Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet
    Postów: 1419 1017

    Wysłany: 15 lutego 2017, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się, .... chora .... :( ropa w gardle i w nosie, gorączki nie ma ale jeść i oddychać się nie da. Już sił nie mam. Popołudniu do lekarza, i pewnie l-4 i teraz ryzyko, pewnie antybiotyk mi dać, brać? A jak by cos wyszło? Chociaz wątpie w ten cykl.
    Duomox jest antybiotykiem dla ciężarnych lub zrób bete zeby mieć pewność

    "Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
  • Lady Savage Autorytet
    Postów: 10105 7869

    Wysłany: 15 lutego 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może zrobię

    3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AiCha4811 Autorytet
    Postów: 1419 1017

    Wysłany: 15 lutego 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Witam po przerwie :-). Gratuluje nowym mamusiom. U mnie juz! 21 dzien cyklu. Watpie czy byla owulacja. Moj dr powiedzial, ze wygasa czynnosc jajnikow. Czy myslicie, ze inofem moglby pomoc? Zeby chociaz ta jedna byla?

    Inofem i dong quai czy jak tam sie to pisze, raczej nie zaszkodzi a pomóc może z powodzeniem . trzymam kciuki !

    "Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
  • AiCha4811 Autorytet
    Postów: 1419 1017

    Wysłany: 15 lutego 2017, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i Lady co do sloneczkowej owszem, moze i jest to irytujące ale za ostro zarwagowalas, nie powinnysmy sie wyżywać na sobie nawzajem. Kazdy ma lepszy i gorszy dzień. Twoje posty tez są czasami irytujące, moje zapewne czasem tez bo za bardzo się mądrze :-P :-P :-P także tego ;-)

    "Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
  • Anulka0407 Autorytet
    Postów: 649 541

    Wysłany: 15 lutego 2017, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dużo zdrówka! Kurcze u Ciebie to ostatnio same choróbska :(
    Trzymam kciuki za betę :) I tak jak dziewczyny piszą weź antybiotyk koniecznie dla ciężarnych.

    Mnie też Sloneczkowa ostatnio zirytowała tymi postami, no ale cóż zrobić...

    Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet
    Postów: 649 541

    Wysłany: 15 lutego 2017, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Witam po przerwie :-). Gratuluje nowym mamusiom. U mnie juz! 21 dzien cyklu. Watpie czy byla owulacja. Moj dr powiedzial, ze wygasa czynnosc jajnikow. Czy myslicie, ze inofem moglby pomoc? Zeby chociaz ta jedna byla?

    Witaj.
    A powiedz na podstawie jakich badań to określił? Bo u mnie też to podejżewał na podstawie niskiego estradiolu... Teraz po kolejnych badaniach i monitoringu na którym widać brak rośnięcia pęcherzyków stwierdził niedomogę jajników. Czytałam, że ta niedomoga może być objawem właśnie wygasania czynności jajników. Niestety nic więcej nie zrobił tylko odesłał do kliniki leczenia niepłodności.
    Ja od wczoraj (14dc) biorę dong quai. Nie wiem czy pomoże wywołać owu ale coś muszę robić dopóki nie trafię do innego gina.

    Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 15 lutego 2017, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stanę w obronie słoneczkowej. Nie wiem jaka jest jej sytuacja, ale rozumiem, że ma cień nadziei na ciążę. Jesli macie szczęście z partnerami i podzielają do końca wasze marzenia i rozumieją wasze emocje to gratuluję i zazdroszczę. Ale nie zawsze jest tak kolorowo. Ja też mam cykl, w którym nie mam co liczyć na ciążę i co? Bolą mnie cycki, mdli mnie, przed chwilą wstałam z drzemki. Nie mogę o tym napisać? To, że nie ma racjonalnych przesłanek, nie znaczy, że nie wierzymy w cuda :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:56

    AiCha4811, Mamao, Zuza_22 lubią tę wiadomość

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • mi_lejdi Autorytet
    Postów: 859 836

