X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Kasiatja a dlaczegoo od nastepnego cyklu dopiero bromka masz brac? Jak Ci gin zalecił, jakie dawkowanie?
    Trzymam kciuki aby pieknie pękł pecherzyk :)

Kazała jeszcze raz spróbować wykorzystać ewentualną, nadciągającą, "naturalną" owulację ;) i potem wspomagać się luteiną od 18 do 33 dnia cyklu, po czym zrobić test ciążowy i jeśli wyjdzie + to brać dalej, a jeśli - albo przyjdzie @ to wtedy luteinę odstawić i zacząć bromka (codziennie na noc 1 tabl) i zgłosić się za 3 miechy na kontrolę... no chyba, że wcześniej uda się zafasolkować ;)

211042976e.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    zonaboba widzę że razem testujemy :)
    Trzymam kciukasy <3
    ja to już odliczam, codziennie patrze ile jeszcze dni zostało:P trzymam kciuki oby to był nasz ostatni cykl starań:)

Lila84 lubi tę wiadomość

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiatoja trzymam kciuki:)

kasiatoja lubi tę wiadomość

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 ;*
    Z takim wsparciem, jak pierdyknie, to żeby mnie nie rozerwało ;)
    0laughing.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 23:00

Ewa99 lubi tę wiadomość

211042976e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja trzymam kciuki za pęcherzyk...

Ja się chyba na majówki nie załapię, chyba że ten cykl się niespodziewanie skończy, a następny będzie krótki... ale narazie się nie łudzę, bo dziś 21dc a nie było jeszcze żadnego skoku... póki co same góry i doliny... chyba szykuje mi się kolejny długaśny cykl... nie wiem co jest ostatnio miałam pierwszy aż tak długi bo @ dostałam po 47 dniach i teraz obawiam się, że znów może się to powtórzyć... Jutro idę oddać krew na badania tarczycowe żeby sprawdzić czy spada, a dodatkowo widziałam, że w mom plani cyklu mój endo-gin zaznaczył, że mają zrobić progesteron i estradiol... ciekawa jestem czy TSH zaczyna coś spadać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

kurcze ja też martwię się troszkę, bo u mnie temperatura zamiast spadać jak na owulkę to ona rośnie...powoli rośnie... :((

możecie zerknąć? Może widzicie coś, czego ja już u siebie nie widzę?

szczyt sluzu mialam wczoraj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 06:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Zaczęłam plamić od rana więc trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło to by udało mi się zadzwonić i umówić wizytkę :D

Miłego dzionka :)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiatoja wrote:
    Dzięki dziewczyny <3 ;*
    Z takim wsparciem, jak pierdyknie, to żeby mnie nie rozerwało ;)
    0laughing.gif

Hehe :) Ja również trzymam kciuki!

• Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, @ przyszła nad ranem z siła tsunami - i du#a blada ...

ale idąc optymistycznym hasłem - nowy cykl - nowa szansa :)

trzymam za was kciuki, oby jak najwięcej serduszek i zielonego wirusa nam tu w maju się wykluło <3 :*

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny już jutro zaczynamy majowe testowanie ;) Mam nadzieję, że będzie dużo przede wszystkim zdrowych fasolek ;) Ja mam zamiar mierzyć temp do 10 dpo potem chowam termometr głęboko do szafy i czekam albo na @ albo na ciążę. Jednym słowem będzie to dla mnie niespodzianka... Po dwóch poronieniach ciężko czegokolwiek oczekiwać, ale chcę zminimalizować stres na tyle na ile to możliwe ;) ;) ;)

Cynamonek30, sylwiaśta159, Agnieszka GreenApple, Lila84, zonaboba, rastafanka lubią tę wiadomość

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na wątku :)
    U mnie testowanie (jeśli już) będzie 7 maja. Choć nie wiem, czy ta wredna @ nie przyjdzie, bo mam od skoku temperatury linię poziomą równą :)

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 spokojnie, nie zawsze musi występować nagły spadek temperatury tuż przed owulacją. U ciebie temperatura powoli rośnie, testu owulacyjne pozytywne więc tylko trzeba teraz <3 i mieć nadzieję, że się uda :) Zresztą spadek temp. był parę dni wstecz więc to już sygnał , żeby działać :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Kasiatoja: też trzymam kciuki,żeby pękł ładnie,aż tak jak na bliźniaki :P
    Isabelle:ja też się martwię,że u mnie ten cykl bezowulacyjny...Chociaż raczej takich nie miewam/nie miewałam,ale zawsze się taki może zdarzyć,szkoda,że akurat jak na złość echh
    A ja pogodzona z mężem,aż iskry szły :P także kto wie jak się ten maj zakończy :-) Ale w tym cyklu bardziej na luzie,jak się teraz nie uda,to szukam ginekologa od monitoringu dokładnego itp.
    Życzę Wam wszystkim stosunkowo udanych Majóweczek :-) dużo odpoczynku,relaksu,miłosnych igraszek i po majówce tu wracamy z zielonymi kropkami :-)

Gwiazdeczka27, Tamka, kasiatoja lubią tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96182fd48af1.jpg

Tamka, olencja, kasiatoja, M4DZI4 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia89:myślę,że to dobre podejście z tym termometrem.Ja też w tym cyklu schowam na sam koniec,bo np.w poprzednim temperatura dzień przed @ mi bardzo podskoczyła i całe forum włącznie ze mną czekało na fasolkę...A tu bach i spadła bardzo następnego dnia i guzik z tego...

f2w36vgcw27bl5wp.png

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym obrazku jest nagły spadek, ale oczywiście każdy organizm jest inny i ta temperatura może powoli iść w górę aż osiągnie pewien szczyt (owulacja) a potem temp. za sprawą progesteronu utrzymuje się na wyższym poziomie do spodziewanej miesiączki po czym powili spada, lub nagle i przychodzi @, jak jej nie ma to temp. nadal jest na wysokim poziomie co sugeruje ciążę. I oby to ostatnie sprawdziło się chociaż u większości z nas. :)

Brawurka84 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia89 wrote:
    No dziewczyny już jutro zaczynamy majowe testowanie ;) Mam nadzieję, że będzie dużo przede wszystkim zdrowych fasolek ;) Ja mam zamiar mierzyć temp do 10 dpo potem chowam termometr głęboko do szafy i czekam albo na @ albo na ciążę. Jednym słowem będzie to dla mnie niespodzianka... Po dwóch poronieniach ciężko czegokolwiek oczekiwać, ale chcę zminimalizować stres na tyle na ile to możliwe ;) ;) ;)
    życzę powodzenia :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka,czyli największy spadek w środku cyklu to owulacja (tzn.domniemana) czy dopiero dzień/dni po tym spadku?Np. u mnie w zeszłym cyklu wiem,że organizm na pewno się przymierzał do owulacji i byłam na monitoringu,lekarz przewidział owulację na piątek-i właśnie w piątek rano miałam największy spadek temperatury.Później już nie byłam na monitoringu,żeby na 100% potwierdzić owulację

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko dziękuję za informację, a czy temp przed ovu ie powinna byc niższa?

dziewczynkiii juz nie mogę się doczekać pierwszych tescików jutro!!! oby był oczopląs od <3

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanej majówki 893646fwelto6cxw.gif
    oby tylko pogoda dopisywała :) 51756mvnwecuvvj.gif
    pozdrawiam <3 742469s3709nw4fb.gif

M4DZI4, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