Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
kwiatuszek789 wrote:Kasiatja a dlaczegoo od nastepnego cyklu dopiero bromka masz brac? Jak Ci gin zalecił, jakie dawkowanie?
Trzymam kciuki aby pieknie pękł pecherzyk
Kazała jeszcze raz spróbować wykorzystać ewentualną, nadciągającą, "naturalną" owulację i potem wspomagać się luteiną od 18 do 33 dnia cyklu, po czym zrobić test ciążowy i jeśli wyjdzie + to brać dalej, a jeśli - albo przyjdzie @ to wtedy luteinę odstawić i zacząć bromka (codziennie na noc 1 tabl) i zgłosić się za 3 miechy na kontrolę... no chyba, że wcześniej uda się zafasolkować -
Lila84 wrote:zonaboba widzę że razem testujemy
Trzymam kciukasyLila84 lubi tę wiadomość
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
nick nieaktualnykasiatoja trzymam kciuki za pęcherzyk...
Ja się chyba na majówki nie załapię, chyba że ten cykl się niespodziewanie skończy, a następny będzie krótki... ale narazie się nie łudzę, bo dziś 21dc a nie było jeszcze żadnego skoku... póki co same góry i doliny... chyba szykuje mi się kolejny długaśny cykl... nie wiem co jest ostatnio miałam pierwszy aż tak długi bo @ dostałam po 47 dniach i teraz obawiam się, że znów może się to powtórzyć... Jutro idę oddać krew na badania tarczycowe żeby sprawdzić czy spada, a dodatkowo widziałam, że w mom plani cyklu mój endo-gin zaznaczył, że mają zrobić progesteron i estradiol... ciekawa jestem czy TSH zaczyna coś spadać...kasiatoja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny
kurcze ja też martwię się troszkę, bo u mnie temperatura zamiast spadać jak na owulkę to ona rośnie...powoli rośnie... (
możecie zerknąć? Może widzicie coś, czego ja już u siebie nie widzę?
szczyt sluzu mialam wczoraj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 06:53
-
nick nieaktualny
-
niestety, @ przyszła nad ranem z siła tsunami - i du#a blada ...
ale idąc optymistycznym hasłem - nowy cykl - nowa szansa
trzymam za was kciuki, oby jak najwięcej serduszek i zielonego wirusa nam tu w maju się wykluło :*Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
nick nieaktualnyNo dziewczyny już jutro zaczynamy majowe testowanie Mam nadzieję, że będzie dużo przede wszystkim zdrowych fasolek Ja mam zamiar mierzyć temp do 10 dpo potem chowam termometr głęboko do szafy i czekam albo na @ albo na ciążę. Jednym słowem będzie to dla mnie niespodzianka... Po dwóch poronieniach ciężko czegokolwiek oczekiwać, ale chcę zminimalizować stres na tyle na ile to możliwe
Cynamonek30, sylwiaśta159, Agnieszka GreenApple, Lila84, zonaboba, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem nowa na wątku
U mnie testowanie (jeśli już) będzie 7 maja. Choć nie wiem, czy ta wredna @ nie przyjdzie, bo mam od skoku temperatury linię poziomą równąWe are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
sylwiaśta159 spokojnie, nie zawsze musi występować nagły spadek temperatury tuż przed owulacją. U ciebie temperatura powoli rośnie, testu owulacyjne pozytywne więc tylko trzeba teraz i mieć nadzieję, że się uda Zresztą spadek temp. był parę dni wstecz więc to już sygnał , żeby działać
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Kasiatoja: też trzymam kciuki,żeby pękł ładnie,aż tak jak na bliźniaki
Isabelle:ja też się martwię,że u mnie ten cykl bezowulacyjny...Chociaż raczej takich nie miewam/nie miewałam,ale zawsze się taki może zdarzyć,szkoda,że akurat jak na złość echh
A ja pogodzona z mężem,aż iskry szły także kto wie jak się ten maj zakończy Ale w tym cyklu bardziej na luzie,jak się teraz nie uda,to szukam ginekologa od monitoringu dokładnego itp.
Życzę Wam wszystkim stosunkowo udanych Majóweczek dużo odpoczynku,relaksu,miłosnych igraszek i po majówce tu wracamy z zielonymi kropkami
Gwiazdeczka27, Tamka, kasiatoja lubią tę wiadomość
-
Olivia89:myślę,że to dobre podejście z tym termometrem.Ja też w tym cyklu schowam na sam koniec,bo np.w poprzednim temperatura dzień przed @ mi bardzo podskoczyła i całe forum włącznie ze mną czekało na fasolkę...A tu bach i spadła bardzo następnego dnia i guzik z tego...
-
na tym obrazku jest nagły spadek, ale oczywiście każdy organizm jest inny i ta temperatura może powoli iść w górę aż osiągnie pewien szczyt (owulacja) a potem temp. za sprawą progesteronu utrzymuje się na wyższym poziomie do spodziewanej miesiączki po czym powili spada, lub nagle i przychodzi @, jak jej nie ma to temp. nadal jest na wysokim poziomie co sugeruje ciążę. I oby to ostatnie sprawdziło się chociaż u większości z nas.
Brawurka84 lubi tę wiadomość
-
Olivia89 wrote:No dziewczyny już jutro zaczynamy majowe testowanie Mam nadzieję, że będzie dużo przede wszystkim zdrowych fasolek Ja mam zamiar mierzyć temp do 10 dpo potem chowam termometr głęboko do szafy i czekam albo na @ albo na ciążę. Jednym słowem będzie to dla mnie niespodzianka... Po dwóch poronieniach ciężko czegokolwiek oczekiwać, ale chcę zminimalizować stres na tyle na ile to możliwe
-
Gwiazdeczka,czyli największy spadek w środku cyklu to owulacja (tzn.domniemana) czy dopiero dzień/dni po tym spadku?Np. u mnie w zeszłym cyklu wiem,że organizm na pewno się przymierzał do owulacji i byłam na monitoringu,lekarz przewidział owulację na piątek-i właśnie w piątek rano miałam największy spadek temperatury.Później już nie byłam na monitoringu,żeby na 100% potwierdzić owulację
-
nick nieaktualny