Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki co tam u Was słychac ja właśnie wróciłam od rodziców z działki troszke słonka załapać no a zaraz biorę mężusia w obroty :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja siedzę i tylko czytam na "mojej różowej stronie" jak to mój M mówi miałam posprzątać w domu jak on będzie na treningu ale jakoś nie mogę się zebrać :D czekam na niego i również biorę go w obroty zaraz powinien być mój bokser :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 18:50

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeJzi a myslisz że to z tym endometrium to rzeczywiście tak moze byc??

relg3e5ejn8hl19k.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 - z tego co ja kiedyś rozmawiałam z gin to u każdej kobiety endometrium jest różne, różnej grubości i u Ciebie albo wróży ciąże ( bo jest grube) albo poprostu u Ciebie takie już jest i wróży szybki okres..szkoda,że wcześniej nie miałaś robionych takich badań wówczas byłoby wiadomo co to oznacza..
    ;oniqa- powodzenia :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego termometru to można mierzyć rtęciowym czy musi być ten owulacyjny???

atdc8iikup31msj2.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine - z tego co się orientuję owulacyjny jest dokładniejszy i tyle :) Ma dwa miejsca po przecinku (np. 0.01°C)

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    A co do tego termometru to można mierzyć rtęciowym czy musi być ten owulacyjny???

Owulacyjny to taki dokładniejszy, z dwoma miejscami po przecinku. Może być elektroniczny, może być rtęciowy. Ja mierzyłam kiedyś najzwyklejszym rtęciowym i pomiary spokojnie pozwalały na wykonanie wykresu, wyznaczona owulacja zgadzała się z testami. Więc też się da.

deJzi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że bawią was opowieści z moim synkiem w roli głównej. Rozruszam więc towarzystwo.
    Wieczór w kuchni. Moj mały, lat 3.5, do mnie: Mamusiu jak będę duży i piórka mi na SIUSIAKU urosną, kupisz mi takie auto?
    Zastrzelił mnie na miejscu!

Iwka, Konwalia lubią tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    Zauważyłam, że bawią was opowieści z moim synkiem w roli głównej. Rozruszam więc towarzystwo.
    Wieczór w kuchni. Moj mały, lat 3.5, do mnie: Mamusiu jak będę duży i piórka mi na SIUSIAKU urosną, kupisz mi takie auto?
    Zastrzelił mnie na miejscu!

NO to faktycznie zabawne historie ;) dzieciaki sa kochane i co mu odpowiedziałaś? hihi

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mykam spać , rano do pracy ;)

Słodkich snów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 20:27

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w nowym dniu :) u mnie już 22dc a tempka dopiero zaczyna rosnąć... dziwne. Wczoraj wieczorem serduszkowaliśmy, miałam takie dziwne uczucie jakbym wszystko miała spuchnięte a jajniki były bardzo blisko, że wszystko czułam dużo bardziej niż zwykle. Nie wiem czy któraś też tak miała? Chociaż pewnie tak dziwnie to opisałam, że nie wiadomo o co chodzi :)

Miriam, Asi lubią tę wiadomość

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki kochana żeby pieła się ku górze a o tym co pisałaś o objawach ja tak nie miałam

• eunika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    trzymam kciuki kochana żeby pieła się ku górze a o tym co pisałaś o objawach ja tak nie miałam

dzięki, już w tym cyklu się tak bardzo nie nastawiam ale gdyby się udało to byłabym mega szczęśliwa :)

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam nadzieję że maj będzie dla nas szczęśliwy bo przecież "w marcu koty w kwietniu psy a w maju my " hihi mam nadzieję że tak będzie :)

eunika, Asi, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana skarbenki
    jak widac nocki przesypiam coraz lepiej bo wstaje później.. ale z zatyczkami :) zaciagam persjany a tam szaro buro i do pupyyyy...dis fatalna pogoda na deszcz.

Miriam lubi tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    jak widac nocki przesypiam coraz lepiej bo wstaje później.. ale z zatyczkami :) zaciagam persjany a tam szaro buro i do pupyyyy...dis fatalna pogoda na deszcz.

gdzie Ty mieszkasz kobietko? u mnie piękne słoneczko i bardzo ciepło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Iwo123 - z tego co ja kiedyś rozmawiałam z gin to u każdej kobiety endometrium jest różne, różnej grubości i u Ciebie albo wróży ciąże ( bo jest grube) albo poprostu u Ciebie takie już jest i wróży szybki okres..szkoda,że wcześniej nie miałaś robionych takich badań wówczas byłoby wiadomo co to oznacza..

nie wiem kochana, zerkam na twój wykresik i jest ladny :) oby to wróżyło cos dobrego :) wiem ze Macica jest rozpulchniona w ciazy :)
    a po co poszlas do ginia przed okresem ?? ja nigdy nie chodzilam po owolce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 04:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    deJzi wrote:

gdzie Ty mieszkasz kobietko? u mnie piękne słoneczko i bardzo ciepło :)

wlochy w gorach.... i dzis jest pieknie a jutro pada takie uroki ale jak jest lato to potrafi nie padac nawet 3 miesiace O.o

• eunika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    HOPE83 wrote:

nie wiem kochana, zerkam na twój wykresik i jest ladny :) oby to wróżyło cos dobrego :) wiem ze Macica jest rozpulchniona w ciazy :)
    a po co poszlas do ginia przed okresem ?? ja nigdy nie chodzilam po owolce.

deJzi skoro wiesz coś o rozpulchnieniu to może zerknij w moją notatkę dzisiejszą i powiedz, czy to co napisałam ma jakiś sens? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    Ofelaine wrote:

Owulacyjny to taki dokładniejszy, z dwoma miejscami po przecinku. Może być elektroniczny, może być rtęciowy. Ja mierzyłam kiedyś najzwyklejszym rtęciowym i pomiary spokojnie pozwalały na wykonanie wykresu, wyznaczona owulacja zgadzała się z testami. Więc też się da.

czy ty jak staralas sie o pierwsza dzidzie :) to robilas wykresiki ????

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