X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty w kreseczki podkuty
Odpowiedz

Luty w kreseczki podkuty

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na przyspieszenie okresu oprócz seksu?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Macie jakieś sposoby na przyspieszenie okresu oprócz seksu?
    Ciepłe kąpiele, częste silne orgazmy (dzięki zabawkom. 😂)

• Stysia16 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola czekam z niecierpliwością na wyniki badań z Tobą :)

PannaAnna wg mnie diety są o kant dup* roztrzaś, dieta ma być na całe życie, tzn. trzeba sobie wyrobić nawyk zdrowego odżywiania, jeść więcej warzyw, owoców, mieć pojęcie o tym co i jak może wpływać na organizm i ile ma kalorii. Ja tak samo jak dziewczyny polecam fitatu. Sama chce schudną teraz około 3-4 kg do lata ii zapisuje wszytsko co jem właśnie w tej apce. Ostatnio się zdziwiłam, że ser ma aż tyle tłuszczu :P Moim celem jest głównie wyrobienie nawyku zdrowego jedzenia. Ograniczenie do minimum fast fodów, słodyczy, itd. Jestem z Tobą w tej nierównej walce z kilogramami i trzymam mocno kciuki 🤞

Ja się dziś zaczęłam stresować tym, czy okres nadejdzie, czy jednak nie :P

Lolipop lubi tę wiadomość

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:

PannaAnna wg mnie diety są o kant dup* roztrzaś, dieta ma być na całe życie, tzn. trzeba sobie wyrobić nawyk zdrowego odżywiania, jeść więcej warzyw, owoców, mieć pojęcie o tym co i jak może wpływać na organizm i ile ma kalorii. Ja tak samo jak dziewczyny polecam fitatu. Sama chce schudną teraz około 3-4 kg do lata ii zapisuje wszytsko co jem właśnie w tej apce. Ostatnio się zdziwiłam, że ser ma aż tyle tłuszczu :P Moim celem jest głównie wyrobienie nawyku zdrowego jedzenia. Ograniczenie do minimum fast fodów, słodyczy, itd. Jestem z Tobą w tej nierównej walce z kilogramami i trzymam mocno kciuki 🤞

Pierwsze diety mają właśnie na celu naukę zdrowych nawyków. Z czasem nie musimy liczyć kalorii bo już orientacyjnie wiemy co i ile możemy zjeść. ;)

meraja90, futuremama lubią tę wiadomość

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama kurcze, czytam dużo o testowaniu i chciałabym w tym kierunku pójść, zwłaszcza że mocno jest to związane z jakością, a jestem po studiach z jakości. Jakieś rady? 😁

A co do przerywanego postu ja nie stosuje zasady 16/8 ale jem 3 posiłki dziennie i kawę z mlekiem do śniadania, powiem szczerze że jak jadłam dodatkowo drugie śniadanie to miałam po obiedzie zjazdy energetyczne,a odkąd jem 3 posiłki to przestałam je mieć. Na mnie to działa, insulina spadła także stosuje to co mi odpowiada 🙂

futuremama lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi żadne diety nie pomogły. Nie maja sensu- najlepiej spojrzeć na jedzenie zupełnie inaczej, jak na paliwo, które jest potrzebne aby organizm sprawnie działał.
    Zainteresowałam się, a jakie witaminy kładę sobie na talerz, staram się żeby codziennie dostarczać sobie witamin po prostu z jedzenia. Organizm się wam za to odwdzięczy, a kawałek pizzy czy ciasta zjedzony raz na jakiś czas nie spowoduje kilogramów na plusie. Zaczęłam zadawać sobie pytania „co da mi zjedzenie ciasta vs co da mi zjedzenie sałatki” i od tego czasu jem bardzo zdrowo :)

Stysia16, futuremama, Lolipop, CestLaVie, Monika7 lubią tę wiadomość

• meraja90 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35, skoro nie chudniesz to spróbuj testowo dzień lub dwa ważyć i wpisywać to co jesz do apki Fitatu. To już da Ci jakiś pogląd na rozkład makroskładników 😊 jeżeli wyjdzie ze wszystko dobrze, to przynajmniej będziesz wiedziała ze problem leży gdzieś indziej 😊

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie z innej beczki 🙈 jaki macie śluz przed miesiączka? Bo od owulacji mam cały czas bieliznę/ wkładki w takim białym mlecznym śluzie i nie wiem czy to normalne 😅 ostatnia miesiączkę miałam wywoływana lekami po 2msc nieobecności i już nie kojarzę jak to było 😅🤭

