Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
maximka84 wrote:Hihihihi Emilka fajnie Ci wyszło dziś - jesteście małżeństwem 1 rok 1 miesiąc 1 dzień jedyneczki
my we wrześniu 3
Ojej, faktycznie hahahaha we wrześniu 3 lata? ale ładnieZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualnyNusia wrote:Dziewczynki (te które szcześliwie są w ciaży) powiedzcie mi kiedy u Was pojawił się ten biały śluz o którym kiedyś ktoś pisał?? czy było to po terminie @ czy jeszcze przed???
ja mialam po owulacji a przed @ o dziwo niec nie mialam musialam sobie paluchem wygrzebac zeby sprawdzic sluz suchosci... wiec to roznie bywa w pierwszej ciazy mialam na poczatku bialy sluz i potem tez zanikl i sucho. -
nick nieaktualny
-
Emilka WSK wrote:HOPE83 wrote:mamuleska- moja 3 letnia córcia na szczęście dała mamie trochę odpocząć i bawi się domkiem dla lalek
Emilka- masz rację, mamy są kochane..Co do mężów,mój też nie pozwala mi nic nosić, nawet łóżka słać mi nie pozwala!Ale to strach bo w poprzedniej ciąży miałam długo i długie problemy z donoszeniem, to teraz dmucha na zimne..ja się z tego cieszę i wykorzystuję to na maksa
Właśnie, scielenie łóżka... a zmywanie też szkodzi?
Nie szkodą oczywiście ciąży ale co tobie szkodzi, żeby mąż to zrobił, hi hi
Jak ich kochamy i szanujemy, pamiętajmy, że to inny gatunek. Jak pozwolisz się mu wykazać, pochwalisz, najlepiej publicznie, będzie sam z siebie dumny i bedzie też lepiej podchodził do wielu innych spraw zwiazanych z ciążą i dzieckiem. -
nick nieaktualnyKoza wrote:Cześć kobietki Ale ten maj owocny dla was-super!
U mnie jakoś dziwnie ten miesiąc przebiega, wczoraj i przedwczoraj miałam jakieś brązowe nawet nie mogę nazwać tego plamieniami bo malutko tego było brązowy śluz.
Jakaś infekcja czy jak ? Niby był to 12 i 13 dzień cyklu.
ja w pierwszej ciazy plamilam 2 dni po kropelce po ovulacji i to bylo to... sama sie dziwilam ze zaskoczyla ciaza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanika wrote:
jejku ale fajne foteczki no w koncu cos napisalas bo sie martwilysmy -
Kochane koleżanka poleciła mi blog, na któtym są analizy różnych kosmetyków dla ciężarnych i dzieci mamuleska i emilka spójrzcie swoim "fachowym okiem" czy warto się nim sugerować przy doborze tych medykamentów
http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html -
HOPE83 wrote:mamuleska- nic nie mów!Znam ten ból!Moja też uwielbia playdooh a ja uwielbiam po niej sprzątać ;p
Chcę do dorosłych!
W co ja się pcham! Pieluchy, zupki, kupki itp ok. Ale na przedszkolankę się nie nadaję. Powiem wam szczerze, że kiedyś mogłam się tak bez końca bawić, dziś już nie mam cierpliwości. -
mamuleska każda z nas w pewnym momencie traci cierpliowść, dlatego ważne jest aby w ciągu dnia mieć choć chwilę dla siebie..Ja póki co cieszę się "byciem do domu z dzieckiem" bo jestem teraz na L-4. Po urodzeniu Pati musiałam bardzo szybko wrócić do pracy...pracę mam bardzo intensywną, nerwową więc po powrocie marzyłam o spokoju i ciszy..było mi żal,że tak nie wiele czasu zostaje mi na zabawę i bycie z dzieckiem..więc teraz nadrabiam i cieszę się,że siedzę w domu i na spokojnie mogę zrobić obiad, wyjść na plac zabaw, pobawić się z małą i jeszcze mam czas wypić kawę i coś obejrzeć w TV
-
HOPE83 wrote:aaa i mam ogromną prośbę i pytanie!Mam straszny katar W pierwszej ciąży używałam Euphorbium ( lekarz mi polecił ) ale teraz w ogóle mi nie pomaga Czy mogę użyć jakiś innych kropel nie szkodząc dzidziusiowi?
euphorbium to homeopatia, a tą można w ciąży dlatego Ci przepisał, ew. wode morską na katarek np. sterimar, ja tez mam teraz przeziębienie i własnie wodę kupilam. Cebulka, czosnek i maść majerankowa, do tego 12 tyg wstrzymajmy sie z lekami...
