Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mówi się, że najlepiej jak się współżyje przy paru niższych temperaturach po spadku największym (przed wstąpieniem wyższej temperatury) ciężko jest stwierdzić sam moment owulacji bo może on nastąpić w dzień tego spadku, dzień po tym spadku, lub w dzień najwyższej temperatury. I dlatego właśnie cholera tak ciężko jest wstrzelić w odpowiedni moment ( dlatego też najlepiej jest już wówczas kiedy pojawia się śluz płodny)
Wiesz co Brawurka ginekolog też nie może powiedzieć na 100%, że następnego dnia na pewno będzie owulacja on może zasugerować,( tak jak zresztą napisałaś przewidzieć) żeby właśnie w tym czasie współżyć, no chyba, że widzi że pęcherzyk pękł to już od razu trzeba wskakiwać do wyrka i szaleć z partneremBrawurka84, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Kilka dni przed owulacją temperatura ma tendencję do maksymalnego obniżania się, ale nie zawsze. W czasie owulacji temperatura szczytuje. Różnica przed owulacją i w dniu owulacji powinna wynosić przynajmniej 2 kreski (0.2 st. C)Ale temperatura u każdej kobiety jest sprawą indywidualną.
-
Witajcie kochane przyjmiecie do mnie sobie? dzisiaj wstrętna @ mnie nawiedziła niestety, ale maj jest naszym miesiącem kiedy się poznaliśmy to dobry znak będę testować 26 maja, a co
kasiatoja, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Fajny obrazek Gwiazdka,ja ide z moim wykresem ksiazkowo poki co,ale co z tego bedzie zobaczymy:) jutro rano musze zgwalcic meza,a potem liczyc na to ze przy pierwszym pozytywnym tescie uda mi sie go sciagnac do domu na poprawke:)
Gwiazdeczka27, Monifah lubią tę wiadomość
-
ja też nic nie kumam z tych temperatur Ja jestem na pewno przed owulacją (oczywiście,jeśli ona nastąpi),a w poprzednim cyklu głównie poznałam po szyjce,że wysoko bardzo aż nie mogłam dosięgnąć...Pożyjemy zobaczymy
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka GreenApple wrote:niestety, @ przyszła nad ranem z siła tsunami - i du#a blada ...
ale idąc optymistycznym hasłem - nowy cykl - nowa szansa
trzymam za was kciuki, oby jak najwięcej serduszek i zielonego wirusa nam tu w maju się wykluło :*
Aga,może się załapiesz jednak na maj? Na końcówkę?
Pierwsze koty za płoty, walczymy dalej
Do boju!Brawurka84 lubi tę wiadomość
-
Do boju Dziewczyny ! a ja nie po to pogodziłam się z mężem,żeby teraz nie zajść w ciążę nawet schowałam swoją dumę do kieszeni
kasiatoja, Tamka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
01.05 Agnieszka GreenApple (@)
02.05 Misia79, mar, Vaniliaa
03.05 kwiatuszek789, inezka,
04.05 Lenuś
05.05 Iwka, Nenaaa, zizia_a
06.05 katarinka79, zielarka, słoneczna 85
07.05
08.05 Kaśka, Tosia 1981, Lila84, zonaboba
09.05 potforzasta, Przedszkolanka, Cynamonek30
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27, paaulla84
11.05 Krokodylica, Magda_lena88, Olivia89, Tygrysek 89,
12.05 ewelina 27, waszka88, Ofelaine
13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop
14.05 Ewik, Welonisia, Monifah, munirka, Lulu
15.05 slodka100, Brawurka84, sylwiaśta 159, polkosia
16.05 Landryneczka, rastafanka, Ewa99
17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi
18.05 Anutka, aniulkab86, kierzynka, olencja
19.05 Kkarolinaaaa
20.05 ewcia21k, Ania1986
21.05
22.05 Anastazjaaa
23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka
24.05 ara
25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek, julita
26.05 justta
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05 Daisy, aisza, Rybeńka
Dopisałam Tygryska 86 i justtęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:33
-
kochane nie sugerujcie się tak bardzo samą temperaturą ale bardziej śluzem płodnym czy występuje, bo jak dobrze wiecie nawet ból zęba może zakłócić pomiar temperatury.
To samo wg mnie tyczy się wyznaczania przez program owulacji. On zazwyczaj sugeruje się 3 wyższymi temperaturami po spadku a owulacja może być parę dni przed szczytem temperatury jak i w dniu szczytu i po, tak jak pisałam. Oczywiście najlepiej jak śluz pokrywa się z mierzoną temperaturą - wówczas to dodatkowy atut w ułatwieniu całego przedsięwzięcia
Brawurka Ty wiesz , bo ja swoją sytuacje opisywałam, i powiem Ci, że następnego dnia z kolei mój Mąż zaliczył najszybszy stosunek swojego życia, nie wiem nawet czy 3 minuty wytrzymał przed wyrzutem armii plemników.
Ale też jesteśmy już pogodzeni i już wszystko od wczoraj wróciło do normy hihi
jak to szybko zleciało... jutro już początek WIELKIEGO MAJOWEGO TESTOWANIA !!! a się będzie działoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:41
Brawurka84, kasiatoja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny