Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    HOPE83 wrote:
    mamuleska każda z nas w pewnym momencie traci cierpliowść, dlatego ważne jest aby w ciągu dnia mieć choć chwilę dla siebie..Ja póki co cieszę się "byciem do domu z dzieckiem" bo jestem teraz na L-4. Po urodzeniu Pati musiałam bardzo szybko wrócić do pracy...pracę mam bardzo intensywną, nerwową więc po powrocie marzyłam o spokoju i ciszy..było mi żal,że tak nie wiele czasu zostaje mi na zabawę i bycie z dzieckiem..więc teraz nadrabiam i cieszę się,że siedzę w domu i na spokojnie mogę zrobić obiad, wyjść na plac zabaw, pobawić się z małą i jeszcze mam czas wypić kawę i coś obejrzeć w TV :)

Fajnie.
    Dla mnie to ostatni tydzień wolności. Od poniedziałku wracam do pracy w firmie, której szczerze nienawidzę. Pocieszam się, że za dobrą kasę. I że to ja jestem górą nad moim szefem. To on musi mnie zatrudniać i płacić, chociaż mnie nie potrzebuje. Ale gdybym zaszła w ciążę, od razu poszłabym na L4. Żeby się tam nie stresować, żeby małego zabrać z przedszkola, żeby wreszcie go doleczyć...

ja też siedzę na L4, marzę o tym jak pójdę i zamacham zaświadczeniem o ciąży kierownikowi :D wg jego teorii tylko jego żona miała prawo być w ciąży. Och jak ja się nie moge doczekać poniedziałku :))

Nusia lubi tę wiadomość

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    mamuleska wrote:
    HOPE83 wrote:
    mamuleska każda z nas w pewnym momencie traci cierpliowść, dlatego ważne jest aby w ciągu dnia mieć choć chwilę dla siebie..Ja póki co cieszę się "byciem do domu z dzieckiem" bo jestem teraz na L-4. Po urodzeniu Pati musiałam bardzo szybko wrócić do pracy...pracę mam bardzo intensywną, nerwową więc po powrocie marzyłam o spokoju i ciszy..było mi żal,że tak nie wiele czasu zostaje mi na zabawę i bycie z dzieckiem..więc teraz nadrabiam i cieszę się,że siedzę w domu i na spokojnie mogę zrobić obiad, wyjść na plac zabaw, pobawić się z małą i jeszcze mam czas wypić kawę i coś obejrzeć w TV :)

Fajnie.
    Dla mnie to ostatni tydzień wolności. Od poniedziałku wracam do pracy w firmie, której szczerze nienawidzę. Pocieszam się, że za dobrą kasę. I że to ja jestem górą nad moim szefem. To on musi mnie zatrudniać i płacić, chociaż mnie nie potrzebuje. Ale gdybym zaszła w ciążę, od razu poszłabym na L4. Żeby się tam nie stresować, żeby małego zabrać z przedszkola, żeby wreszcie go doleczyć...

ja też siedzę na L4, marzę o tym jak pójdę i zamacham zaświadczeniem o ciąży kierownikowi :D wg jego teorii tylko jego żona miała prawo być w ciąży. Och jak ja się nie moge doczekać poniedziałku :))

Chciałabym pracować w ciąży. Dobrze się czuć a jakby co, mieć oparcie we współpracownikach i zrozumienie ze strony pracodawcy. Ale to tylko w filmach szef się interesuje poza utargiem również zdrowiem pracowników. Jak byłam w pierwszej ciąży, leżałam na podtrzymaniu na L4 i nie dość, że martwiłam się o dziecko to dostałam meila od znajomej. Pytała gdzie ja teraz jestem zatrudniona, bo w mojej aptece, nasze wspólne koleżanki powiedziały, że ja tu już nie pracuję. Oczywiście tak musiały powiedzieć, bo szef za plecami. Ale jakbym w pysk dostała. Zrobiło mi się bardzo przykro i z tymi dziewczynami z pracy nie gadam do dziś. Trzeba nie mieć zupełnie cywilnej odwagi, poczucia przyzwoitości...

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała pracować, ale u nas zostają z dnia na dzień wprowadzone takie zasady, że nie chcę siedzieć i 8h się denerwować. Tak długo starałam się o tą ciążę, że zrobię wszystko żeby było szczęśliwe zakończenie, nawet za cenę siedzenia w domu i wynudzenia się jak mops.

