Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ladinola czekam z niecierpliwością na wyniki badań z Tobą
PannaAnna wg mnie diety są o kant dup* roztrzaś, dieta ma być na całe życie, tzn. trzeba sobie wyrobić nawyk zdrowego odżywiania, jeść więcej warzyw, owoców, mieć pojęcie o tym co i jak może wpływać na organizm i ile ma kalorii. Ja tak samo jak dziewczyny polecam fitatu. Sama chce schudną teraz około 3-4 kg do lata ii zapisuje wszytsko co jem właśnie w tej apce. Ostatnio się zdziwiłam, że ser ma aż tyle tłuszczu Moim celem jest głównie wyrobienie nawyku zdrowego jedzenia. Ograniczenie do minimum fast fodów, słodyczy, itd. Jestem z Tobą w tej nierównej walce z kilogramami i trzymam mocno kciuki 🤞
Ja się dziś zaczęłam stresować tym, czy okres nadejdzie, czy jednak nieLolipop lubi tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
nick nieaktualnyStysia16 wrote:Ladinola czekam z niecierpliwością na wyniki badań z Tobą
PannaAnna wg mnie diety są o kant dup* roztrzaś, dieta ma być na całe życie, tzn. trzeba sobie wyrobić nawyk zdrowego odżywiania, jeść więcej warzyw, owoców, mieć pojęcie o tym co i jak może wpływać na organizm i ile ma kalorii. Ja tak samo jak dziewczyny polecam fitatu. Sama chce schudną teraz około 3-4 kg do lata ii zapisuje wszytsko co jem właśnie w tej apce. Ostatnio się zdziwiłam, że ser ma aż tyle tłuszczu Moim celem jest głównie wyrobienie nawyku zdrowego jedzenia. Ograniczenie do minimum fast fodów, słodyczy, itd. Jestem z Tobą w tej nierównej walce z kilogramami i trzymam mocno kciuki 🤞
Ja się dziś zaczęłam stresować tym, czy okres nadejdzie, czy jednak niemeraja90, futuremama lubią tę wiadomość
-
Futuremama kurcze, czytam dużo o testowaniu i chciałabym w tym kierunku pójść, zwłaszcza że mocno jest to związane z jakością, a jestem po studiach z jakości. Jakieś rady? 😁
A co do przerywanego postu ja nie stosuje zasady 16/8 ale jem 3 posiłki dziennie i kawę z mlekiem do śniadania, powiem szczerze że jak jadłam dodatkowo drugie śniadanie to miałam po obiedzie zjazdy energetyczne,a odkąd jem 3 posiłki to przestałam je mieć. Na mnie to działa, insulina spadła także stosuje to co mi odpowiada 🙂futuremama lubi tę wiadomość
-
Mi żadne diety nie pomogły. Nie maja sensu- najlepiej spojrzeć na jedzenie zupełnie inaczej, jak na paliwo, które jest potrzebne aby organizm sprawnie działał.
Zainteresowałam się, a jakie witaminy kładę sobie na talerz, staram się żeby codziennie dostarczać sobie witamin po prostu z jedzenia. Organizm się wam za to odwdzięczy, a kawałek pizzy czy ciasta zjedzony raz na jakiś czas nie spowoduje kilogramów na plusie. Zaczęłam zadawać sobie pytania „co da mi zjedzenie ciasta vs co da mi zjedzenie sałatki” i od tego czasu jem bardzo zdrowoStysia16, futuremama, Lolipop, CestLaVie, Monika7 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
PannaAnna35, skoro nie chudniesz to spróbuj testowo dzień lub dwa ważyć i wpisywać to co jesz do apki Fitatu. To już da Ci jakiś pogląd na rozkład makroskładników 😊 jeżeli wyjdzie ze wszystko dobrze, to przynajmniej będziesz wiedziała ze problem leży gdzieś indziej 😊
-
Dziewczyny takie pytanie z innej beczki 🙈 jaki macie śluz przed miesiączka? Bo od owulacji mam cały czas bieliznę/ wkładki w takim białym mlecznym śluzie i nie wiem czy to normalne 😅 ostatnia miesiączkę miałam wywoływana lekami po 2msc nieobecności i już nie kojarzę jak to było 😅🤭
-
Cześć dziewczyny, ze stycznia przenosze się na luty. Musiałam oczyścić głowę po kolejnej porażce ale juz wracam 🙂
od 3 dni robie owulaki i ani nie bledną ani (wg mnie) nie ciemnieją
https://zapodaj.net/311392b2cc45b.jpg.html
może któraś z Was zerknie na mój wykres i te testy u góry i powie swoje przemyślenia bo ja zdzikłam 😅
Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sie zgadzam, że powinno się przeliczyc kalorie. Dla sprawdzenia. Ja odstawilam wiele rzeczy, a finalnie okazalo sie, że wciąż jem za dużo. Doznalam szoku jak sobie przeliczylam kilka dni ile faktycznie zjadam....
