Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Rozumiem Cie.. mnie tez juz kilka dni od owulacji boli brzuch i jajniki. Może to jest jakiś trop dlaczego nam się nie udaje. Seks w drugiej części cyklu tez mnie boli, mimo używania lubrykantów. Badania USG wszystko ok, nie ma infekcji ani żadnych objawów.

Moj tez regularnie pije alkohol i na początku naciskałam żeby przestał, ale jak zrobiliśmy badania i wyszły dobrze to odpuściłam . Z siłownia tez juz go nie mecze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 16:48

Loraa lubi tę wiadomość

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    U mnie na ten moment różnica jest taka, że mój nie robił żadnych badań. Ale stara się poprawiać styl życia, od 3 miesięcy ani łyka alkoholu, to też jest męczące tłumaczyć czemu nie pijemy, a zwlasza on facet. Jak to w święta się nie napije.

Ja mam świadomość, że co z tego że owulwcja prawdopodnie wystąpiła, monitoring ja potwierdził. Jak czuje, że brzuch od owulacji już cały czas boli, jakby tam się coś działo. I tych czynników, które mogą blokować poczęcie jest tyle, że czasem po prostu pomimo lat badań nie uda się znaleźć. In vitro też nie gwarantuje na 100% że się uda.

A ja siedzę i tylko w pracy powstrzymuje łzy, jeszcze koleżanki tylko gadają o dzieciach, o ciąży. Potem wracam do domu i tylko płacze.

Zobaczenie dwóch kresek lub pozytywnej bety wydaje mi się nierelane.

Loraa, mam nadzieję, że zrozumiesz, to co chcę napisać 😄
    Widzę, że te starania bardzo Cię obciążają i budzą w Tobie sporo negatywnych emocji 🥲 Zastanawiałaś się może nad rozmową z terapeutą? Myślę, że mogłoby Ci to przynieść ulgę i odciążyć umysł. Dodatkowy stres na pewno nie służy Twojemu ciału ani sercu. Wspaniale, że działasz i masz poczucie sprawczości (klinika) — to naprawdę ważne. Ale byłoby pięknie, gdybyś zadbała także o swoje serducho 💓.

Co do praktyczności - my byliśmy z miesięcznymi wynikami, badaniami krwi i hormonów mojego i mnie. To sprawiło, że byliśmy już o krok dalej. Polecam takie podejście. 😄

brilka, DreamBee, Loraa, kitka_, Agni97, Mardotka lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Loraa, mam nadzieję, że zrozumiesz, to co chcę napisać 😄
    Widzę, że te starania bardzo Cię obciążają i budzą w Tobie sporo negatywnych emocji 🥲 Zastanawiałaś się może nad rozmową z terapeutą? Myślę, że mogłoby Ci to przynieść ulgę i odciążyć umysł. Dodatkowy stres na pewno nie służy Twojemu ciału ani sercu. Wspaniale, że działasz i masz poczucie sprawczości (klinika) — to naprawdę ważne. Ale byłoby pięknie, gdybyś zadbała także o swoje serducho 💓.

Co do praktyczności - my byliśmy z miesięcznymi wynikami, badaniami krwi i hormonów mojego i mnie. To sprawiło, że byliśmy już o krok dalej. Polecam takie podejście. 😄
    Rozumiem co chciałaś napisać 🩷 od kliku dni zaczęłam myśleć o terapeucie, bo widzę, że zaczynam nie dawać rady i chyba muszę się zdecydować.

Co do badań, to ginekolog u której byłam na NFZ kazała mi się zgłosić cykl przed wizytą w Klinice, obiecała mi dać skierowania na badania hormonalne, AMH i jeszcze jakieś inne. Mam nadzieję, że dostanę te skierowania. Zawsze to kilka stów w kieszeni. No i mój przed wizytą ma zrobić badania nasienia plus wyśle go jeszcze na inne z krwi, aby nie jechać do kliniki z pustymi rękami i na maxa wykorzystać wizytę

Chochlik12, Mstka lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
    👨
    Badanie nasienia niebawem
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Rozumiem co chciałaś napisać 🩷 od kliku dni zaczęłam myśleć o terapeucie, bo widzę, że zaczynam nie dawać rady i chyba muszę się zdecydować.

