Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymamuleska wrote:HOPE83 wrote:mamuleska każda z nas w pewnym momencie traci cierpliowść, dlatego ważne jest aby w ciągu dnia mieć choć chwilę dla siebie..Ja póki co cieszę się "byciem do domu z dzieckiem" bo jestem teraz na L-4. Po urodzeniu Pati musiałam bardzo szybko wrócić do pracy...pracę mam bardzo intensywną, nerwową więc po powrocie marzyłam o spokoju i ciszy..było mi żal,że tak nie wiele czasu zostaje mi na zabawę i bycie z dzieckiem..więc teraz nadrabiam i cieszę się,że siedzę w domu i na spokojnie mogę zrobić obiad, wyjść na plac zabaw, pobawić się z małą i jeszcze mam czas wypić kawę i coś obejrzeć w TV
Fajnie.
Dla mnie to ostatni tydzień wolności. Od poniedziałku wracam do pracy w firmie, której szczerze nienawidzę. Pocieszam się, że za dobrą kasę. I że to ja jestem górą nad moim szefem. To on musi mnie zatrudniać i płacić, chociaż mnie nie potrzebuje. Ale gdybym zaszła w ciążę, od razu poszłabym na L4. Żeby się tam nie stresować, żeby małego zabrać z przedszkola, żeby wreszcie go doleczyć...
ja też siedzę na L4, marzę o tym jak pójdę i zamacham zaświadczeniem o ciąży kierownikowi wg jego teorii tylko jego żona miała prawo być w ciąży. Och jak ja się nie moge doczekać poniedziałku )Nusia lubi tę wiadomość
-
kasiaks wrote:mamuleska wrote:HOPE83 wrote:mamuleska każda z nas w pewnym momencie traci cierpliowść, dlatego ważne jest aby w ciągu dnia mieć choć chwilę dla siebie..Ja póki co cieszę się "byciem do domu z dzieckiem" bo jestem teraz na L-4. Po urodzeniu Pati musiałam bardzo szybko wrócić do pracy...pracę mam bardzo intensywną, nerwową więc po powrocie marzyłam o spokoju i ciszy..było mi żal,że tak nie wiele czasu zostaje mi na zabawę i bycie z dzieckiem..więc teraz nadrabiam i cieszę się,że siedzę w domu i na spokojnie mogę zrobić obiad, wyjść na plac zabaw, pobawić się z małą i jeszcze mam czas wypić kawę i coś obejrzeć w TV
Fajnie.
Dla mnie to ostatni tydzień wolności. Od poniedziałku wracam do pracy w firmie, której szczerze nienawidzę. Pocieszam się, że za dobrą kasę. I że to ja jestem górą nad moim szefem. To on musi mnie zatrudniać i płacić, chociaż mnie nie potrzebuje. Ale gdybym zaszła w ciążę, od razu poszłabym na L4. Żeby się tam nie stresować, żeby małego zabrać z przedszkola, żeby wreszcie go doleczyć...
ja też siedzę na L4, marzę o tym jak pójdę i zamacham zaświadczeniem o ciąży kierownikowi wg jego teorii tylko jego żona miała prawo być w ciąży. Och jak ja się nie moge doczekać poniedziałku )
Chciałabym pracować w ciąży. Dobrze się czuć a jakby co, mieć oparcie we współpracownikach i zrozumienie ze strony pracodawcy. Ale to tylko w filmach szef się interesuje poza utargiem również zdrowiem pracowników. Jak byłam w pierwszej ciąży, leżałam na podtrzymaniu na L4 i nie dość, że martwiłam się o dziecko to dostałam meila od znajomej. Pytała gdzie ja teraz jestem zatrudniona, bo w mojej aptece, nasze wspólne koleżanki powiedziały, że ja tu już nie pracuję. Oczywiście tak musiały powiedzieć, bo szef za plecami. Ale jakbym w pysk dostała. Zrobiło mi się bardzo przykro i z tymi dziewczynami z pracy nie gadam do dziś. Trzeba nie mieć zupełnie cywilnej odwagi, poczucia przyzwoitości... -
nick nieaktualnyJa też bym chciała pracować, ale u nas zostają z dnia na dzień wprowadzone takie zasady, że nie chcę siedzieć i 8h się denerwować. Tak długo starałam się o tą ciążę, że zrobię wszystko żeby było szczęśliwe zakończenie, nawet za cenę siedzenia w domu i wynudzenia się jak mops.