zaopatrz się w prenalen- syrop na przeziębienie dla ciężarówek w smaku osobiście nie polecam bo nie lubie czosnku ale skutecznie działa, ma same witaminy i naturalne skladniki, malinki, czosnek , albo prenatal gripcare 15 kapsułek, typowo na przeziębienie też na naturalnych składnikach...ale chyba wolalabym sama za te pieniądze jeść czosnek, pic sok z malin czy aronii i wsuwać cebulkęHOPE83 lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
nick nieaktualnywitam sie sloneczka... zrobilam betke rano a wieczorem odbior wynikow... zobaczymy jak te cyferki urosly... czy wogole cos uroslo.. hmm
kobietki dzis piekna pogoda mlody juz sie weranduje, a ja musze sie wziąć za porzadki... wpadne pozniej was poczytac.. milego dzionka -
HOPE83 wrote:Kochane koleżanka poleciła mi blog, na któtym są analizy różnych kosmetyków dla ciężarnych i dzieci mamuleska i emilka spójrzcie swoim "fachowym okiem" czy warto się nim sugerować przy doborze tych medykamentów
http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html
Dość fajny blog. Kobieta się wgryzła w skład. Ale jak poczytasz, może się okazać, że poza maścią linomag, wszystkie kosmetyki zawierają coś, co bardziej szkodzi niż pomaga. Ten blog odkrywa karty, im coś bardziej reklamowanego i POLECANEGO np. przez położną, może być nic nie warte. U nas jak do domu przychodzi położna noworodka kąpać, to kręci głową, że rodzice oillatum nie mają. A ja potwierdzam, to co w blogu, beznadzieja. Parafina z perfumą, tylko 10 razy droższa. Nie można się dać zwariować. Ja osobiście szukam kosmetyków, które zawierają jak najwięcej naturalnych składników, np olejów pochodzenia roślinnego. Im krótszy skład, tym lepiej. Im krótsza data ważności po wyprodukowaniu, tym lepiej. Tym się kieruję. -
HOPE83 wrote:mamuleska każda z nas w pewnym momencie traci cierpliowść, dlatego ważne jest aby w ciągu dnia mieć choć chwilę dla siebie..Ja póki co cieszę się "byciem do domu z dzieckiem" bo jestem teraz na L-4. Po urodzeniu Pati musiałam bardzo szybko wrócić do pracy...pracę mam bardzo intensywną, nerwową więc po powrocie marzyłam o spokoju i ciszy..było mi żal,że tak nie wiele czasu zostaje mi na zabawę i bycie z dzieckiem..więc teraz nadrabiam i cieszę się,że siedzę w domu i na spokojnie mogę zrobić obiad, wyjść na plac zabaw, pobawić się z małą i jeszcze mam czas wypić kawę i coś obejrzeć w TV
Fajnie.
Dla mnie to ostatni tydzień wolności. Od poniedziałku wracam do pracy w firmie, której szczerze nienawidzę. Pocieszam się, że za dobrą kasę. I że to ja jestem górą nad moim szefem. To on musi mnie zatrudniać i płacić, chociaż mnie nie potrzebuje. Ale gdybym zaszła w ciążę, od razu poszłabym na L4. Żeby się tam nie stresować, żeby małego zabrać z przedszkola, żeby wreszcie go doleczyć... -
mamuleska wrote:HOPE83 wrote:Kochane koleżanka poleciła mi blog, na któtym są analizy różnych kosmetyków dla ciężarnych i dzieci mamuleska i emilka spójrzcie swoim "fachowym okiem" czy warto się nim sugerować przy doborze tych medykamentów
http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html
Dość fajny blog. Kobieta się wgryzła w skład. Ale jak poczytasz, może się okazać, że poza maścią linomag, wszystkie kosmetyki zawierają coś, co bardziej szkodzi niż pomaga. Ten blog odkrywa karty, im coś bardziej reklamowanego i POLECANEGO np. przez położną, może być nic nie warte. U nas jak do domu przychodzi położna noworodka kąpać, to kręci głową, że rodzice oillatum nie mają. A ja potwierdzam, to co w blogu, beznadzieja. Parafina z perfumą, tylko 10 razy droższa. Nie można się dać zwariować. Ja osobiście szukam kosmetyków, które zawierają jak najwięcej naturalnych składników, np olejów pochodzenia roślinnego. Im krótszy skład, tym lepiej. Im krótsza data ważności po wyprodukowaniu, tym lepiej. Tym się kieruję.
Zgadzam się, ja chyba zacznę z serią Babydream z rossmanna. Narazie na siebie, cycki i ciało. I zobaczymyZawsze będziemy Cię kochać !!!
HOPE83 wrote:aaa i mam ogromną prośbę i pytanie!Mam straszny katar W pierwszej ciąży używałam Euphorbium ( lekarz mi polecił ) ale teraz w ogóle mi nie pomaga Czy mogę użyć jakiś innych kropel nie szkodząc dzidziusiowi?
Na każdym preparacie znajdziesz info, że niewskazane lub po konsultacji z lekarzem. A z doświadczenia wiem, że lekarze pozwalają praktycznie wszystko. Może zadzwoń do prowadzącego. Sam ci coś doradzi. No i przede wszystkim czy to katar z alergii, przeziębienia, wodnisty, gęsty itp trzeba określić.