Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:Rozumiem Cie.. mnie tez juz kilka dni od owulacji boli brzuch i jajniki. Może to jest jakiś trop dlaczego nam się nie udaje. Seks w drugiej części cyklu tez mnie boli, mimo używania lubrykantów. Badania USG wszystko ok, nie ma infekcji ani żadnych objawów.
Moj tez regularnie pije alkohol i na początku naciskałam żeby przestał, ale jak zrobiliśmy badania i wyszły dobrze to odpuściłam . Z siłownia tez juz go nie meczeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 16:48
Loraa lubi tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Loraa wrote:U mnie na ten moment różnica jest taka, że mój nie robił żadnych badań. Ale stara się poprawiać styl życia, od 3 miesięcy ani łyka alkoholu, to też jest męczące tłumaczyć czemu nie pijemy, a zwlasza on facet. Jak to w święta się nie napije.
Ja mam świadomość, że co z tego że owulwcja prawdopodnie wystąpiła, monitoring ja potwierdził. Jak czuje, że brzuch od owulacji już cały czas boli, jakby tam się coś działo. I tych czynników, które mogą blokować poczęcie jest tyle, że czasem po prostu pomimo lat badań nie uda się znaleźć. In vitro też nie gwarantuje na 100% że się uda.
A ja siedzę i tylko w pracy powstrzymuje łzy, jeszcze koleżanki tylko gadają o dzieciach, o ciąży. Potem wracam do domu i tylko płacze.
Zobaczenie dwóch kresek lub pozytywnej bety wydaje mi się nierelane.
Loraa, mam nadzieję, że zrozumiesz, to co chcę napisać 😄
Widzę, że te starania bardzo Cię obciążają i budzą w Tobie sporo negatywnych emocji 🥲 Zastanawiałaś się może nad rozmową z terapeutą? Myślę, że mogłoby Ci to przynieść ulgę i odciążyć umysł. Dodatkowy stres na pewno nie służy Twojemu ciału ani sercu. Wspaniale, że działasz i masz poczucie sprawczości (klinika) — to naprawdę ważne. Ale byłoby pięknie, gdybyś zadbała także o swoje serducho 💓.
Co do praktyczności - my byliśmy z miesięcznymi wynikami, badaniami krwi i hormonów mojego i mnie. To sprawiło, że byliśmy już o krok dalej. Polecam takie podejście. 😄brilka, DreamBee, Loraa, kitka_, Agni97, Mardotka lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Loraa, mam nadzieję, że zrozumiesz, to co chcę napisać 😄
Widzę, że te starania bardzo Cię obciążają i budzą w Tobie sporo negatywnych emocji 🥲 Zastanawiałaś się może nad rozmową z terapeutą? Myślę, że mogłoby Ci to przynieść ulgę i odciążyć umysł. Dodatkowy stres na pewno nie służy Twojemu ciału ani sercu. Wspaniale, że działasz i masz poczucie sprawczości (klinika) — to naprawdę ważne. Ale byłoby pięknie, gdybyś zadbała także o swoje serducho 💓.
Co do praktyczności - my byliśmy z miesięcznymi wynikami, badaniami krwi i hormonów mojego i mnie. To sprawiło, że byliśmy już o krok dalej. Polecam takie podejście. 😄
Co do badań, to ginekolog u której byłam na NFZ kazała mi się zgłosić cykl przed wizytą w Klinice, obiecała mi dać skierowania na badania hormonalne, AMH i jeszcze jakieś inne. Mam nadzieję, że dostanę te skierowania. Zawsze to kilka stów w kieszeni. No i mój przed wizytą ma zrobić badania nasienia plus wyśle go jeszcze na inne z krwi, aby nie jechać do kliniki z pustymi rękami i na maxa wykorzystać wizytęChochlik12, Mstka lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
Loraa wrote:Rozumiem co chciałaś napisać 🩷 od kliku dni zaczęłam myśleć o terapeucie, bo widzę, że zaczynam nie dawać rady i chyba muszę się zdecydować.
Co do badań, to ginekolog u której byłam na NFZ kazała mi się zgłosić cykl przed wizytą w Klinice, obiecała mi dać skierowania na badania hormonalne, AMH i jeszcze jakieś inne. Mam nadzieję, że dostanę te skierowania. Zawsze to kilka stów w kieszeni. No i mój przed wizytą ma zrobić badania nasienia plus wyśle go jeszcze na inne z krwi, aby nie jechać do kliniki z pustymi rękami i na maxa wykorzystać wizytę
Jestem dumna 💖
Elegancko! Będziecie przygotowani już na maxa 😄Loraa lubi tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny, złapałam dziś wiatr w żagle 🥹 W prawym jajniku, który nie działał od kilku miesięcy mam dwa pęcherzyki 28 mm i 17 mm, w lewym jajniku ślad po pękniętej torbieli i pęcherzyk 15 mm!