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zapisałam się na wizytę i to na nfz do mojego lekarza cudotwórcy :) 21.05 na godz 11 :)odebrała taka kochana pielęgniarka i mówi : Kochaniutka, juz cie tu wpisujemy bo to do 10 tyg musisz przyjechać złotko...sama widzisz jak teraz to becikowe zagmatwało, a my Ci musimy kartę założyć żebyś wniosek miala, no chyba chcesz , co...? :)" ja jej na to, że owszem, miło by było, a że termin wolny dopiero na 13.06 to zawołala mojego gina, i on mowi, że prywatnie ma termin wolny na 21.05 dla mnie i że grosza nie weźmie, tylko kartę założymy, podejrzymy malucha na usg, badania wypisze ( krew i inne ważne) i zrobie je sobie już na nfz :D

Matylda36, kasiaks, mamuleska, kaarolaa lubią tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Wlasnie zapisałam się na wizytę i to na nfz do mojego lekarza cudotwórcy :) 21.05 na godz 11 :)odebrała taka kochana pielęgniarka i mówi : Kochaniutka, juz cie tu wpisujemy bo to do 10 tyg musisz przyjechać złotko...sama widzisz jak teraz to becikowe zagmatwało, a my Ci musimy kartę założyć żebyś wniosek miala, no chyba chcesz , co...? :)" ja jej na to, że owszem, miło by było, a że termin wolny dopiero na 13.06 to zawołala mojego gina, i on mowi, że prywatnie ma termin wolny na 21.05 dla mnie i że grosza nie weźmie, tylko kartę założymy, podejrzymy malucha na usg, badania wypisze ( krew i inne ważne) i zrobie je sobie już na nfz :D

WOW! Aż trudno Emilka uwierzyć, że w publicznej służbie zdrowia taka obsługa się zdarza. Ja jakoś mam pecha i zawsze jak muszę trafić do szpitala lub przychodni, to mam nieprzyjemne doświadczenia :-( No raz trafiłam na naprawdę sympatycznego i z odruchem ludzkim lekarza, reszta, a słów szkoda :-(
    Ale dobrze, że to napisałaś, przynajmniej wiem, że gdzieś jeszcze można trafić na normalnych ludzi w tej branży. Trzymaj się tego lekarza rękami i nogami w takim razie :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popatrzcie na mój wykres prosze ;) doradzcie cos

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Emilka WSK wrote:

WOW! Aż trudno Emilka uwierzyć, że w publicznej służbie zdrowia taka obsługa się zdarza. Ja jakoś mam pecha i zawsze jak muszę trafić do szpitala lub przychodni, to mam nieprzyjemne doświadczenia :-( No raz trafiłam na naprawdę sympatycznego i z odruchem ludzkim lekarza, reszta, a słów szkoda :-(
    Ale dobrze, że to napisałaś, przynajmniej wiem, że gdzieś jeszcze można trafić na normalnych ludzi w tej branży. Trzymaj się tego lekarza rękami i nogami w takim razie :-)

Naprawdę to jeden taki przypadek, wcześniej leczyłam sie u wielu różnych lekarzy i nic..zero pomocy, empatii, zainteresowania :) A on od poczatku mówił że "już on mi zrobi dzidziusia " :) no i koniec końców...ale jestem pewna że to akurat natura podziałała a nie jego lek :)

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:

Gosieńko, po pierwsze, na spokojnie.. Trudno osiągalne, ale możliwe, pozwól teraz temp spokojnie działać, widzę, ze codziennie się bardzo spinasz :) A taki stres nie pomoże niuni, jeśli próbuje się tam zadomowić :) Nie myśl Rybko tyle o tym wykresie, on lubi platac figle i czasami gdy temp spadnie, zrobi to bo zajdziesz...a czasem wręcz wyskoczy wysoko, a ciąży nie bedzie... Nie myśl o tym tak mocno, weź przyklad chociażby ze mnie i wyluzuj :) a szybko zobaczysz efekt :) <3

002cf1800b.png

• eunika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:

jedyne co mogę doradzić to zrób betę jeszcze raz za kilka dni, może owu była później... tego się trzymaj :)

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wykres jest w ogóle dziwny ale też zakładam, że owu była tyle że mam niedokładny termometr i wszystko na niego zwalam :)

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również się doczepiam niech majowy czas zaskoczy Nas swą mocą i bąćmy wszystkie przy nadzieji :D