Co do badań, to ginekolog u której byłam na NFZ kazała mi się zgłosić cykl przed wizytą w Klinice, obiecała mi dać skierowania na badania hormonalne, AMH i jeszcze jakieś inne. Mam nadzieję, że dostanę te skierowania. Zawsze to kilka stów w kieszeni. No i mój przed wizytą ma zrobić badania nasienia plus wyśle go jeszcze na inne z krwi, aby nie jechać do kliniki z pustymi rękami i na maxa wykorzystać wizytę

Jestem dumna 💖
    Elegancko! Będziecie przygotowani już na maxa 😄

Loraa lubi tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • brilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, złapałam dziś wiatr w żagle 🥹 W prawym jajniku, który nie działał od kilku miesięcy mam dwa pęcherzyki 28 mm i 17 mm, w lewym jajniku ślad po pękniętej torbieli i pęcherzyk 15 mm!

Chochlik12, Marzycielka94, Nayeli, Belia, Podrożniczka, Loraa, White1, DreamBee, Vergeet, snieżka, Sosenka93, Kaliope, onalola, Slava, almost.there, kitka_, Agni97, Iskiereczka00, Paulina66, Saule, AnMiPe, xoxo_14, izzou97, cysterka95, Yoanne, Darrika, Olo323, flotek, Hope🍀, dailydamn, Finch11, Pacynka, Pustynia, Olisska, Lisik, Mardotka, Siasi, Mstka, Marcia03, Izkawik, emciak, Ewa88 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszniunia wrote:
    Masz do niej jakiś kontakt, albo miejsce gdzie przyjmuje? 🩷

EDIT: ok znalazłam 🙈
    Napiszesz jak u ciebie było? Musisz brać leki?
    Robiłaś jakiejś dodatkowe badania?

Jeżeli nie wyszedł nieprawidłowy czynnik VLeiden to trombofilii nie masz.

Jeśli chodzi o Pai to musisz brać metafolin, a nie typowy kwas foliowy, ale to jest już zalecane dla każdego.

MTHFR też mam nieprawidłowe. Przyjmuję od pozytywnego testu heparynę w dawce 0,4, ale ogólnie zdania lekarzy na ten temat są bardzo podzielone. Ja mam wprowadzoną heparynę ze względu na poronienia, ale według części lekarzy samo nieprawidłowe MTHFR i Pai nie jest wskazaniem do heparyny.

Nieprawidłowe PAI ma podobno połowa populacji.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was nadrabiam!
    Grazka, cieszę się że nowy ginekolog ci podszedł i obie dryfujemy po morzu z nadzieją w lutym 😀

Sosenko, zdecydowanie ginekolog do zmiany, szkoda kolejnych cykli. 👎

Loraa, podpisuję się pod tym, co napisała Chochlik. Widać, że starania kosztują cię bardzo dużo emocji, może warto dać sobie pomóc. 🥰

Sosenka93 lubi tę wiadomość

13 cs ✨

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesyłam oficjalnie lutowe wiruski po udanych prenatalnych 🦠🦠🦠🦠🦠
    Oby luty obfitował w kolejne ⏸️
    Pozdrawiam Was serdecznie Dziewczyny!

onalola, Belia, kitka_, almost.there, snieżka, Agni97, Iskiereczka00, Paulina66, DreamBee, Saule, emciak, AnMiPe, xoxo_14, cysterka95, Yoanne, Olo323, Darrika, Lena93, Justa28, Hope🍀, Irynka, Nayeli, brilka, Finch11, Pacynka, Pustynia, Lisik, Mstka, Marcia03, Kaliope, Ewa88 lubią tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    @Marzycielka, dzięki, że podbiłaś post Marty, mi umknął, bo musiał wpaść akurat jak pisałam swój wywód 😅