Chochlik12, Marzycielka94, Nayeli, Belia, Podrożniczka, Loraa, White1, DreamBee, Vergeet, snieżka, Sosenka93, Kaliope, onalola, Slava, almost.there, kitka_, Agni97, Iskiereczka00, Paulina66, Saule, AnMiPe, xoxo_14, izzou97, cysterka95, Yoanne, Darrika, Olo323, flotek, Hope🍀, dailydamn, Finch11, Pacynka, Pustynia, Olisska, Lisik, Mardotka, Siasi, Mstka, Marcia03, Izkawik, emciak, Ewa88 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Myszniunia wrote:Masz do niej jakiś kontakt, albo miejsce gdzie przyjmuje? 🩷
EDIT: ok znalazłam 🙈
Napiszesz jak u ciebie było? Musisz brać leki?
Robiłaś jakiejś dodatkowe badania?
Jeżeli nie wyszedł nieprawidłowy czynnik VLeiden to trombofilii nie masz.
Jeśli chodzi o Pai to musisz brać metafolin, a nie typowy kwas foliowy, ale to jest już zalecane dla każdego.
MTHFR też mam nieprawidłowe. Przyjmuję od pozytywnego testu heparynę w dawce 0,4, ale ogólnie zdania lekarzy na ten temat są bardzo podzielone. Ja mam wprowadzoną heparynę ze względu na poronienia, ale według części lekarzy samo nieprawidłowe MTHFR i Pai nie jest wskazaniem do heparyny.
Nieprawidłowe PAI ma podobno połowa populacji.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Dopiero was nadrabiam!
Grazka, cieszę się że nowy ginekolog ci podszedł i obie dryfujemy po morzu z nadzieją w lutym 😀
Sosenko, zdecydowanie ginekolog do zmiany, szkoda kolejnych cykli. 👎
Loraa, podpisuję się pod tym, co napisała Chochlik. Widać, że starania kosztują cię bardzo dużo emocji, może warto dać sobie pomóc. 🥰
Sosenka93 lubi tę wiadomość
13 cs ✨
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Ja przesyłam oficjalnie lutowe wiruski po udanych prenatalnych 🦠🦠🦠🦠🦠
Oby luty obfitował w kolejne ⏸️
Pozdrawiam Was serdecznie Dziewczyny!onalola, Belia, kitka_, almost.there, snieżka, Agni97, Iskiereczka00, Paulina66, DreamBee, Saule, emciak, AnMiPe, xoxo_14, cysterka95, Yoanne, Olo323, Darrika, Lena93, Justa28, Hope🍀, Irynka, Nayeli, brilka, Finch11, Pacynka, Pustynia, Lisik, Mstka, Marcia03, Kaliope, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:@Marzycielka, dzięki, że podbiłaś post Marty, mi umknął, bo musiał wpaść akurat jak pisałam swój wywód 😅
@Martusia kochanie... przede wszystkim tulę za biel🫂 trudno mi napisać coś mądrego, ale pozwolę się trochę odnieść z mojej perspektywy, bo walczę o rodzeństwo dla córki już 11 cykl, tak naprawdę dajemy sobie czas jeszcze 2 cykle i kończymy starania, że względu na mój wiek, ale też nie chcemy mieć większej różnicy wieku. I co mogę powiedzieć? Też miałam moment, w którym przechodziłam załamanie, doła, że się nie udaje, że nie zdążymy (no tak może być, jest to jedna z opcji i zawsze to miałam z tyłu głowy), łapałam doła bo czy to nie będzie krzywda dla dziecka? Ze bez rodzeństwa? Do tego ciągle biel i biel, badania w porządku, nasienie w porządku, stesu brak, supli wór, to ile można? Testowałam od 8-9 dpo, nawet sikałam na testy jak plamiłam i wiedziałam, że małpa za rogiem, wyciągałam testy z kosza żeby zobaczyć, a może cień cienia ? Siadało mi to na głowę totalnie. Psychika już czułam, że leci po równi pochyłej i to mi zapaliło czerwoną lampkę i sama sobie dałam liścia w twarz.