    Wysłany: 15 lutego 2017, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słoneczkowej, to ja jeszcze powiem tak. Mam wrażenie, że niektóre dziewczyny tak bardzo boją sie porażki, że aż same siebie starają się oszukać, że im nie zależy albo, że się "niby nie starają", ale tak jakoś seks w ovu wychodzi niby przypadkiem itd.
    Wiem, że to forma samoobrony, ale mnie to również irytuje, bo nieszczerości i dumy nie toleruję, a sama jestem szczera aż zanadto :/

    Jest np. wiele wykresów z hasłami "luz" albo "bez starań", a tam szyjka pozaznanczana, testy ovu, czasem nawet i w tym "wyluzowaniu" tempka pomierzona. No kurde! :D Luz, to jest poza ovuf ;)

    Nawet ja, która całkowicie świadomie i zdecydowanie rzucam jakiekolwiek wykresy, testy, jakiekolwiek suplementy (poza kwasem foliowym), nie uważam, że jestem wyluzowana ;) Ale postaram się zrobić wszystko, by maksymalnie o tym nie myśleć.

    Tylko odkąd odstawiłam suplementy, dni płodne mam tak "charaketrystyczne", że nie dam rady udawać, że ich nie widzę ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 16:14

    Anulka0407, AiCha4811, Lady Savage, Annie1981, e.wela, Pikselka, qosia lubią tę wiadomość

    <3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet
    Postów: 859 836

    Wysłany: 15 lutego 2017, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    A ja stanę w obronie słonecznikowej. Nie wiem jaka jest jej sytuacja, ale rozumiem, że ma cień nadziei na ciążę. Jesli macie szczęście z partnerami i podzielają do końca wasze marzenia i rozumieją wasze emocje to gratuluję i zazdroszczę. Ale nie zawsze jest tak kolorowo. Ja też mam cykl, w którym nie mam co liczyć na ciążę i co? Bolą mnie cycki, mdli mnie, przed chwilą wstałam z drzemki. Nie mogę o tym napisać? To, że nie ma racjonalnych przesłanek, nie znaczy, że nie wierzymy w cuda :)


    Rozumiem aria, co masz na myśli. Ale Ty jednak jesteś w tym wszystkim szczera i stawiasz sprawę jasno. Najgorsze jest takie mitygowanie się, że nie wiadomo o co chodzi i trąci jakąś niepotrzebną ściemą. Oczywiście każda z nas ma swoją granicę intymności, swoje sekrety, ale bez niepotrzebnego kręcenia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 16:05

    Annie1981, Pikselka lubią tę wiadomość

    <3 14.04.2018 Théo <3
  • marciaa Autorytet
    Postów: 4265 1266

    Wysłany: 15 lutego 2017, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas jest inna i będzie inaczej reagować inaczej się nakręcać itd

  • Anulka0407 Autorytet
    Postów: 649 541

    Wysłany: 15 lutego 2017, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Rozumiem aria, co masz na myśli. Ale Ty jednak jesteś w tym wszystkim szczera i stawiasz sprawę jasno. Najgorsze jest takie mitygowanie się, że nie wiadomo o co chodzi i trąci jakąś niepotrzebną ściemą. Oczywiście każda z nas ma swoją granicę intymności, swoje sekrety, ale bez niepotrzebnego kręcenia.

    Zgadzam się z Tobą, najbardziej razi mnie w tym wszystkim to kręcenie. Nie rozumiem po co?

    Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 15 lutego 2017, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o opinię . Piereszycraz w życiu mam plamienie . To mój 17dc testy ovu negatywne od 2 miesięcy okres co 30/39 dni. Ovu wg tel i testów 23 i 27dc W tym miesiącu też przewiduje za tydzień. W tym cyklu dostałam ovarin a wizytę mam w pon . Jestem na urlopiku w Zakopanem 3 dni w łóżku głową gardło biegunka ale wątpię czy to ma wpływ na plamienia

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 15 lutego 2017, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz udostępnij wykres. Duże te plamienia? Nie znam ovarinu i jego działania.