@Martusia kochanie... przede wszystkim tulę za biel🫂 trudno mi napisać coś mądrego, ale pozwolę się trochę odnieść z mojej perspektywy, bo walczę o rodzeństwo dla córki już 11 cykl, tak naprawdę dajemy sobie czas jeszcze 2 cykle i kończymy starania, że względu na mój wiek, ale też nie chcemy mieć większej różnicy wieku. I co mogę powiedzieć? Też miałam moment, w którym przechodziłam załamanie, doła, że się nie udaje, że nie zdążymy (no tak może być, jest to jedna z opcji i zawsze to miałam z tyłu głowy), łapałam doła bo czy to nie będzie krzywda dla dziecka? Ze bez rodzeństwa? Do tego ciągle biel i biel, badania w porządku, nasienie w porządku, stesu brak, supli wór, to ile można? Testowałam od 8-9 dpo, nawet sikałam na testy jak plamiłam i wiedziałam, że małpa za rogiem, wyciągałam testy z kosza żeby zobaczyć, a może cień cienia ? Siadało mi to na głowę totalnie. Psychika już czułam, że leci po równi pochyłej i to mi zapaliło czerwoną lampkę i sama sobie dałam liścia w twarz.

Wiele analizowałam, myślałam na temat siebie, swojego życia, tego co sprawia, że jestem szczęśliwa, tego co mnie zasmuca i zaniża nastrój i w końcu doszłam do momentu, że nie będzie testowania wcześniej, dopiero jak się małpa spóźni, koniec z doszukawniem się objawów od owulacji, odpuściłam tak bardzo jak tylko było można, nie przyniosło to w prawdzie upragnionych dwóch kresek zgodnie z legendarnym już "odpuść, wyluzuj, to się uda" ale to co wygrałam to naprawdę spokój, spokój ducha, spokój głowy i spokój w sercu. Było to trudne, ba, nadal trudna jest myśl, że może się nie udać, że w marcu ostatni cykl I trzeba będzie zamknąć drzwi od tej drogi i ruszyć nową. Myślę, że będę czuła smutek i bol w sercu jak będę sprzedawać fotelik, łóżeczko, przewijak, niemowlęce zabawki, ale pogodziłam się z tym, że tak właśnie może być, że jeżeli ta opcja się ziści to właśnie to dla nas los uszykowal, drogę rodziców jednego dziecka i ja już sobie ułożyłam w głowie jaka to piękna i pełna miłości droga będzie, ile przed nami przygód i cudownych chwil, ile jeszcze razem zrobimy, zwiedzimy, posmakujemy wspólnego życia na naszych zasadach i nie odbierze nam tego szczęścia fakt, że jesteśmy we 3 a nie w 4.

Emocje są trudne, decyzje trudne, a starania o dziecko czy pierwsze czy kolejne to Everest tych wszystkich uczuć i zmierzyć się z nim to nie lada wyczyn. Proszę Cię tak od serca, zadbaj o swoją głowę, psychikę, jeżeli nie masz siły sama to poproś o pomoc, psycholog to nie wstyd, a pomocna dłoń, która pomoże Ci wyjść na prosta i kto wie, może wrócisz do starań z nową energia? A może jednak nie wrócisz, ale będziesz zdalej szła przez życie z uśmiechem ciesząc się tym co już masz i wszystkie smutki i doły pójdą w niepamięć! Walcz o siebie o swoje szczęście, bo życie mamy tylko jedno! Gdybyś chciała się dalej wyżalić, wygadać, jesteśmy i będziemy Twoim wsparciem, jeżeli tego potrzebujesz, po to tu jesteśmy ❤️
    Darrika! Kobieto! Jesteś niesamowitym wsparciem! Przepiękne jest to co napisałaś i myślę, że na długo ze mną to zostanie!
    Marta! Mocno przytulam ❤️‍🩹🫂 myślę, że Darrika i pozostałe Dziewczyny wyczerpały temat i nic mądrego nie powiem już w tym temacie, dlatego po prostu się podpisuję pod każdą wypowiedzią Dziewczyn. Jesteś turbo silną ❤️‍🩹

