Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU
Odpowiedz

Majowe Love - czyli lista testujących w MAJU

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka super wieści :) Wiem że może być ciężko ale poczekaj spokojnie do jutra :)

miluszka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka, Kochana tak bradzo bym chciała :-) Poza tym mocno wierzę w moc Twoich wirusków, ananasa i wiesiołka ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze czekam na dobre wieści :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia kochana !!! Gratulacje :D sama bym chciala miec blizniaki :) Teraz potrzebujesz 2razy wiecej sily wiec jedz duzo,odpoczywaj jeszcze wiecej i miej usmiech od ucha do ucha :D :D :D

Reszcie testerek gratuluje a tym co nie wyszlo w tym miesiacu zycze powodzenia w przyszlym :)

Emilia77 lubi tę wiadomość

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz sie ciaza. Odpoczywaj sporo bo dwojka na raz to wyzwanie. W sumie nie wazne czy ciaza mnoga czy nie. Najwazniejsze zeby sie prawidlowo rozwijala. Rosnij duza i ciesz sie pieknym stanem ;)

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewunia87 wrote:
    Spoko nie ma złości :D
    Ewka a Ty badałas sobie tsh? Widzialam kiedys ze w innych postach pisalas ze masz powyzje 3 chyba.. ale nie pamietam czy to Ty ;) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to ja miałam takie :) gin zalecił orzechy brazylijskie i samo spadło do 1,7. Ma tak zostać na razie. Z odpoczynkiem będzie pewnie ciężka sprawa. Muszę w przedszkolu zostać przynajmniej do czerwca, grupę do końca doprowadzić i w domu 2,5-latek. Ale musi się jakoś dać :D

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle wiecie, że cyganka mi to wywróżyła 2 m-ce temu :) Powiedziała, że oprócz syna będę miała jeszcze 2 córki, które urodzą się tego samego dnia.
    Wtedy myślałam, że może rok po roku tego samego dnia hehehe teraz nabrało nowego znaczenia to :)

przyszła mama 2, bacha8709, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz wiesz ze bylo Ci to pisane :) ja pamietam wrozbe dotyczaca imienia meza. Sprawdzilo sie :) jeszcze raz gratuluje podwojnego szczescia :*

a55a0765ad.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia mi mama wywróżyła kiedyś parkę bliźniaki mam nadzieję że ta wróżba się spełni ! ;)

ewunia87, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, trzymam kciuki. Bardzo, bardzo, bardzo... :-)

miluszka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewunia87 wrote:
    A wogóle wiecie, że cyganka mi to wywróżyła 2 m-ce temu :) Powiedziała, że oprócz syna będę miała jeszcze 2 córki, które urodzą się tego samego dnia.
    Wtedy myślałam, że może rok po roku tego samego dnia hehehe teraz nabrało nowego znaczenia to :)

U jakiej wróżki byłaś bo chętnie też do niej pójdę :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdańsku na ulicy mnie dorwała. Odczepić się nie chciała. Szybka wróżba za 5 zł. Szłam z Michałem i potraktowałam to jako żart. Mały skakał i wołał mamo to "Ameryki" nie odkryła że mam już synka :) zobaczymy czy płeć maluchów się sprawdzi ;)

• Abra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia - podwójne gratulacje i podwójnie spokojnej ciąży życzę :)
    Ja marzę o bliźniakach, ale póki co będę się cieszyła jak się chociaż jedno uda "zrobić"....
    Za tydzień testuję, a już wiem wewnętrznie, że chyba nic z tego :/

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mi @

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Zuza, nikt się nie złości;)

PS znów padłam, jak przeczytałam, ze obumarcie jednego z płodów byłoby dla Ciebie pocieszeniem, bo nie chcesz blizniat...sorki, ale dla mnie to szok...[/QUOTE

Nie obumarcie płodu,a podobna informacja w następnych dniach po dowiedzeniu się o ciąży bliźniaczej.

Nie wiem jakie ty masz doświadczenia, ale znam sporo kobiet, które np. zaszły w ciążę, której nie chciały. Wtedy jest szok, wyparcie, potrzebują więcej czasu na oswojenie się z wiadomością.

Więc nie ukrywam,że taka informacja spowodowałaby u mnie podobne odczucia, nie spałabym po nocach myśląc, jak to wszystko ogarnę,że trzeba teraz kupić większy dom, większy samochód itp.
    Dla mnie taka informacja to nie jest wybuch radości, ale z pewnością po jakimś czasie przyzwyczaiłabym się do tej myśli i zaczęła cieszyć.

