Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj podwójne święto bo Walentynki i równo pół roku od ślubu Biłam się z myślami czy by nie zrobić bety (bo na test to chyba za wcześnie) ale postanowiłam nie psuć sobie humoru
Nie wiem ale jakoś w tym cyklu w ogóle nie korci mnie do testowania... To chyba przez ostatni cykl, gdzie wykres był obiecujący, czas serduszkowania tak samo a mimo to kolejna porażka... Pewnie niedługo jutro lub pojutrze tempka u mnie będzie spadać więc wolę się nie nastawiać
AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
Mamao,dziękuję za opisanie swojej historii. każdy taki happy-end przy fatalnym nasileniu daje trochę wiary. Spokojnej ciąży!
Annie1981, Mamao lubią tę wiadomość
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
nick nieaktualnyDziewczynki, wiem, ze byl juz ten temat, ale nie moge znalezc wpisow i w zwiazku z tym mam pytanie: czym suplementujecie swoich facetow ? Annie- kiedys pisalas, ze Twoj mąz cos przyjmowal- co to byli? Czy myslicie ,ze dlugie kąpiele w goracej wodzie mogą znacząco wpłynąc na jakosc nasienia?
-
Mamao wrote:Cześć dziewczyny, byłam z częścią z Was na grudniowym testowaniu, potem załamałam się gdy się nie udało i tuż przed Świętami dostałam okres Postanowiliśmy z mężem że w nowym roku zrobimy wszystko co w naszej mocy i umówiliśmy się do kliniki niepłodności w sprawie in vitro. Jak może pamiętacie wyniki nasienia mojego męża były bardzo złe Na wizycie byliśmy tydzień temu w poniedziałek, to był mój 21dc, dostałam w nim clo i pregnyl, a lekarz podczas badania usg powiedział mi że pęcherzyk nie pękł kolejny cios... Zrobiliśmy w ten dzień sporo badań do ivf, przy okazji dowiedzieliśmy się że wyniki męża troszkę się poprawiły w czwartek wzięłam ostatniego dupka przed @, a w piątek coś mnie podkusiło i zrobiłam test, tak dla zasady, a tam .... II.... cud, szok, niedowierzanie!!!! W 11cs udało się Życzę Wam wszystkim kochane wszystkiego naj, naj w tym roku i jeśli przyjdą łzy to żebyście płakały ze szczęścia :*
Mamao gratulacje!!!! Parę stron temu pisałam, że to usg monitoringowe jest czasem jak wróżenie z fusów. Fajnie jak wszystko widać, ale niestety oko ludzkie jest zawodne. W Twoim przypadku na szczęście To się nazywa niespodzianka.
Mamao lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamao-gratulacje! Cudownie się czyta takie historie i pokrzepiają serce
evve-zdecydowanie gorące kąpiele i wszystko co ociepla tamte rejony naszych mężczyzn (np.podgrzewane siedzenia w aucie) są niewskazane. Ja mojemu kupiłam kompleks witamin Bodymax plus oraz L-karnityme bo czytałam że jest wskazana w staraniach Generalnie chciałam mu kupić Fertilman plus ale akurat nie było w aptece i farmaceuta poleciła właśnie bodymax.Mamao lubi tę wiadomość
-
Selina jestes pewna ze te bakterie powodują poronienia??
W weekend byliśmy po znajomsci prywatnie u pewnego urologa, nie robiliśmy jeszcze badań na bakterie i pytaliśmy go o to, powiedział żeby nie robić tych badań bo jak ma się udać to ludziom nie z takimi bakteriami sie udaje i z grzybkami, a jak coś innego przeszkadza to wyleczenie bakterii nie pomoże. Ponadto powiedział ze nawet gdyby sie okazalo ze ma bakterie to czeka nas kilka miesiecy antybiotyków co z kolei oznacza odsunięcie staran w czasie a w dalszym etapie wyjalowienie organizmu a więc narażenie go na wszelakiego rodzaju grzybice i infekcje które do rozrodu również nie zachęcają. Pytanie więc czy warto? Przyznam ze nie czytałam żadnych badań na ten temat ile par zaszlo po wybiciu bakterii a ile nie -
I oczywiście MAMAO ! gratulacje ! Dajecie nadzieję, oby teraz wszystko gładko szło !
