od razu lekarz stwierdził, że to torbiel skórzasta (potworniak), ale że te zmiany są niezłośliwe. Może, ale nie musi blokować owulację. Stwierdził, że nie jest to priorytet i jeśli chcemy starać się o dziecko to na razie tym potworniakiem w ogóle się nie przejmować. W styczniu jajnik był oglądany przez dwóch lekarzy i z pomiarów na USG nie widać, żeby cokolwiek urosło przez te 3 miesiące. W marcu i tak planuję zmienić lekarza, więc przy okazji będę miała opinię kogoś innego.Nayeli lubi tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Myszniunia wrote:Cześć!
Wyniki wyszły pozytywne (obecność wariantu), wiec poszłam dalej z. tematem i zrobiłam w kierunku trombofii.
Do rzeczy, nigdy w ciąży nie byłam (tzn nic mi i tym nie wiadomo), planuje być może za kilka lat.
W internecie nie widzę nic sensownego … oprócz „może prowadzić do zdarzeń żylnych”. Większość informacji odpiera się na ciąży.
Reszta wyników tj. V Leiden, V R2, Protrombina, B12, B6, Kwas foliowy, homocysteina prawidłowe.
Pai - homozygotyczny
Kwas foliowy 10
B12 - 476
B6 - 21
Homocysteina 7,8
A masz może szanse skonsultować te wyniki z lekarzem na znanymlekarzu albo w jakimś pakiecie medycznym luxmed/medicover? Dobrze jakby ktoś kompetentny na to spojrzał. Ja chciałabym pomóc ale się na tym nie znamale ostatnio pomagał mi w interpretacji jednego wyniku ChatGPT 🤣 może warto spróbować 🤣 czasem coś mądrego powie 🤭
-
jak nie lekarka z Medicovera to teraz takie coś, ja chyba muszę odstawić telefon do czasu wizyty u lekarza 🤣🤣
Co za laska 🤦🏻♀️ nie strasz nie strasz bo się zes💩asz
Dobrze że masz świadomość że to głupoty, mam nadzieję że nikt i nic nie wpędzi cię w wątpliwości. Dobra beta z dobrym przyrostem i progesteronem, wszystko jest git czego chcieć więcej 😁Finch11, almost.there, Mardotka, Nayeli, Olisska, DreamBee, kitka_, Agni97, Ewa88 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Finch11 wrote:A masz może szanse skonsultować te wyniki z lekarzem na znanymlekarzu albo w jakimś pakiecie medycznym luxmed/medicover? Dobrze jakby ktoś kompetentny na to spojrzał. Ja chciałabym pomóc ale się na tym nie znam
ale ostatnio pomagał mi w interpretacji jednego wyniku ChatGPT 🤣 może warto spróbować 🤣 czasem coś mądrego powie 🤭
Ooo! Chyba tak zrobię 😂 -
dziewczyny, mam pytanko czy mutacje prowadza głównie do poronienia lub trudności z utrzymaniem ciąży czy tez mogą utrudniać zajście w ciążę?✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Jestem po połówkowych i u nas 465 g zdrowego chłopaka, więc wpadam przesłać Wam masę wirusków 🦠 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Nigdy się nie poddawajcie! 😘😘😘 Podczytuje i trzymam za Was kciuki. ❤️cysterka95, Chochlik12, Nana11, AnMiPe, Darrika, Yoanne, Paulina66, Finch11, Iskiereczka00, grazka0022, xoxo_14, almost.there, Slava, onalola, Kaliope, Mstka, izzou97, Marzycielka94, Justa28, Nayeli, Olisska, emciak, DreamBee, kitka_, snieżka, Vergeet, Agni97, Olo323, Lena93, Hope🍀, dailydamn, Pacynka, Pustynia, Lisik, Ewa88 , Marcia03, ellevv lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Pai - homozygotyczny
Kwas foliowy 10
B12 - 476
B6 - 21
Homocysteina 7,811.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
test negatywny, spadek temperatury i straszny ból głowy, czyli szykuje się @
mam ochot nie wychodzic z łóżka dzisiaj ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 13:33
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Nie wierzę 🫣
Może Ona po prostu projektuje na Tobie swoją historię 🥲 btw. pewnie dosyć ciężką dla Niej. 🥲
A przejmujesz się tymi komentarzami? 💖😃 jeśli czujesz, że to mocno na Ciebie wpływa, to może rzeczywiście wakacje od forum i medicovera byłyby dla Ciebie zalecane 😃 hihikitka_ lubi tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Pai - homozygotyczny
Kwas foliowy 10
B12 - 476
B6 - 21
Homocysteina 7,8
Masz w poznaniu dobrą genetyk ginekolog. Karolina Gruca-Stryjak. Byłam do niej skierowana przez mojego miejscowego lekarza prowadzącego.AnMiPe lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