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 15 lutego 2017, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres nic nie powie od ryb nie mierze. Tylko testy owy robię. Słabe dzis się zaczęło

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Lady Savage Autorytet
    Postów: 10105 7869

    Wysłany: 15 lutego 2017, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddalam krew, jutro wyniki, a ja mam infekcje gardla, jutro moge isc do pracy bez problemu, znowu trafilam na lekarza do niczego :/

    3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AiCha4811 Autorytet
    Postów: 1419 1017

    Wysłany: 15 lutego 2017, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady masz chyba pecha do tych lekarzy, mnie zawsze oferują L4 jak jestem chora :-\
    Existenz niestety nie znam sie na plamieniach, ovarin mógł wywolac Ci owulke , dzis masz 17dc a jakies objawy owu miałaś? Choroba chyba może wywolac plamienia ?

    "Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
  • Swan Autorytet
    Postów: 472 129

    Wysłany: 15 lutego 2017, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka u mnie niski estradiol i wysokie fsh. Do tego objawy przekwitania - uderzenia goraca, bole glowy, rozdraznienie.

    2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • kaka470 Autorytet
    Postów: 1210 959

    Wysłany: 15 lutego 2017, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka , życzę powodzenia , aby to był najlepszy prezent na urodzinki :-)a
    Dag_Mara tule:-(
    Lady Savage życzę dużo zdrówka

    30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

    201511304980.png

    201801011678.png
  • Anulka0407 Autorytet
    Postów: 649 541

    Wysłany: 15 lutego 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Anulka u mnie niski estradiol i wysokie fsh. Do tego objawy przekwitania - uderzenia goraca, bole glowy, rozdraznienie.

    Ja objawów przekwitania nie mam... tzn. uderzenia gorąca, bo bóle głowy to mam chyba od zawsze i to niestety takie migrenowe. A rozdrażnienie...no cóż ;)
    Z ostatnich badań w 8dc:
    FSH 5,92 norma dla f.folikularnej 3,03-8,08
    LH 4,85 norma dla f.pęcherzykowej 2,4-12,6
    Estradiolu wyniku gin zapomniał mi wydać :/
    W grudniowym cyklu w 28dc estradiol 21 przy normach fazy lutealnej: 21-312

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 18:28

    Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2017, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Co do słoneczkowej, to ja jeszcze powiem tak. Mam wrażenie, że niektóre dziewczyny tak bardzo boją sie porażki, że aż same siebie starają się oszukać, że im nie zależy albo, że się "niby nie starają", ale tak jakoś seks w ovu wychodzi niby przypadkiem itd.
    Wiem, że to forma samoobrony, ale mnie to również irytuje, bo nieszczerości i dumy nie toleruję, a sama jestem szczera aż zanadto :/

    Jest np. wiele wykresów z hasłami "luz" albo "bez starań", a tam szyjka pozaznanczana, testy ovu, czasem nawet i w tym "wyluzowaniu" tempka pomierzona. No kurde! :D Luz, to jest poza ovuf ;)

    Nawet ja, która całkowicie świadomie i zdecydowanie rzucam jakiekolwiek wykresy, testy, jakiekolwiek suplementy (poza kwasem foliowym), nie uważam, że jestem wyluzowana ;) Ale postaram się zrobić wszystko, by maksymalnie o tym nie myśleć.

    Tylko odkąd odstawiłam suplementy, dni płodne mam tak "charaketrystyczne", że nie dam rady udawać, że ich nie widzę ;)

    Przepraszam bardzo że się wtrące... Ja należe do tych które obserwują cały cykl bo jestem ciekawa mojego organizmu, na "pełnym luzie" (od tego cyklu)- nawet miało być bez starań (stosunek przerywany) ale w sumie jak wyjdzie to wyjdzie, pn. nie chcialam rodzić w listopadzie i grudniu. Ale czemu np. nie mogę się kochać w dni płodne? Bo niektóre dziewczyny pomyślą że jestem zakłamana?

    Ogólnie bardzo lubię mierzyc temp. i sprawdzać szyjkę. Spodobało mi sie prowadzenie wykresu.
    Nie nastawiam się absolutnie na ten cykl, dla mnie może przyjść okres.

    Mam nową pracę, początki - strasznie się stresuję, więc ciąża nie jest teraz taka ważna. ;-)

    Dziękuję za wyrozumiałość.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 18:40

    aria40, Mamao, AiCha4811 lubią tę wiadomość

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego