Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • Asi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z mężami tak już chyba jest. Mój mimo świadomego starania się o pierwsze dziecko przyznał ,że był gotowy jak nasza córka skończyła 6 lat . Teraz to on pierwszy wyszedł z inicjatywą drugiego. U mnie to tez pierwszy cykl starań a mój maż mocno się angażuje nie tylko w serduszkowanie HI HI :)
    Pyta jak mój wykres pomaga mi w pracach domowych naprawdę super.
    Ten miesiąc zaczął się ciążowo na OVU i mam nadzieję ,że tak też się zakończy. Powodzenia :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie robiłam żadnych wykresów nie mierzyłam temp wiem kiedy mam owulacje bo mój prawy jajnik mocno to manifestuje;p teraz w srode byłam na wizycie pęcherzyk był ładny lekarz w sobote kazał działać bo wszystko jest ok wiec zobaczymy 25 powinien być okres

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M też zagląda na moje owu hihi sprawdza czasem gdy ja jeszcze leże w łóżku sam wypełnia mój wykres temp leki bardzo się zaangażował codziennie pyta jaka tempka czy łyknęłam kwas wiesiołka no i w serduszkowanie się zaangażował maksymalnie chociaż czasem mnie to wkurza gdy zobaczy czerwone światło to mówi że lepiej poczekać na zielone :D

Asi, Konwalia lubią tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana to ja już go sobie wyobrażam jak zajdziesz w ciąże. Tobie to będzie dobrze :)

Miriam lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana już mi było dobrze ale po tym co nas spotkało wiem że jak znowu się uda to będzie mi cudownie tylko strach będzie wielki ;(

• Asi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię. Co prawda nie straciłam ciąży ale było bardzo blisko.Trzy miesiące leżenia plackiem nawet jak do kuchni poszłam zrobić kanapkę to krwawiłam. To było straszne. Cała walka o utrzymanie ciąży i ten strach przez kilka miesięcy ...czy się uda. Teraz też mam obawy czy zajdę i czy utrzymam tę ciążę jak już się uda. Ale staram się myśleć pozytywnie. Wam się uda i będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki

Miriam lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy być pozytywnej myśli to ponoć pomaga :)

Asi, Iwka lubią tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ,że tak . Musi być dobrze i dobrze będzie :) W ciąże zachodzimy , dzieciaczki urodzimy tylko mężowie będą mieli przechlapane....

Miriam lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane coś mi w tym cyklu nie wychodzi ale dopiero w czwartek dowiem się o co chodzi, bo brałam clo i musiłam przerwać (po telefonicznej konsultacji z lekarzem) bo moje jajnki oszalały ból niesamowity a już miałam nadzieje, na testowanie 1 czerwca ale chyba znowu nic z tego ... ale czekam na wasze wiadomości o zielonej kropeczce

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziwną pogodą Kochane :) zjem, podmaluję się i lecę podbijać rynek pracy...wrr oby skutecznie.

Nusia, mamuleska lubią tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK leć odebrać betę :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie bo my tu juz nie mozemy sie doczekac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak to witam sie w ten zimny i deszczowy ranek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Kochane, witam wszystkie ;)
    Gratuluję tym którym się udało i trzymam kciuki za testujące ;)
    Ja w tym cyklu za bardzo się nie udzielam, bo nie chcę się nakręcać i niepotrzebnie robić sobie nadzieję...zobaczymy za jakiś tydzień jakie będą rezultaty ;)

• ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję za tydzień :) Mam taką nadzieję przynajmniej :D
    w środę mam wizytę u gina.

Asi lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, beta będzie po 14-15 dopiero :) niedzielny test za to był już mocny więc jestem spokojna :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    dziewczyny, beta będzie po 14-15 dopiero :) niedzielny test za to był już mocny więc jestem spokojna :)

ok to musimy cierpliwie czekac :)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam, że po tym 29 kwietnia, po usg juz dałam na luz sobie, skoro nie było owu to odpuściłam sobie, i wtedy się udało..czyli naprawdę coś w tym jest..

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Emilka WSK wrote:

ok to musimy cierpliwie czekac :)

Obiecuję, że zaraz po powrocie dam wam znać :) dzisiaj mam taki zalatany dzień, makabra wręcz...a w niedzielę będę pracować na Komunii cały dzień..

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze musze czekac 9 dni, ale nie nakrecam sie bo czuje sie zwyczajnie, a w tamtym "udanym" cyklu juz 5 dni po owulacji zaczeły sie bole głowy, zawroty głowy i zgaga i najwazniejsze brak bolu piersi a teraz jest tak jak zawsze :( :( :(

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