Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Ja obudziłam męża , właściwie powiedział ,ze też nie może spać. Zajął się naczyniami i ja nie wiem co będę robić . Może jakieś przemeblowanie :)

ale fajnie masz mezus ci myje gary...
    moj mi robi zakupy ale jak wymysze to tez posprzata..
    ok lece pa, mlody sie budzi dam mu mleko. pa

• Nishi Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2013, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Nishi może @ idzie? ogólnie szyjka po zapłodnieniu jest miękka - rozpulchniona i zasiniona :)

Tez tak pomyslalam, ze moze to @. Ale ja zazwyczaj nie mam zadnych dolegliwosci przed@, zadnego bolu brzucha, powiekszonych czy bolacych piersi, no i oczywiscie zadnych plamien. W dzien rozpoczecia @ mam zazwyczaj plamienie na pare godzin zanim sie malpa rozkreci i jak juz sie rozkreci, to dopiero zaczyna mnie brzuch bolec. Niby wczoraj byl 29dc, a moje cykle nie sa reguralne, wachaja sie miedzy 30 a 34. Spodziewalam sie, ze przyjdzie w piatek. No nic zobaczymy.

20121213640117.png
    07953602cc36db5aaaab36f9b2feeed9.png

• Nishi Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2013, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    Iwka wrote:
    Nishi może @ idzie? ogólnie szyjka po zapłodnieniu jest miękka - rozpulchniona i zasiniona :)

a jak sprawdzi czy zasiniona szyjka... wiem ze cipka jest sina to znaczy te wargi sromowe sa bardziej ukrwione :)

z tych obserwacji to ja juz mam metlik w glowie O.o

Hehe, no nie sprawdze ;) Sina raczej nie jest. A szyjke mialam nisko nawet podczas prawdopodobnej owulacji. Chyba jakas inna jestem :b

20121213640117.png

• Nishi Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2013, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    Nishi tak dla pocieszenia na antybiotyku jest male prwadopodobienstwo zajscia w ciaze... ale kto wie
    tu sie dzieja rozne cuda i widy

Mam nadzieje, ze to nic zwiazanego z ciaza. A jesli to jednak zwiastuny ciazy, to sie powaznie wkurze, bo jak w zeszlym cyklu serduszkowalismy czesto, to sie nie udalo, a teraz mialoby zalapac po przerywanym i to jeszcze kiedy nie powinnismy zajsc! To byylaby jakas ironia losu!

20121213640117.png

• adzia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny a ja już odliczam dni do testowania,jak na razie nie mam żadnych objawów,o dziwo!!!Zawsze przed to bolały mnie piersi,dół brzucha a teraz cisza,jedynie co to ból pleców,ale to chyba przez prace bo mamy niezły zajob.Ale zobacze zawsze przed @ plamie w czwartek się okaże czy ta wredota przylezie.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie przyszła i zielono byłooooooo. Trzymam kciuki . POWODZENIA :)

adzia lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puki co Twój wykresik obiecujący i oby tak zostało :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2013, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a mi tempka spada :(( zobaczcie czy są jakieś nadzieje?

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • Nishi Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ale nie spadła jakoś drastycznie do poziomu sprzed owulacji, więc na razie luzik.

20121213640117.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Kochane! Anika trzymam kciuki za poniedzialek. Na pewno bedzie Ok. Dejzi moze te Twoje problemy ze snem sa na tle nerwowym? Mi stoperki tez nie pomagaly. Pomogl urlop, ale od pon. znow do roboty :/ Mam stresujaca prace i za bardzo wszystkim sie przejmuje. Od pon. znow od 5 na nogach ;/ Nishi bardzo z mezem pasujecie do siebie. Wygladacie egzotycznie :) Tez sie martwilam Basiulka... Juz nie wprowadza tempek... Moze sobie odpuscila.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Dzien Dobry Kochane! Anika trzymam kciuki za poniedzialek. Na pewno bedzie Ok. Dejzi moze te Twoje problemy ze snem sa na tle nerwowym? Mi stoperki tez nie pomagaly. Pomogl urlop, ale od pon. znow do roboty :/ Mam stresujaca prace i za bardzo wszystkim sie przejmuje. Od pon. znow od 5 na nogach ;/ Nishi bardzo z mezem pasujecie do siebie. Wygladacie egzotycznie :) Tez sie martwilam Basiulka... Juz nie wprowadza tempek... Moze sobie odpuscila.

czy ja wiem... odkąd dowiedziałam się ze jestem w ciąży to chyba tak...

• gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie? mam jeszcze szansę?

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem ekspertem ale jak temeraturka odbije to myślę,że tak. Nie nakręcaj się bardzo, ale też nie trać nadziei dopóki nie ma @ zawsze jest nadzieja. Ja będę do Ciebie zaglądać i mocno trzymam za Ciebie kciuki . POWODZENIA :)

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo staraczek, ktore niedlugo testuja a sie nie odzywaja :) Do mnie @ ma przyjsc 15 i raczej przyjdzie, bo w tym cyklu mialam infekcje, ktora po owu zaczelam leczyc. Zolnierzyki raczej nie przezyly w takim srodowisku...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • diablica1985 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radością każdy chce sie dzielić....smutkiem niekoniecznie. Może dlatego te które testują sie nie odzywają

Jak tam niedziela mija?

bo miłość to bezinteresowna radość z czyjegoś istnienia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie dzisiaj smutkuje :(
    jakas taka do dupy jestem, martwi mnie to ze nic nie bedzie z tego... piersi mnie nie swedza zadnych dolegliwosci, tempka spadla o 1, i jest mi zimno caly czas, i boje sie zeby nie stracic kolejej fasolki :(.. wiem wiem nie pocieszajcie mnie juz... i tak musze zrobic ta druga betke bo jedna mi nic nie mowi.. latam do kibla jak glupia i sprawdzam czy nie mam krwi.. boje sie troszke... zadnej lutki czy czegos innego nie mam... jestem sama sobie. i to czekanie :(

Asi lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ,że coś w tym jest... Chociaż pierwsze moje starania były samotne.Dokładnie chodzi mi o brak wsparcia ze strony kogoś kto wie co czuję.Nie miałam z kim pogadać komu się wyżalić. Czasami jak robiłam test i była jedna kreska siedziałam w łazience i wyłam ,bo przecież nikt nie mógł widzieć. Wolałam być sama niż słuchać ,że jestem histeryczka. Teraz tozawsze będzie można wejść na OVU i wypłakać swoje smutki.
    A jeśli chodzi o niedzielę to u mnie leeeeeniwa ale to chyba przez pogodę.

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    ja sie dzisiaj smutkuje :(
    jakas taka do dupy jestem, martwi mnie to ze nic nie bedzie z tego... piersi mnie nie swedza zadnych dolegliwosci, tempka spadla o 1, i jest mi zimno caly czas, i boje sie zeby nie stracic kolejej fasolki :(.. wiem wiem nie pocieszajcie mnie juz... i tak musze zrobic ta druga betke bo jedna mi nic nie mowi.. latam do kibla jak glupia i sprawdzam czy nie mam krwi.. boje sie troszke... zadnej lutki czy czegos innego nie mam... jestem sama sobie. i to czekanie :(

Kochana będzie dobrze ja całym serduchem jestem z Tobą i kibicuję, wiem ,że ten pierwszy okres jest najgorszy bo wszystko się może zdarzyć. Ale ma być dobrze i już .Obawy zawsze będą i nie będę i pisać "nie myśl tak" bo i tak będziesz myśleć ale zawsze Ci coś napiszę, bo mocno w Ciebie wierze :)

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Patii22 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Apropo staraczek, ktore niedlugo testuja a sie nie odzywaja :) Do mnie @ ma przyjsc 15 i raczej przyjdzie, bo w tym cyklu mialam infekcje, ktora po owu zaczelam leczyc. Zolnierzyki raczej nie przezyly w takim srodowisku...

Ja czekam także na testowanie 14-15. Ten cykl mam zupełnie inny pierwszy z bromergonem. Jak zawsze już od owu cycki rosły aż ze stanika wylewały się, bolały i w ogóle rozdrażniona byłam. A teraz nic cycuszki mięciutki, normalna wielkość, tylko coś mnie mdli od wczoraj, ale nie jadłam nic innego co zawsze. Więc czekamy o temp trudno powiedzieć bo mierzę o różnych godzinach. Więc zobaczymy. Trzymam kciuki za inne testujące i gratuluję tym II kreskowym :-)

Asi, deJzi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]34bwugpjlw1uov6q.png[/link]
  • annia Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczynki!

Z braku czasu nie odzywałam się... A dużo miałam do nadrobienia Waszych wpisów :-) Przygotowania do I Komunii są absorbujące :-)

Gratuluje wszystkim, którym jeszcze nie gratulowałam ;-)
    U mnie czekanie na owulkę na razie...

63dd70d34c366d44068230ece02a3951.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