Mamao lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAicha zakazenie ureaplasma to powazne zakazenie. Troche juz o tym poczytalam. To nie jakies tam zakazenie "grzybkiem", ktore faktycznie moze nie miec wplywu na plodnosc czy poronienia. Ta bakteria moze nie dawac zadnych objawow u obojga plci. Mnie dalo do myslenia to, ze u mezczyzn powoduje pogorszenie ruchliwosci plemnikow a moj maz ma to stwierdzone. Wiec co, teraz jego suplementacja moze nic nie dac, bo ma bakterie. Wszedzie czytalam, ze takie zakazenia koniecznie trzeba leczyc, zeby nie bylo komplikacji i zeby dziecko sie z nia nie urodzilo-tego przeciez nie chcemy. Czytalam, ze ok.70% wspolzyjacych kobiet ma te bakterie mega duzo
AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
Evve dla męskiego nasienia dobre jest chłodne i luźne srodowisko, nie powinien nosić obcislych majtek, moj nosi bokserki ale jak ma do wyboru mocno przylegające i lekko luźne to wybiera te drugie (oczywiście na tyle zeby mu z tyłka nie leciały ), nie powinien spać w pizamie czy majtkach, chodzic do sauny częściej niz raz w miesiącu, to są informacje potwierdzone przez lekarzy.
Co do supli najważniejsze dla męskich nasionek są cynk, selen i witamina E, najlepiej selen przyjmować jednocześnie z wit e poniewaz lepiej sie wchlania, cynk nie lubi innych supli i pożywienia więc lepiej chyba na noc osobno. Jeśli ma problem z libido spróbujcie korzeń maki (maca)
Wsrod innych substancji majacych pozytywny wplyw wymienia sie tez kwas foliowy, wit C, Q10, l karnityne, l glutation, arginina,fosfor, żelazo, chrom ale z tych chyba tylko Q10 bym skomentowała bo reszty w pożywieniu moim zdaniem jest wystarczająco a tez szkoda kasy i żołądka tak dochodze do wniosku. Żeby przyjmowac czyste suplementy trzeba by kupowac te najdrozsze z solgara. Ewentuualnie swanson, ale ta reszta jest niepewna niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 19:58
-
Selina. Co za przykre wiadomosci. Na innym watku jest dziewczyna, ktora wykryla dokladnie to samo i tez robi dluzsza przerwe. Strasznie Wam wspolczuje, ja tez bym sie zalamala. Jednak po czasie trzeba wziac sie w garsc i wrocic do pozytywnego myslenia. Mozesz nawet wizualizowac, ze bakterii juz nie ma. Moj wizualizowal silne plemniki i w nastepnym cyklu zaskoczylo
Evve. Zdecydowanie przegrzewanie plemnikow nie wplywa na nie dobrze. Ani gorace kompiele, ani laptop na kolanach czy ciasne bokserki nie sa polecane.
Moj bral kwas foliowy, wit C, omega3, Q10 cynk i mace.Selina lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :*
Dopiero wróciłam do domu, byłam w pracy a potem u lekarza, bo odebrałam wyniki progesteronu i spadł mi od ostatniego badania bardzo się wystraszyłam, ale uspokoił mnie, najważniejsze że beta pięknie przyrasta, zrobił mi też usg bo bardzo chciałam i pokazał miejsce w którym może już w piątek pojawi się pęcherzyk
Jeśli chodzi o nasienie, to przyznam szczerze, że nie oszczędzałam mojego męża Dzięki temu zestawowi ruch zwiększył się dwukrotnie: profertil, maca(tabletki + starty korzeń do koktajli), salfazin, Wit A,B,C,D,E, kwas foliowy, koenzym Q10, czasem też częstowałam go ovarinem
W grudniu dostał też bromergon, bo miał za wysoką prolaktynę, a jej nadmiar obniża libido.W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
nick nieaktualnyDziekuję kochane za odpowiedzi macie wielką wiedze i jestem wdzieczna ze sie nią ze mną dzielicie wprowadze je w zycie jak tylko przestane byc wsciekla na męza bo teraz bardziej mam ochote dac mu w zeby niz plodzic z nim dziecko. Mi_lejdy- bardzo mi przykro
Mamao, mi_lejdi lubią tę wiadomość