Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanderka, ja takim dalszym ciociom i znajomym mówię że za 5 lat, jak dotąd jest to na tyle zaskakująca odpowiedź że nie dopytują czemu akurat tak. Parę razy też teściowej tak odpowiedziałam bo już miałam dość pytań kiedy przywieziemy jej dzidziusia, jakbym była jakąś maszyną do produkcji wnuków
e.wela, Sanderka., spioch lubią tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
A ja już mam gdzies opinię innych, na poczatku się przejmowałam, zeby inni nie wiedzieli. Teraz opowiadam szczerze i juz wiem, że coraz mniejsza szansa na kolejne pytania i dobrze
Raz usłyszałam, jak moja koleżanka lekarka na pytanie do niej "a kiedy Ty?", odpowiedziała niefrasobliwie z usmiechem: "a wiesz trudno powiedzieć, bo od roku juz nie mogę zajść w ciążę, więc nie wiem"
mina osoby, która zadała pytanie bezcenna. bardzo mi się to podobało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 16:20
wszamanka, Lola83, Annie1981 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Figa8787 wrote:Aicha Dlatego ja nie mierze temp , nie badam szyjki. Robie tylko testy ovu i obserwuję sluz ( a jest go dużo po ziolach ojca sroki więc nie ma problemu). Zwariowalabym z tym mierzenie. Podziwiam Was ze to w ogóle robicie
-
Dobuska, mi lejdi tez mam jiz dość tych staran właśnie stawania na rzesach i słuchania kolezanki z biurka obok ze jak to sie stało ze dopiero slub brala a jiz jest w ciąży i ze nie dochodzi to do niej ze tak szybko...
I tw slawetne wyluzujcie , warcze i szczekam jak juz to słyszę kolejny razDakota, e.wela, dobuska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
spioch wrote:Caro a masz jakieś objawy ciazowe? Jakieś inne objawy niż na @? Przeczuwalas cos?
Szczerze to nie mam aktualnie żadnych objawów. No może lekki ból piersi. Za pierwszym razem miałam od razu ból piersi i to już w 10dpo, a za drugim razem objawy pokazały się ok 6 tygodnia
Przeczucia też nie miałam żadnego. Tylko temperatura gdzieś tam zasiała ziarnko nadziei A ogólnie ostatnie serducho było w 12dc a owu w 15dc także też nie spodziewałam fajerwerków A tu taki ibaraszung hihi.Dakota lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnye.wela wrote:Ja wszystkim jak pytaja kiedy odpowiadam ze kiedys tak ale jeszcze nie teraz. Nie chce mowic ze juz sie staramy bo i po co maja wiedziec ze nie wychodzi. Wie tylko kilka osób, ale mysle ze gdybym mogla cofnac czas to nikomu bym nie powiedziala
Mam to samo. Wszystkim mówimy ze po 30stce (oboje mamy 25 lat). Powiedzialam kilku przyjaciółkom ale bym juz nie powiedziała tego drugi raz.
Powoli już nie mam siły na dalsze starania.
Witaj sloneczkowa mama. Co u ciebie? -
Bella gratulacje
Coraz wiecej wiruskow tu lata !
Łapac dziewczyny, łapacCaro lubi tę wiadomość
-
dziewczyny chciałam sobie zrobic pakiet badan dla starajacych sie aby isc z konkretami na wizyte u endogina i gina zwykłego który zajmuje sie równiez problemami z zajsciem i tymi sprawami wraz ze swoja zona.i tu mam problem bo u mnie w labolatorium niema konkretnego takiego pakietu i musze sama go skomponowac.tu pytanie jakie konkretne badania musiałabym zrobic aby miec pełny obraz hormonalny i kiedy najlepiej te badania zrobic.wizyte u endo mam w piątek a do gina musze sie zapisac ale ciagle brak wolnego terminu u mnie tym bardziej że tylko sroda wchodzi w gre aby nie brac wolnego w pracy bo juz za dużo go biore jak córka ma wolne w przedszkolu czy chora
-
Caro gratuluje. W koncu sie cos ruszylo!! Tez nie czaje tych pytan. A jak juz zaspokoisz wszystkich narodzinami potomka, zaraz zaczyna sie "czas juz na drugie".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:29
aria40, Caro lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Witajcie, postanowiłam tutaj zajrzeć. Wpiszcie mnie proszę na testowanie jutro. Obecnie jest 32dc i to pierwszy raz od 14 lat mój cykl ma ponad 30dni! Owulacja była w 15dc - cykl monitorowany. Czyżby się udało? Mam nockę, więc test zrobię dopiero jutro jak się wyśpię
Sanderka., KarolaFasola, Dakota lubią tę wiadomość
Termin na 14 października -
Lola83 wrote:Caro gratuluje. W koncu sie cos ruszylo!! Tez nie czaje tych pytan. A jak juz zaspokoisz wszystkich narodzinami potomka, zaraz zaczyna sie "czas juz na drugie".
Mogę was zapewnić, że o czwarte juz nie pytają , haha
Bella gratki
Kciuki za kolejne ciąże, Kate88, Dobuska, Ela90 musi się udaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:40
spioch, e.wela, wszamanka, dobuska, Lola83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaria40 wrote:Mogę was zapewnić, że o czwarte juz nie pytają , haha
Bella gratki
U mnie tez są pytania kiedy kolejne, nie widzę w tym nic denerwującego. Ale każdy ma inaczej. Pisałam właśnie z koleżanką która własnie pytała się mnie kiedy nastepne bo ona niedawno drugie urodziła, więc pisze żę zawsze cos wychodzi i sie odkłada a wtedy kiedy sie chce to nie wychodzi, a ona na to "dlatego chcialam zaaz nastepne bo i tak siedze w domu" czasami chciałabym cofnąć czas i postarac się od razu o drugiego dzieciaczka. No ale czasu nie cofniesz, co będzie... -
Ela90 masz jakieś objawy ? Ja jutro 31 dc i tez będę testować.Ja żadnych objawów nie mam.Tydz temu niecały całą noc miałam wymioty itp ale to chyba grypa żołądkowa"Nigdy nie rezygnuj z marzeń . To że coś nie dzieje się teraz nie oznacza , że nie nastąpi nigdy "