Wiele analizowałam, myślałam na temat siebie, swojego życia, tego co sprawia, że jestem szczęśliwa, tego co mnie zasmuca i zaniża nastrój i w końcu doszłam do momentu, że nie będzie testowania wcześniej, dopiero jak się małpa spóźni, koniec z doszukawniem się objawów od owulacji, odpuściłam tak bardzo jak tylko było można, nie przyniosło to w prawdzie upragnionych dwóch kresek zgodnie z legendarnym już "odpuść, wyluzuj, to się uda" ale to co wygrałam to naprawdę spokój, spokój ducha, spokój głowy i spokój w sercu. Było to trudne, ba, nadal trudna jest myśl, że może się nie udać, że w marcu ostatni cykl I trzeba będzie zamknąć drzwi od tej drogi i ruszyć nową. Myślę, że będę czuła smutek i bol w sercu jak będę sprzedawać fotelik, łóżeczko, przewijak, niemowlęce zabawki, ale pogodziłam się z tym, że tak właśnie może być, że jeżeli ta opcja się ziści to właśnie to dla nas los uszykowal, drogę rodziców jednego dziecka i ja już sobie ułożyłam w głowie jaka to piękna i pełna miłości droga będzie, ile przed nami przygód i cudownych chwil, ile jeszcze razem zrobimy, zwiedzimy, posmakujemy wspólnego życia na naszych zasadach i nie odbierze nam tego szczęścia fakt, że jesteśmy we 3 a nie w 4.
Emocje są trudne, decyzje trudne, a starania o dziecko czy pierwsze czy kolejne to Everest tych wszystkich uczuć i zmierzyć się z nim to nie lada wyczyn. Proszę Cię tak od serca, zadbaj o swoją głowę, psychikę, jeżeli nie masz siły sama to poproś o pomoc, psycholog to nie wstyd, a pomocna dłoń, która pomoże Ci wyjść na prosta i kto wie, może wrócisz do starań z nową energia? A może jednak nie wrócisz, ale będziesz zdalej szła przez życie z uśmiechem ciesząc się tym co już masz i wszystkie smutki i doły pójdą w niepamięć! Walcz o siebie o swoje szczęście, bo życie mamy tylko jedno! Gdybyś chciała się dalej wyżalić, wygadać, jesteśmy i będziemy Twoim wsparciem, jeżeli tego potrzebujesz, po to tu jesteśmy ❤️
Marta! Mocno przytulam ❤️🩹🫂 myślę, że Darrika i pozostałe Dziewczyny wyczerpały temat i nic mądrego nie powiem już w tym temacie, dlatego po prostu się podpisuję pod każdą wypowiedzią Dziewczyn. Jesteś turbo silną ❤️🩹Saule, Darrika, AnMiPe lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Marta93 wrote:Tymczasem poproszę o modlitwe żeby to nie był zwykly cień a rozwijający się maluszek🥰👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Finch11 wrote:Dziewczyny ale się zagotowałam
pamiętacie jak Wam opowiadałam o dziewczynie która mnie straszyła tutaj za niską betą?
Teraz Pani Mądralińska napisała, że ona przy niskiej becie poroniła, i według niej 10 dpo beta powinna wynosić minimum 25 😳🫠 skąd te mądrości jestem ciekawa..
jak nie lekarka z Medicovera to teraz takie coś, ja chyba muszę odstawić telefon do czasu wizyty u lekarza 🤣🤣Nayeli, Finch11 lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Finch11 wrote:Btw też jestem z Poznania! Pozdrowionka ❤️
Darrika, Finch11 lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Dziewczyny, czy przy tych wynikach jest mowa o przewadze estrogenowej? Dopiero się dowiedziałam, że coś takiego jest, nie wiem jak odczytać te wyniki... nie wiem też czy nie za wcześnie te badania, ale mnie ginekolog pogoniła. Z góry dziękuję.
6-7 dpo
Progestron 9,30 - ng/mL
F.Folikularna <0,1-0,3
F. Lutealna 1,2-15,9
Estradiol 88,00 - pg/mL
faza folikularna 21-251
środkowa faza cyklu 38-649
faza lutealna 21-312
Muszę jeszcze przeszukać forum pod kątem cholesterolu... nie jem żadnych fastfoodów, ostatnio słodycze poszły w kąt, nadwagi nie mam, a cholesterol powyżej normy i to nie od dziś...
Cholesterol całkowity 213.0 - normy 115 - 190 mg/dL
Cholesterol HDL 75,0 - normy mg/dL >= 45 mg/dl
Cholesterol LDL 127,2 - mg/dL
Trójglicerydy 61,0 - mg/dL stężenie zalecane na czczo <100 mg/dl; stężenie zalecane na nie czczo < 125 mg/dl
Cholesterol nie- HDL 137,7 - mg/dL34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Loraa wrote:Ech, znów mnie brzuch boli, bardziej lewy jajnik, który w tym cyklu nie był dominujący , a to nawet nie ma 7 dpo. Wiem już, że pomimo iż była owu i mam spoko endometrium raczej się nie udało i znów przyjdzie @. Po prostu to czuję, mówi się, że kobieta wie czy się udało, ja wiem, że się nie udało i nigdy się nie uda. Mam takie przeczucie, że nigdy nie będę w ciąży.