-
Wlasnie zapisałam się na wizytę i to na nfz do mojego lekarza cudotwórcy 21.05 na godz 11 :)odebrała taka kochana pielęgniarka i mówi : Kochaniutka, juz cie tu wpisujemy bo to do 10 tyg musisz przyjechać złotko...sama widzisz jak teraz to becikowe zagmatwało, a my Ci musimy kartę założyć żebyś wniosek miala, no chyba chcesz , co...? " ja jej na to, że owszem, miło by było, a że termin wolny dopiero na 13.06 to zawołala mojego gina, i on mowi, że prywatnie ma termin wolny na 21.05 dla mnie i że grosza nie weźmie, tylko kartę założymy, podejrzymy malucha na usg, badania wypisze ( krew i inne ważne) i zrobie je sobie już na nfz
Matylda36, kasiaks, mamuleska, kaarolaa lubią tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Emilka WSK wrote:Wlasnie zapisałam się na wizytę i to na nfz do mojego lekarza cudotwórcy 21.05 na godz 11 :)odebrała taka kochana pielęgniarka i mówi : Kochaniutka, juz cie tu wpisujemy bo to do 10 tyg musisz przyjechać złotko...sama widzisz jak teraz to becikowe zagmatwało, a my Ci musimy kartę założyć żebyś wniosek miala, no chyba chcesz , co...? " ja jej na to, że owszem, miło by było, a że termin wolny dopiero na 13.06 to zawołala mojego gina, i on mowi, że prywatnie ma termin wolny na 21.05 dla mnie i że grosza nie weźmie, tylko kartę założymy, podejrzymy malucha na usg, badania wypisze ( krew i inne ważne) i zrobie je sobie już na nfz
WOW! Aż trudno Emilka uwierzyć, że w publicznej służbie zdrowia taka obsługa się zdarza. Ja jakoś mam pecha i zawsze jak muszę trafić do szpitala lub przychodni, to mam nieprzyjemne doświadczenia No raz trafiłam na naprawdę sympatycznego i z odruchem ludzkim lekarza, reszta, a słów szkoda
Ale dobrze, że to napisałaś, przynajmniej wiem, że gdzieś jeszcze można trafić na normalnych ludzi w tej branży. Trzymaj się tego lekarza rękami i nogami w takim razieMama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Emilka WSK wrote:Wlasnie zapisałam się na wizytę i to na nfz do mojego lekarza cudotwórcy 21.05 na godz 11 :)odebrała taka kochana pielęgniarka i mówi : Kochaniutka, juz cie tu wpisujemy bo to do 10 tyg musisz przyjechać złotko...sama widzisz jak teraz to becikowe zagmatwało, a my Ci musimy kartę założyć żebyś wniosek miala, no chyba chcesz , co...? " ja jej na to, że owszem, miło by było, a że termin wolny dopiero na 13.06 to zawołala mojego gina, i on mowi, że prywatnie ma termin wolny na 21.05 dla mnie i że grosza nie weźmie, tylko kartę założymy, podejrzymy malucha na usg, badania wypisze ( krew i inne ważne) i zrobie je sobie już na nfz
WOW! Aż trudno Emilka uwierzyć, że w publicznej służbie zdrowia taka obsługa się zdarza. Ja jakoś mam pecha i zawsze jak muszę trafić do szpitala lub przychodni, to mam nieprzyjemne doświadczenia No raz trafiłam na naprawdę sympatycznego i z odruchem ludzkim lekarza, reszta, a słów szkoda
Ale dobrze, że to napisałaś, przynajmniej wiem, że gdzieś jeszcze można trafić na normalnych ludzi w tej branży. Trzymaj się tego lekarza rękami i nogami w takim razie
Naprawdę to jeden taki przypadek, wcześniej leczyłam sie u wielu różnych lekarzy i nic..zero pomocy, empatii, zainteresowania A on od poczatku mówił że "już on mi zrobi dzidziusia " no i koniec końców...ale jestem pewna że to akurat natura podziałała a nie jego lekZawsze będziemy Cię kochać !!!
gosia28:( wrote:popatrzcie na mój wykres prosze doradzcie cos
Gosieńko, po pierwsze, na spokojnie.. Trudno osiągalne, ale możliwe, pozwól teraz temp spokojnie działać, widzę, ze codziennie się bardzo spinasz A taki stres nie pomoże niuni, jeśli próbuje się tam zadomowić Nie myśl Rybko tyle o tym wykresie, on lubi platac figle i czasami gdy temp spadnie, zrobi to bo zajdziesz...a czasem wręcz wyskoczy wysoko, a ciąży nie bedzie... Nie myśl o tym tak mocno, weź przyklad chociażby ze mnie i wyluzuj a szybko zobaczysz efektZawsze będziemy Cię kochać !!!
nick nieaktualnyEmilka WSK wrote:Wlasnie zapisałam się na wizytę i to na nfz do mojego lekarza cudotwórcy 21.05 na godz 11 :)odebrała taka kochana pielęgniarka i mówi : Kochaniutka, juz cie tu wpisujemy bo to do 10 tyg musisz przyjechać złotko...sama widzisz jak teraz to becikowe zagmatwało, a my Ci musimy kartę założyć żebyś wniosek miala, no chyba chcesz , co...? " ja jej na to, że owszem, miło by było, a że termin wolny dopiero na 13.06 to zawołala mojego gina, i on mowi, że prywatnie ma termin wolny na 21.05 dla mnie i że grosza nie weźmie, tylko kartę założymy, podejrzymy malucha na usg, badania wypisze ( krew i inne ważne) i zrobie je sobie już na nfz
Emilka pozazdroscic, ze to u nas się takie cuda nie zdarzają -
Dopiero wróciłam z miasta kobietki, przeczytałam zaległe strony i już odp:
Miriam- gapa ze mnie ale nie wiązałam tego z tym ponieważ dopiero 6 dni piję siemię.