Na razie jedyny progres u mnie to woda, prawie udaje mi sie wypic 2l, a na posilki mam codziennie budziki....
Mi jest ciężko przerzucić sie na super zdrowo bo o tej porze, warzywa w wiekszosci są obrzydliwe😂🙈
Ale biore sie za regularnsc moich cwiczen...meraja90, futuremama lubią tę wiadomość
-
Cini Mini mi się wydaję, że w 14 dniu kreska stała się ładniejsza i pełniejsza
Cini_Mini lubi tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
Meraja kremowy, gesty lepki, zostający na bieliźnie /wkładce
Cini_Mini miło Cie znowu widziećCini_Mini, meraja90 lubią tę wiadomość
-
Co do diety i witamin to ja postanowiłam, że soki będą super opcją i oczywiście sama chcę je wyciskać i teraz zbieram na sprzęt Buraka czy marchewki nie zjem, a sok z miłą chęcią wypiję uważam, że to jest mega dobra opcja przy staraniu, można dostarczyć wiele ważnych witamin
Martyna33, futuremama lubią tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
meraja90 wrote:Dziewczyny takie pytanie z innej beczki 🙈 jaki macie śluz przed miesiączka? Bo od owulacji mam cały czas bieliznę/ wkładki w takim białym mlecznym śluzie i nie wiem czy to normalne 😅 ostatnia miesiączkę miałam wywoływana lekami po 2msc nieobecności i już nie kojarzę jak to było 😅🤭
U mnie tez kremowy i gęsty, zostawia ślady na bieliźnie
Czasem rozciągliwo-kremowymeraja90 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Cini Mini, ja mierzyłam z początku cyklu, ciągle wychodziły negatywy, aż w końcu po kilku dniach się wkurzyłam i przestałam mierzyć nie wiem teraz czy owulkę miałam spóźnioną czy co, ale jestem dobrej myśli i czekam na rozwój wydarzeń
Cini_Mini lubi tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
Stysia16 wrote:Ladinola czekam z niecierpliwością na wyniki badań z Tobą
Ja się dziś zaczęłam stresować tym, czy okres nadejdzie, czy jednak nie
Też kiedyś używałam fitatu żeby się przekonać że spożywam za mała ilość kalorii w stosunku do ruchu i spalania. Drama. Dziwić się szybciej chudnę jak tyje -
Martyna33 wrote:Mi żadne diety nie pomogły. Nie maja sensu- najlepiej spojrzeć na jedzenie zupełnie inaczej, jak na paliwo, które jest potrzebne aby organizm sprawnie działał.
Zainteresowałam się, a jakie witaminy kładę sobie na talerz, staram się żeby codziennie dostarczać sobie witamin po prostu z jedzenia. Organizm się wam za to odwdzięczy, a kawałek pizzy czy ciasta zjedzony raz na jakiś czas nie spowoduje kilogramów na plusie. Zaczęłam zadawać sobie pytania „co da mi zjedzenie ciasta vs co da mi zjedzenie sałatki” i od tego czasu jem bardzo zdrowo
Mam bardzo podobnie od chyba zawsze 🤣 -
nick nieaktualny