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Cini_Mini Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ze stycznia przenosze się na luty. Musiałam oczyścić głowę po kolejnej porażce ale juz wracam 🙂

od 3 dni robie owulaki i ani nie bledną ani (wg mnie) nie ciemnieją

https://zapodaj.net/311392b2cc45b.jpg.html

może któraś z Was zerknie na mój wykres i te testy u góry i powie swoje przemyślenia bo ja zdzikłam 😅

Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zgadzam, że powinno się przeliczyc kalorie. Dla sprawdzenia. Ja odstawilam wiele rzeczy, a finalnie okazalo sie, że wciąż jem za dużo. Doznalam szoku jak sobie przeliczylam kilka dni ile faktycznie zjadam....
    Na razie jedyny progres u mnie to woda, prawie udaje mi sie wypic 2l, a na posilki mam codziennie budziki....

Mi jest ciężko przerzucić sie na super zdrowo bo o tej porze, warzywa w wiekszosci są obrzydliwe😂🙈

Ale biore sie za regularnsc moich cwiczen...

meraja90, futuremama lubią tę wiadomość

• Stysia16 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cini Mini mi się wydaję, że w 14 dniu kreska stała się ładniejsza i pełniejsza :)

Cini_Mini lubi tę wiadomość

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meraja kremowy, gesty lepki, zostający na bieliźnie /wkładce :)
    Cini_Mini miło Cie znowu widzieć :)

Cini_Mini, meraja90 lubią tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Stysia16 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety i witamin to ja postanowiłam, że soki będą super opcją i oczywiście sama chcę je wyciskać i teraz zbieram na sprzęt :P Buraka czy marchewki nie zjem, a sok z miłą chęcią wypiję :D uważam, że to jest mega dobra opcja przy staraniu, można dostarczyć wiele ważnych witamin :D

Martyna33, futuremama lubią tę wiadomość

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• Cini_Mini Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:
    Cini Mini mi się wydaję, że w 14 dniu kreska stała się ładniejsza i pełniejsza :)

może jutro wyjdzie jakiś tłuścioch, pogmatwane to bo według temperatury owulke obstawiałam na wczoraj 😀 ale moze jeszcze przede mną

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Dziewczyny takie pytanie z innej beczki 🙈 jaki macie śluz przed miesiączka? Bo od owulacji mam cały czas bieliznę/ wkładki w takim białym mlecznym śluzie i nie wiem czy to normalne 😅 ostatnia miesiączkę miałam wywoływana lekami po 2msc nieobecności i już nie kojarzę jak to było 😅🤭

U mnie tez kremowy i gęsty, zostawia ślady na bieliźnie
    Czasem rozciągliwo-kremowy

meraja90 lubi tę wiadomość

• meraja90 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko jasne 😊 dzięki 😊

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cini Mini, ja mierzyłam z początku cyklu, ciągle wychodziły negatywy, aż w końcu po kilku dniach się wkurzyłam i przestałam mierzyć :P nie wiem teraz czy owulkę miałam spóźnioną czy co, ale jestem dobrej myśli i czekam na rozwój wydarzeń

Cini_Mini lubi tę wiadomość

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:

Świetne podejście. :) i i to właśnie chodzi.
    Też kiedyś używałam fitatu żeby się przekonać że spożywam za mała ilość kalorii w stosunku do ruchu i spalania. Drama. Dziwić się szybciej chudnę jak tyje

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Mi żadne diety nie pomogły. Nie maja sensu- najlepiej spojrzeć na jedzenie zupełnie inaczej, jak na paliwo, które jest potrzebne aby organizm sprawnie działał.
    Zainteresowałam się, a jakie witaminy kładę sobie na talerz, staram się żeby codziennie dostarczać sobie witamin po prostu z jedzenia. Organizm się wam za to odwdzięczy, a kawałek pizzy czy ciasta zjedzony raz na jakiś czas nie spowoduje kilogramów na plusie. Zaczęłam zadawać sobie pytania „co da mi zjedzenie ciasta vs co da mi zjedzenie sałatki” i od tego czasu jem bardzo zdrowo :)
    Właśnie tak :)
    Mam bardzo podobnie od chyba zawsze 🤣

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki. Ciąży nie ma, czekam na okres. W ogólnych badań dwa lekkie niedociągnięcia organizm ma. ;)
    IMG_20210130_132913.jpg

Blanka1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