HOPE83- też myślę że to te plamienie więc trzeba męża w obroty brać
mamuleska, deJzi - raczej mam za długie cykle żeby coś już się działo : dziś 14dc ,a ja ostatnie dwa miałam równo 30 dniowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 11:13
Miriam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
Wyyy wszystkie w domu siedzicie a ja w robocie staram się wasze wpisy nadrobić potem w domu i nigdy nie mogę !! Jak już doczytam - ratami to jest tego tak dużo że nie wiem co mam napisać.
Na wstępie cześć
Byłam dzisiaj na usg owulacji:) i powiem Wam że mój pęcherzyk ma 26 mm(12 endo) w 18 dc - nie wiedziałam ze może być taaak duży!!a ogólnie w 16dc miał 19 mm, a w 13dc miał 16 mm.
Dla porównania w zeszłym cyklu przy 21 mm była już owulacja w 14 dc....dziwne dla mnie to
A le piękne słoneczko dzisiaj za oknem. Jeśli się nie myle dzisiaj pozytywnych testów nie było?
Emilka, dejzi, anika i reszta modlę się za Wasze zdrówko :*deJzi lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:Wyyy wszystkie w domu siedzicie a ja w robocie staram się wasze wpisy nadrobić potem w domu i nigdy nie mogę !! Jak już doczytam - ratami to jest tego tak dużo że nie wiem co mam napisać.
Na wstępie cześć
Byłam dzisiaj na usg owulacji:) i powiem Wam że mój pęcherzyk ma 26 mm(12 endo) w 18 dc - nie wiedziałam ze może być taaak duży!!a ogólnie w 16dc miał 19 mm, a w 13dc miał 16 mm.
Dla porównania w zeszłym cyklu przy 21 mm była już owulacja w 14 dc....dziwne dla mnie to
A le piękne słoneczko dzisiaj za oknem. Jeśli się nie myle dzisiaj pozytywnych testów nie było?
Emilka, dejzi, anika i reszta modlę się za Wasze zdrówko :*
Kochana Iwko :****a nasze dzidziusie juz załatwiają malucha dla ciebieIwka lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
Emilka WSK wrote:Iwka wrote:Wyyy wszystkie w domu siedzicie a ja w robocie staram się wasze wpisy nadrobić potem w domu i nigdy nie mogę !! Jak już doczytam - ratami to jest tego tak dużo że nie wiem co mam napisać.
Na wstępie cześć
Emilka, dejzi, anika i reszta modlę się za Wasze zdrówko :*
Kochana Iwko :****a nasze dzidziusie juz załatwiają malucha dla ciebie
To ja dwa od razu poproszę Dziękuję :* -
hej dziewczyny
Anika cieszę się ze wszystko w porządku
Kurcze a u mnie lipa temp poszła w dół a i mam sluz taki brudny , taki przed okresowy;(
NO nic teraz zostało tylko czekać aż szanowna pani@ zapuka w moje skromne progi...
Ide na słoneczko poopalać się , albo wezne ze soba kompa -
Miriam wrote:Iwo123 wrote:Witam Was dziewczynki z rana.
No i test negatywny wyszedł
Temperatura nadal wysoka, może źle wyznaczo mi ovu
Już sama nie wiem co z tym moim wykresem
kochana a jakie masz cykle ? może zrób jutro test innej firmy albo zerknij na niego później ja tak miałam że mi wyszedł negatywny a po 12h były 2 jasne krechy i na następny dzień poleciałam po dwa kolejne i były już grube ładne krechy
przeważnie mam cykle 30-32 dniowe:/w tym miesiacu sie troche sresowałam moze to dlatego... -
nick nieaktualnyInsidia89 wrote:Hej. Dziewczyny mam skromne pytanko?? Moze glupio to zabrzmi..ale Czy mierzac tempke w ustach jest tak samo wiarygodna mierzac tempke w pochwie?? Bo tak sie zastanawiam..czy dobrze robie mierzac w ustach??
HEJ, ja też mierzę tylko w ustach, uważam ze ten sam efekt. jeden miesiąc mierzyłam i tu i tu, różnice były takie same, tzn jak spadała tempka tam na dole to w ustach też