Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym
Dziewczyny z @ tulę i trzymam kciuki za następny cykl - będzie dobrze
szatynkowato wrote:qosia, dziś tu czytałam, może to Ci pomoże?:
Dziękuję szatynkowato - czytałam już i właśnie dzisiaj doszła do mnie paczka z suplementami
Spioch - nie załamuj się - my mamy gorsze wyniki bo u nas ilość to tylko 3,3 mln/ml a ruchliwość to 14,6% (gdzie ruch postępowy szybki równa się 0%). Dobrze, że suplementujesz męża. Pamiętaj, że nowe plemniczki tworzą się po 3 miesiącach, więc czasami na efekt trzeba troszkę poczekać Mamao pisała, że również mieli niską morfologię ale to nie przeszkodziło żołnierzykom w osiągnięciu sukcesu
U mnie i mojego M humory trochę lepsze. Postanowiliśmy dać sobie na luz przez marzec, w kwietniu na nowo starania (zobaczymy czy suplementacja coś da-dodatkowo planuję używać żelu concive plus) i na koniec kwietnia/początek maja wybieramy się do kliniki leczenia niepłodności (oczywiście ponownie wykonamy wtedy badanie nasienia i zobaczymy czy ulegną one poprawie czy jednak będą na tym samym poziomie). Jeśli nic nie drgnie, to zdamy się na lekarza i niech on kieruje nas dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 19:09
Lady Savage, Mamao lubią tę wiadomość
-
spioch wrote:Czy tą prawidłową liczbę plemników można jakoś zwiększyć? Pomóżcie dziewczyny
Spioch nie łam się! przeczytaj wcześniejszych kilka stron, akurat było mowa o suplementach diety dla facetów. U mojego też wyszło 2% a mam córkę z którą zaszłam w 4 cyklu, także się nie przejmuj. Suplementy, luźna bielizna, nie kłaść kompa na kolanach, wyjąć komórkę z kieszeni i basen jeśli jest taka możliwość i powtórzyć badania za 3 miesiące. 2% z kilku milionów to i tak dużo a wystarczy jeden plemniczek, najważniejsze żeby było ich dużo i był szybkie, a to łatwo poprawić. Głowa do góry!qosia, Zuza_22, e.wela lubią tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Gigi tulę ;/Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Lady Savage wrote:Gigi przykro mi
U mnie jak myslalam test negatywny, a pizama mokra od mleka no nic, grafik dzis dostane to umowie sie do gina
Zbadaj sobie może tą prolaktynę ?
Ps. Kiedyś chciałam napisać, że śliczne rzeczy robiszHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Gigi biedna... dlatego lepiej nie robić tak wcześnie tych testów . Wiem ze czasami się nie da... przytulam . Co to jest teraz z tym nasieniem i nas też problem męski zmagamy się z nim od października 2016Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
nick nieaktualnyGigi bardzo mi przykro :*
Dzięki dziewczyny trochę spojrzalam na to z innej perpekstywy. Zamowilismy fertilman plus i mace w tabletkach. Czy mąż powinien udać sie do urologa/androloga czy tylko suplementowac?
Powiem wam ze to ja zawsze miałam problemy hormonalne wiec sądzilsm ze problem jest po mojej stronie. Mąż nie pali, prace ma stojąco-fizyczną, w nocy śpi bez bokserek (od 2 miesięcy), alkohol sporadycznie no i ma 25 lat wiec co może być później?
Nie chce sie załamywać, nie wiem co dalej z tym wynikiem powinnnisny zrobić... -
Hej!
U mnie również nadal brak @, to już 32 dc, zwykle @ przychodziła 30 lub 31 dc. Objawy: baardzo wrażliwe i bolące piersi i ciągłe bóle podbrzusza jak na @ (od jakiegoś tygodnia...). Dodam, że piersi praktycznie nigdy nie bolały mnie przed @, a bóle podbrzusza pojawiały się maksymalnie w przeddzień @...
Wczorajsza beta z krwi w 10 dpo negatywna, więc chyba nie ma już nadziei...
Chociaż, może, dopóki @ nie przyjdzie.... Co myślicie?21 CS
Beta hcg:
07.05 133,43
08.05 228,93
09.05 403,02
11.05 998,47
12.05 1562,79 -
Myślę ze mogłabyś najpierw pokazać te wyniki swojemu g inekologowi. On może Wam podpowiedziec co mąż powinien brać . My tak zrobiliśmy ale byliśmy w klinice leczenia niepłodności . Kazali suplementowac i powtorzyc badanie , niewiele sie poprawiło wiec poszlismy do andrologaOkoło 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Spioch u mnie maz dokładnie tak samo jak piszesz a tez ma nie najlepsze wyniki, chodziliśmy po lekarzach to słyszymy tylko ze nie jest najgorzej i zeby brac selen cynk wit c , witamine e , ja teraz mężowi włączyłam jeszcze miovarian/ovarin bo ktoras dziewczyna pisala ze po ovarinie poprawiła sie bardzo ruchliwość żołnierzy.
-
Mioinozytol dziala fajnie na organizm podobnie jak kwas foliowy, moj go bierze w dawce 400 mg kwas f i 2000 mioinozytol
U mnie nadal brak @ bylo tylko jedna plama brudna poki co i tyle. Test dzisiaj negatyw (16dpo)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 12:21
-
Figa8787 wrote:Gigi biedna... dlatego lepiej nie robić tak wcześnie tych testów . Wiem ze czasami się nie da... przytulam . Co to jest teraz z tym nasieniem i nas też problem męski zmagamy się z nim od października 2016
-
Mój ma morfologię 3%, mało plemników, a ruch blisko normy. Androlog kazał brać fertilman plus i ćwiczyć coś 3 razy w tygodniu, bo ruch wzmaga pracę testosteronu. Powiedział, że jak się będzie stosować to wszystkie parametry się polepszą i będzie ciąża. Bo u niego już bywali z gorszymi wynikami i się udawało. I ja mu wierzę, bo fertilman wielu pomaga. A jakby się zagłębić w internet to wszędzie się przeczyta, że przy takich wynikach to tylko in vitro, a to nie prawda
-
Lady Savage wrote:Dziękuje wpadasz na mojego bloga? Czy na facebooku?
BlogHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...