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:

Emilka pozazdroscic, ze to u nas się takie cuda nie zdarzają :(

• Koza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam z miasta kobietki, przeczytałam zaległe strony i już odp:
    Miriam- gapa ze mnie ale nie wiązałam tego z tym ponieważ dopiero 6 dni piję siemię.
    HOPE83- też myślę że to te plamienie więc trzeba męża w obroty brać :D
    mamuleska, deJzi - raczej mam za długie cykle żeby coś już się działo : dziś 14dc ,a ja ostatnie dwa miałam równo 30 dniowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 11:13

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyyy wszystkie w domu siedzicie a ja w robocie staram się wasze wpisy nadrobić potem w domu i nigdy nie mogę !! :( Jak już doczytam - ratami to jest tego tak dużo że nie wiem co mam napisać.

Na wstępie cześć :)

Byłam dzisiaj na usg owulacji:) i powiem Wam że mój pęcherzyk ma 26 mm(12 endo) w 18 dc - nie wiedziałam ze może być taaak duży!!a ogólnie w 16dc miał 19 mm, a w 13dc miał 16 mm.

Dla porównania w zeszłym cyklu przy 21 mm była już owulacja w 14 dc....dziwne dla mnie to

A le piękne słoneczko dzisiaj za oknem. Jeśli się nie myle dzisiaj pozytywnych testów nie było?

Emilka, dejzi, anika i reszta modlę się za Wasze zdrówko :*

deJzi lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Wyyy wszystkie w domu siedzicie a ja w robocie staram się wasze wpisy nadrobić potem w domu i nigdy nie mogę !! :( Jak już doczytam - ratami to jest tego tak dużo że nie wiem co mam napisać.

Byłam dzisiaj na usg owulacji:) i powiem Wam że mój pęcherzyk ma 26 mm(12 endo) w 18 dc - nie wiedziałam ze może być taaak duży!!a ogólnie w 16dc miał 19 mm, a w 13dc miał 16 mm.

Dla porównania w zeszłym cyklu przy 21 mm była już owulacja w 14 dc....dziwne dla mnie to

A le piękne słoneczko dzisiaj za oknem. Jeśli się nie myle dzisiaj pozytywnych testów nie było?

<3 Kochana Iwko :****a nasze dzidziusie juz załatwiają malucha dla ciebie :)

Iwka lubi tę wiadomość

002cf1800b.png

• Iwka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bg-blockquote.jpg
    Emilka WSK wrote:
    Iwka wrote:

<3 Kochana Iwko :****a nasze dzidziusie juz załatwiają malucha dla ciebie :)

To ja dwa od razu poproszę :) Dziękuję :*

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od godziny sączy mi sie krew z nosa, wprawdzie byłam przeziębiona troszkę parę dni temi i pozotał tylko katar ale to chyba nie od tego. Może to jakiś objaw ciąży i jestem osłabiona :)

atdc8iikup31msj2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    Anika cieszę się ze wszystko w porządku ;)

Kurcze a u mnie lipa temp poszła w dół a i mam sluz taki brudny , taki przed okresowy;(
    NO nic teraz zostało tylko czekać aż szanowna pani@ zapuka w moje skromne progi...

Ide na słoneczko poopalać się , albo wezne ze soba kompa ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Iwo123 wrote:
    Witam Was dziewczynki z rana.
    No i test negatywny wyszedł:(
    Temperatura nadal wysoka, może źle wyznaczo mi ovu
    Już sama nie wiem co z tym moim wykresem

kochana a jakie masz cykle ? może zrób jutro test innej firmy albo zerknij na niego później ja tak miałam że mi wyszedł negatywny a po 12h były 2 jasne krechy i na następny dzień poleciałam po dwa kolejne i były już grube ładne krechy :)

przeważnie mam cykle 30-32 dniowe:/w tym miesiacu sie troche sresowałam moze to dlatego...

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insidia89 wrote:
    Hej. Dziewczyny mam skromne pytanko?? Moze glupio to zabrzmi..ale Czy mierzac tempke w ustach jest tak samo wiarygodna mierzac tempke w pochwie?? Bo tak sie zastanawiam..czy dobrze robie mierzac w ustach??

HEJ, ja też mierzę tylko w ustach, uważam ze ten sam efekt. jeden miesiąc mierzyłam i tu i tu, różnice były takie same, tzn jak spadała tempka tam na dole to w ustach też :)

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