Saule, Darrika, AnMiPe lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Tymczasem poproszę o modlitwe żeby to nie był zwykly cień a rozwijający się maluszek🥰
    Trzymam kciuki mocno 🤞🤞🤞

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny ale się zagotowałam XD pamiętacie jak Wam opowiadałam o dziewczynie która mnie straszyła tutaj za niską betą?
    Teraz Pani Mądralińska napisała, że ona przy niskiej becie poroniła, i według niej 10 dpo beta powinna wynosić minimum 25 😳🫠 skąd te mądrości jestem ciekawa..
    jak nie lekarka z Medicovera to teraz takie coś, ja chyba muszę odstawić telefon do czasu wizyty u lekarza 🤣🤣
    O matko 🙈🙈🙈 co chwilę masz jakies przygody.. SPOKOJU dla Ciebie ❤️‍🩹

Nayeli, Finch11 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Btw też jestem z Poznania! Pozdrowionka ❤️
    Melduję się z okolic Poznania 🫡😎❤️

Darrika, Finch11 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przy tych wynikach jest mowa o przewadze estrogenowej? Dopiero się dowiedziałam, że coś takiego jest, nie wiem jak odczytać te wyniki... nie wiem też czy nie za wcześnie te badania, ale mnie ginekolog pogoniła. Z góry dziękuję.

6-7 dpo

Progestron 9,30 - ng/mL
    F.Folikularna <0,1-0,3
    F. Lutealna 1,2-15,9

Estradiol 88,00 - pg/mL
    faza folikularna 21-251
    środkowa faza cyklu 38-649
    faza lutealna 21-312

Muszę jeszcze przeszukać forum pod kątem cholesterolu... nie jem żadnych fastfoodów, ostatnio słodycze poszły w kąt, nadwagi nie mam, a cholesterol powyżej normy i to nie od dziś...

Cholesterol całkowity 213.0 - normy 115 - 190 mg/dL

Cholesterol HDL 75,0 - normy mg/dL >= 45 mg/dl

Cholesterol LDL 127,2 - mg/dL

Trójglicerydy 61,0 - mg/dL stężenie zalecane na czczo <100 mg/dl; stężenie zalecane na nie czczo < 125 mg/dl

Cholesterol nie- HDL 137,7 - mg/dL

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ech, znów mnie brzuch boli, bardziej lewy jajnik, który w tym cyklu nie był dominujący , a to nawet nie ma 7 dpo. Wiem już, że pomimo iż była owu i mam spoko endometrium raczej się nie udało i znów przyjdzie @. Po prostu to czuję, mówi się, że kobieta wie czy się udało, ja wiem, że się nie udało i nigdy się nie uda. Mam takie przeczucie, że nigdy nie będę w ciąży.

Postanowiłam, że na kwiecień zapisuje się do kliniki leczenia niepłodności, ale nie spodziewam się, że to coś da.

Staram się myśleć posuwanie, skupiać się na innych rzeczach, mam co robić. A tak naprawdę w środku chce umrzeć, straciłam cały sens życia, pomimo tego, że oprócz tego, że nie jestem w ciąży wszytko jest ok i zmierza w dobrym kierunku.