Postanowiłam, że na kwiecień zapisuje się do kliniki leczenia niepłodności, ale nie spodziewam się, że to coś da.
Staram się myśleć posuwanie, skupiać się na innych rzeczach, mam co robić. A tak naprawdę w środku chce umrzeć, straciłam cały sens życia, pomimo tego, że oprócz tego, że nie jestem w ciąży wszytko jest ok i zmierza w dobrym kierunku.
Przepraszam, że tak marudzę, a wiele z Was ma za sobą znaczenie dłuższy czas starań. Ale chyba dziś szala goryczy się przelała po żarcie koleżanki w ciąży, że jak ona pójdzie na macierzyński, że musi mnie posadzić przy jej biurku, bo poprzednia dziewczyna też jak tam siedziała zaszła w ciążę. Ona nie wie, że się staram, po prostu tak zażartowała. Ale dobiło mnie to.Nayeli lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Przepraszam Was Dziewczyny za spam moich odpowiedzi 😆 ale dzisiaj szalejecie z wiadomości i dopiero nadrobiłam. Przytulam i wspieram każdą z Was, która tego potrzebuje 🫂❤️🩹
U mnie z tym cyklem nie wiem co dalej.. Wgl jestem w 8 dc (kilka dni po 🐒) i czuję takie pobolewanie podbrzusza, jajników co jakiś czas. Nigdy tak nie miałam i się zastanawiam czy to ziółka ojca Sroki tak pracują? 🤣
Ja wiem, że sama też dużo muszę sobie ułożyć w głowie, mimo iż moja historia starań jest naprawdę uboga.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Finch11 wrote:Dziewczyny ale się zagotowałam
pamiętacie jak Wam opowiadałam o dziewczynie która mnie straszyła tutaj za niską betą?
Teraz Pani Mądralińska napisała, że ona przy niskiej becie poroniła, i według niej 10 dpo beta powinna wynosić minimum 25 😳🫠 skąd te mądrości jestem ciekawa..
jak nie lekarka z Medicovera to teraz takie coś, ja chyba muszę odstawić telefon do czasu wizyty u lekarza 🤣🤣
No ja to wybuchlam jak zobaczyłam te jej wypociny, jak można pisać takie rzeczy kobiecie , którą dopiero co zobaczyła upragnione 2 kreski i sama jest w strachu jak to się rozwinie.
No szok.
Nie przejmuj się ❤️
Finch11 lubi tę wiadomość
-
brilka wrote:Dziewczyny, złapałam dziś wiatr w żagle 🥹 W prawym jajniku, który nie działał od kilku miesięcy mam dwa pęcherzyki 28 mm i 17 mm, w lewym jajniku ślad po pękniętej torbieli i pęcherzyk 15 mm!
Łooo no ładnie! Oby były z tego dzieci 😁💚Agni97, brilka, Chochlik12, Nayeli lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Dziewczyny ja to znowu psychicznie w pracy nie daje rady. Siedzę tam że względu że chce zająć w ciążę i będę miała tam urlop macierzyński. Jakbym zmieniła pracę to byśmy zostali bez pieniędzy a mąż sam kredytu nie pociągnie. Mój zespół jest naprawdę super, idziemy za sobą murem ale jest taka presją ze strony kierownictwa. Firma przynosi miło zysków, ledwo ciągną i wszystko się obija na nas. Wszystko jest źle, do wszystkiego się czepiają. Nie dość że tyram na 3 zmiany to jeszcze psychicznie jest ciężko i jak tu zajść w ciążę. Nie wiem już poprostu nie mam się komu wygadać. Wszystko mnie przytłacza.31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔 -
cysterka95 wrote:Łooo no ładnie! Oby były z tego dzieci 😁💚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:27
Olo323, Agni97, cysterka95, Finch11, kitka_, Marcia03 lubią tę wiadomość
13 cs ✨
brilka wrote:Dziewczyny, złapałam dziś wiatr w żagle 🥹 W prawym jajniku, który nie działał od kilku miesięcy mam dwa pęcherzyki 28 mm i 17 mm, w lewym jajniku ślad po pękniętej torbieli i pęcherzyk 15 mm!
Cudne wieści 😍🥹brilka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️