Co do obumarcia zarodka, nie płodu- jak dla mnie natura jest mądra i wie co robi. Ale ja zawsze przygotowuję się na każdą ewentualność, taka już moja pesymistyczna mentalność.

No cóż, jak wiadomo na forach tego typu często jest atmosfera słodkiego miziania, a za wypowiedzenie kontrowersyjnej opinii jest się zjeżdżanym.
    A to jeszcze nic, znam kobiety, które musiały się poddać terminacji ciąży ze względu na wady płodów- na te to już w ogóle jest faja hejtów...

• miluszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u gina, powiedział, ze powątpiewa czy była owulacja ale jeśli @ nie przyjdzie w przeciągu 7 dni to mam powtórzyć test lub iść na betę bo bardziej wiarygodna jest, ale żebym szykowała się raczej na @, w każdym razie żadnego kropka tam nie widzi póki co,także czekam na @ albo na cud;-) i działamy dalej :-)

Kurcze, niepotrzebnie tym wczorajszym testem narobiłam sobie nadziei...

ale żeby nie myśleć za dużo to z mężem i naszymi pieskami jedziemy zaraz nad morze :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, oczywiście - strach, mieszane uczucia, etc. To wszystko rozumiem - nie jestem ignorantka...ale nie o to chodzi. Po prostu, mimo wszystko, nie moge zrozumieć "ulgi", po tum, jak z dwoch zarodków zostaje jeden. Ja ciagle myślałabym, patrząc na to jedno dziecko, jak wyglądałoby drugie, etc. I nie chodzi o mizianie, czy przyklaskiwanie wszystkiemu, propagując macierzyństwo, jako błogostan, bez trudu, leku i wyrzeczeń, ale, decydując sie świadomie na dziecko (a na tum forum znakomita większość z nas sie stara świadomie, raczej nie ma tu dziewczyn, ktore nie chca mieć dzieci- wiec nie pisz o ciążach z zaskoczenia czy niechcianych, bo nie o takich mowa), liczymy sie z tym, ze możemy mieć bliźnięta lub nawet trojaczki, etc., wiec jak czytam o "uldze", jesli jeden zarodek obumiera, zostaje wchłonięty, etc., to mi krew mrozi w żyłach, bo idąc tym tropem można powiedzieć wszystkim dziewczynom, ze nie ma co rozpaczać nad aniołkami do 12. tyg ciazy, bo przecież kazdy wie, ze do tego momentu wszystko moze sie zdarzyć i to "norma".

A nie mówimy o decyzji usunięcia ciazy z powodu wady płodu - bo to temat rzeka i niezwykle trudny i mysle, ze żadna z nas, a ja w szczególności, nie mam zamiaru oceniać, hejtowac, bo sama nie wiem co bym zrobiła. Rozmowa dotyczy dwoch "zarodków", ktore, na razie przynajmniej, sa zdrowe, biją im serduszka, etc., a z Twojego punktu widzenia problemem jest tylko to, ze sa dwa, a nie jeden...

PS wiedziałam, ze jak napisze "płód", zaraz zacznie sie wojna o nomenklaturę i dyskusja id kiedy mamy odczynienia z dzieckiem, ale nie o to mi chodziło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:28

monika_89, tysiaa93 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny byłam u gina, powiedział, ze powątpiewa czy była owulacja ale jeśli @ nie przyjdzie w przeciągu 7 dni to mam powtórzyć test lub iść na betę bo bardziej wiarygodna jest, ale żebym szykowała się raczej na @, w każdym razie żadnego kropka tam nie widzi póki co,także czekam na @ albo na cud;-) i działamy dalej :-)

Kurcze, niepotrzebnie tym wczorajszym testem narobiłam sobie nadziei...

ale żeby nie myśleć za dużo to z mężem i naszymi pieskami jedziemy zaraz nad morze :-)

Niemyślenie ważna sprawa, ale ja na Twoim miejscu zrobiła test lub betę jutro, bo na co tu czekać?
    A na USG to chyba za wcześnie, żeby było widać jakiegokolwiek kropka.
    Także poczekaj na @ albo dla pewności zrób jutro test - koniecznie rano.

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym byla przeszczesliwa z blizniat, nawet jak by byly trojaczki pewnie bym sie bala ale radosc byla by ogromna.

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