Przepraszam, że tak marudzę, a wiele z Was ma za sobą znaczenie dłuższy czas starań. Ale chyba dziś szala goryczy się przelała po żarcie koleżanki w ciąży, że jak ona pójdzie na macierzyński, że musi mnie posadzić przy jej biurku, bo poprzednia dziewczyna też jak tam siedziała zaszła w ciążę. Ona nie wie, że się staram, po prostu tak zażartowała. Ale dobiło mnie to.
    Lora, przytulam mocno ❤️‍🩹 nie napiszę nic odkrywczego, bo myślę, że Dziewczyny już tutaj dużo napisały. Nie wstydź się prosić o pomoc to przede wszystkim. A koleżanka widocznie nie ma też nikogo wokół kto się zmaga z problemami z zajściem w ciążę, bo na pewno by się trzy razy zastanowiła nad komentarzem.. gdyby wiedziała z czym się borykasz pewnie by się zastanowiła, ale no jednak nie powinno się mówić takich rzeczy, bo nigdy nie wiemy, jaka historia się kryje za drugim człowiekiem..

Nayeli lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was Dziewczyny za spam moich odpowiedzi 😆 ale dzisiaj szalejecie z wiadomości i dopiero nadrobiłam. Przytulam i wspieram każdą z Was, która tego potrzebuje 🫂❤️‍🩹

U mnie z tym cyklem nie wiem co dalej.. Wgl jestem w 8 dc (kilka dni po 🐒) i czuję takie pobolewanie podbrzusza, jajników co jakiś czas. Nigdy tak nie miałam i się zastanawiam czy to ziółka ojca Sroki tak pracują? 🤣
    Ja wiem, że sama też dużo muszę sobie ułożyć w głowie, mimo iż moja historia starań jest naprawdę uboga.

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny ale się zagotowałam XD pamiętacie jak Wam opowiadałam o dziewczynie która mnie straszyła tutaj za niską betą?
    Teraz Pani Mądralińska napisała, że ona przy niskiej becie poroniła, i według niej 10 dpo beta powinna wynosić minimum 25 😳🫠 skąd te mądrości jestem ciekawa..
    jak nie lekarka z Medicovera to teraz takie coś, ja chyba muszę odstawić telefon do czasu wizyty u lekarza 🤣🤣

No ja to wybuchlam jak zobaczyłam te jej wypociny, jak można pisać takie rzeczy kobiecie , którą dopiero co zobaczyła upragnione 2 kreski i sama jest w strachu jak to się rozwinie.
    No szok.
    Nie przejmuj się ❤️

Finch11 lubi tę wiadomość

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

11.03- pierwsza wizyta

b3298c0b914443c7c0cf1be09ab43cd4.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Dziewczyny, złapałam dziś wiatr w żagle 🥹 W prawym jajniku, który nie działał od kilku miesięcy mam dwa pęcherzyki 28 mm i 17 mm, w lewym jajniku ślad po pękniętej torbieli i pęcherzyk 15 mm!

Łooo no ładnie! Oby były z tego dzieci 😁💚

Agni97, brilka, Chochlik12, Nayeli lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to znowu psychicznie w pracy nie daje rady. Siedzę tam że względu że chce zająć w ciążę i będę miała tam urlop macierzyński. Jakbym zmieniła pracę to byśmy zostali bez pieniędzy a mąż sam kredytu nie pociągnie. Mój zespół jest naprawdę super, idziemy za sobą murem ale jest taka presją ze strony kierownictwa. Firma przynosi miło zysków, ledwo ciągną i wszystko się obija na nas. Wszystko jest źle, do wszystkiego się czepiają. Nie dość że tyram na 3 zmiany to jeszcze psychicznie jest ciężko i jak tu zajść w ciążę. Nie wiem już poprostu nie mam się komu wygadać. Wszystko mnie przytłacza.

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • brilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Łooo no ładnie! Oby były z tego dzieci 😁💚
    Tylko co ja zrobię z tymi sześcioraczkami, jeśli to będzie płodny miesiąc i jeszcze się podzielą komórki? 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:27

Olo323, Agni97, cysterka95, Finch11, kitka_, Marcia03 lubią tę wiadomość

13 cs ✨

• Darrika Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Cudne wieści 😍🥹

brilka lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